BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #555359 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #555362 przez Lenucha217
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #555365 przez offca87
A ja byłam dziś prywarnie u gina na usg, wysupłałam ostatnią kasę i okazało się, że chyba dobrze zrobiłam, bo byłam niespokojna o ruchy Maluszka. miewa bardzo leniwe dni, mało się rusza i tak delikatnie raczej. 2x byłam na ktg w ciągu ostatnich 3 tyg. i niby ok, ale na usg wyszło, że dziecko jest 2 x owinięte pępowiną wokół szyi i teraz oczywiście panika mnie pożera :(:(:( nie dość, że ten paciorkowiec, zerowa opieka medyczna w uk to jeszcze to. W pon. mam wizytę u położnej, mam pismo od lekarza informujące o fakcie owinięcia, kazał mi zadzwonić, co proponują dalej, bo jeśli nic - ani badania przepływó, ani wzmożonej obserwacji, to mi współczuje, bo pozostaje mi liczenie ruchów, dosć restrykcyjne - tak powiedział :(:(

Synek waży 1kg 956g, wymiary ok, akcja serca dziś ok i dziś akurat się fajnie rusza, poziom płynów ok i łożysko bez oznak starzenia się. Ale uffff... to nie była miła wizyta. Zawsze z pozytywnym nastawieniem człowiek idzie, a tu klops. Nie wiem, co mam robić. Czy się bać... boję się, że coś przegapię.

11 lata 10 miesiąc temu #555366 przez koticz
Mamcia zarzuć no-spe powinno Ci pomóc.

Ja tak właśnie sobie dziś myślałam,że tak obstawiamy pewniaki Dziewczyny które mają termin na sam początek marca,albo te co juz mają przepowiadające skurcze,a któraś zrobi hooop i bez wcześniejszych objawów i z dalszym terminem urodzi pierwsza :laugh:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #555367 przez kika1985
Depeche napisał:

Laski, brzuch mi sie obniza... nie doczlapie do 18.03

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #555369 przez 25malinka
lena ładny domek,widziałam też fotkę na fb jaka z Ciebie słonica,ładnie wyglądasz własnie i po porodzie szybko pewnie wrócisz do swojej wagi z przed

Kurde ale mnie kręgosłub boli normalnie nie wiem jak mam siedziec,a jak leże to to samo jest,chciałabym mieć juz to wszystko za sobą :)

11 lata 10 miesiąc temu #555371 przez Lenucha217
A dziekuje malinko to mile ... choc na chwile lepiej sie poczuje :DDD Mam nadzieje ze szybko zgubie te balerony zamiast nog :D

11 lata 10 miesiąc temu #555372 przez Agnieszka86
Koticz czas promocji, który teraz był to masakra... tyle fajnych, tanich ciuszków!!

Lenusia wow jaki brzusio pokaźny :)

mamcia witam wśród skurczowców :S

Kurcze też zaczęłam częściej latać na kibelek, teraz sobie to uzmysłowiłam... w nocy mi się kupkę zachciało i trzeba było pędzić <wow> Pewnie gdzieś tam maleńka uciskała...

Dzisiaj odebrałam 1 sms i 1 rozmowę z pytaniem, czy nie urodziłam!!! Krew mnie zaleje, przecież dam im wszystkim znać! wwwrrrrrrrrrrrr

11 lata 10 miesiąc temu #555374 przez kika1985

11 lata 10 miesiąc temu #555378 przez koticz
Offca faktycznie dziwna ta opieka w UK,ja bym się chyba na poród do PL zebrała serio...
Owinięcie pępowiną powinno Cię kwalifikować do CC tak mi sie wydaje...
Ja też pytałam o to moją gin i ona mi powiedziała,że po zapisie KTG(tym przed samym porodem) oni będą wiedzieć czy Młoda jest owinięta pępowiną bo to właśnie "słychać"(?) w przepływie krwi przez pępowinę.Tak,że ja póki co się nie steresuje tym

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #555380 przez kika1985

11 lata 10 miesiąc temu #555382 przez Agnieszka86
koticz napisał:

Mamcia zarzuć no-spe powinno Ci pomóc.

Ja tak właśnie sobie dziś myślałam,że tak obstawiamy pewniaki Dziewczyny które mają termin na sam początek marca,albo te co juz mają przepowiadające skurcze,a któraś zrobi hooop i bez wcześniejszych objawów i z dalszym terminem urodzi pierwsza :laugh:

Też tak myślę, któraś wyskoczy znienacka!

11 lata 10 miesiąc temu #555384 przez mamcia2013
Kika nie wiem, ja się nie znam na tym :D i jeszcze mnie na dole plecy bolą!

Później chyba wezmę no spe.

Lenusia fajna chatka małego :)

Offca kurczę, nie ciekawie z pępowiną. Bądź dobrej myśli i licz ruchy. Ściskam.

Odebrałam wyniki GBS, na szczęście nic nie wyhodowano :)

11 lata 10 miesiąc temu #555386 przez andzia_zg
Ja zmykam z forum, bo mąż chce na kompie oglądac film. Do jutra :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #555392 przez kika1985

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka