- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
patrycja to Ty tak samo zabiegana jak ja wózek idealny dla Ignasia. I jaki już z niego kawaler. Nie martw się, ja dziś mierzyłam obwód brzuchalka i wychodzi w porywach do 888 cm.
Coś dziś słabo czuję małą. Takie flegmatycznie rozciągnie jedynie...trochę zmartwiona jestem bo ona ogólnie do czyste ADHD
Idę panierować krokiety. Mroźno dziś u nas...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Bardzo ładna sala porodowa:)
Byłam u diabetologa i wszystko ok,zero zjebek:) same pochwały:)
Ide teraz szybko jakiś obiad robić
Beti ja też zwróciłam uwagę jacy wszyscy byli mili i oddani pracy,myślę,że jeśli zaprosisz telewizję na porodówkę to też będziesz mogła liczyć na takie traktowanie!!!Wiadomo,że nie oleją rodzącej jak kamera z tvn im za plecami stoi
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- Otrzymane podziękowania: 0
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
mamcia2013 napisał:
W ogóle to świrka mnie wczoraj tak wkurwiła że szok! Pokazaliśmy jej spodenki które kupił mój T, a ona z tekstem do nas "wy żeście zwariowali, dziecka jeszcze nie ma a wy kupujecie ciuchy? Na głowę żeście upadli?" Ej no tak mi się przez chwilę przykro zrobiło powiedziałam jej tylko tak "pani może sobie pogadać a ja i tak zrobię to co zechcę". I się zamknęła. O pampersach nawet jej nie powiedzieliśmy, całe szczescie że zostały w aucie. Ona nie pozwala mi się niczym cieszyć, niech później się nie dziwi że ja nawet nie gadam z nią na jakieś normalne tematy, bo po co? Nic jej nie można powiedzieć bo zaraz wszyscy wiedzą co i jak. Ehh tragedia z tą babą. A nie mogę Tomkowi na nią najechać bo to w końcu jego mama.
Faktycznie to nie jej sprawa. Ona, podejrzewam ma tok myślenia z dawnych czasów, że nic się nie kupowało dla dziecka przed porodem i tego się trzyma,no ale pomimo swoich poglądów nie powinna wtrącać się do Waszych zakupów! Trudno, będziesz musiała ją zdzierżyć jakoś:/ Straszne jak ktoś Ci zabiera radość. Cieszcie się z zakupów z Tomkiem, a teksty teściowej puścicie mimo uszu
aaah Aga wspolczuje Ci tej swirki.
mi ostatnio moja wlasna babcia na skype powiedziala, ze mam nie kupowac wozka, zanim dziecko sie nie urodzi i koniec! no ludzie! a tu (jesli bede rodzila w szpitalu) nie wypuszczaja ze szpitala bez fotelika samochodowego, a wozek 3 w 1 kupuje i nikt mi nie bedzie mowil co mam qrde robic, bo mam 26 lat na karku i nie wierze w przesady zabobony nawet w jurzejszy koniec swiata nie wierze!
glowa do gory i idzcie laski swoja droga!
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
ale sie wkurzyłam ,kot mi wleciał do domu a jak wyganiałam to mnie potrapał, teraz mam schizy czy mnie czyms nie zaraził, jak myslicie, panikara ze mnie
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
aksa ja tez tak miałam, że po 40 minutach po wypiciu glukozy prawie odleciałam.Mroczki przed oczami,zrobiłam się cała mokra i czułam że odpływam Trwało to dobre 20 minut
To podobno jest taka reakcja organizmu, bo nie dość, że taka dawka glukozy to spore obciążenie dla organizmu, to jeszcze nie każdy organizm dobrze zareaguje na dużą dawkę glukozy w czystej postaci. Nasz niestety źle zareagował
A ja ledwo co ubrałam choinkę. Mam małą bo tylko metrową choinkę, a czuję się jakbym ubrałą choinki dla całego miasta. Serducho mi wali jak młot,sapię i słabo mi. Jednak dziś chyba nie mogę nic robić a jeszcze czeka mnie do zrobienia obiad masakra co za dzień
A to moja choinka.
Gosia skąd Ty masz tyle siły? podziwiam
wygląda jak w jakiejs kiecce ta choinka fajnie
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
koticz-no właśnie też myśłalam że w zestawie taniej a on mowil ze raczej nie. cena zestwau to po prostu suma poszczegolnych elementow i jak liczyl w sklepie to wychodzilo to samo. wiec jesli nie bedzie jakiejś super promocji na 3 w 1 to chyba spacerowkę dokupimy potem.
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
hej, jestem jestem. dzięki Gosiu za pamięć od piątku mieliśmy istny maraton (ale pamiętałam o Tobie Gosiu i małej i myslałam o Was:) czytałam Was na tel ale nie miałam siły odpisywać. zakupy, wigilia u świrki, pierniki, odwiedziny u znajomych, szkoła rodzenia, znów zakupy, wczoraj tez duzo latania. ale właśnie zapakowałam ostatnie prezenty i mogę się brac za pakowanie wielkiej walizy bo jutro rano jedziemy do moich rodziców:))))
dopiero wczoraj odebraliśmy auto, gdyby nie służbowy B to nie wiem jak byśmy wszytsko ogarneli. za oc/ac zapłaciłam w zeszłym tyg 1034 zł a wczoraj mechanik skasował 1650 zl. Ignacy miałby fajną brykę a tak musi poczekać ale przynajmniej wybraliśmy wóżek:) byliśmy mierzyliśmy, dotykaliśmy i chyba go weźmiemy, tylko po nowym roku bo mają być wyprzedaże.
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=1139&%3CosCsid%3E
co sądzicie?
a ze spraw takich Ignacowych to zdecydowaliśmy się w końcu na szpital-pod wpływem położnej ze szkoły rodzenia. w ogole jestem bardzo zadowolona z zajęć tam. ostatnio bylo o porodzie i zajęcia trwały prawie 3 godz bo wszyscy mieli tyle pytań dziś też jedziemy-ma byc o pielęgnacji malucha i wyprawce:)
gdybyście chciały zobaczyć na dole tej strony są zdjęcia sal z tego szpitala:
www.szpitalzelazna.pl/oddzialy-szpitala/...rodzin/blok-porodowy
jak mierzyłyście brzuchy to też mierzylam i wyszło mi 86 cm... pewnie najmniej. ale wczoraj miałam wizytę-wszytsko ok. mały rośnie. waży 1174 gramy:) i wydaje się tydzień większy więc jednak obwód brzucha nie świadczy o rozmiarze maleństwa-co mi przeszło przez myśl:) muszę za to powtórzyć glukozę bo byłam blisko granicy i mowila zeby dla bezpieczenstwa zrobic jeszcze raz.
ktoras pytała o toksoplazmoze-ja teraz bede miała 3 raz badanie.
tyle u nas:)
chyba przestane przychodzic na forum, zaraz sie porycze!!!!!! juz chyba nie mam sily, ze tez czlowiekowi moze sie tak szybko humor zmienic, kiedy jest taki bezradny.. jak widze takie piekne sale z WANNA! i ludzkimi warunkami porodu, to dostaje jakiejs bialej goraczki, ze ja nie moge w takiej rodzic. buuuuuu
ale ciesze sie, ze wybralas juz gdzie bedziesz rodzic i tez na Twoim miejscu bym tam rodzila! :*
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
pati a czemu spacerówke później?To nie taniej jest w zestawie???
Bardzo ładna sala porodowa:)
Byłam u diabetologa i wszystko ok,zero zjebek:) same pochwały:)
Ide teraz szybko jakiś obiad robić
Beti ja też zwróciłam uwagę jacy wszyscy byli mili i oddani pracy,myślę,że jeśli zaprosisz telewizję na porodówkę to też będziesz mogła liczyć na takie traktowanie!!!Wiadomo,że nie oleją rodzącej jak kamera z tvn im za plecami stoi
najbardziej podobalo mi sie, jak lekarz powiedzial: jest malo kobiet, ktore chca rodzic naturalnie, ale i takie sie trafiaja i to jest takie piekne (czy cos w tym stylu mowil) ale czuc bylo powolanie w jego glosie;)
tak wiem, ze kamera przed piczka ze sie tak wyraze jest sie lepiej traktowanym, a ja moge nawet Papieza zaprosic, byle t=ylko dobrze sie malym zajeli! i mna oczywiscie.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14