BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #577431 przez ufolka
Malinka sorki, nawet chyba prosiłaś żeby Cię jakby co powiadomić. No ale już wiesz :laugh: AniaCzajka też urodziła :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #577433 przez Depeche
Agnieszka86 napisał:

Udało mi się zalogowac na forum. Byłyśmy z Zosiaczkiem na echu serduszka przed chwilą, na szczęście wszystko wyszło dobrze, szmer babelkowe w jej wieku są normalne. Kamień spadł mi z serca. Martwią mnie te jej gazy, boi nie umiem pomóc, mąż kupił herbatę dla mam karmiacych i pije, może to chociaż trochę jej pomoże. Przedwczoraj miała badany poziom bilirubiny bo trochę zdołała, ale na szczęście wyszło wszystko dobrze. Jutro wychodzimy do domu! Cieszę się bardzo i boję tego co będzie...

To super, na brzuszek masaze, jak bedziesz chciala to Ci napisze jak masowac malej brzuszek. Troszke jejto ulzy, To normalne, moja tez miala te gazy. Ona sie darla, ja beczalam, a maz ja nosil.

11 lata 9 miesiąc temu #577440 przez andzia_zg
Dziewczyny dzieki za mile slowa. To naprawde podbudowuje. To teraz troche wiecej szczegolow. O 00:20 obudziły mnie skurcze. Najpierw co 10 minut,potem co 7 a jak sie kąpałam to były już co 3 minuty. O 3 bylismy już w szpitalu,rozwarcie 1,5cm. Zanim sie przebrałam, wypełniłam dokumenty to była 5. O godz 7 rozwarcie było już na 4cm,o godz 8 pełne rozwarcie. Wszystkie bole były krzyżowe- OMG jak to boli i sie zaczęło. W nastepnym poście cd

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #577443 przez Depeche
patrycja85 napisał:

ej dziewczyny ktore już mają dzieciaczki-potrzebuję już nakładek na brodawki. które mam kupić?i czy takie zwykłe czy lepsze takie które wyciągają żeby małemu łatwiej mu było chwytac??? ratujcie;)))

musisz kupic w malym rozmiarze, bo sa male i wieksze, te z Aventu male wygladaja ok, TommyTippe mialam z mala, do d. byly. W aptece maz ci kupi, tylko mu powiedz, ze ma kupic male.

11 lata 9 miesiąc temu #577444 przez Depeche
Lafi napisał:

Patrycja z Medeli

no te te slysalam, ze sa dobre

11 lata 9 miesiąc temu #577451 przez Lafi
Andzia to przerobiłaś dwa porody. jak sie czujesz i jak Wojtuś?

11 lata 9 miesiąc temu #577458 przez andzia_zg
Dziewczyny dzieki za mile slowa. To naprawde podbudowuje. To teraz troche wiecej szczegolow. O 00:20 obudziły mnie skurcze. Najpierw co 10 minut,potem co 7 a jak sie kąpałam to były już co 3 minuty. O 3 bylismy już w szpitalu,rozwarcie 1,5cm. Zanim sie przebrałam, wypełniłam dokumenty to była 5. O godz 7 rozwarcie było już na 4cm,o godz 8 pełne rozwarcie. Wszystkie bole były krzyżowe- OMG jak to boli i sie zaczęło. W nastepnym poście cd

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #577462 przez aksa
nadrobiłam was ufff

miałam nalot świrów! ja nie mam do nich sił po prostu nie mam...mówiłam,że się umówimy jak P. bedzie w domu, albo my do nich zajrzymy na kawę w niedziele, i coo??? dostaje sms od szwagierki "teśiowa jest u mnie mówią że jadą do ciebie'' ale miałam wkurw.
no ale nic przywiozła mi trochę ciuszków bo u córeczki w IR była.
mój tato dumny przytachał wózek - oczywiście powiedziałam, że to moi sprezentowali wnukowi ale im miny zrzedły :lol:

Lenusia trzymaj się! o ile pamiętam zaraz jakoś ma twoja mama przyjechać??

ale żeście powypisywały o tym masażu szyjki... :huh: :huh: :huh:

któraś pytała o liczenie ruchów mi gin kazał robić tak ;
3x dziennie po godzinie, poposiłku położyć się, położyć ręce na brzuchu i liczyć każdy ruch,kopnięcie,przesunięcie wypinanie się nawet to najmniejsze się liczy, musi być w ciągu tej godziny co najmniej 6ruchów, jeśli nie naliczymy tyle to jemy coś słodkiego najlepiej i kolejną godzinę liczymy ruchy jeśli dalej nie ma ruchów to powtórka - jeśli po tych 3 godzinach sytuacja się nie zmieniła MUSZĘ jechać do szpitala
i tak 3x dziennie
ogólnie ja naliczam w ciągu takiej godziny do 40 ruchów nawet,ale zdarza się np 18, kazął to wszystko zapisywać i z tym stawić się do szpitala tego 12marca

no to tyle

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 9 miesiąc temu #577469 przez kika1985
a mi sie humor zespul bo zaczelam instalowac aktualizacje w laptopie i sie zepsuł :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
do tego mały mnie wnerwiał bo sie nie sluchai pyskuje
mam jakiegos psychicznego dola i jest mi zle
powiedziałam mezowi ze mi zle i ze brakuje mi wyjsc, zakupow, zle sie czuje w swoim ciele, jestem gruba i okropna
kazal sobie szybko wejsc na neta i kupowac buty
ale ja wole normalnie w sklepie , wiec jutro ide na zakupy moze mi sie polepszy :( :( :( :(

zadzwonilam do brata przez teleofon mi mowil co mam robic i zrobilam tego laptopa wiece jeden problem z glowy

andzia trzymajcie sie cieplutko, powiedz jak maz reaguje na Wojtusia?

Lena pisz koniecznie jak cos sie ruszy bedziemy trzymac kciuki

11 lata 9 miesiąc temu #577476 przez wiewiorka

11 lata 9 miesiąc temu #577478 przez Lenucha217
Aksa ale pamiec hihih skubana :) Tak tak jutro o 12 30 mama ląduje :)))))))
Kika juz ja Wam obiecuje ze zbudze wszystkie smsami jesli tylko cos zacznie sie dziac :)

11 lata 9 miesiąc temu #577484 przez kika1985
Lenucha217 napisał:

Aksa ale pamiec hihih skubana :) Tak tak jutro o 12 30 mama ląduje :)))))))
Kika juz ja Wam obiecuje ze zbudze wszystkie smsami jesli tylko cos zacznie sie dziac :)

to Dawuidek moze na przyjazd babci sie sieszy :P

11 lata 9 miesiąc temu #577487 przez wiewiorka
andzia_zg napisał:

szybko Ci rozwarcie postepowalo.mi sie szyjka nie chciala skrocic. ale bole krzyzowe to niezapomniane przezycie..

11 lata 9 miesiąc temu #577488 przez andzia_zg
Gdyby nie ta pepowina to porod byłby bardzo szybki. Niestety mimo partych i miejsca mlody nie wychodził. Ale się wymeczyłam. Podali oksytocyne, skurcze masakryczne a mały nadal w środku. Nagle spadło tetno dziecka. Położne zawołały lekarzy. Cd w następnym poscie bo pisze z komorki

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka