BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #532977 przez Depeche

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532978 przez andzia_zg
vernix to pożycz tatę :P

jakoś tak głupio mi prosić świrkę. Wie że się źle czuję i kazała mi nic nie prasować tylko odpoczywać. Powiedziała, że jakbym wylądowała w szpitalu i urodziła to najwyżej ona wyprasuje.... ale jakoś tak mi głupio podrzucac komuś robotę...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #532988 przez vernix
andzia_zg napisał:

vernix to pożycz tatę :P

jakoś tak głupio mi prosić świrkę. Wie że się źle czuję i kazała mi nic nie prasować tylko odpoczywać. Powiedziała, że jakbym wylądowała w szpitalu i urodziła to najwyżej ona wyprasuje.... ale jakoś tak mi głupio podrzucac komuś robotę...

[/i]

Wierzę Ci, że głupio byś się czuła. Ja też tak mam, ale wychodzę z założenia, że to wyjątkowa sytuacja, a sama bym się raczej skichała, niż wyprasowała to wszystko, więc poprosiłam o pomoc. Powiem Ci, że trochę nie mogę się doczekać tego, że będę bardziej mobilna pod względem zrobienia czegoś w domu po swojemu. Mężol mi bardzo pomaga, ale to jednak...facet i nie wszystko wie jak coś zrobić, np.dokładnie odkurzyć, domyć itd.
ale jeszcze troszkę:) i będziemy tęsknić za...brzuszkami i ruchami synków:)

Może zaproś świrkę i powiedź w czym rzecz, postaw ciacho, dobrą kawę i poprasuje Ci tylko to, co jest najpotrzebniejsze do szpitala.

11 lata 11 miesiąc temu #533022 przez aksa
ja mam swoją mamę - w razie w to ona by mi wyprała koszule czy wyprasowała,a m by mi to po prostu dowiózł..

tak dziś sobie pomyślałam że jeszcze w lutym wyskocze na zakupy dla siebie takie na zapas wiecie ulubiony szampon, żel do kąpieli, podpaski czy lakier do włosów...bo przez jakiś czas po porodzie będę pewnie trochę uziemiona a jakby m miał mi wybierac takie rzeczy śmiać mi się chce na samą myśl ;P
ja mieszkam na obrzeżach miasta mam tu markety ale tych rzeczy których używam to nie ma..więc nie wyskocze na szybko..

ale żeby nie było że zamierzam się zbunkrować w domu po porodzie - spacerki wózkiem jak najbardziej tylko do centrum z takim dzieciaczkiem jakoś nie wiem...przynajmniej teraz wydaje mi się to nie do ogarnięcia (bez samochodu bo m do pracy musi mieć)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #533025 przez Dusia
Jak ja ostatnio poprosiłam świrke o pomoc to stwierdziła ze troche ruchu dobrze mi zrobi!!!!WrrrrA jak ona dawno temu chodzila w ciazy to sama wiadra z woda targała,a ja jej na to ze kiedys ludzie umierali na ospe a do operacji sie eterem usypiało!!!Ma focha do dziś,a ja mam spokój :)
Mieszkam na jednym podwórku z Państwem Swirków,myślałam ze bede miała w nich choc mała pomoc,a tu d..pa,umiesz liczyć licz na siebie!!
dobrze że moj P za tydzień wraca:)

11 lata 11 miesiąc temu #533030 przez andzia_zg
vernix na razie spróbuję prasować po kilka rzeczy a jak nie zdarze to poprosze o pomoc...

aksa tez musze sobie zrobic jakis zapas kosmetyków, bo wiem, że jak mąż kupi to na bank będzie to nie to co chcialam. Może jutro kupię w rossmannie, bo muszze pojechać kupic sobie jakies duże bawełniane majtochy po porodzie,a Rossmann jest obok tego sklepu wiec wezme meza zebym nie dźwigała i pokupuję co potrzebne.
Poza tym to jest tez takie malutkie miasteczko, że tez nie ma polozy rzeczy co bym chciala... Zawsze musze jeździc gdzies daleko jak chce kupic jakis ciuch bo tu nie ma zupełnie nic. Wiec wtedy albo wyprawa do Zgorzelca albo do rodzicow do Zielonej Góry i tam jade do galerii handlowych.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #533035 przez Dusia
vernix z tego co mi sie kojarzy to ty jesteś ze Słupska,tak?
Bedziemy z mezolem niedługo w Słupsku,jest tam moze jakis godny polecenia sklep z dzieciowymi pierdołami?Coś w necie czytałam o takim sklepie jak Pociecha-kojarzysz możne?

11 lata 11 miesiąc temu #533052 przez Unbreakable

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Andzia, świrka pewnie zrozumie jeśli poprosisz o pomoc, a poza tym prasowanie tych małych ciuszków to też przyjemność ;) Najwyżej wyprasuj swoje rzeczy do szpitala a resztę zostaw. Najważniejszy jest Twój "mały" Wojtuś ;)

Dziewczyny dajcie znać jak po wizytach, trzymam kciuki ;)
Dusia - Nadia ;) Chrześnica mojego męża ma tak na imię... bardzo mądra dziewczynka;) chociaż troszkę zarozumiała, ale to chyba taki wiek ;)

11 lata 11 miesiąc temu #533053 przez vernix
Dusia napisał:

vernix z tego co mi sie kojarzy to ty jesteś ze Słupska,tak?
Bedziemy z mezolem niedługo w Słupsku,jest tam moze jakis godny polecenia sklep z dzieciowymi pierdołami?Coś w necie czytałam o takim sklepie jak Pociecha-kojarzysz możne?

[/i]

Tak, dobrze kojarzysz, jestem ze Słupska, a Ty Dusia z Lęborka?:)
A "Pociecha' to w sumie jedyny sklep, oprócz Smyka w Galerii Jantar (na drodze do Szczecina), godny uwagi. Byłam w "Pociesze" dwa tygodnie temu i powiem Ci, że rzeczy np. pościel mają śliczną, z firmy niemieckiej Gluck, ale też większość doradzałabym Ci obcykać "kosztorysowo" w necie i z tą karteczką jechać do tego sklepu. Niektóre rzeczy opłaca się u nich kupić, a niektórych nie. Oczywiscie wszystko jest względne, ale my obejrzeliśmy łóżeczko + materacyk (nie w zestawie), no i cena wyszła wyższa niż na allegro prawie o 40 zł. Mają tam wózki, nosidełka, ubranka, rożki itd. Sklep jest na ul. Stażyńskiego, obok "Podkowy".

11 lata 11 miesiąc temu #533065 przez Dusia
Vernix dziekuje bardzo,dobrze wiedziec,bo ja to jestem z tych ktore musza dotknac i powachac zanim kupia :laugh: ,ale zastanawiam sie czy najzwyczajniej w swiecie nie lepiej zamowic wszystkiego na allegro,bez tego lazenia!!!!!no nic zobaczymy jak P zadecyduje(ja w ciazy nie potrafie podjac decyzji )

Unbreakable - wiesz jak ja nazywam takie rozrzucanie mezowskich rzeczy,to nic innego jak znaczenie terenu ;) Obiecałam mojejmu P ze jak sie nie zmobilizuje i nie zacznie ogladac za swoja szanowna d..pa to ja zaczne wszystko podsikiwac :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533085 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny:) mogę uznać że mam już wszystko dla Franka i dla siebie :) wszystko poprasowane i poukładane a torbę na dniach zapakuję żeby była jak coś by się wcześniej wydarzyło ale mam nadzieje że Franek posiedzi jeszcze trochę w brzuchu.

Zaraz biorę się za robienie ciast na małą rodziną imprezkę, będę robić sernik i 3 bita;)

a to najnowsza zdobycz z allegro dla Franka
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #533089 przez andzia_zg
AniaCzajka a masz może jakis fajny przepis na 3 bita? bo w necie każdy jest inny, a chciałabym jakiś wypróbowany przepis...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #533092 przez Dusia
Vernix pamiętam ze pytałaś kiedyś o lęborską porodówkę....wiec z tego co widziałam to nawet nawet,czysto,przyjemnie,maja najnowsze łózka porodowe,położne sympatyczne,niestety znieczulenia na zadanie nie podają,ale jest ten gaz rozweselający.Jeżeli coś jeszcze cie nurtuje to pytaj:)
dziewczyny a pamietacie moze ile wazyły wasze dzidzie w 29-30 tygodniu?Moj gin stwierdził ostatnio ze moja dziewuszka jest trosze za mala,ważyła wtedy 1270g!

11 lata 11 miesiąc temu #533093 przez Agnieszka86

11 lata 11 miesiąc temu #533096 przez Agnieszka86
AniaCzajka fajowo, że już wszystko masz gotowe:) Jak spakuję torbę to poczuję ulgę :blink: mmm... ale dobre rzeczy będziesz robić:) Zakup dla Franka super:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka