BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #573521 przez andzia_zg
lenucha zobaczysz, że po porodzie szybko uciekna kg :-)

kika jeśli chodzi o termometr to ja na razie nie kupowałam bo mam po chrześnicy termometr w smoczku. Jeśli się nie sprawdzi to najwyżej kupię jakiś

Jeśli chodzi o pepka to wszystko zalezy od szpitala. W jednym szpitalu zalecają Octenisept, w innym wode z mydłem, a w innym spirytus. Ja zdecydowałam się, że będę używała spirytus + w ciągu dnia gaziki Leko.
O Octenisepcie naczytałam się troche negatywów więc postawiłam na spirytus.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #573525 przez Kinga2424
Najserdeczniejsze gratulacje dla szczęśliwych rodziców :) :kiss: :)

11 lata 10 miesiąc temu #573528 przez Lenucha217
kinga super foteczka :P nudy kobiety nuddddddyyyyyyyyyy

11 lata 10 miesiąc temu #573529 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #573538 przez Kinga2424
Mi jak narazie przytyło nie za dużo kg. Przed ciąża ważyłam około 53 kg. A teraz mam 62. Więc gdyby nie brzusio, to nawet by nikt nie poznał. Paulinka 2 tygodnie temu ważyła 2,5 kg więc myśle, że szybko wrócę do formy.

A powiedzcie mi ile czasu gubi się fałdkę na brzuchu? Bo pewnie po porodzie będzie jakaś fałdka :unsure:

I czy cc jest robiona na jakimś płaskim łóżku, czy na koźle?

11 lata 10 miesiąc temu #573551 przez dominiczzkka
Patrycja - gratuluje! czekamy na zdjecia :)

kika - na swoje, ale oni sa teraz tacy biedni, kasy nie maja wiec przyjechala tu w poszukiwaniu pracy... :/ dlatego musiala nam sie wpierdolic na glowe... wiec trzymam kciuki zeby jak najszybciej ja znalazla!!!

paulina - fajnie ze juz jestes! :) opowiedz jeszcze, jak maly?

aksa - ja na Twoim miejscu oczywiscie gdybym sie tylko dobrze czula to jak najbardziej bym wyszla gdzies do ludzi:) to Twoja ostatnia szansa bez szukania opiekunki ;) hehehe. w szczegolnosci ze w czestochowie nigdy nic sie nie dzieje :P

depeche - my mamy podobne charakterki wiec mysle ze pomysly w tej sprawie rowniez... ;)
z ta roznica, ze ja narazie staram sie oddychac gleboko, ale to wszystko sie kumuluje we mnie, wiec jak wybuchne to wspolczuje wszystkim dookola.

dzieki bardzo, juz mi troche lepiej jak sie wygadalam, ale i tak jeszcze super nie jest. :)

11 lata 10 miesiąc temu #573554 przez lusiaczek82
witam was ja po wizycie trochę się rozczarowałam bo byłam na 90% pewna że będe mieć cc a tu lipa lekarka stwierdziłą że 2.5mm blizna jest ok i mogę rodzić naturalnie na szczęście wynik na paciorkowca wyszedł ujemny szyjka też pozamykana nic nie wskazuje na poród mały waży już 3,400 kurcze a to dopiero 37 tydzień dzisiaj mnie wzięło na przemeblowanie i z tego wszystkiego razem z synkiem przygotowaliśmy kącik dla Oskarka rety z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej jestem sparaliżowana strachem przed porodem

11 lata 10 miesiąc temu #573557 przez Depeche
lusiaczek82 napisał:

witam was ja po wizycie trochę się rozczarowałam bo byłam na 90% pewna że będe mieć cc a tu lipa lekarka stwierdziłą że 2.5mm blizna jest ok i mogę rodzić naturalnie na szczęście wynik na paciorkowca wyszedł ujemny szyjka też pozamykana nic nie wskazuje na poród mały waży już 3,400 kurcze a to dopiero 37 tydzień dzisiaj mnie wzięło na przemeblowanie i z tego wszystkiego razem z synkiem przygotowaliśmy kącik dla Oskarka rety z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej jestem sparaliżowana strachem przed porodem

powiem Ci, ze babie to sie jednak nie dogodzi. Ja jak cala ciaze jecze, ze chce cc, to teraz jak sie mlody nie obraca ( no niby zawsze moze jeszcze) i jest na to cc szansa, to chodzi mi po glowie, ze na co mi ta blizna, ze dziecko trzeba naturalnie urodzic... no nie dogodzisz.
Bedzie dobrze.

11 lata 10 miesiąc temu #573558 przez Depeche
Kinga2424 napisał:

Mi jak narazie przytyło nie za dużo kg. Przed ciąża ważyłam około 53 kg. A teraz mam 62. Więc gdyby nie brzusio, to nawet by nikt nie poznał. Paulinka 2 tygodnie temu ważyła 2,5 kg więc myśle, że szybko wrócę do formy.

A powiedzcie mi ile czasu gubi się fałdkę na brzuchu? Bo pewnie po porodzie będzie jakaś fałdka :unsure:

I czy cc jest robiona na jakimś płaskim łóżku, czy na koźle?

cc to chyba na lozku, takim jak operacje, nie wiem czy mialas, ja nei pamietam, a z falda to sprawa bardzo indywidualna, jedne maja, inne nie maja, moja bratowa tyla w ciazy ok 30 kg, obie cc, zadnej faldki nie ma, zgubila wszysko, blizna mala. Tak wiec, nei przewidzisz, tak samo jak co ci z p. zostanie po s.n.

11 lata 10 miesiąc temu #573565 przez offca87
Gratulacje dla Patrycji! Masz ju z głowy :) i Synka przy sobie :0 cuuuuuuuuuuuuuuuuuudnie ... rozmarzyłam się.

Paulina - foty wrzucaj, kurcze, ja tu już nie wiem ile czekam. Troby do szpitala nie spakowalam, bo ciągle czytam forum i czekam :D

Ela - ja już na żaden cud z tymi kolejkami nie liczę. Banda znieczulonych, zapatrzonych w siebie frustratów. najlepszą akcję miałam tutaj w polskim sklepie - stoję w kolejce, ludzi w pierony, miejsca mało, źle mi się oddycha, każdy przy ladzie dodatkowo krojoną wędlinę zamawia, wymyśla, bo przecież bez wymyślania i kręcenia nosem się kupić nie da i jedna babka do mnie z tekstem: "No widzi pani, tyle się tu stoi, a pani z brzuszkiem, ale tutaj Anglia, tutaj ciaża nie choroba, to nie wpuszczą, trzeba stać". Nawiasem, sami Polacy, a ona też mnie nie wpuściła przed siebie, więc ze śmiechem jej mówię, że ja się wcale chora nie czuję i raczej chore dla mnie jest społeczenstwo, które nie zwraca uwagi na kogos, komu z różnych powodów jest ciężej, a raczej odwraca wtedy głowę. No i się odwrócila czerwona :D

dominiczkaa - a gdzie Ty konkretnie mieszkasz? Bo jakby co, to zapraszam do mnie po chwilę spokoju :d Albo sama tam wpadnę do Ciebie i nauczę Twoją świre latać. Wyd=leci przez okno z hukiem za debilizm, który prezentuje. A nastepny wyleci Twój M. za to, że własnej matce nie umie się postawić, kiedy widzi, jaka jest sytuacja, ile kasy macie, ile miejsca i w jakim stanie jesteś. To Wy jesteście priorytetem i pamiętaj - teraz masz wszelkie prawo się wkurwic i powiedzieć wprost, co myślisz o takim braku myślenia. Wycieczki sobie będą urządzać. niech z lotniska jada sami i sobie wynajma hostel - pieniędzy kupe to niew kosztuje, a nie mają prawa was obżerać i dręczyć. Zarycz jak przystało na prawdziwą ciężarną lwicę, nie kumuluj tego w sobie.

11 lata 10 miesiąc temu #573577 przez vernix
Patrycjo gratuluję Wam jeszcze raz!!!Cieszę się bardzo, że macie Ignasia przy sobie!!
Dałaś radę, jesteś wielka Mamusiu!!

11 lata 10 miesiąc temu #573579 przez offca87
dominiczkaa - teraz widzę, że w Glasgow, aja Londyn, więc dupsko blade, ale jak masz ochotę pogadać, to wal śmiało ;) w kupie łatwie, jak szlachta polska - przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę, byle kupą, mościpanny! ;) na poważnie - my polskie kobiety w UK musimy się wspierać. AKurat doskonale rozumiem jak wygląda tutaj sprawa mieszkań, płac, zasiłków, remontów i samotności wywołanej tym, że prawdziwych przyjaciół zazwyczaj zostawia się w Polsce. Trzym się, nie pękaj, a gdyby co - jestem. Poklniemy sobie razem :D

11 lata 10 miesiąc temu #573584 przez ufolka
hej
ja po wizycie, w sumie niczego nowego się nie dowiedziałam oprócz tego, że gdybym do wtorku nie urodziła to mam przyjść i da mi skierowanie na 7 do szpitala.. niech się bujaja z tymi szpitalami, dzisiaj okupuje piłkę Amelki, chociaż i tak tak huj*wo się czuję jak nigdy, a teraz zaczęło mnie coś piec w podbrzuszu... masakra z dniem dzisiejszym

Dominiczka współczuję Ci, powiedz stanowczo świętom z tyloma ludźmi nie ! ja sama robiłam wigilię na 6 osób i to była masakra, a co dopiero 13 !! mówię Ci, nakręć się i odmów. Noż qr*a co za baby, każda rodziła a żadna nie potrafi zrozumieć drugą.. dobrze że ja nie mam syna, przynajmniej nie będę wqrwiać synowej..

Ela Tobie też współczuję, ja w sobote w labku godzinę stałam i miałam dość a co dopiero tak jak Ty opisujesz.. dupa do góry teraz i tylko z nami na forum pisz :P

Wiewiórka ja mam z nivea krem na każdą pogodę, taki jak Ania pokazywała, najlepsze są takie, które w składzie nie zawierają wody :)

Depeche możesz wziąć nawet połowę :)

Aksa
dobrze że tą babę zjebałaś, niech się uczą kultury na stare lata.. dobry Twój mężuś :)

Kika zapomniałam zawieszkę spakować :P dzięki :D a termometr najlepszy ten bezdotykowy, koleżanki polecały poszukam jak chcesz :)

Paulina w nocy nie pal światła tylko lampkę, jeśli mogę Ci doradzić :) to maluszek szybciej pozna pory dnia, super że wszystko w porządku, chcemy zdjęcia :)

Lenucha będziemy wszystkie razem zrzucać, co się martwisz :)

o matko nie dam rady więcej pisać :)

Patrycja gratulacje !!!!

11 lata 10 miesiąc temu #573585 przez Beata 26
Dzieki Tobie Offca chodze po kuchni i spiewam nasz hymn (lepiej lub gorzej od edyty ale z wypieta piersia) - pies na mnie dziwnie patrzy...

11 lata 10 miesiąc temu #573586 przez offca87
Beata 26 napisał:

Dzieki Tobie Offca chodze po kuchni i spiewam nasz hymn (lepiej lub gorzej od edyty ale z wypieta piersia) - pies na mnie dziwnie patrzy...

Weź sobie może zmierz temperaturę :D
A Edytka i jej wykonanie - miszcz :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka