BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532772 przez Paulina 77
A u mnie ciuszki, recznik i pieluszki dopiero sie piorą w pralce... rozpuscilam platki mydlane we wrzątku - zdam relacje jak poszło. Wczoraj wyprasowałam 5 mężowych koszulek do pracy i kilka moich bluzek, i mój brzuch miał dosyć :ohmy: A tu jeszcze prasowanie rzeczy moich i młodego do szpitala :( mam nadzieje, ze moja mama zdazy przyjechac mi pomóc.
Depeche bardzo chcialabym wychowac takiego pomocnika żony, jak Twoja swirka Twojego męża :) lenusia super pomysl, zebysmy sie dzieliły radami, jak wychowywac dzieci. I przynies nam dobre wiesci z wizyty :)
Lafi ale urzadzilas te "niczego nieswiadome" kolezanki z pracy... Ja tez bylam nauczona w domu nawet męskich robót - palenie w piecu czy koszenie kosa zwykła i spalinowa. Chociaz i tak leń jestem :lol:

I powiem Wam, ze mi nie bedzie brakowalo brzucha. Dzisiaj ogladalam sukienki w necie i juz sie ciesze na zakupy jak zeszczupleje :) Ewa Chodakowska ma fajne programy ćwiczeń.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #532784 przez Waszka87
Hej ja tak z innej beczki co myślicie o tym smoczku? www.chiccopolska.pl/DesktopModules/Vetri...8000000/Default.aspx

Co di prasowania i prania to czekam na kase i zamawiam proszki płyny i do roboty tak żeby miesiąc przed terminem mieć wszystko gotowe.
Dzisiaj dalej spalam jak zabita cala noc.

ZACZĘŁAM 8 MIESIĄC ;-)

11 lata 11 miesiąc temu #532795 przez Paulina 77
waszka my tu nie mamy nic do gadania, to Twoje dziecko pokaze, co nim sądzi :lol: :lol: a chicco to dobra firma

11 lata 11 miesiąc temu #532808 przez Depeche
Taaa tez tak mowilam, ze mi nie bedzie brakowac. Paulina, zobaczysz po porodzie , jak bedziesz miala pusto w brzuchu. Takie gadanie, a potem sie teskni, ze ciaza to taki piekny stan. Ach, te hormony.

11 lata 11 miesiąc temu #532810 przez Dusia
patrycja85 napisał:

wróciłam:)

co do fb to taka kwestia-przenosimy się wszystkie na fb czy co?bo bez sensu pisać i tu i tam:) plus jest taki ze tam przejrzyście wszystko i grupa zamknięta:))) minus taki ze niektóre nie mają i że nikt nowy do nas nie dołączy:) i kwestia najważniejsza-jaką metodą wybierzemy metodę głosowania?:))) żarcik taki z Rejsu:))) ja się dostosuję:)

DUSIA-czytasz nas?o ile dobrze pamiętam pisałaś z nami na początku. odezwij się!!!

Hej dziołchy :)
Chyba zostałam zdemaskowana :)
Tak czytam was od samego poczatku,nawet kiedys coś tam pisałam,potem był problem z netem,potem z laptopem i tak jakos poprzestałam na podczytywaniu :)(chyba sie nie gniewacie?)
Tak dla przypomnienia mam na imie Magda,mam 32 lata (więc Depeche nie jesteś najstarsza:))termin mam na 23 marca(jestem wpisana w tabelke porodów)i będę miała córcie:)Bedzie to moj drugi poród,mam juz corcie -13 letnia Julcie

No i jestem tak samo jak wy uzalezniona od was i tego forum,tu jest rewelacyjnie,mozna sie posmiac ,poplakac,no ale coz sie dziwic super dziewuchy to i czyta sie rewelacyjnie :)

11 lata 11 miesiąc temu #532812 przez Waszka87
Dusia ten sam dzień porodu co jaaaa *-*

11 lata 11 miesiąc temu #532813 przez andzia_zg
Wyprasowałam kilka kaftaników i znów mnie zaczęło kłuć i ciągnąć nad pępkiem, po lewej stronie brzucha :huh: a to na pewno nie mały, bo on ma nóżki bardziej z prawej strony i tam tez go czuję... :S zaczynam sie troche tym martwić. Zapytałam dziewczyny z lutówek o ten ból to mówia, że to moga być skurcze :S
Znów musiałam wrócic do łóżka... kurde nic nie mam jeszcze gotowego... tak na dobrą sprawe nawet torba nie spakowana, bo dopiero wyschły mi koszule do szpitala...
Jakbym wylądowała w szpitalu i przyszłoby mężowi pakować rzeczy na wyjście dla maluszka to by nie znalazł gdzie co jest bo wszystko czeka na prasowanie na wielkiej furze ciuchów.
joj...aż załapałam doła...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #532816 przez Depeche
Dusia napisał:

patrycja85 napisał:

wróciłam:)

co do fb to taka kwestia-przenosimy się wszystkie na fb czy co?bo bez sensu pisać i tu i tam:) plus jest taki ze tam przejrzyście wszystko i grupa zamknięta:))) minus taki ze niektóre nie mają i że nikt nowy do nas nie dołączy:) i kwestia najważniejsza-jaką metodą wybierzemy metodę głosowania?:))) żarcik taki z Rejsu:))) ja się dostosuję:)

DUSIA-czytasz nas?o ile dobrze pamiętam pisałaś z nami na początku. odezwij się!!!

Hej dziołchy :)
Chyba zostałam zdemaskowana :)
Tak czytam was od samego poczatku,nawet kiedys coś tam pisałam,potem był problem z netem,potem z laptopem i tak jakos poprzestałam na podczytywaniu :)(chyba sie nie gniewacie?)
Tak dla przypomnienia mam na imie Magda,mam 32 lata (więc Depeche nie jesteś najstarsza:))termin mam na 23 marca(jestem wpisana w tabelke porodów)i będę miała córcie:)Bedzie to moj drugi poród,mam juz corcie -13 letnia Julcie

No i jestem tak samo jak wy uzalezniona od was i tego forum,tu jest rewelacyjnie,mozna sie posmiac ,poplakac,no ale coz sie dziwic super dziewuchy to i czyta sie rewelacyjnie :)

Ja mam wiecej ;-)
Witaj!
Najstarsza jest Paulina

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #532823 przez Waszka87
Andzia może zadzwoń do lekarza. Kladz się i odpoczywaj
Może to te skurcze braxtona hicksa

11 lata 11 miesiąc temu #532829 przez Depeche
Andziu, ja proponuje jednak zaznajomic meza z zelazkiem.

11 lata 11 miesiąc temu #532831 przez Dusia
A tam,wiek nie wazny,liczy sie serce ;)
Ale ja osiol jestem,tak czytam te wasze opinie na temat tych Greyowskich twarzy to se postanowilam tez poczytac,wlazlam na chomika,i za nic mi nie znajdywalo nic takiego,dopiero za którymś razem sie kapnęłam ze to 50 jest tych twarzy a nie 5 !!!!
Moje dziecko zabiera mi cała inteligencje :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #532835 przez Paulina 77
Depeche ja juz tesknie, ale za kolejną zdrowa ciążą :blink: tyle sie martwilam ta obecną, ze chce juz zobaczyc na wlasne oczy, ze mlody jest w stanie funkcjonowac w swiecie.

11 lata 11 miesiąc temu #532837 przez Paulina 77
Depeche napisał:

Witaj!
Najstarsza jest Paulina

Depeche, szujo jedna

11 lata 11 miesiąc temu #532838 przez Dusia
Andzia mnie ostatnio tez nękały takie klucia pępkowe,w te pedy do gina,uspokoił mnie,powiedział ze wszelkiego rodzaju kłucia brzuszne sa nie groźne w ciazy,a tym bardzie w okolicach pępka,podobno to normalne.Ale dla świetego spokoju moze zadzwon do swego lekarza!!
Odpoczywaj

11 lata 11 miesiąc temu #532839 przez andzia_zg
Dusia fajnie, że wróciłaś :-)

Depeche oj mój mąż i żelazko... on poprostu nie umie prasować i wiem, że jakby on poprasował rzeczy Wojtusia to tak jakby te rzeczy w ogole nie były poprasowane...

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka