BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 tygodni temu #504564 przez andzia_zg
katarzyna trzymaj się tam cieplutko.Odpoczywaj, siusiaj do słoika i do świąt wszystko się unormuje. Buziaki :* :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #504574 przez Agnieszka86
Kasia dobrze, że jest dobrze :) Zrób nam ogląd sytuacji, a po powrocie do domku zdaj relację z obserwacji:) To tak jakbyśmy miały szpiega :S Odpoczywaj i bądź dzielna :kiss:

Ja nadal w kiepskim nastroju:(

Praca przy remoncie na dzisiaj skończona. Panele będzie można położyć za jakiś tydzień. Czyli jesteśmy na finiszu:) W Nowym Roku będziemy mieć sypialnię!! Hurra

12 lata 2 tygodni temu #504576 przez mamcia2013
W ogóle to świrka mnie wczoraj tak wkurwiła że szok! Pokazaliśmy jej spodenki które kupił mój T, a ona z tekstem do nas "wy żeście zwariowali, dziecka jeszcze nie ma a wy kupujecie ciuchy? Na głowę żeście upadli?" Ej no tak mi się przez chwilę przykro zrobiło :( powiedziałam jej tylko tak "pani może sobie pogadać a ja i tak zrobię to co zechcę". I się zamknęła. O pampersach nawet jej nie powiedzieliśmy, całe szczescie że zostały w aucie. Ona nie pozwala mi się niczym cieszyć, niech później się nie dziwi że ja nawet nie gadam z nią na jakieś normalne tematy, bo po co? Nic jej nie można powiedzieć bo zaraz wszyscy wiedzą co i jak. Ehh tragedia z tą babą. A nie mogę Tomkowi na nią najechać bo to w końcu jego mama.

12 lata 2 tygodni temu #504579 przez Agnieszka86
mamcia2013 napisał:

W ogóle to świrka mnie wczoraj tak wkurwiła że szok! Pokazaliśmy jej spodenki które kupił mój T, a ona z tekstem do nas "wy żeście zwariowali, dziecka jeszcze nie ma a wy kupujecie ciuchy? Na głowę żeście upadli?" Ej no tak mi się przez chwilę przykro zrobiło :( powiedziałam jej tylko tak "pani może sobie pogadać a ja i tak zrobię to co zechcę". I się zamknęła. O pampersach nawet jej nie powiedzieliśmy, całe szczescie że zostały w aucie. Ona nie pozwala mi się niczym cieszyć, niech później się nie dziwi że ja nawet nie gadam z nią na jakieś normalne tematy, bo po co? Nic jej nie można powiedzieć bo zaraz wszyscy wiedzą co i jak. Ehh tragedia z tą babą. A nie mogę Tomkowi na nią najechać bo to w końcu jego mama.

Faktycznie to nie jej sprawa. Ona, podejrzewam ma tok myślenia z dawnych czasów, że nic się nie kupowało dla dziecka przed porodem i tego się trzyma,no ale pomimo swoich poglądów nie powinna wtrącać się do Waszych zakupów! Trudno, będziesz musiała ją zdzierżyć jakoś:/ Straszne jak ktoś Ci zabiera radość. Cieszcie się z zakupów z Tomkiem, a teksty teściowej puścicie mimo uszu :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #504583 przez mamcia2013
Aga moja mama też jest przesądna, wolałaby żebyśmy nic nie kupowali jeszcze ale jak już kupimy to się cieszy tak jak my, zawsze zapyta jak wnusio w brzusiu i często się z nim wita jak przyjeżdżamy :) . A ta jędza to ja nie wiem skąd jej się to bierze. Ogólnie ona jest dziwna, niby spoko ale jak juz jej coś siądzie na głowę to szkoda słów.

12 lata 2 tygodni temu #504590 przez Agnieszka86
mamcia2013 napisał:

Aga moja mama też jest przesądna, wolałaby żebyśmy nic nie kupowali jeszcze ale jak już kupimy to się cieszy tak jak my, zawsze zapyta jak wnusio w brzusiu i często się z nim wita jak przyjeżdżamy :) . A ta jędza to ja nie wiem skąd jej się to bierze. Ogólnie ona jest dziwna, niby spoko ale jak juz jej coś siądzie na głowę to szkoda słów.

Moja mama tez jest sceptyczna co do zakupów, ale jak coś jej pokazuje, to obejrzy i widzę, że się cieszy chociaż tego nie mówi. Bo boi się cieszyć.
Widocznie taki już charakter Twojej świrki i nic tylko się przyzwyczaić, nie raz Ci jeszcze pewno ciśnienie podniesie :dry:

12 lata 2 tygodni temu #504599 przez Agnieszka86
Idę poczytać, wczoraj zaczęłam kolejną książkę :)

12 lata 2 tygodni temu #504611 przez mamcia2013
Aga ona już setki razy podniosła mi ciśnienie. Na szczęście wiele jej tekstów mam głeboko w D. Ale ona nie wie ile przykrości potrafi sprawić drugiej osobie.

12 lata 2 tygodni temu #504617 przez andzia_zg
mamcia nie zazdroszczę :( masakra masz z tą świrką.Ja na szczęście mam zupełnie odwrotnie.moja świrka jak zobaczyła ciuszki jakie kupuje Wojtusiowi to myślałam,że nie wytrzyma ze szczęścia. Nieciekawa masz sytuację :( oby Wam sie tylko nie wpierdzielala we wszystko jak się sunuś urodzi...
Ja z kolei mam niezbyt sytuację z moją mamą. Cieszy się strasznie itp ale za bardzo się wtraca i tylko ona wie najlepiej. nie przyjmuje w ogóle słowa krytyki i jak zwróce jej nawet delikatnie uwagę to jest płacz i lament.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #504622 przez patrycja85
hej, jestem jestem. dzięki Gosiu za pamięć:) od piątku mieliśmy istny maraton (ale pamiętałam o Tobie Gosiu i małej i myslałam o Was:) czytałam Was na tel ale nie miałam siły odpisywać. zakupy, wigilia u świrki, pierniki, odwiedziny u znajomych, szkoła rodzenia, znów zakupy, wczoraj tez duzo latania. ale właśnie zapakowałam ostatnie prezenty i mogę się brac za pakowanie wielkiej walizy bo jutro rano jedziemy do moich rodziców:))))
dopiero wczoraj odebraliśmy auto, gdyby nie służbowy B to nie wiem jak byśmy wszytsko ogarneli. za oc/ac zapłaciłam w zeszłym tyg 1034 zł a wczoraj mechanik skasował 1650 zl. Ignacy miałby fajną brykę a tak musi poczekać:) ale przynajmniej wybraliśmy wóżek:) byliśmy mierzyliśmy, dotykaliśmy i chyba go weźmiemy, tylko po nowym roku bo mają być wyprzedaże.

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=1139&%3CosCsid%3E

co sądzicie?

a ze spraw takich Ignacowych to zdecydowaliśmy się w końcu na szpital-pod wpływem położnej ze szkoły rodzenia. w ogole jestem bardzo zadowolona z zajęć tam. ostatnio bylo o porodzie i zajęcia trwały prawie 3 godz bo wszyscy mieli tyle pytań:) dziś też jedziemy-ma byc o pielęgnacji malucha i wyprawce:)
gdybyście chciały zobaczyć na dole tej strony są zdjęcia sal z tego szpitala:

www.szpitalzelazna.pl/oddzialy-szpitala/...rodzin/blok-porodowy

jak mierzyłyście brzuchy to też mierzylam i wyszło mi 86 cm... pewnie najmniej. ale wczoraj miałam wizytę-wszytsko ok. mały rośnie. waży 1174 gramy:) i wydaje się tydzień większy więc jednak obwód brzucha nie świadczy o rozmiarze maleństwa-co mi przeszło przez myśl:) muszę za to powtórzyć glukozę bo byłam blisko granicy i mowila zeby dla bezpieczenstwa zrobic jeszcze raz.

ktoras pytała o toksoplazmoze-ja teraz bede miała 3 raz badanie.

tyle u nas:)

12 lata 2 tygodni temu #504626 przez Paulina 77
Hej Babeczki :)
Katarzyna trzymaj się tam w szpitalu ze swoim słoiczkiem :laugh: cieszę się, że z Twoją dzidzią wszystko w porządku.
Dzisiaj o 5 rano się wywaliłam. Nawet nie wiem, o co się potknęłam, mąż mnie zbierał z podłogi. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz mi się coś takiego przytrafiło. Depeche, a może to ten nasz pesel....?? :lol: Na szczęście dzidziuś się rusza i nie mam plamień.
Byli dzisiaj u mnie rodzice, przywieźli karpia, pierogi, uszka, ciastka, salceson z indyczka, trochę ubranek od siostry. Pomogli mi przynieść zakupy - mogłam zrobić większe naraz. Niestety już pojechali :( Przyjadą w 1 dzień Świąt.
Ostatnio smutki troszkę zajadałam słodyczami - oczywiście spuchłam i waga to pokazała... :S

12 lata 2 tygodni temu #504636 przez mamcia2013
Andzia jak synek się urodzi to na szczęście będziemy mieszkać u moich rodziców, tam mam swoje kochane dwa pokoje, łazienkę u góry no i zawsze ktoś tam jest :) a świrka i tak chciałaby nas tu zatrzymać u siebie ale nie ma tu warunków a po drugie nie wytrzymałabym psychicznie z nią.

Patrycja super że z maluszkiem ok :blink: i nie ganiaj tak, odpocznij trochę :)

Paulina sierotko uważaj na siebie :)

12 lata 2 tygodni temu #504639 przez mamcia2013
Patrycja podoba mi się gondola w tym wózku no i te kolorki, ale cena nie na moją kieszeń :)

12 lata 2 tygodni temu #504643 przez andzia_zg
patrycja ja słyszałam same dobre opinie o wózkach Mutsy :-) Ja jednak go nie brałam pod uwagę, bo jednak cena jest dość wysoka :dry:
Ale fajowe sale w tym szpitalu co będziesz rodziła :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #504651 przez patrycja85
andzia-właśnie bardzo dużo dobrych opinii znalazłam w necie o tych wozkach, a wczoraj jeszcze okazało się że moja kuzynka miala taki, co prawda inny model ale mutsy i powiedziała ze strzał w 10:) u nas zdecydowała waga-to jeden z najlżejszych. no i fotelik chieliśmy maxi cosi a to podbija cene. facet w sklepie mowil zeby kupić gondolę i fotelik a spacerowkę dokupić za poł roku- i pewnie tak też zrobimy.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka