- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Co się dzieje z Katarzyną i Patrycją helooo?!
Beata masz śliczne łóżeczko, takie ...arystokratyczne:)ładnie wykończone i nietypowe.
Jeśli chodzi o Sab Simplex to też zamówiłam u swojej świrki, która jest teraz w Niemczech, jeśli trafi na te kropelki w aptece, na pewno mi je kupi, bo słyszałam, że są najlepsze na kolki.
Koticz ale się uśmiałam, gdy przeczytałam tekst o mydle. Przeczytałam go nawet mężolowi- też się uchachał Dobra jesteś!
Dobrej nocki Brzuchatki!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Leniusia i Kika mocno trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści:)
Co się dzieje z Katarzyną i Patrycją helooo?!
Beatamasz śliczne łóżeczko, takie ...arystokratyczne:)ładnie wykończone i nietypowe.
Jeśli chodzi o Sab Simplex to też zamówiłam u swojej świrki, która jest teraz w Niemczech, jeśli trafi na te kropelki w aptece, na pewno mi je kupi, bo słyszałam, że są najlepsze na kolki.
Dobrej nocki Brzuchatki!
Hm, na moich bratanków nie działają, na ich kolki nic nie działa!
Mamcia , ale masz chrześnicę. Ja tylko czekam , aż usłyszę właśnie ten tekst. Umre chyba!
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
a ja mam Niemcy pod nosem więc w razie w ktoś podskoczy po sab
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My dziś w gościach byliśmy, a teraz padam z nóg, mąż małą usypia a ja może coś nadrobię
Agnieszka a po co Ci ceratkowe majteczki na pieluszkę?
Kinga u mnie znieczulenie było bezpłatne, miałam może z 4-5 razy podawane przez cały poród, z tym nie ruszaniem się to chodzi i cesarkę, lepiej głowy nie podnosić podczas znieczulenia bo potem podobno można mieć straszne migreny ;/
malinka, wiewiórka ja dziś od 4 nie śpię, stoi mi tom łóżko do rodzenia przed oczami ciągle, aż się małżowi popłakałam rano, nie mogłam o niczym innym myśleć ;/
vernix śliczne łóżeczko
aksa, sylwka zdrówka
Andzia ja kupię jeden krem do buzi i do ciała, ale smarować będę dopiero wtedy jak będzie skóra sucha, bo do kąpieli mam oilatum soft, trochę drogie ale tego naprawdę troszkę tylko się leje do wanienki na brodawki najlepszy krem taki, którego nie trzeba zmywać, np puralen 100, za to bepanthen dla niemowląt polecam do pupy dla maluszka, na odparzenia i takie tam, zresztą ja ciągle profilaktycznie smaruję, nawet do tej pory przy każdym przewijaniu
paulina hej
koticz to przecieranie brodawek okej, ale jak już masz poranione, to każdy dotyk to ból jak choler*a, naprawdę i warto smarować od początku, najpierw swoim mlekiem a potem kremikiem u mnie pieluszki dada uczulały ;/ ale chusteczki używam, a można od pierwszego dnia? z sudokremem ostrożnie u dziewczynek, nie wiem co tam u Ciebie siedzi w brzuszku
beata fajne łóżeczko
magdalenaaa ten link który wkleiłaś i dziewczyny wcześniej allegro.pl/2w1-kolyska-lozeczko-z-pelnym...row-i2891992891.html , to łóżeczko strasznie małe jest, wąskie ;/
koticz ja miałam zzo, no nie bardzo było z chodzeniem bo nogi mogą drętwieć, ale jak będziesz z kimś rodzić to myślę że nie będzie rpoblemu raczej, chociaż każdy odczuwa inaczej, a cyrusami to i ja się objadam, w poprzedniej ciąży też pożerałam ogromne ich ilości
kika ja u gina w skarpetkach zazwyczaj wskakuję na fotel każda chyba z nas ma ten dylemat hehe
mamcia niezła agentka z tej Twojej chrześniaczki
a mnie coraz bardziej boli spojenie łonowe, we wtorek mam do ginki więc mnie zbada, ale mam już powoli dość ;/ no i ciągle chce mi się spać ;p
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche mam nadzieję, że u nas zadziałają a jak nie to kupię korki do uszu
Nie wszystkie dzieci maja kolki, czego nam wszystkim zycze. Nie ma nic gorszego , jak nosisz to dziecko na rekach a ono sie zwija i drze. Na moja dzialalo noszenie na brzuszku oraz suszarka do wlosow. Pamietam jak Marcin Prokop mowil o tym w TV, ze to dzialalo na jego corke, juz taka zrezygnowana stwierdzilam, ze a co tam. I od razu jej ulzylo. Widac cieple powietrze na te jelitka jej pomagalo.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
purelan ma smak taki bez smaku hehe taki olej, coś takiego także nie było żadnego problemu u nas. o Mustelli słyszałam że bardzo dobre kosmetyki mają, ale sama nie używałam
U mnie ma być dziewczynka na 80 %
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Az sie boje, nie wiem czy u ciebie chlopak czy dziewuszka
Jak ten puralen? Bo mnie zaintrygowalas.
A ja kupilam ten wspomniany krem na odparzenia pupki i do smarowania pupki z firmy Mustella, on kosztuje 13 zl w Superpharm. Myslalam, ze bedzie drozszy. Jest bardzo dobry i mozna stosowac od 1 dnia.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
vernix napisał:
Nie wszystkie dzieci maja kolki, czego nam wszystkim zycze. Nie ma nic gorszego , jak nosisz to dziecko na rekach a ono sie zwija i drze. Na moja dzialalo noszenie na brzuszku oraz suszarka do wlosow. Pamietam jak Marcin Prokop mowil o tym w TV, ze to dzialalo na jego corke, juz taka zrezygnowana stwierdzilam, ze a co tam. I od razu jej ulzylo. Widac cieple powietrze na te jelitka jej pomagalo.
Depeche moja chrześniaczka miała straszne kolki (nie zyczę nikomu takich). Nic jej nie pomagało, pampersa w locie jej przebieraliśmy bo przez ten płacz nie mogła złapać oddechu i każdy się bał. Aż w końcu w szpitalu wylądowała moja siostra z mała i tam ją odgazowali i dopiero był spokój.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czyli na brodawki Maltan lub Puralen 100. Który lepszy?
Maltan nie używałam, Puralen sprawdził się u mnie
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche napisał:
vernix napisał:
Depeche moja chrześniaczka miała straszne kolki (nie zyczę nikomu takich). Nic jej nie pomagało, pampersa w locie jej przebieraliśmy bo przez ten płacz nie mogła złapać oddechu i każdy się bał. Aż w końcu w szpitalu wylądowała moja siostra z mała i tam ją odgazowali i dopiero był spokój.
wiecie, te kolki to straszne są, widzieć jak się dziecko męczy i nie móc pomóc ;/