BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #516619 przez vernix
25malinka napisał:

vernix fajnie że po wizycie ok,a Twój Heniuś rośnie jak na drozdzach,chyba z ta wagą to aż tak tragicznie nie jest,chudzinka byłaś przed porodem to pewnie szybko zgubisz zbędne kg

Ja zrobiłam sobie miejsce w szafie i zabieram się za chwile za prasowanie,dzisiaj troche a jutro resztę,bo muszę jeszcze się wykompac,bo mam niezły smalec na głowie :)

[/i]

Malinka dzięki:)

Łączę się w bólu, bo na mnie też złowrogo patrzy żelazko. Walczę z prasowaniem od dwóch dni, ale dzisiaj zamierzam ogarnąć ciuchy mężola i swoje, bo potem ruszam z praniem i prasowaniem ubranek maluszka.

Kilka dziewczyn też chyba zaczyna w przyszłym tygodniu:)

Do napisania Babeczki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #516620 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

mamcia no proszę :-) jaki brzusio :lol:
Masz krótsze włosy czy mi sie wydaje? :blink:

Andzia może i mam bo troszkę przycinane były :D

12 lata 3 miesiąc temu #516624 przez andzia_zg
vernix to moze i ja przyłącze sie do Was w bólu i w końcu poprasuję tą stertę prania co na mnie czeka :S bo rzeczywiście w przyszłym tygodniu jak zacznę prać dzieciowe ciuszki to sie w tym wszystkim zakopię :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #516626 przez 25malinka
vernix ale ja to właśnie za ubranka maluszka się już zabieram;-)

12 lata 3 miesiąc temu #516627 przez mamcia2013
A ja nawet nie mam jeszcze dzieciowego proszku do prania :D :D

12 lata 3 miesiąc temu #516628 przez chiczi
vernix napisał:

Chiczi pocieszyłaś mnie z tą historią koleżanki. Czuję się już lepiej :cheer: Najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki dobrze przystawić do piersi, a potem zacznie się bieganie z wózkiem.[/quote]

:). Pisała mi również, żeby się nie zniechęcać, nie załamywać jak na początku będzie ciężko. Maluch po kilku przystawieniach "załapie" o co nam chodzi ;). Jej położna w Niemczech odradzała kapturki na sutki, bo podobno mogą zaburzyć laktację. Z ciekawostek to zaleciła jej również kąpiel maluszka raz w tygodniu i używanie minimalnej ilości kosmetyków- na zaczerwienioną pupkę najlepiej mąka ziemniaczana.

12 lata 3 miesiąc temu #516630 przez chiczi
mamcia2013 napisał:

Ja też nie :D.
Zamierzam kupić Lovelę :)

12 lata 3 miesiąc temu #516638 przez Agnieszka86
chiczi napisał:

mamcia2013 napisał:

Ja też nie :D.
Zamierzam kupić Lovelę :)

ja też jeszcze bez proszku, mi polecała koleżanka Jelp, więc chyba spróbuję.

12 lata 3 miesiąc temu #516644 przez andzia_zg
Ja w poniedziałek spodziewam sie wizyty kuriera z paczką i w końcu bede mogła spakowac torbe do szpitala. Mam nadzieję,że wszystko mam. A potem wielkie pranie i prasowanie :lol: Powiem Wam,że jak byłam lżejsza to bardziej mnie to wszystko jarało. Jak prałam w październiku kocyki i poszewki na kołderkę to byłam tym mega podjarana...a teraz wizja stania przy żelazku mnie troche przeraża, bo jak utrzymać taki ciężar. Ciesze się też,że w listopadzie pokupowałąm ciuszki, bo teraz by mi sie nie chciało sedziec godzinami na allegro, bo i samym siedzeniem bym się zmęczyła :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #516646 przez ufolka
Ja się drzemnęłam z córką i teraz na spacer wychodzimy, tylko ryż się dogotuje :)
Z tym zawijaniem dziecka to ostrożnie radzę, bo jak często dziecko się ściska to mogą być problemy z bioderkami, naczytałam się o tym, bo moja córeczka miał i musiała frejkę nosić przez 8 mscy jakoś ;/ ale z tym uspokajaniem się dziecka jak je zawiniemy ciasno to prawda :) ja na początku po kąpieli jak malutka płakała to od razu w kocyk zawijałam i milkła jak zaklęta :)
przypomniało mi się też żeby wam napisć, nie wiem czy wiecie, żeby wrzucić od razu do torby do szpitala maść na sutki z lanoliną, najlepiej taką, żeby nie trzeba było jej zmywać przed każdym karmieniem bo dziecko dosłownie po urodzeniu wisi na cycce :) i warto od razu smarować sutki żeby nie pękały, szczególnie jeśli to pierwsze dziecko :) polecam Purelan 100, kosztuje grosze u mnie się sprawdziła :)

wiecie, zaczęłam przeglądać te ubranka po mojej Fruzi i na wspomnienia mnie wzięło, wszystko mi się przypomniało, poród i jak ją przywieźliśmy, jak tyłek bolał hehe, cycki ;p jak się stresowałam przed pierwszą kąpielą, ooo muszę gąbkę kupić, zapomniałam o niej :P no a teraz moja Fruzia lata z tymi ciuszkami po mieszkaniu hehe a kiedyś leżała w nich i nawet nie myślała o lataniu po mieszkaniu :)
ehh czas leci jak nie wiem co, idziemy na spacer pa :)

12 lata 3 miesiąc temu #516647 przez Agnieszka86
Andzia święta racja z tymi zakupami, też się cieszę, że już prawie wszystko mam. Nie miała bym sił teraz chodzić po sklepach, jeszcze człowieczyna ciepło ubrana i w tych sklepach tak gorąco, nie dla mnie takie "imprezy" teraz...

12 lata 3 miesiąc temu #516653 przez andzia_zg
ufolka dzieki za fajne rady odnośnie cycuchów. A może być np Bepanthen?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #516673 przez aksa
a ja gotuję zupę kalafiorową, a jak małż się nie naje to zrobie pierogi

ja mam trochę ciuszków, mamy plan z małżem podjechać do pepco i może do tesco tam jest duży wybór i tam dokończyć zakupy bo wczoraj siadłam na allegro i pozamawiałam mnóstwo rzeczy i tu andzia bije pokłony i raz jeszcze dziękuje za liste wyprawkowom bo bez niej bym się nieźle pogubiła! :kiss: :kiss:

dziewczyny piękne brzuszki macie!!

kumpela wczoraj pożyczyła mi książkę 50 twarzy Greya, coś mi się kojarzy, że któraś z Was ją polecała? ide poczytać :lol:

buuuzioooleee brrzuuchooleee :kiss: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 3 miesiąc temu #516676 przez andzia_zg
Ja właśnie zrobiłam spaghetti.Za godz wróci mąż z pracy,zjemy obiad i może coś poukładam w szafkach, bo po przenoszeniu mebli z sypialni żeby wstawić łóżeczko wszystko jest poupychaane gdzie popadnie.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #516677 przez Lafi
Kiedy ja was nadrobie w domu mam awarie neta, masakra, pisze od mamy.
Buziaki dwupaczki

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka