- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
andzia_zg napisał:
A do mnie właśnie napisała koleżanka z pracy, że załatwiła mi oglądanie porodówki w sobotę Ale fajnie Jej przyjaciółka jest tam położna Zobaczę chociaż co mnie czeka itp
No i super:) Tylko Andzia za bardzo się nie wczuj, co byś tam już nie została
W szkole rodzenia położna opowiadała, że po "wycieczkach" grup zajęciowych na porodówce na drugi dzień jakaś zawsze tam wylądowała
Napisz jak było:)
Oj nie zostane tam... jeszcze się trochę wstrzymam
Ciesze sie, że tam ide, bo na stronie internetowej nie mam żadnej informacji na temat tego co trzeba mieć ze sobą, a co zapewnia szpital itp. Będę chociaż wiedziała co pakowac do torby
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Gosia bardzo mi się nie podoba jego podejście, ze mną i innymi dziewczynami w szpitalu w Krakowie się cackali jak z jajkami, mimo że w większości nasze dzieci były zdrowe. Ty powinnaś być od początku ciąży pod szczególną opieką, a widzę że Cię olewają. Zresztą wiesz jako położna, jak to powinno wyglądać. Wg mnie powinien Ci ktoś wypisac skierowanie do szpitala.[/quote]
Paulina masz rację. Pamiętam, że gdy byłam w lipcu i w sierpniu w szpitalu z powodu poronienia zagrażającego była ze mną na sali dziewczyna, która od 5 miesiąca ciąży leżała, bo jej dziecko było właśnie hipotrofikiem. Była w 32 tciąży i dostawała sterydy na powiększenie płuc dziecka i kroplówki.
Lekarze naprawdę o nią dbali,co więcej, gdy byłam kilka tygodni później znowu na patologii dowiedziałam się, że dzień wcześniej urodziła dziewczynkę, chyba w 35 lub 36 tciąży.
Gosiu zapytaj tego znajomego Maćka, który będzie sprawdzał zosine przepływy, czy możesz się położyć do szpitala, jeśli nie w "Twoim" , to w Katowicach (jeśli dobrze kojarzę, że tam będziesz miała cc).
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ja właśnie wróciłam. nie miałam dziś usg tylko taką wizytę z wynikami. wszystkie wyniki gorsze niż poprzednio, ale to przez te nerki. na paciorkowca dostałam antybiotyk bo moja pani dr uważa ze warto leczyć już teraz a nie czekać do porodu. w badaniu ginekologicznym wszystko ok. w przyszłym tyg muszę powtórzyć glukozę generalnie fajnie dziś było na wizycie. siedziałam tak długo że jak wyszłam to wszystkie chciały zabić mnie wzrokiem:)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Ja byłam wczoraj na szkole z mężolem,temat-poród i znowu nie mogła nam pokazać porodówki bo mówiła,że tam aż czarno od ludzi:) styczniowe dzieci to z majówek są,musieli się Sosnowieccy rodzice nieźle bawić skoro u nas teraz tyle porodów!!!
Jesteś z Sosnowca, ja z Dąbrowy Górniczej ale teraz mieszkam w Będzinie
A w jakim szpitalu to taki ruch? Czyżby w odnowionej jedynce?
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
koticz napisał:
Ja byłam wczoraj na szkole z mężolem,temat-poród i znowu nie mogła nam pokazać porodówki bo mówiła,że tam aż czarno od ludzi:) styczniowe dzieci to z majówek są,musieli się Sosnowieccy rodzice nieźle bawić skoro u nas teraz tyle porodów!!!
Jesteś z Sosnowca, ja z Dąbrowy Górniczej ale teraz mieszkam w Będzinie
A w jakim szpitalu to taki ruch? Czyżby w odnowionej jedynce?
Witaj,tak dokładnie w Sosnowieckiej jedynce na poprzednim spotkaniu na szkole rodzenia(8.01) też były wszystkie porodówki zajęte a jest ich 6!!!
Twoja córeczka urodziła się tak jak ja 10 maja
Ale wiem,że właśnie z DG i Będzina przyjeżdżają dziewczyny rodzić do nas bo u nas ładniej i lepsza opinia
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- wewe642
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
W jedynce mam znajomą położną i ona mi ją odradzała właśnie dlatego że mają straszny ruch i matki muszą sobie same z dziećmi po porodzie radzić. Ja miałam cc więc nie wyobrażam sobie że musiałabym wszystko koło dziecka sama zrobić.
No ale mam nadzieję że Ty będziesz zadowolona
Powodzenia i pozdrawiam serdecznie
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
ja właśnie wróciłam. nie miałam dziś usg tylko taką wizytę z wynikami. wszystkie wyniki gorsze niż poprzednio, ale to przez te nerki. na paciorkowca dostałam antybiotyk bo moja pani dr uważa ze warto leczyć już teraz a nie czekać do porodu. w badaniu ginekologicznym wszystko ok. w przyszłym tyg muszę powtórzyć glukozę generalnie fajnie dziś było na wizycie. siedziałam tak długo że jak wyszłam to wszystkie chciały zabić mnie wzrokiem:)[/quote]
Patrycja myślałam o Was, o Waszej wizycie. Dobrze, że masz "przytomną" panią ginekolog, która szybko zareagowała na paciorkowca. A powiedz, jak się okazało, że go masz? w badaniach moczu?
Nerki nadal masz bardziej obciążone? Uważaj na siebie, odpoczywaj:)
A wzrok, który zabija jest zawsze najlepszy:) znam go
- wewe642
- Wylogowany
- gaworzenie
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Czuję się źle psychicznie. Tak nie mogę powiedzieć złego słowa, że lekarze o mnie nie dbają.
Ale chyba im przestałam ufać...
Dziękuję Wam za słowa otuchy i wsparcia. Ale przyznam się szczerze, że moja ciąża to wiecznie łzy w oczach, staram się cieszyć ale przerasta mnie to już. Uciekam. Bo R mnie goni. Dobrego wieczoru