BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 dni temu #610270 przez aksa
dzięki dziewczyny za rady o espumisanie, podalam 2x mały zrobił kupkę i od razu inne dziecko! uff

jeśli chodzi o palenie to mi się dziś śniło że wyszłam sobie na fajkę, rany jaka była ''pyszna'' :laugh:
nie chce wracac do palenia zwłaszcza ze z m rzuciliśmy...pewnie póki nie pojawi się alkohol to i fajek nie będzie :P ale jak się napije ... :cheer: ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #610283 przez kika1985
Depeche napisała na fb ze Kinga urodziła

Gratulacje!!!!!

12 lata 2 dni temu #610309 przez lenusia7
ktora z was uzywa mleka emfamil digest . ???? Nam pediatra zalecil takie mleczko na te jelitka i problemy z kupka to juz 4 mleko chcialam najpier zaciagnac porady kogos kto je zna

12 lata 2 dni temu #610311 przez Lenucha217
ktora z was uzywa mleka emfamil digest . ???? Nam pediatra zalecil takie mleczko na te jelitka i problemy z kupka to juz 4 mleko chcialam najpier zaciagnac porady kogos kto je zna

12 lata 2 dni temu #610323 przez ufolka
wiewiorka napisał:

Panika992 napisał:

wiewiorka oj mnie tez ostatnio ciagnie. Ale karmie piersia, wiec na chwile obecna na pewno nie wroce do palenia...

jeden buszek nie zaszkodzi:)

zaszkodzi...

ja nie palę prawie 2 lata

12 lata 2 dni temu #610325 przez mamcia2013
Kinga GRATULACJE :)

Ufolka mój mały jest normalny, marudzi czasem jak każde dziecko ale gorączki raczej nie ma :) wiec nie bede sie martwiła :)

Co do kupek to mój mały różnie. Raz robi często a innym razem raz dziennie.

12 lata 2 dni temu #610330 przez mamcia2013
ufolka napisał:

wiewiorka napisał:

Panika992 napisał:

wiewiorka oj mnie tez ostatnio ciagnie. Ale karmie piersia, wiec na chwile obecna na pewno nie wroce do palenia...

jeden buszek nie zaszkodzi:)

zaszkodzi...

ja nie palę prawie 2 lata

ja tez mam nadzieję że nie wrócę do palenia..

12 lata 2 dni temu #610335 przez Panika992
Cholera, zjadlam na obiad brokuly z sosem smietanowo serowym i umieram. Brzuch mnie boli jak nigdy. A juz wczesniej jadlam ten sosik z ryba. Masakra, boli potwornie a pomimo tego nie moge sie zalatwic i nie mam biegunki.

12 lata 2 dni temu #610388 przez Lafi
Kinga grarulacje.

Moja gwiazdorka teraz mniej kupek robi dzis były chyba 3, w nocy nie robi. dostaje cyca i mm, widze ze mam wiecej pokarmu i ciesze sie z tego powodu,

Lenusia a o bebilon comfot ci nie mówił?

12 lata 2 dni temu #610397 przez Agnieszka86
Lenusia my mieliśmy Enfamil Preminum, ale się nie sprawdził. Za to używamy Bebilon Comfort dla dzieci z kolkami i zaparciami, dosypuje po 1-2 miarkach do dawki na butelkę, tak nam poleciła neonatolog na ostatniej wizycie.

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #610429 przez Waszka87
Hej mamuśki :)
Wiewiórka tak mam huśtawke z projektorem Papasan Starlight z FP. Tą owieczkę co pokazywalas ma moja znajoma i jest bardzo zadowolona, ja kupiłam używana ;-) małego jeszcze nie próbowałam wsadzac
Bylismy dzisiaj na kontroli, malutki zdrowy jak rybka, spokojny i grzeczny, w tydzień na cycku przybrał ponad 300gram :) jest taki kochany, dzień mija nawet niewiem kiedy, cycki jeszcze bolą jak karmię, ale daje rade to przejdzie wszystko :)

Dziewczyny co sądzicie na temat szczepionek? my chyba wybierzemy 5w1 bo czytałam słabe opinie o tych 6 w 1. Jeszcze ze względu na niska masę urodzeniową możemy mieć pneumokoki za darmo i też się zastanawiamy, chyba nie skorzystamy jednak.

Mój maly czasami tez marudzi ale nie mozemy narzekać, jeszcze wczoraj miał ciezka noc z tym brzuszkiem ale mu przeszło bo spał z nami w łóżku.
Pani doktor zakazala mi dawać herbatki koperkowej z hippa, kupiłam zwykłą ziolową- zobaczymy gdyby brzuszek dalej dokuczał. Sobie dokupiłam witaminki Pharmaton Matruelle. :)
Wykańcza mnie ta dieta dla karmiących, co wy jecie????

Pozdrowienia dla Cioteczek :):***
Załączniki:

12 lata 2 dni temu #610438 przez Panika992
waszkamy wybralismy 5w+pneumokoki+rota+meningokoki.
Zdecydowalismy tak bo polecila nam to pani doktor.

12 lata 2 dni temu #610462 przez ufolka
hej

Panika na brokuły uważaj bo może brzuszek małego boleć, chyba że jadłaś już i nic mu nie jest, no a ser+śmietana to wiesz :)

Waszka a czemu zakazała, przez cukier ? czy coś innego?

Ja będę szczepić podstawowym programem plus rota, jak dziecko ma być w żłobku/przedszkolu to warto zaszczepić na pneumokoki.

12 lata 2 dni temu #610469 przez Waszka87
ufolka napisał:

hej

Panika na brokuły uważaj bo może brzuszek małego boleć, chyba że jadłaś już i nic mu nie jest, no a ser+śmietana to wiesz :)

Waszka a czemu zakazała, przez cukier ? czy coś innego?

Ja będę szczepić podstawowym programem plus rota, jak dziecko ma być w żłobku/przedszkolu to warto zaszczepić na pneumokoki.

Miedzy innymi przez cukier, poczytaj skład. Kopru tam jest 0,3%. Kupiłam zwykły ziołowy do zaparzania w razie czego

12 lata 2 dni temu #610490 przez ufolka
No ja wiem że tam jest cukier, to samo w tej na laktację hipp, ja wszystko parzę w torebkach, tzn koperkowej nie bo nie daję na razie ale tą na laktację tak :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka