- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja pierwszy raz poszłam prywatnie, a potem już chodziłam na kasę, i robił mi usg w 6 i 8 tygodniu bezpłatnie, potem w 13/14 tygodniu zapłaciłam za 3D, zrobił mi powtórkę w 14/15 tygodniu bezpłatnie bo z jego winy nie nagrała mi się płytka , a w 23 tygodniu byłam na wizycie i kazał mi już płacić za usg a byłam na kasę chorych, więc teraz powiem ze za to usg nie zapłacę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
tak piszecie o tych podkładach a ja nie wiem co to to te z ligniny białe co dają pod tyłek w szpitalu?? serio ja nic takiego nie kupowałam , u mnie w szpitalu(starym) leżały w każdej sali przy umywalce i każdy brał ile chciał, a jak zabrakło to były na korytarzu
no chyba że to nie to
ymmm poczytałam w necie chodzi o te wielkie podpaski? głupek ze mnie
na podkłady porodowe mówi sie i na te podkłądy co sie kładzie pod tyłek i na te wielkie podpachy
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
wczoraj na szkole rodzenia miałam zajęcia ze stymulacji rozwoju noworodka i zakodowałam sobie 3 rzeczy które chciałam wam przekazac:
1. nie wieszać dziecku do 3 m-ca życia zadnych karuzel czy grzechotek nad głową. denerwuje go to, bo on jeszcze dokładnie nie widzi. pani terapeutka mówiła że przez to wzrok nie moze się skupić na jednym punkcie. skutkiem mogą być w przyszłości problemy np z dyslekcją. dziecko na początku nie widzi bo tak to jest mądrze wymyślone żeby ochronić mózg przed nadmiarem bodzców.
2. najważniejsze dla maluszka do 3 m-ca zycia jest stworzenie mu warunków takich jak miał w brzuszku. jak to powiedziała terapeutka szczęście dziecka to 4xC, tzn. ciasno, ciepło, cicho, ciemno. najważniejsze żeby ciasno owijać-rożek to za mało. wtedy dziecko czuje się bezpiecznie.
3. dziecko rozpoznaje nas po głosie i po zapachu, bo na początku słabo nas widzi więc żeby czuło się bezpiecznie można włożyć mu do łóżeczka swoją koszulkę w której chodziłyśmy zeby cały czas czuło zapach.
tyle ciekawostek:)
depeche-ty idź dziś do lekarza. nie czekaj bo coś ci się rozleje w oku i dopiero będzie.
wiewiórka-10.01 nie ma zajęć!
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
[/i]Malinka ale masz fajnie, że masz dzis wizytę Ja musze czekac jeszcze tydzień
Też się ciesze,ciekawe czy dziś mi powie wagę dzidziusia i wogóle,mąż powiedział,że jak dziś zobaczy mała to zadecydujemy jakie w końcu będzie miała imie,bo nadal się zastanawiamy i ciągle jest,,a może takie,nie a może to''hehe
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kika mi chodziło o te podpaski wielkie, w szpitalu dają taką legninę, ale ja kupiłam z belli chyba ja mam ginkę na nfz i na szczęście nie muszę za nic płacić, a ginka super jest (jak do tej pory ) córkę pierwszą też u niej prowadziłam
Malinka zazdroszczę Ci wizyty, ja mam we wtorek usg
wyjęłam jakieś pudła z ubrankami, a mała moja dopadła mi do nich, powywalała wszystkie ubranka, dorwała grzechoczące skarpetki i sama wlazła do pudła i siedzi bajkę ogląda
ale qrde to nie te ubranka, tzn rozmiarowo, nie mogę sobie przypomnieć gdzie te najmniejsze wsadziłam
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Kika co Ty chcesz od siebie ? Fajnie wyglądasz a że łeb tłusty to mniejsza z tym
Depeche marsz do lekarza!
Malinka trzymam kciuki za wizytę
Patrycja ciekawe informacje nam podsyłasz
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
spadam się ogarnąć i muszę jechać do miasta bo za nic nie mogę znaleźć telefonu do tych sal zabaw, i może pochodzę za pościelą
Dziewczyny Wy to macie fajnie. Możecie sobie pochodzić po mieście, po sklepach. Pooglądać. Ja mam tylko wycieczki po domku, najdalej to do piwnicy, czy ogień mi nie zgasł. Ale dobrze, że chociaż mam Dzidziusia w brzuszku
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna