BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #523457 przez kika1985
Paulina 77 napisał:

Laski, z ziaji jest krem 100% lanoliny - skład identyczny jak PureLan Medeli, a kilka razy tańszy.

ja kupiłam ziaja mamma mia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #523462 przez kika1985
lusiaczek82 napisał:

a i jeszcze jedno czy wam też suwaczek sam się przesunął bo mi zawsze kolejny tydzień rozpoczynał się w środę a teraz widzę że w czwartek

mi też tak się przesuwa to pewnie od tego że każdy miesiąc ma inną ilość dni tak myślę ;)

12 lata 2 miesiąc temu #523463 przez kika1985
Agnieszka śliczny brzuszek

Chichi rzeczywiście Kropek duży :) dobrze że wszystko u was w porządku

ja dziś wstałam przed 7, zawiozłam Dominika do przedszkola, zaliczyłam okulistę, potem pojechałam do męża do pracy na kawkę i bułeczkę :)

u nas atak zimy :cheer: tyle śniegu że szok , dobrze że mrozu nie ma i nie musiałam auta skrobać

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #523465 przez Depeche
Czesc
Chichi no toz to chlop jak dąb. Co do badania na paciorkowca, to umyc sie trzeba :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Wymaz Ci wezma i tyle.

Wiewiorka ja sie nie wybieram, baby bluesa przezylam , jakos nie chce do tego wracac, nikomu nie zycze takich doznan.

A ja pospalam, nie zawiozlam malej, bo nie mialam sily wstac. Dalam jej kolorowanke i mam z glowy.

Ufolka milych ploteczke, ja poszlabym chetnie z mala na sanki, ale z tym moich mikrorozwarciem to chyba nie jest dobry pomysl.

12 lata 2 miesiąc temu #523470 przez chiczi
Lusiaczek82 czuję jak Maluch przebiera nóżkami właśnie na dole, a główką boksuje uparcie moje prawe żebro ;). A i tak te kopniaki są mniej bolesne, bo mam łożysko na przedniej ścianie :)

Depeche dzięki za info o tym badaniu ;), umyć się zamierzałam hehe ;).A to wymaz pobierają tylko z pochwy czy z odbytu również? Bo jakoś to takie krępujące mega dla mnie chyba będzie :unsure: :S

12 lata 2 miesiąc temu #523471 przez Depeche
chiczi napisał:

Lusiaczek82 czuję jak Maluch przebiera nóżkami właśnie na dole, a główką boksuje uparcie moje prawe żebro ;). A i tak te kopniaki są mniej bolesne, bo mam łożysko na przedniej ścianie :)

Depeche dzięki za info o tym badaniu ;), umyć się zamierzałam hehe ;).A to wymaz pobierają tylko z pochwy czy z odbytu również? Bo jakoś to takie krępujące mega dla mnie chyba będzie :unsure: :S

Wiesz co ja w necie czytalam, ze z odbytu rowniez, ale w moim przupadku to brali tylko z pochwy. Zapewne pamietalabym , gdyby mi jeszcze tam grzebali. Jezeli nawet to beda pobierac z okolicy, chyba nie beda tam grzebac, ale mi nie brali.

12 lata 2 miesiąc temu #523472 przez chiczi
No właśnie...jakoś krępująco bym się czuła, gdyby na tym fotelu jeszcze mi w odbycie lekarz grzebał... :silly: , ale przecież to już chyba powinnam przywyknąć do takiego publicznego obnażania się :silly:
Dzięki Depeche :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #523473 przez andzia_zg
Dzień doberek brzuchalki :-)

Ale sie wyspałam :-) Spałam jak smok. Obudziłam sie dopiero o 5:30 na siusiu :-)

Paulina77 mozesz dac jakiegos linka do tego kremu ziajki co ma ten sam skład co Purelan z medeli?

chiczi Twoje maleństwo to juz wcale nie takie maleństwo... wow... juz ponad 2kg :lol:

Agnieszka ale masz już duzy brzuszek :-)

lusiaczek ja też się zastanawiam jak mój mały jest ułozony, bo zawsze go czuję po prawej stronie pod żebrami,a w drugim miejscu to po lewej stronie na dole w pachwinie i sie zastanawiam gdzie jest główka a gdzie są nóżki.Podejrzewam,że pod żebrami mogą być to nózki, bo te kopniaki sa czasem mega mocne, a tam w pachwinach duzo delikatniejsze.
Dzis na wizycie zapytam czy te mocne kopniaki pod żebrami to nóżki :-)

ufolka miłych ploteczek :-)

Ciekawe jaki Wojtek już duży. Dziś mam wizytę więc może mi gina powie. Oby,bo tylko 2 razy w tej ciąży podała mi wagę maluszka - na samym początku i na połówkowym. Juz sienie mogę doczekac kiedy zobacze mojego małego wiercipietę :-)

Oj... znów włączyli subskrybcje na forum i sie bardziej muli :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #523476 przez 25malinka
hej laski

Niedawno wstałam teraz siedze i pije kawke :)
chiczi naprawdę kawał chłopaka z Twojego synka
Ufolka udanego dnia

12 lata 2 miesiąc temu #523477 przez Depeche
chiczi napisał:

No właśnie...jakoś krępująco bym się czuła, gdyby na tym fotelu jeszcze mi w odbycie lekarz grzebał... :silly: , ale przecież to już chyba powinnam przywyknąć do takiego publicznego obnażania się :silly:

Ja tam nigdy nie przywykne, pamietam jak na sam koniec porodu po szyciu lekarz mi tam chyba wszystko dezynfekowal, ale takim jakims pedzlem w srodku i tam tez to zrobil. Doslownie mnie zatkalo. Straszne to bylo. W zyciu do tego nie przywykne! A oni to pobieraja takim pedzelkiem z wacikiem, wiec nie ma jakiegos grzebania.

12 lata 2 miesiąc temu #523481 przez Depeche
Chryste ja to nawet wolalabym nie wiedziec, jakby sie mialo okazac ze KUba wielki.

12 lata 2 miesiąc temu #523483 przez 25malinka
Depeche napisał:

chiczi napisał:

Ja tam nigdy nie przywykne, pamietam jak na sam koniec porodu po szyciu lekarz mi tam chyba wszystko dezynfekowal, ale takim jakims pedzlem w srodku i tam tez to zrobil. Doslownie mnie zatkalo. Straszne to bylo. W zyciu do tego nie przywykne! A oni to pobieraja takim pedzelkiem z wacikiem, wiec nie ma jakiegos grzebania.

[/i]

Ja raczej też do tego nie przywykne,za każdym razem jak ide do lekarza na badanie to się krępuje,nieraz to nawet robie się czerwona :)

12 lata 2 miesiąc temu #523495 przez wiewiorka
25malinka napisał:

Depeche napisał:

chiczi napisał:

[/i]

Ja raczej też do tego nie przywykne,za każdym razem jak ide do lekarza na badanie to się krępuje,nieraz to nawet robie się czerwona :)

ja przy badaniu się spinam i lekarz zawsze mówi , że mam mocne mieśnie

12 lata 2 miesiąc temu #523504 przez Paulina 77
Cześć Laski :lol:

Andzia ziaja maść na brodawki - skład taki sam jak purelan Medeli:
www.aptekagemini.pl/ziajka-mamma-masc-do...-z-lanolina-20g.html
allegro.pl/ziaja-ziajka-lano-masc-100-la...wki-i2937051139.html

wczoraj mi M miał ją kupić w aptece, ale pani oczywiście nic nie wiedziała o tym kremie, przypuszczam, że prędzej w sklepie kosmetycznym. Kika gdzie Ty ją kupiłaś?

12 lata 2 miesiąc temu #523518 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny, ja od 7 na nogach, wstawiałam pranie i chyba wezmę się za prasowanie, obiad mam z wczoraj a po południu jadę do mamy bo mój mężol do pracy na dwójkę więc sobie pobędę u mamci a jak będzie wracał to mnie zabierze albo przenocujemy u rodziców.

Mam pytanko czy też tak czasami macie ze wasze maluchy jeden dzień kopią jak oszalałe a na drugi są leniuszkami, nie powiem wolę jak już kopie nawet mocno bo jak się nie odzwywa to się stresuje;/

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka