BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #610543 przez Gosia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #610552 przez alebazi1986
wiewiorka napisał:

alebazi1986 napisał:

wiewiorka napisał:

alebazi1986 napisał:

wiewiorka,ja tez mam ta z fisher price z projektorem,jest super malutka jest zaciekawiona swiatelkami i melodyjkami,moim zdaniem warto dolozyc i kupic z projektorem tym bardziej ze planujesz zostawic na wiecej dzieciaczkow,zobacz na you tube jak fajnie wyglada.

a taka nie jest fajniejsza? : allegro.pl/fisher-price-hustawka-owieczk...zek-i3140535330.html

nom,tez fajna one roznia sie praktycznie tylko tym ze ta z owieczkami ma lusterko a ta co ja mam ma projektor,ja mysle ze z projektorem lepsza bo nawet jak w nocy chcesz maluszka uspokoic to masz fajny efekt swietlny nie musisz zapalac swiatla,alw wybor nalezy do ciebie :)

masz w sumie rację. A ile za nią dałaś?

ja kupilam na allegro wylicytowalam za 400 w super stanie :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #610573 przez alebazi1986
ufolka,dziekuje napewno wysle do ciebie zdjecie martynki ale teraz nie moge polaczyc sie z serwerem onetu,sprobuje potem.a tak wogule mam zdjecia na faceboku irek izabela laskowscy szczecin.

11 lata 8 miesiąc temu #610591 przez koticz
Gosia27 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Goś wszystko się jakoś ułoży,zdaj się na los bo oszalejesz jak się będziesz zadręczać,wiem,że łatwo mi mówić ale postaraj się poprostu nie myśleć i cieszyć chwilami które spędzacie razem.Zosia Cię potrzebuje!!!Dasz radę-jesteś bardzo silną kobietą!!!Prawdopodobnie najsilniejszą jaką znam...Zosia jest śliczną dziewczynką

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 8 miesiąc temu #610596 przez andzia_zg
Gosia przytulam najmocniej jak tylko się da :kiss: trzymaj sie kochana a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Zosia potrzebuje Ciebie, Twojej siły, by sama mogła walczyć... mam nadzieję, że lekarze przyspiesza operację i że wszystko się szybko ustabilizuje...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #610642 przez ufolka
Gosia przytulam mocno :kiss:

alebazi zmniejszyłam to ze szpitala zdjęcie, daj maila to Ci wyślę, śliczna ta Twoja Martynka :)

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #610654 przez kika1985
Ja też się muszę nad tymi szczepionkami zastanowić bo nie wiem jakie wybrać ,muszę poczytać bo nie wiem nic :/

Dałam małej mm zjadła 30"ml i usnela ba pol godziny :/ potem oczy jak 5 zł
Więcej jej nie będę dawać

11 lata 8 miesiąc temu #610661 przez Panika992
kika o szczepienia najlepiej spytaj lekarza. Mi bardzo fajnie o tym wszystkim opowiedziala

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #610667 przez andzia_zg
Wiecie co... piszę sobie maile z dziewczyną, którą poznałam na porodówce. Ma ona sporo problemów z karmieniem itp i wiecie co mi napisała? Że jej lekarka powiedziała jej, że ma pic więcej ciepłych napojów, bo pijąc zimne "przelatuje" ono przez organizm, a ciepłe jest zatrzymywane i idzie na produkcję mleka...
Słyszałyście o takim czymś? Bo ja nie... :unsure:

Jeśli chodzi o szczepienie to zastanawiam sie cyz refundowane czy 5w1 ale chyba zdecyduję się na 5w1. Mam jeszcze 2 tygodnie do szczepienia więc muszę się jeszcze zastanowić.

A jutro rano jade na ważenie i mierzenie małego. ciekawe ile waży...

Zmykam, bo zaraz kąpiel, potem karmienie i usypianie... do jutra :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 8 miesiąc temu #610700 przez aksa
Gosiu Zosia jest prześliczna :kiss: wszystkie tu modlimy się za Zosieńkę, i wierzymy że będzie dobrze, to silna dziewczynka nie raz już to pokazała! Przytulam was mocno! :kiss: :kiss:

andzia ja tez jutro idę z małym do pediatry :) pierwzy raz więc ciekawość mnie zżera ile mały waży :S

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 8 miesiąc temu #610753 przez mamcia2013
Dziewczyny a wy chodzicie do pediatry z dzieciaczkami z własnej woli czy jak? Czy tak macie wizyty ustalone?

Gosia przytulam! :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #610786 przez Beata 26
Waszka87 napisał:

Hej mamuśki :)
Wiewiórka tak mam huśtawke z projektorem Papasan Starlight z FP. Tą owieczkę co pokazywalas ma moja znajoma i jest bardzo zadowolona, ja kupiłam używana ;-) małego jeszcze nie próbowałam wsadzac
Bylismy dzisiaj na kontroli, malutki zdrowy jak rybka, spokojny i grzeczny, w tydzień na cycku przybrał ponad 300gram :) jest taki kochany, dzień mija nawet niewiem kiedy, cycki jeszcze bolą jak karmię, ale daje rade to przejdzie wszystko :)

Dziewczyny co sądzicie na temat szczepionek? my chyba wybierzemy 5w1 bo czytałam słabe opinie o tych 6 w 1. Jeszcze ze względu na niska masę urodzeniową możemy mieć pneumokoki za darmo i też się zastanawiamy, chyba nie skorzystamy jednak.

Mój maly czasami tez marudzi ale nie mozemy narzekać, jeszcze wczoraj miał ciezka noc z tym brzuszkiem ale mu przeszło bo spał z nami w łóżku.
Pani doktor zakazala mi dawać herbatki koperkowej z hippa, kupiłam zwykłą ziolową- zobaczymy gdyby brzuszek dalej dokuczał. Sobie dokupiłam witaminki Pharmaton Matruelle. :)
Wykańcza mnie ta dieta dla karmiących, co wy jecie????

Pozdrowienia dla Cioteczek :):***

Sliczny!!!

11 lata 8 miesiąc temu #610797 przez Beata 26
Gosia27 napisał:

Ohh, Gos, kochanie; nie wiem co napisac. Serduszko sie kraja, mowisz, ze jej sie polepszylo jak u niej bylas. Postaraj sie byc jak najwiekcej z nia, chociaz pewnie jestes non stop, mow do niej, niech Coe slyszy. I pamietaj, ze ona czuje Twoj nastroj, badz dzielna przy niej. A ja modle sie, by szybko mogla juz miec ta operacje. Duzo milosci Wam przesylamy.

11 lata 8 miesiąc temu #610808 przez Beata 26
Ja karmie mm i tez mamy problemy z kupka, ale powinny dzieci wiecej niz jedna kupke dziennie moim zdaniem. Karmione piersia moga rzadziej robic kupki. Tak mowila mi polozna. Ja czekam na ten espumisan z Polski, mam nadzieje, ze pomoze. Z drugiej strony te wszystkie polozne i lekarze to mega wielcy. Eksperci! A kazdy co innego trajkocze! Oszalec idzie.

Moze uda mi sie foto Julka z tel dodac, jutro 3 tyg!

11 lata 8 miesiąc temu #610834 przez koticz
my też mamy jutro wizytę u lekarza :) Mamcia trzeba odwiedzić pediatrę z maluszkiem,sprawdzić czy dobrze przybiera na wadze,umówić się na szczepienia i tak jak w moim przypadku dostać skierowanie na usg.Jagoda wczoraj miała 3180 a na wizycie w zeszłym tygodniu ważyła równe 3kg tak,że przybiera ładnie

Andzia z ciekawości sprawdziłam jej stopę i ma 7,5cm to też całkiem sporą przy swoich gabarytach...

Lekarz w szpitalu mówił,że dzieci mogą robić kupkę po każdym posiłku lub raz na kilka dni i nie ma się czym niepokoić...

Spokojnej nocki,czekam na jutrzejsze relacje z wizyt u pediatry... dobranoc pa

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka