- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja nadal w kiepskim nastroju:(
Praca przy remoncie na dzisiaj skończona. Panele będzie można położyć za jakiś tydzień. Czyli jesteśmy na finiszu:) W Nowym Roku będziemy mieć sypialnię!! Hurra
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W ogóle to świrka mnie wczoraj tak wkurwiła że szok! Pokazaliśmy jej spodenki które kupił mój T, a ona z tekstem do nas "wy żeście zwariowali, dziecka jeszcze nie ma a wy kupujecie ciuchy? Na głowę żeście upadli?" Ej no tak mi się przez chwilę przykro zrobiło powiedziałam jej tylko tak "pani może sobie pogadać a ja i tak zrobię to co zechcę". I się zamknęła. O pampersach nawet jej nie powiedzieliśmy, całe szczescie że zostały w aucie. Ona nie pozwala mi się niczym cieszyć, niech później się nie dziwi że ja nawet nie gadam z nią na jakieś normalne tematy, bo po co? Nic jej nie można powiedzieć bo zaraz wszyscy wiedzą co i jak. Ehh tragedia z tą babą. A nie mogę Tomkowi na nią najechać bo to w końcu jego mama.
Faktycznie to nie jej sprawa. Ona, podejrzewam ma tok myślenia z dawnych czasów, że nic się nie kupowało dla dziecka przed porodem i tego się trzyma,no ale pomimo swoich poglądów nie powinna wtrącać się do Waszych zakupów! Trudno, będziesz musiała ją zdzierżyć jakoś:/ Straszne jak ktoś Ci zabiera radość. Cieszcie się z zakupów z Tomkiem, a teksty teściowej puścicie mimo uszu
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aga moja mama też jest przesądna, wolałaby żebyśmy nic nie kupowali jeszcze ale jak już kupimy to się cieszy tak jak my, zawsze zapyta jak wnusio w brzusiu i często się z nim wita jak przyjeżdżamy . A ta jędza to ja nie wiem skąd jej się to bierze. Ogólnie ona jest dziwna, niby spoko ale jak juz jej coś siądzie na głowę to szkoda słów.
Moja mama tez jest sceptyczna co do zakupów, ale jak coś jej pokazuje, to obejrzy i widzę, że się cieszy chociaż tego nie mówi. Bo boi się cieszyć.
Widocznie taki już charakter Twojej świrki i nic tylko się przyzwyczaić, nie raz Ci jeszcze pewno ciśnienie podniesie
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Ja z kolei mam niezbyt sytuację z moją mamą. Cieszy się strasznie itp ale za bardzo się wtraca i tylko ona wie najlepiej. nie przyjmuje w ogóle słowa krytyki i jak zwróce jej nawet delikatnie uwagę to jest płacz i lament.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
dopiero wczoraj odebraliśmy auto, gdyby nie służbowy B to nie wiem jak byśmy wszytsko ogarneli. za oc/ac zapłaciłam w zeszłym tyg 1034 zł a wczoraj mechanik skasował 1650 zl. Ignacy miałby fajną brykę a tak musi poczekać ale przynajmniej wybraliśmy wóżek:) byliśmy mierzyliśmy, dotykaliśmy i chyba go weźmiemy, tylko po nowym roku bo mają być wyprzedaże.
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=1139&%3CosCsid%3E
co sądzicie?
a ze spraw takich Ignacowych to zdecydowaliśmy się w końcu na szpital-pod wpływem położnej ze szkoły rodzenia. w ogole jestem bardzo zadowolona z zajęć tam. ostatnio bylo o porodzie i zajęcia trwały prawie 3 godz bo wszyscy mieli tyle pytań dziś też jedziemy-ma byc o pielęgnacji malucha i wyprawce:)
gdybyście chciały zobaczyć na dole tej strony są zdjęcia sal z tego szpitala:
www.szpitalzelazna.pl/oddzialy-szpitala/...rodzin/blok-porodowy
jak mierzyłyście brzuchy to też mierzylam i wyszło mi 86 cm... pewnie najmniej. ale wczoraj miałam wizytę-wszytsko ok. mały rośnie. waży 1174 gramy:) i wydaje się tydzień większy więc jednak obwód brzucha nie świadczy o rozmiarze maleństwa-co mi przeszło przez myśl:) muszę za to powtórzyć glukozę bo byłam blisko granicy i mowila zeby dla bezpieczenstwa zrobic jeszcze raz.
ktoras pytała o toksoplazmoze-ja teraz bede miała 3 raz badanie.
tyle u nas:)
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Katarzyna trzymaj się tam w szpitalu ze swoim słoiczkiem cieszę się, że z Twoją dzidzią wszystko w porządku.
Dzisiaj o 5 rano się wywaliłam. Nawet nie wiem, o co się potknęłam, mąż mnie zbierał z podłogi. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz mi się coś takiego przytrafiło. Depeche, a może to ten nasz pesel....?? Na szczęście dzidziuś się rusza i nie mam plamień.
Byli dzisiaj u mnie rodzice, przywieźli karpia, pierogi, uszka, ciastka, salceson z indyczka, trochę ubranek od siostry. Pomogli mi przynieść zakupy - mogłam zrobić większe naraz. Niestety już pojechali Przyjadą w 1 dzień Świąt.
Ostatnio smutki troszkę zajadałam słodyczami - oczywiście spuchłam i waga to pokazała...
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patrycja super że z maluszkiem ok i nie ganiaj tak, odpocznij trochę
Paulina sierotko uważaj na siebie
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Ale fajowe sale w tym szpitalu co będziesz rodziła
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna