BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 9 miesiąc temu #593654 przez Depeche
ufolka napisał:

no ja kupiłam oscanisept też, ale dużo opinii poczytałam że się babrze wszystko, więc przemywam spirytusem, wlewam trochę spirytusu z apteki takiego normalnego, dolewam troszkę wody i patyczkiem do uszu dookoła przemywam, ładnie zasusza. Przy pierwszej córce też spirytusem przemywałam. Spróbuj może :)

tak mi się chce cukierków czekoladowych, no paranoja.. macie może pomysł co słodkiego można by tu wszamać przy karmieniu piersią? :>

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #593662 przez kika1985
ufolka napisał:

no ja kupiłam oscanisept też, ale dużo opinii poczytałam że się babrze wszystko, więc przemywam spirytusem, wlewam trochę spirytusu z apteki takiego normalnego, dolewam troszkę wody i patyczkiem do uszu dookoła przemywam, ładnie zasusza. Przy pierwszej córce też spirytusem przemywałam. Spróbuj może :)

tak mi się chce cukierków czekoladowych, no paranoja.. macie może pomysł co słodkiego można by tu wszamać przy karmieniu piersią? :>

biszkopty??

11 lata 9 miesiąc temu #593664 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #593689 przez chiczi
AniaCzajka napisał:

Gratuluje wszystkim nowym Mamuśkom:)

mały nie wiem jakim cudem zaczął tak sikać ze pampers jest suchy a plecy albo boczek ma cały mokry i tak się przebieramy kilka razy dziennie;/ chyba jakaś tempa jestem i pampersa nie umiem zakładać;( w ogóle czuje się kiepsko jako mama robię wszystko z automatu ;(

Aniu, jak ubierasz pampersa to siusiorka synka ułóż do dołu, bo inaczej zasika Ci co chwilkę wszystko, tez to przerabialiśmy, dopiero położna zdradziła tajniki przewijania chłopaczka :D

My też na mm, mały pije już czasem nawet 90 ml. Bebilon musiałam zmienić na Bebilon Comfort, bo Adaś na Bebilonie miał straszne zaparcia i się męczył. Teraz jest ok i kupka nawet kilka razy na dzień :D

11 lata 9 miesiąc temu #593690 przez Panika992
Ufolka ja biszkopty wcinam :) A no i dzisiaj pozwoliłam sobie na kawałek napoleonki. A co, nie dam się zwariować. Położna mówiła, żeby nie szaleć. Żebym próbowała co nie zaszkodzi małemu. Na pewno nie jeść nic wzdymającego, ani cytrusów. Ale co do reszty, to nie trzeba sobie całkiem odmawiać.

11 lata 9 miesiąc temu #593693 przez Depeche
kika1985 napisał:

nooo ogladalam :) :) :) :)

ale co zrobisz natury nie oszukasz, jeszcze jutro

11 lata 9 miesiąc temu #593696 przez andzia_zg
AniaCzajka mi tez sie zdarzylo pare razy przebierac malego bo mial caly boczek mokry a dzis mi obsikal pępek. Mam nadzieje,ze nie zacznie mi się on babrać. A jeśli chodzi o słodkości w ciaży to jem tylko biszkopty. Ogólnie to chodzę jakaś taka niedojedzona, a praktycznie nic nie mozna jesc. Jabłka tez jakoś nie mogę bo mam takie gazy że szok. A w ciaży codziennie jadłam jabłka. Tęskni mi się za normalnym jedzeniem,ciachem, jakimś dobrym obiadkiem, a nie tylko suchy ryż, ziemniaki, kasza plus gotowana marchewka i pierś z kurczaka...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #593701 przez Alina2408
dziewczyny ja z lutowek i co do przekasek to mozecie smialo drozdzowki jesc z jablkiem serem itp, biszkopty herbatniki suche wafle, ja jadlam karpatke i tez spokojnie... chrupki to wszystko smialo mozna... a co do tego co ja jem to powoli zaczynam wprowadzac rozne rzeczy... jadlam juz nawet ferrero rocher ale jedno :) nie jem cytrusow i kwasnych i wzdymajacych... jem duzo ryb bo uwielbiam...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu #593705 przez Depeche
andzia_zg napisał:

AniaCzajka mi tez sie zdarzylo pare razy przebierac malego bo mial caly boczek mokry a dzis mi obsikal pępek. Mam nadzieje,ze nie zacznie mi się on babrać. A jeśli chodzi o słodkości w ciaży to jem tylko biszkopty. Ogólnie to chodzę jakaś taka niedojedzona, a praktycznie nic nie mozna jesc. Jabłka tez jakoś nie mogę bo mam takie gazy że szok. A w ciaży codziennie jadłam jabłka. Tęskni mi się za normalnym jedzeniem,ciachem, jakimś dobrym obiadkiem, a nie tylko suchy ryż, ziemniaki, kasza plus gotowana marchewka i pierś z kurczaka...

upiecz jablko albo je obgotuj, nie bedzesz miec gazow wtedy.Tez zarlam biszkopty na potege.

11 lata 9 miesiąc temu #593707 przez Depeche
Alina2408 napisał:

dziewczyny ja z lutowek i co do przekasek to mozecie smialo drozdzowki jesc z jablkiem serem itp, biszkopty herbatniki suche wafle, ja jadlam karpatke i tez spokojnie... chrupki to wszystko smialo mozna... a co do tego co ja jem to powoli zaczynam wprowadzac rozne rzeczy... jadlam juz nawet ferrero rocher ale jedno :) nie jem cytrusow i kwasnych i wzdymajacych... jem duzo ryb bo uwielbiam...

no tak Alina, ale co zrobisz, dziewuchom sie czekolady zachcialo :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #593712 przez Alina2408
nich sprobuja z mala iloscia.. ferrero rocher to tez prawie sama czekolada :) my przezylysmy :):)

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu #593718 przez Depeche
Alina2408 napisał:

nich sprobuja z mala iloscia.. ferrero rocher to tez prawie sama czekolada :) my przezylysmy :):)

dziewczyny ja sie nażre zaraz za Was wszystkie :)

11 lata 9 miesiąc temu #593719 przez andzia_zg
Mi np doradca laktacyjny kazała jeść normalnie. Nawet mówiła, że mogę zjeść czekoladę czy wypic kawe tylko mówiła, żeby nie jeść od razu dużo tylko po troszeczku. Ale ja tam się jakos boję, że zaszkodze maluszkowi.
Teściowa mi zrobila dzis pulpeciki na obiad... ale wiadomo że minimalna ilośc przypraw więc te obiady sa takie jałowe i bez smaku...wcisnęłam dziś jogurt naturalny ale nigdy nie lubiałam ich więc praktycznie zjadłam na siłę.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #593720 przez andzia_zg
Depeche napisał:

dziewczyny ja sie nażre zaraz za Was wszystkie :)

gdyby można było się najeść za kogoś... albo najeść na zapas...
Dobrze, że przed samym porodem kazałam mężowi kupować mi ciasta bo chociaż tyle przyjemności miałam w te ostatnie dni... teraz niestety pozostaje tylko patrzeć jak on wcina ptysie itp...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu #593737 przez Gosia27
Hej,Rafał powiedział że dziś możemy spać spokojnie.. Był u małej o 19,zaniósł pokarm,ale póki co chirurg nie pozwala jej na takie karmienie bo ma wzdety brzuszek i nie wiadomo dlaczego,a żadnych zalegan nie ma...do tego ma strasznie opuchniete powieki,dziś wydolnosciowo dużo lepiej. W poniedziałek panel badań. Mnie też mają wypisać. Mam nawal pokarmu ale nie mam siły go odciągnąć:-(

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka