BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu #431307 przez sylwia2
mamcia2013 napisał:

Ale się nakręciłam na te koszulki :D
A chipsów ja nie lubię... Już się głodna robię :D

Ja od dawna nakrecona ale jeszcze czekam z miesiac i zamawiam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #431309 przez mamcia2013
Kasia jak kobieta ma - a facet + to jeśli nie ma przeciwciał to jest konflikt. A jak na razie to jest niezgodność gr krwi. Przy porodzie dają wtedy jakiś zastrzyk. A jak jest konflikt to następne ciąże coś mogą mieć nie tak. Z tego co ja wiem.

12 lata 6 miesiąc temu #431312 przez sylwia2
mamcia2013 napisał:

Kasia jak kobieta ma - a facet + to jeśli nie ma przeciwciał to jest konflikt. A jak na razie to jest niezgodność gr krwi. Przy porodzie dają wtedy jakiś zastrzyk. A jak jest konflikt to następne ciąże coś mogą mieć nie tak. Z tego co ja wiem.

No własnie ja mam - moj ma +.

12 lata 6 miesiąc temu #431313 przez katarzyna1702
Tak tak wiem ale jak ja mam 0+ i mąż ma 0+ to co ;)??

12 lata 6 miesiąc temu #431314 przez koticz
Ja dziś cały dzień głodna jestem i cały czas jem,już chyba czas na kolacyjke:)
faktycznie fajne te koszulki,ja też sporo czasu przegladam allegro,dzis szukalam np sukienek na chrzciny i dla mnie i dla Jagody:) no i w sierpniu idziemy na ślub i też już szukam nam kreacji:) i oczywiście butówwwww!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu #431316 przez mamcia2013
Sylwia u nas tak samo jest. Ja mam - a mój ma +.

Głooodna jestem :P

12 lata 6 miesiąc temu #431330 przez mamcia2013
katarzyna1702 napisał:

Tak tak wiem ale jak ja mam 0+ i mąż ma 0+ to co ;)??

wydaje mi się że to nic nie przeszkadza :)

12 lata 6 miesiąc temu #431337 przez koticz
Do jutra dziołchy!!!Spokojnej nocy Wam/nam wszystkim!!! :kiss:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 6 miesiąc temu #431352 przez aksa
dziołchy bijecie rekordy w produkowaniu postów!

sylwka727faktycznie różnica!ale w tej wersji jesteś mega podobna do mojej koleżanki więc mi sie podoba :D a po ciąży to ja też będę się odchudzać więc pewnie na forum będziemy wymieniać się najlepszymi sposobami na pozbycie się kg ;)

mamcia ale z ciebie laseczka!i tatuaż super! ja zawsze chciałam mieć ale w takim miejscu żeby na co dzień nie było widać, zrezygnowałam bo bałam się że w ciązy mi się rozejdzie,chce coś w okolicach pępka a raczej pod ;)

sylwia2 szalone zdjęcia!super!:)

koticz Twój brzuszek mnie urzekł!śliczny:)

andzia Ty to agentka jesteś hehe

rany ja całkiem zapomniałam o dni chłopaka!! hmm chyba po prostu ubiore coś co więcej odkrywa niż zakrywa i zaciągne małża do sypialni;P on takie rzeczy lubi najbardziej;p
w listopadzie ma urodziny więc wtedy pomyśle nad jakimś konkretnym prezentem :laugh:

a jeśli chodzi o śmieciowe jedzenie na szczęście nie lubie;p serio nie lubie hamburgerów pizzy itd czaaasem na kacu miałam ochotę na kebaba :P

dziś z m byłam na zabiegu, usuwali mu znamię, kupa szwów i krwi bosko, i teraz przez parę dni mam małża w domu;P cieszę się :laugh:

a na jutro zaplanowałam naleśniki z owocami albo nutellą :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 6 miesiąc temu #431363 przez sylwka727
Koticz też mi się podobał bukiet moja drużka wpadła w amok tworzenia i wymyśliła jak ma wyglądać ślicznie mi się zasuszył i do tej pory stoi na półce . Okropnie ciężki był bo w rożku była gąbka nasączona była wodą

Mamcia
fajna mina kościołowa ;)

No właśnie ja też nie pomyślałam o prezencie dla mojego

Sylwia/b] świetne te koszulki też zamierzam mojemu kupić taką jak dzidzia się urodzi a sobie też tą z napisem jestem w brzuszku :)

Też myślę od dawna nad tatuażem ale brakuje mi odwagi cywilnej hehe żartuje po prostu nie wiedziałam na jaki sie zdecydować a teraz ciąża i dopiero jak schudnę :blush:

Mamcia też myślałam o podobnym tatuażu tylko ja chce pierwsze literki imion chłopców i tej dzidzi bo nie chce ich pomijać

Moja koleżanka zaraz przed zajściem w ciążę skończyła robić tatuaż zaczynający się pod piersią idący po boku zawijający na brzuch i kończący się zaraz przed wzgórkiem łonowym i wcale się jej nie rozszedł ale przytyła tylko około 5 kg w ciąży

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #431387 przez patrycja85
witam
ale wczoraj się rozpisałyście:)

co do tatuaży to mój mąż ma moje imię na nadgarstku. super to wygląda, a nacodzień w pracy czy na służbowych spotkaniach kryje się pod paskiem zegarka;) ja mam na karku ale ostrzegam, że jak tylko zrobi się pierwszy to potem co jakiś czas myśli się o następnych:)

ale chciałam wam zdać relację z tych warsztatów na których wczoraj byliśmy-bezpieczny maluch. polecam w 100%. mimo że trwały długo bo od 17 do 20.30 to naprawdę fajna sprawa, zwłaszcza że darmowa;) było o wszystkim o czym ostatnio pisałyśmy: o polskim banku krwi pępowinowej, na co zwrócić uwagę przy zakupie wózka, jak kupić dobry wózek w dobrej cenie, a ponadto jak zabezpieczyć dom przed maluchem, jak dobrać fotelik do auta-wbrew pozorom to nie taka oczywista sprawa, o laktacji i karmieniu mlekiem modyfikowanym, no i najważniejsze jak udzielić pierwszej pomocy maluchowi w razie bezdechu czy zachłyśnięcia. dostaliśmy trochę gadżetów-butelkę, jakieś skarpetki:) na koniec było losowanie nagród(przy wejściu dostawało się kupon) i mój mąż wygrał voucher na sesję zdjęciową z brzuszkiem o wartości 900 zł:) ale nawet bez nagrody polecałabym w 100%.

tak więc jeśli macie okazje, a wiem ze jeżdżą z tym programem po Polsce to skorzystajcie. ja na pewno jeszcze się wybiorę na takie szkolenia.
miłego dnia

12 lata 6 miesiąc temu #431390 przez kika1985
koticz napisał:

kika1985 napisał:

pizzę też bym zjadla ;) zamiast coś normalnego w kinie zjadlam popcorn zamiast obiadu a teraz pół paczki chipsów na kolację ;)

mnie się zwraca po czipsach:) nawet teraz kiedy już nie wymiotuję codziennie.Z resztą ja przez pierwsze 3mies ciąży schudłam kilka kilo,bo na wszystko mnie szarpało i codzień kilka razy mnie męczyło:)
Raz nawet nafajdałam pod sklepem w biały dzień,na szczęście zdążyłam dobiec do kosza na śmieci :woohoo:

oo to nieźle

12 lata 6 miesiąc temu #431392 przez kika1985
katarzyna1702 napisał:

Witajcie dziewczynki ja znów zaniedbałam forum ale cały dzień coś po południu to spałam przeziębienie powróciło ze zdwojona siła;/ ale nie daje się litry wypitej herbaty z cytryną będzie dobrze.
Fajne te Wasze wszystkie fotki bez wyjątku ;) Koticz ale brzuszek słodki ;0
Sylwia tez chciałam kupić sobie i mężowi takie koszulki ale nie mogłam się zdecydować który napis i nie zamówiłam ale muszę powrócić do wymyślania i wybrać odpowiednią ;)

Mamcia Ja miałam robiona grupę krwi i mam Rh+ i lekarz pytał się jaką ma maż to mu mówię że również rh+ a on że no przydałaby się rh- ale nie jest źle to ja mu powiedziałam że oki pomyślę przy następnej ciąży o minusie ;) i zaczął się śmiać ;) nie wiem co w tym za przeszkoda jak ma się tą samą grupę ? To że kobietka ma - a mąż + to wiadomo konflikt ale tak to chyba niczym nie grozi .
kika mnie na szczęście odrzuciło teraz od fastfooodów i słodyczy to aż nie możliwe . i Chyba dzięki temu przez ostatni miesiąc przybyło Nas tylko kg;D lekarz będzie ze mnie dumny he i z chęcią wskoczę mu na wagę aby się pochwalić

Andzia Widzę a raczej czytam że z Ciebie niezła Agentka he miło miło

ja też nie jem zazwyczaj ale wczoraj mnie naszło :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #431393 przez kika1985
koticz napisał:

Ja dziś cały dzień głodna jestem i cały czas jem,już chyba czas na kolacyjke:)
faktycznie fajne te koszulki,ja też sporo czasu przegladam allegro,dzis szukalam np sukienek na chrzciny i dla mnie i dla Jagody:) no i w sierpniu idziemy na ślub i też już szukam nam kreacji:) i oczywiście butówwwww!!!!!

a skąd wiesz jaki będziecie miały rozmiar??? B)

12 lata 6 miesiąc temu #431396 przez kika1985
partycja super sprawa, a kto organizuje te warsztaty, jaka firma?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka