- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
To ja zoombie... czekając wczoraj na telefon od męża nie zasnęłam, a on dzwonił dopiero przed 1. Porozwoziłam jego kolegów do domów i z 1 zrobiła się 2.45! Przynajmniej nasłuchałam się komplementów
K. śpi i będzie spał na pewno dłuuuuugo... już ja go znam. Ja też bym spała, ale wstałam zjeść śniadanko i czekam tą godzinkę do zmierzenia poziomu cukru.
Słodkie mamy polecam zrobić sobie w domu pieczeń z piersi indyka. Jest pyszna i ma niski indeks glikemiczny! Mama mi zrobiła na święta taki przysmaczek, a teraz ja zamierzam sobie takową zrobić
Lafi dlaczego nie możesz spać?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja dziewczyny potrzebuje Waszej cennej porady. Rozmyslam nad tym, by zintegrowac pokoj nasz i Juliana w naszej sypialni. Ona jest naprawde duzA i wszystko sie zmiesci lacznie z dodatkowym fotele. Do karmienia jesli bede chciala. Oczywiscie musialabym i tu wprowadzic spore zmiany, finansowo mniej wiecej takie same koszta jak sam pokoj Juliana. Ostatnio rozmawialismy z Igorem i raczej nie wyobrazamy sobie poki co, ze juz 4 miesieczne nasze pierwsze upragnione dziecko bedziemy kladli spac w osobnym pokoju, chcielibysmy by byl z nami (chocby kosztowo nas to przeniesienie Zycia intymnego do pokoju goscinnego;)) wiec skoro i tak maly bedzie przez pierwsze miesiace u nas, to rozmyslam czy by mu wlasnie tutaj jego kacik urzadzac. Poradzcie, bo czas uplywa, a ja ciagle nie wiem :****
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ania - super, te wieksze zakupy masz juz za soba.
A ja dziewczyny potrzebuje Waszej cennej porady. Rozmyslam nad tym, by zintegrowac pokoj nasz i Juliana w naszej sypialni. Ona jest naprawde duzA i wszystko sie zmiesci lacznie z dodatkowym fotele. Do karmienia jesli bede chciala. Oczywiscie musialabym i tu wprowadzic spore zmiany, finansowo mniej wiecej takie same koszta jak sam pokoj Juliana. Ostatnio rozmawialismy z Igorem i raczej nie wyobrazamy sobie poki co, ze juz 4 miesieczne nasze pierwsze upragnione dziecko bedziemy kladli spac w osobnym pokoju, chcielibysmy by byl z nami (chocby kosztowo nas to przeniesienie Zycia intymnego do pokoju goscinnego;)) wiec skoro i tak maly bedzie przez pierwsze miesiace u nas, to rozmyslam czy by mu wlasnie tutaj jego kacik urzadzac. Poradzcie, bo czas uplywa, a ja ciagle nie wiem :****
Czesc dziewuszki
Ja Cie raczej nie utwierdze w Twoim przekonaniu . Moja mloda miala swoj osobny pokoj od urodzenia, najpierw spala z nami obok w wozku, bo byla taka mala, ze doslownie ginela w lozeczku. Potem ja poszlam spac do jej pokoju, bo m. rano wstawal do pracy ( ale czesto tak spala, ze musial mnie budzic, mimo tego, ze to ja bylam w jej pokoju). A jak miala gdzies wlasnie z 3-4 m-ce zaczela spac sama w swoim pokoju w lozeczku. Jak miala 6 m-cy odstawilam jej nocne jedzenie, spala wtedy cale noce do 5 rano. Ja chcialam uciekac z tego naszego wspolnego pokoju, mimo, ze Mloda jest dzieckiem po leczeiu nieplodnosci, chwilach zalamania, oczekiwanym jak najbardziej, wycmokanym itp. Po prostu potrzebowalam zlapac oddech.
Jednak polecalbym osobny pokoj, a jakby co w waszej sypialni wstawisz lozeczko i przewijak. Nie kazdy ma tak jak ja. Ale chyba lepiej w te strone niz potem wyprowadzac dziecko z pokoju rodzicow.
A tak w ogole to czuje sie mega zdechla. Brak mi sily, musze posprzatac, poprasowac. Wczoraj pol dnia mnie rzuch bolal i nie chce sie forsowac, a Mlodej zostaly 3 czyste bluzki, wiec dlugo mnie robota nie minie.
- lenusia7
- Gość
- lenusia7
- Gość
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z pieluszkami tymi new born to 2 paczki max, pamietam jak moja szybko wyrosla. Ja tez wczoraj kupilam juz jedna paczke tych new born z Pampersa, bo nie wiem, moze moje bedzie duze .
Wlasnie, moj mlody od poczatku jest ulozony posladkowo. Pamietam , ze Laura juz od 22 t.c. byla odwrocona, a on jeszcze nie . W sumie to wcale sie nie kreci, mach rekami i nogami, co bardzo czuje. Jeszcze spoko, jest czas, ale sie zaczynam niepokoic, bo przy tami ulozeniu czesto sa potem problemy z bioderkami. Ale na to chyba nie mam wplywu, bo raczej lapy sobie do niego nie wsadze i go nie przekrece
Tak dzis wielki dzien Eli. Trzymam kciuki , oby jej trema nie zjadla , no i coby pana mlodego nie osmarkala przed oltazem, bo to troche siara
- lenusia7
- Gość
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lenusia7
- Gość
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z ta iloscia to sama nie wiem, bo z mala siedzialam ponad tydzien i pamietam ,ze maz mi donosil. Mysle ze z 5 kaftanikow, 5 spiochow, 3 pjacyki, z 20 pieluch , powinno wystarczyc. Najwyzej dasz mamie klucze do chalupy, wytlumaczysz i ci doniesie. Oprocz rozka wez sobie kocyk, bo jak ci sie zesika czy cos, zebys miala.
- lenusia7
- Gość
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lenusia7
- Gość
- lenusia7
- Gość