BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #592789 przez andzia_zg
Beata ale Julian ma włoski :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #592802 przez ufolka
hej
Podczytuję was ale nie mam za bardzo kiedy odpisać, bo Amelka chora, znów ma biegunkę i wymiotuje. Dziś miała położna do mnie przyjechać, ale przyjedzie w niedzielę, najbardziej marwi mnie to, czy malutka przybiera prawidłowo, chociaż je ładnie, no ale zawsze się martwię hehe muszę swoją wagę uruchomić i ważyć ją to będę spokojniejsza. Wczoraj miałam nawał, dziś już lepiej trochę, sutki też już się zahartowały troszkę, więc nie jest źle.
Malinka ja też miałam problem z karmieniem przez brodawki, mała nie chciała łapać sutek, denerwowała się, no ale powoli się nauczyła. Żeby jej nie wkurzać i samej się nie denerwować to dawaj jej mm, ja dawałam raz rano i raz popołudniu, a reszta na cycku no i po paru dniach jadła z cycka już. Zadzwoń może do poradni swojej, zapytaj o doradcę laktacyjnego. Warto się poradzić, mam nadzieję że Ci się uda :)
Gosiu śliczna Twoja córeczka, jestem z wami myślami :*
Beata serdeczne gratulacje !! Julian jest uroczy ;) współczuję szwów, ja mam też ale nie taki hardkore jak u Ciebie, mam nadzieję że ładnie będą się goić i szybko dojdziesz do siebie :)
Lenucha, Offca kciuki zaciśnięte, dużo sił dziewczyny, to wszystko mija kiedy macie maluszka już przy sobie, myślcie o tym :*
Aksa raczej nie zmieni się już to, zostaje tylko nauka małej łapania i ssania, ale połowę roboty masz z głowy ;)
Waszka u mnie na początku też nie było regularnie, potem dopiero, a już jak zaczęły być co 10-12 minut to poszło szybko dalej, a to mój drugi poród, także miej to na względzie. U mnie czop był taki kremowy, taki jak galaretowate białko jajka, taki glucik. Stawiam że to to u Ciebie !
Koticz ja tak miałam przy dwóch porodach jak mi się szyjka zgładzała, że na wymioty i do kibelka mnie pogoniło.
Depeche a Ty co, szykujesz się czy jak??

11 lata 9 miesiąc temu #592817 przez Depeche
Ja nieeee, Kuba nieee wiem. Inaczej sie czuje, schodzi to pewne.

11 lata 9 miesiąc temu #592822 przez ufolka
Depeche napisał:

a na co się zdecydowałaś?? na jaki poród?

11 lata 9 miesiąc temu #592835 przez Depeche
ufolka napisał:

Depeche napisał:

a na co się zdecydowałaś?? na jaki poród?

Sn, jak sie obrocil to taka jego wola. Licze, ze pojde Twoim przykladem.

11 lata 9 miesiąc temu #592850 przez ufolka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Depeche życzę Ci takiego szybkiego z całego serca !

11 lata 9 miesiąc temu #592853 przez koticz
depeche wciągasz powietrze nosem 3sekundy wypuszczasz ustami 6sekund dzięki temu dotleniasz dziecko bo skurcze zaburzają dopływ powietrza do łożyska (podobno)

Ej czy waszym dzieciom też się łuszczy skóra?Jagodzie na stopach i dłoniach "schodzi"jak po opaleniu...a kurcze nie wiem kiedy będzie u mnie położna,żeby ją zapytać...sparowałam juz oliwką,kremem do buzi,linomagiem i kremem na odparzenia pieluszkowe i nic,dziś posmarowałam jej moim kremem z ziaji
www.google.pl/imgres?q=ziaja+krem&um=1&h...dsp=24&tx=163&ty=100 bo on jest bardzo tłusty i jest ciut lepiej... ale nie wiem czy to normalne czy mam z tym walczyć...

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 9 miesiąc temu #592857 przez kika1985
Waszka87 napisał:

Ile kobiet tyle czopow

heheh dokładnie

11 lata 9 miesiąc temu #592863 przez ufolka
koticz napisał:

depeche wciągasz powietrze nosem 3sekundy wypuszczasz ustami 6sekund dzięki temu dotleniasz dziecko bo skurcze zaburzają dopływ powietrza do łożyska (podobno)

Ej czy waszym dzieciom też się łuszczy skóra?Jagodzie na stopach i dłoniach "schodzi"jak po opaleniu...a kurcze nie wiem kiedy będzie u mnie położna,żeby ją zapytać...sparowałam juz oliwką,kremem do buzi,linomagiem i kremem na odparzenia pieluszkowe i nic,dziś posmarowałam jej moim kremem z ziaji
www.google.pl/imgres?q=ziaja+krem&um=1&h...dsp=24&tx=163&ty=100 bo on jest bardzo tłusty i jest ciut lepiej... ale nie wiem czy to normalne czy mam z tym walczyć...

schodzi, ja smarowałam przy Amelce, bo jej bardziej schodziło maścią cholesterolową, parę razy dziennie nawet, pediatra tak radziła :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #592870 przez kika1985
ufolka wow ale super poród, też tak chcę

depeche mnie też boli pi..a jak dlugo poleżę lub posiedzę

waszka jak sytuacja u ciebie?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #592873 przez ufolka
kika1985 napisał:

Kika ja pierwszy miałam pod indukcją, było strasznie, rodziłam 16 godz pod pompą, więc ten był dla mnie mega szokiem.. urodziłam o 11.45 i nie mogłam wyjść z szoku że to już po wszystkim.. doszło do mnie dopiero jak zobaczyłam małą ;)

czas na kąpiel :)

11 lata 9 miesiąc temu #592875 przez Waszka87
Kika trochę lepiej

11 lata 9 miesiąc temu #592882 przez kika1985
ufolka napisał:

kika1985 napisał:

Kika ja pierwszy miałam pod indukcją, było strasznie, rodziłam 16 godz pod pompą, więc ten był dla mnie mega szokiem.. urodziłam o 11.45 i nie mogłam wyjść z szoku że to już po wszystkim.. doszło do mnie dopiero jak zobaczyłam małą ;)

czas na kąpiel :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #592883 przez kika1985
Waszka87 napisał:

Kika trochę lepiej

no ciekawe jak noka u ciebie ...

11 lata 9 miesiąc temu #592909 przez offca87
Laski, ostatni dzwonek, lecę!!!!!

Boję się tak, że na przepian mam ataki paniki i śmiechu. W. usiadł i kompletnie nie kontaktował, po czym się w końcu odezwał: "k.wa, będę ojcem..."

Piszecie, że indukcja=koszmar, więc uciekam stąd migiem, żeby mieć szansę się nastawić pozytywnie. Bądźcie z nami :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka