- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
kika1985 napisał:
depeche mąż przyszedł dziś z lista imion dla córeczki
w końcu się ogarnął chyba te wczorajsze usg na niego podziałało
oto jego typy:
Maja
Lena
Julia
Amelia
Aleksandra
Nikola (?)
Laura
Hmmmmm no znasz moj typ![]()
![]()
Ja obstawiam Laure
Ale nie podoba mi sie Nikola ( no doslownie nie moge z tym imieniem), Aleksandra ( bo to byla mojego meza, imie to w sumie jest ladne ), a Amelia to jest taka choroba brak nog ( tez o tym nie wiedzialam). Poza tym reszta jak dla mnie bomba, a i tak trzymam za LAurkę.
właśnie dlatego ten mój ? przy tym imieniu hehe co to w ogóle jest, nie cierpię tego imienia nie wiem dlaczego, nie obrażając Nikoli
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kika1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)

Kika moja chrześniaczka ma na imię Amelia (ma wszystkie kończyny

Gosia kochana, przytulam i ściskam mocno.

Offca ja nawet nie mam proszku do prania zastanawiam się jaki kupić

- offca87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Ja wiem, że zaraz polecę po bandzie, ale imię Nikola kojarzy mi się z rodzina patologiczną, która podnosi status dziecka, dając mu imię brzmiące nowocześnie, modnie, typu właśnie Nikola, Dżesika, Andżelika. Amelia - nie kojarzy mi się z chorobą, ale za to często słyszałam zdrobnienia typu Mela. A "mela" to mi się kojarzy z tym, co się czasem człowiekowi odcharknie

zolwikmb - pij herbatkę z kopru wloskiego, nawet 3xdziennie. Mi, mówiąc dosłownie i w przenośni, uratowała dupę

- patrycja85
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Gosia to zrozumiałe,że czułabyś się bezpieczniej w szpitalu,ale chyba się kurczę powinniśmy cieszyć,że LEKARZ uważa iż to nie jest konieczne.Nie bądźmy mądrzejsze od lekarzy z wieloletnim stażem!Gdyby się działo coś niedobrego toby się nawet Ciebie nie zapytali czy chcesz czy nie chcesz iść do szpitala.Nie możemy dziewczyny wbijać sobie w głowę na 50dni przed porodem,że lekarze mają w dooopie i mamy i dzieci,bo pójdziemy do porodu mega zestresowane.Trzeba wierzyć,że zdecydowana większość lekarzy wie co robi i nie działa na odwal się i nie zaniedbóje swoich obowiązków.Skoro nie dostajesz skierowania do szpitala to może oznacza właśnie tyle,że jest lepiej niż Ci się wydaje???Sama pisałaś,że serduszko bije spokojnie,więc głowa do góry!!!Myślę nawet (ale to tylko moje zdanie!!!),że Zosiowemu serduszku łątwiej po porodzie będzie pompować krew do ciałka 2-2.5 kilo niż gdyby musiało przepompować krew przez ciałko 4-5kilo
koticz-zgadzam się w 100%
vernix-dzięki za myśli:) miałam robiony wymaz z kanału szyjki. to chyba standardowe tylko u mnie zrobiła trochę wcześniej i wyszło. wyszło też w posiewie moczu-co prawda obecność a nie zakażenie ale pani dr postanowiła działać. nerki będą obciążone coraz bardziej bo rośnie macica i naciska na moczowody. ale wytrzymam:)
jutro będę dopiero wieczorem bo od rana mam zajęcia przygotowujące do egz-od rana do 15-nie wiem czy wysiedzę

trzymajcie się cioteczki
- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gosia, ściskam, musi być dobrze, ja bym skonsultowała z innym lekarzem, nikt nie jest nieomylny.
Wewe cześć

Mamcia jak już popękają Ci brodawki to może być krucho, no ale Twoja decyzja

Pisałyście wcześniej o diecie mamy karmiącej, że kiedyś jadły wszystko itd, wydaje mi się że to nieprawda, bo nawet babcia moja szkoliła mnie co mogę a co nie, bo ona sama tak robiła, kiedyś też dzieci miały wzdęcia, kolki, uczulenia itd, tak samo z kremami, pewnie że nie można przesadzać i kupować tonę kosmetyków, no ale teraz wszędzie jest chemia, i jakoś skórę maluszka trzeba chronić, nawet taka głupia chlorowana woda.. dziecko ma delikatny żołądek, trzeba uważać co się je, potem stopniowo wprowadzać nowe potrawy i obserwować

zolwikmb mi poleciła ginka taki syropek na zaparcia, ponadto piję herbatkę ziołową wspomagającą trawienie, raz na jakiś czas, koper też pomaga, spróbuj może

- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Paulina 77
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja miałam taki, teraz też kupię www.doz.pl/apteka/p4300-Medela_PureLan_1...odawki_piersiowe_7_g przec całe karmienie zeszły mi 2-3 tubki te po 7 g chyba, bo smarujecie tylko na początku, potem już się brodawka hartuje i najwyżej co jakiś czasUfolka dzieki za radę. Ja się poprostu na tym nie znam
a na brodawki to trzeba od razu, codziennie smarować? I czym? Jesli nie tym co trzeba zmywać?

- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Laski, z ziaji jest krem 100% lanoliny - skład identyczny jak PureLan Medeli, a kilka razy tańszy.
troszkę poczytałam i polecają dziewczyny go

- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- offca87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Co do odżywiania - ja nie mówiłam, że można jeść wszystko i w każdych ilościach, wiadomo - niektóre produkty obiektywnie są niezalecane i koniec kropka, dyskutować nie ma co. A z kosmetykami i akcesoriami dla dzieci to pijałm bardziej do tego, że kazdy maluszek reaguje nieco inaczej i nie będę teraz inwestować w zapas czegoś, co jest drogie, bo jest dla alergików na przykład. Kupię małe opakowania produktów przeznaczonych dla dzieci, nie pierwszy lepszych, bo wiadomo - skóra dzieciątka jest delikatna. I wtedy się okaże, czy alergizuje, czy nie. Tyle. I nie uwazam tego za eksperymentowanie, bo ja wiedzę muszę mieć, czego swojemu dziecku nie mogę dawać i już. A nie nabedę jej, smarując je "na wszelki wypadek" tym, co przeznaczone np. dla małych alergików, co implikuje wyższe ceny.
Co do brodawek - od wielu kobiet karmiących słyszalam, że smarowanie wlsnym mlekiem pomaga i właśnie też, że produkty z Ziai są naprawdę dobre, a się nie przeplaca.
- Agnieszka86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...

- Agnieszka86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ufolka - z imionami to wlaśnie jest śliska sprawa, bo jak publicznie wyrażasz swoje zdanie, że np. to mi się podoba bo, a to nie, bo... - zawsze trafisz na kogoś, kto właśnie dał tak dziecku na imię i może poczuć się urażony. Wtedy mi jest głupio, ale z drugiej strony myślę, że właśnie tutaj, na forum, jest miejsce, gdzie o gustach można dyskutować. tym bardziej, że jak już się wybierze imię dla swojej kruszyny, to ono dla nas jest zawsze najpiekniejsze na świecie, uzasadnione, dobrze nam się kojarzy i to jest najważniejsze raczej w tym wszystkim.
Co do odżywiania - ja nie mówiłam, że można jeść wszystko i w każdych ilościach, wiadomo - niektóre produkty obiektywnie są niezalecane i koniec kropka, dyskutować nie ma co. A z kosmetykami i akcesoriami dla dzieci to pijałm bardziej do tego, że kazdy maluszek reaguje nieco inaczej i nie będę teraz inwestować w zapas czegoś, co jest drogie, bo jest dla alergików na przykład. Kupię małe opakowania produktów przeznaczonych dla dzieci, nie pierwszy lepszych, bo wiadomo - skóra dzieciątka jest delikatna. I wtedy się okaże, czy alergizuje, czy nie. Tyle. I nie uwazam tego za eksperymentowanie, bo ja wiedzę muszę mieć, czego swojemu dziecku nie mogę dawać i już. A nie nabedę jej, smarując je "na wszelki wypadek" tym, co przeznaczone np. dla małych alergików, co implikuje wyższe ceny.
Co do brodawek - od wielu kobiet karmiących słyszalam, że smarowanie wlsnym mlekiem pomaga i właśnie też, że produkty z Ziai są naprawdę dobre, a się nie przeplaca.
offca ja się absolutnie nie obraziłam za nic

Z tymi akcesoriami to w ogóle dobrze jest jak ma się jakieś próbki, wtedy można się przekonać czym warto smarować a co jest do du*y

co do mleka swojego to prawda, ale niestety nie wystarcza jeśli pękają, potem już tak