- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Cześć dziewczynki
o matka jak naprodukowałyście teraz was nie nad robie.
Jestem nadal w szpitalu zatrzymali poród leże już tydzień czasu dostaje feneterol chcą chociaż żebym wytrzymała do 37 tygodnia bo boją się o maluszka dostałam specjalne zastrzyki na płucka dla maluszka.Nie wiem kiedy mnie wypuszczą bo każą leżeć Chyba już zostanę do porodu malutki pcha się na świat za szybko ... Jakoś to będzie musi być dobrze chociaż się bardzo boję ...
anecia, fajnie ze sie odezwałas nic sie nie martw, dzidzius juz za tydzien bedzie donoszony, a płucka na dexavenie dojrzewaja w mig - ale podczas brania tych zastrzyków moze Ci sie stawiac brzuch, tym tez sie nie martw, to minie. Na pewno urodzisz w terminie i wszystko bedzie ok
malinka zgrabny masz brzuszek, chyba już sie obnizył, nie?
wiewiórka chyba czop Ci odszedł, nie?
Depeche ja tez miałam na brodzie 1 koloru blond, nie wiem czy nadal jest, nie zwracam uwagi.
A co do body, to ja mam wziac do szpitala body najlepiej rozpinane z przodu z długim rekawem - w kazdym szpitalu inne zwyczaje
Panika tez slyszalam o spowalnianiu akcji po ZZO. Moze strzel sobie kielonka dla kurażu a tak na serio, to nie strasz, dominiczka wózkiem inwalidzkim, bo ja bede znieczulona do cc!! ja slyszalam, ze po cc dają ketonal - dobrze, bo jestem z nim szczerze zaprzyjaźniona z powodu comiesiecznych dolegliwosci
Gosiu współczuje przyjazdu świrki i tych jej okropnych uwag... zebys tylko skurczow nie dostała. Ja dzisiaj mialam odwiedziny swojej... oczywiscie brzuch mnie bolal i boli, jak wstaje, z tych nerwów. A niby nic - przyjechała mi pomóc posegregowac ciuszki, rozwiesic pranie, poprasowac, zrobic zakupy, zrobiła mega robote, ogromnie mi pomogła! A ja sie jednak zestresowałam, bo ona jest b energiczna, a mi to przeszkadza. Przed porodem jeszcze przyjedzie mi umyc okna i poprac firany. No i denerwowałam sie sytuacja z wózkiem... w koncu o niego zapytała... powiedziałam, ze mamy kupiony od kolezanki (tak jak radziła koticz). Pooglądala go, bardzo jej sie spodobał, ze taki ładny, lekki, zwrotny (wypróbowała go), ze spiworkiem, parasolka i torba na zakupy. Przed wyjazdem jeszcze raz poszła na niego zajrzec, wiec chyba naprawde jej sie spodobał. I nie było problemem, ze jest uzywany
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maz wrocil, chyba czeka nas jeszcze dzis latanie za chirurgiem, bo zdaje sie, ze sobie reke nadciagnal ( a dobrze nawet, to jest wypadkowe w miejscu pracy, swir z pewnoscia sie w koncu wezmie za robote) reka ruszac nie moze. Co do ciuchow to mowi, ze one chyba byly w piwnicy, bo taka stechlina wala. Mowi, ze jest kilka ladnych rzeczy, ale reszta jest no coz nie jak na moje standardy. Niedoprana i jak mnie zna, to ja takich bym nikomu nie wyslala. Przeliczylismy to po cenach mega lumpeksowych i wychodzi, ze w plecy nie jestem, a jak siebie znam to to po prostu dopiore i tyle. Malina wysle ci pm z tym kombinezonikiem, bo jak n nase oko to kokardki i marszczenia sa raczej dziewczece. Ale co moze my mamy za duze wymagania. Nie chce mi sie z babsztylem uzerac, bo to co dla mnie jest bdb dla niej moze wygladac inaczej, a spor bedzie trwal i trwal. Na szczescie kombinezonik na wyjscie ze szpitala jest ladny, chociaz balego to nie przypomina. Nie wierze, a jednak odpuszcze. Ale koniec z kupowaniem paczek. Poza tym z kupowaniem uzywanych rzeczy w licytacji to chyba nie jest tak latwo ze zwrotem.
Agnieszka, masz tu linka do tego sprzedawcy. Ja kupilam u niego kilka rzeczy Kubie i kilka malej i jak na razie to tylko jedna bluzeczka malej jest taka sobie, ale w sumie do przelkniecia. Teraz czekam na kolejna paczke.
allegro.pl/show_user.php?uid=23799395
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
paulina widzisz, nie potrzebnie się stresowałaś reakcją na wózek
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ł skserowal wczorajsza wizytę i na ust widać ze mały wazy 1700g czyli ma poślizg 300g w stosunku do normy to chyba nie aż tak źle?
No i termin porodu z ysg na podstawie tych wymiarów wychodzi około 3 tyg później. Oby Tomcio nadrobil swoja wagę.
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Bo mi wyszło 150 lekarz powiedział,że trochę podwyższone i kazał mi jeszcze raz zrobić test obciążenia glukozą.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co?
Ł skserowal wczorajsza wizytę i na ust widać ze mały wazy 1700g czyli ma poślizg 300g w stosunku do normy to chyba nie aż tak źle?
No i termin porodu z ysg na podstawie tych wymiarów wychodzi około 3 tyg później. Oby Tomcio nadrobil swoja wagę.
Spokojnie, dzieciaki teraz bardzo dynamicznie rosną. Tomuś na pewno nadrobi. Pomiary są orientacyjne, a tym bardziej orientacyjny jest termin porodu!
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
znalazłam coś takiego:
Test na 75 g glukozy odczytuje się po 2 godzinach. Wynik powinien być poniżej 140 mg/dl.
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Paulina77 obniżył mi się brzuch,nie wiem ja nie widzę
Fajnie,że świrce spodobał się wózek bo wiem,że ostatnio się martwiłas
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JA już po wizycie, mam nadzieję że trzymałyście kciuki
rozwarcie wewnętrzne jest, szyjka miękka, tylko czekam na zewnętrzne i rodzę może nawet w tym tyg, tak ginka powiedziała, ale że przenoszę do marca to nie daje mi szans za bardzo, no zobaczymy, trzymam ją za słowo następna wizyta za tydzień i ktg przed wizytą brzuch już mam niziutko, ciągle mi napiera i na pęcherz i w ogóle czuję w kroku, a teraz po badaniu bo od razu wzięła próbkę i mam zrobić paciorkowca no i szyjkę mi badała to mam takie dziwne uczucie, jeszcze bardziej mi ściska w kroku, aż torbę spakowałam po łebkach na razie ale spakowałam
Andzia ja pączki jutro robię
Depeche ja kiedyś kupiłam spodnie dżinsowe Amelce, pisało że stan brd- a jak przyszły okazało się że mają dziurę i są przetarte, skończyło się negatywem dla babki, a ona i mi wystawiła w zamian też się wkurzyłam wtedy strasznie ;/ a body ja ubierałam od razu
Malinko też masz już nisko brzuszek ja pakuję ciuszki tylko na wyjście, body, kaftanik cieplejszy, śpioszki, rękawiczki, skarpetki ciepłe, dwie czapeczki, no i kombinezon i kocyk a do szpitala tylko pieluszki, chusteczki i krem na pupę
Wiewiórka czop Ci odchodzi?? stajesz do konkursu kto pierwszy?
Panika ja będę rodzić ze znieczuleniem, no chyba że już będzie bez sensu, poprzednie rodziłam też ze znieczuleniem
Gosia no świrka bez wyczucia, nie uprzedziła was nawet??
Ela mi też skakało ciśnienie, ale się unormowało, z tym nie ma żartów ale na spokojnie se pomierz
Paulina fajne że wizyta świrki poszła gładko