BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #556645 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

Hej laski.

Kika jejku jakiego masz odchowanego syna :) a Ty jaki lachon jesteś :)

Depeche trza było im szyby powybijać w aucie :D więcej by tak nie stawali.

A ja chyba prześpie dzisiaj cały dzień... Jedyny plus tego spania to taki że coraz lepiej mi się oddycha i nie łapię już co chwilę powietrza jak ryba :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #556650 przez mamcia2013

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556651 przez koticz
Ja mam takie małe czerwone kropeczki na przedramionach,jakbym się igłami nakówała :cheer:

dominika może Ci syn pisiaka nad pępkiem wypycha :laugh:

depeche Ty zawsze masz takie akcje w życiu,czy tylko jak w ciąży jesteś to się na Ciebie zwleka???

aga a jak tam cukier po pierniku???Bo sobie ostatnio pozwoliłaś na dwa kawałki o ile pamiętam...
Ja wczoraj naczczo miałam 97 czort wie po czym,nigdy rano nie miałam przekroczonej normy a przecież nie jadłam nic ani przed snem ani w nocy...
Słodkie mamy a to po ciąży koniec z pomiarami cukru prawda???Ja się cholerka muszę do lekarza wybrać bo ostatnio jej nie było i kurcze już się do niej nie zgłosiłam :cheer: ale kurcze póki wszystko jest ok to naprawdę nie chce mi się wlec do przychodni...

Do dentysty też się całą ciążę wybieram i dojść nie mogę...leń,wstrętny leń...

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #556652 przez mamcia2013

a mi dzisiaj hormony buzują! mój T razem z moim tatą poszli do sklepu, prosiłam żeby kupili mi knopersa a oni przyszli i dają mi niemiecką "hanutę"! K.rwa przecież to nie knopers! I zrobiłam im awanturę o kmnopersa! Powiedzieli mi że mam sobie sama śmigać na koniec wiochy do sklepu! Co za łajdaki. ja chcę knopersa!

11 lata 10 miesiąc temu #556654 przez Depeche
Koticz, nie wiem, moze to przez to, ze mam niewyparzonego ryja i sie musze zawsze odezwac.

11 lata 10 miesiąc temu #556655 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

a mi dzisiaj hormony buzują! mój T razem z moim tatą poszli do sklepu, prosiłam żeby kupili mi knopersa a oni przyszli i dają mi niemiecką "hanutę"! K.rwa przecież to nie knopers! I zrobiłam im awanturę o kmnopersa! Powiedzieli mi że mam sobie sama śmigać na koniec wiochy do sklepu! Co za łajdaki. ja chcę knopersa!

Ojojojo moj to by nawet nie dyskutowal, malo to razy zapier. po rafaello.

11 lata 10 miesiąc temu #556657 przez anneem6
Hej dziewczyny,

Gratulacje dla Wiewiórki!! tak się pośpieszył jej synek.

czekam spokojnie na swój termin, choć ja może przenoszę, KTG tu w ES dopiero mam 4 marca albo pojadę albo już nie będzie po co!
No i czekam do 22 go na wynik paciorkowca.

Nasza koleżanka Misia też jeszcze w dwupaku.

Dbajcie o siebie i brzuszki, jeszcze albo już 3 tygodnie zostało, bo teraz najbardziej się dłuży!

Pozdrawiam Was ciepło, miłej niedzieli

11 lata 10 miesiąc temu #556658 przez mamcia2013
Stwierdzili że wytrzymają ze mną jeszcze do porodu!

Boże daj mi siłę na ten miesiąc bo inaczej zatłukę kogoś! :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #556662 przez Agnieszka86
Koticz po pierniku cukier miałam poniżej 100, ale nie pamiętam dokładnie ile. A dzisiaj zjadłam na II śniadanie pączka od świrki (domowej roboty) i też cukier w normie:) Nie jest źle.
Po porodzie powinno się teoretycznie mierzyć cukier 2 h po głównych posiłkach (śniadanie, obiad, kolacja) przez tydzień. Norma jest wtedy 140. Jak jest ok, to można już normalnie jeść. I po 3 miesiącach zrobić jeszcze raz krzywą - tak mi ostatnio powiedziała moja diabetolog. Ale wątpię, żebym tak tego pilnowała:)
Faktycznie ciekawe, dlaczego tak Ci rano cukier wybiło? Ja zjadłam dzisiaj w nocy kanapkę z wędliną i papryką, bo strasznie głodna byłam i cukier 73. W ogóle ostatnio ciągle bym jadła :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #556664 przez xxElaElaEeexx
andzia_zg napisał:

Najprawdopodobniej to włókniaki miękkie-tworzą się na szyi,karku,dekoldzie ,biuście,pod pachami,czyli w różnych wrażliwych miejscach, narażonych na tarcie (przez odzież, biżuterię, bądź samą skórę).Większość włókniaków jest w kolorze skóry, ale zdarzają się ciemniejsze.Nie martw się ja miałam przed ciążą kilka malutkich na 1mm na szyi , karku.Teraz mam tak samo jak Ty koło piersi.I właśnie lepiej usunąć te,które Cię urażają,czy drażnią .Ale nie są groźne.Tylko ludzie je usuwają ze względów estetycznych .Najlepiej udać się z tym do dermatologa .Na coś lekcje dermatologii się jednak przydają :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #556665 przez Agnieszka86
W tamtym tygodniu tak wyglądał domek Zosi:)

Teraz zmienił kształt! Zrobił się szpiczasty, bardziej zgrabny, już nie jest rozlany, od kilku dni mam taki inny.
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #556675 przez andzia_zg
xxElaElaEexx to jest dokłądnie to co opisujesz. Wpisałam w google tą nazwę i wygląda tak samo. Dwa mam maciupeńkie i mi nie przeszkadzaja, a ten pod pachą zrobił sie dość spory i mocno uraża. Po porodzie koniecznie wybiore się z tym do dermatologa. Ale dzięki Tobie chociaż wiem co to jest. Dziękuję za informacje :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #556677 przez Agnieszka86

11 lata 10 miesiąc temu #556678 przez xxElaElaEeexx
Andzia Nie ma za co :)

Agnieszka Śliczny brzuszek :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #556682 przez andzia_zg
Dlatego po porodzie jak pojade do rodzicow to pojde do dermatologa. Lepiej to skonsultowac, bo naprawde mi to uraża i się zrobiło aż fioletowe.

Agnieszka skoro piszesz, że tak ci sie juz zmienił brzuszek to widac, że poród zbliża się wielkimi krokami i jest już tuż tuż...

A u mnie jakos wszystko sie uspokoiło... boli mnie tylko brzuch tak miesiączkowo, ale nie boli jakos strasznie mocno...nawet o dziwo przestało mnie kłuć w pi***e. Coś mi sie wydaje, że jeszcze sobie Wojtek posiedzi w brzuchu, bo chyba mu tam zbyt dobrze...

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka