- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Paulina, ja to nogi zaciskam do poniedzialku, potem wola BOga, niech sie rodzi.
Offca pisala na fb, masakra jakas ten jej porod chyba.
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
padam na nos, posprzątałam, obiad zrobiłam, prania 2, te szwy rozpuszczalne to może i dobre, ale zwykłe zdejmie się i ulga a tu chodź póki się nie rozpuszczą ;/ ile się szwy rozpuszczają?
Koticz i jak po zakupach??
Aga ja też w nocy karmię w łóżku na leżąco, potem jak zasypia to odnoszę do łóżeczka Z Amelką też tak robiłam
Waszka też myślałam że u Ciebie się rozkręci mogła Ci świrka oszczędzić opisu tego snu..
Kicia 6 tyg przed datą porodu?!
Gosia niedługo zobaczysz malutką :* dobrze że szybko dochodzisz do siebie
Aksa na początku i tak prawie cały czas na cycku będzie Ci dziecko wisieć, bo na początku pokarmu mało a ono jeść będzie chciało to ważne żeby od początku jak najczęściej przystawiać dziecko, nawet na pusto. Ja żeby mała się nie denerwowała to podkarmiałam ją troszkę mm 2 razy dziennie, ale zjadała po 10 ml około
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Paulina dzięki za linka, też nie znałam tej firmy
Ela ja dwa dni po sprzątaniu jeszcze posprzątałam raz, i na następny dzień urodziłam
Depeche stolik super !!
u mnie w szpitalu nie trzeba niczego dla maluszka oprócz pieluszek, ja wzięłam jeszcze niedrapki, czapeczka mi się nie przydała bo tam było tak gorąco że nie zakładałam, a dzieci nie kąpią tylko przecierają ale powiem wam że w porównaniu z poprzednim porodem to na poporodowej naprawdę było dobrze, pokój dwuosobowy, miłe położne, jasne były wyjątki no ale.. no i podstawa, jak tylko mnie przywieźli położna zapytała mnie które dziecko i czy będę umiała przystawić do piersi czy pomóc... no w szoku byłam
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Waszka87
- Wylogowany
- gadatliwa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ufolka - mozesz isc 8 tyg przed porodem a musisz 6 tyg przed dla mnie to glupota totalna ale takie tutaj maja prawo jak nie pojdziesz 6 tyg przed to wogole nie bedziesz miala macierzynskiego. moj szkrabek sie nie spieszy a mi juz leci 7 tydzien macierzynskiego
a ile macie łącznie macierzyńskiego???
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
Franio śpi a ja mam zamiar poprasować a tak mi się chce że szok;/ jesteśmy niestety na dokarmianiu mm mały nie najada sie moim cycem choć bardzo często go przystawiam i wypijam hektolitry wody przez co jest mi okropnie niedobrze nie wiem czemu;/ a tak w ogóle jestem już -13kg.
Ja staram kapać się małego codziennie, a jeśli nie kąpiel to na miseczce mam wodę i wacikami go myję coby siuśkami i ulanym mleczkiem nie pachniał;/ pępek choć przemywany i osuszany starannie niestety nam się paprze i mały nie wiem jakim cudem zaczął tak sikać ze pampers jest suchy a plecy albo boczek ma cały mokry i tak się przebieramy kilka razy dziennie;/ chyba jakaś tempa jestem i pampersa nie umiem zakładać;( w ogóle czuje się kiepsko jako mama robię wszystko z automatu ;(
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kicia jakieś rąbniete to prawo, już prawie 2 miechy za Tobą ! ;/
AniaCzajka a czym pępek przemywasz??
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Ania ja tak dzisiaj miałam z pampersem, ze ubranka byly mokre - tez nie wiem czemuGratuluje wszystkim nowym Mamuśkom:)
Franio śpi a ja mam zamiar poprasować a tak mi się chce że szok;/ jesteśmy niestety na dokarmianiu mm mały nie najada sie moim cycem choć bardzo często go przystawiam i wypijam hektolitry wody przez co jest mi okropnie niedobrze nie wiem czemu;/ a tak w ogóle jestem już -13kg.
Ja staram kapać się małego codziennie, a jeśli nie kąpiel to na miseczce mam wodę i wacikami go myję coby siuśkami i ulanym mleczkiem nie pachniał;/ pępek choć przemywany i osuszany starannie niestety nam się paprze i mały nie wiem jakim cudem zaczął tak sikać ze pampers jest suchy a plecy albo boczek ma cały mokry i tak się przebieramy kilka razy dziennie;/ chyba jakaś tempa jestem i pampersa nie umiem zakładać;( w ogóle czuje się kiepsko jako mama robię wszystko z automatu ;(
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
Offca ma poród masakryczny ;/ aż mi się mój pierwszy przypomniał, R. też siedział i płakał, ale ja dostałam zzo szybko ;/
Kicia jakieś rąbniete to prawo, już prawie 2 miechy za Tobą ! ;/
AniaCzajka a czym pępek przemywasz??
połozna kazała octenispetem
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tak mi się chce cukierków czekoladowych, no paranoja.. macie może pomysł co słodkiego można by tu wszamać przy karmieniu piersią? :>
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1