BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #446858 przez xxElaElaEeexx
Witam wszystkie mamusie :laugh:

andzia_zg
Tak pierwsze ruchy to cudowne uczycie .Jakbym rybkę miała w brzuszku .A ubranka jakie kupiłaś są naprawdę piękne.

Ja się przyznaje ,że jeszcze nie mam ani jednego ciuszka.Nie wiem dlaczego ,ale boję się już gromadzić rzeczy ,że to przyniesie pecha .Kuzynka ma dla mnie 2 worki ubrań ,zabawek itd. ale nie chciałam ich na razie przyjąć z obawy przed pechem czy jakimś nieszczęściem.
Chyba jestem staromodna . :dry: Na szczęście kuzynka obiecała ,że ubranka będzie dla mnie trzymać . :laugh: A ja spróbuję się przekonać do kupienia choć jednej rzeczy .Myślę ,że jak raz się uda i wszystko będzie ok to później już będzie z górki :woohoo:

A dzidzia znowu się rusza :kiss:
Dziś wizyta u gin o 17 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #446860 przez Agnieszka86
Co do zakupów, to ja nie wytrzymam i na pewno pobiegnę pokazać co kupiłam dlatego jeszcze się powstrzymuję. Też muszę zrobić listę potrzebnych rzeczy, to będzie dla mnie już jakieś ziarenko przyjemności :) Ale szczerze, nie wiem czego ile trzeba będzie kupić... będę musiała podumać nad tą listą:)

Ja na rozstępy najpierw stosowałam oliwkę dla dzieci, ale zapach jakoś mnie drażnił i kupiłam Ziajkę. Teraz stosuję na przemian, raz oliwkę, raz balsam.

12 lata 3 miesiąc temu #446879 przez Gosia27
Dziewczyny ja mam takie pytanie, czy któraś z Was przyjmowała lub nadal przyjmuje w ciąży Duphaston? do którego tygodnia, go zażywałyście?

Ja sobie za nim się jeszcze dowiedzieliśmy że coś z dzieciątkiem jest nie tak to kupiłam białe skarpetki i pieluszkę tetrową z słonikami (ma służyć jako przytulankę dla maluszka) ale schowałam na dno szafy...

12 lata 3 miesiąc temu #446887 przez Agnieszka86
Gosiu ja brałam Duphaston od 6 do 12 tygodnia. Miał pomóc przy plamieniach, ale nie było rezultatu, pomogły zastrzyki z heparyną, które przyjmowałam od 8 tygodnia do 19.

12 lata 3 miesiąc temu #446889 przez andzia_zg
xxElaElaEeexx trzymamy kciuki za wizytę i czekamy relację jak już będziesz po :lol:

Ale Wojtuś dziś aktywny.Siedzę z ręka na brzuchu i cały czas dostaje kuksańce, aż ręka podskakuje hihi :lol: cudowne uczucie :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #446892 przez Gosia27
Ja ostatnio zapomniałam na wizycie zapytać lekarza do kiedy mam go przyjmować...będęmusiała zadzwonić

12 lata 3 miesiąc temu #446898 przez lenusia7
Ja tez mam spisana w zeszycie wyprawke i odhaczam sobie jesli coś nabędę :)) Nie wiem czy o czyms nie zapomiałam oto ona

Ubranka:
3 x Body dł rekaw
3 x Body krótki rekaw
1-2 kaftaniki lub bawelnianych koszulek
4-6 spioszkow
2 pajacyki
2 sweterki badz bluzy
2 pary spodenek
2-3 pary skarpetek
2 czapeczki cienie
1 czapeczka grubsza
rekawiczni niedrapki
kombinezonik

Kocyk cienki i gruby
kołderka lub spiworek
2 przescieradla
10 pieluch tetra , frota
2 reczniki z kapturkiem

Akcesoria:
myjki 2 szt
nozyczki dla niemowlat
szczotka do wlosow
termometr do wody i ciala
narzedzie do usuwania wydzielinki z nosa
wanienka
lozeczko
wozek
fotelik

Kosmetyki:
mydlo natluszczajace
oliwka
krem na pupke
waciki wata gaziki
jalowy roztwor chlorku sodu 0.9 przemywanie oczek
proszek do prania
chusteczki mokre
pieluszki

12 lata 3 miesiąc temu #446903 przez kika1985
ja wolę teraz zacząć po mału gromadzić rzeczy bo potem na raz będzie to dużo kosztowało

gosia ja nie brałam tego leku

ela trzymam kciuki za wizytę , daj znac po

12 lata 3 miesiąc temu #446904 przez kika1985
leniusia ja bym dopisała jakąś butelkę ,smoczki do twojej listy

12 lata 3 miesiąc temu #446907 przez lenusia7
smoczek juz mam ale o butelce na smierc zapomniałam :)) dziekuje :*

12 lata 3 miesiąc temu #446912 przez aksa
ela gratuluje ruchów maleństwa:) trzymam kciuki za wizytę:)

andzia Twój Wojtuś to rozrabiaka chyba będzie hehe

Gosia ja brałam duphaston do jakoś do 16tc ze względu na torbiel którą miałam, tak jak piszesz zadzwoń i się upewnij to będziesz spokojna:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 3 miesiąc temu #446915 przez aksa
lenusia fajna lista:) ja nie kupuje kombinezonu bo to już będzie marzec na wyjście ze szpitala to śpiworek albo rożek na to kocyk i do auta, a z małym i tak nie bedziemy na samym początku wychodzić, i zaraz się wiosna zrobi

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 3 miesiąc temu #446918 przez lenusia7
Tez wlasnie sie nad tym zastanawialam i jesli juz to wezme taki polarkowy co by mi sie przydał na spacerki

12 lata 3 miesiąc temu #446921 przez kika1985
kwiecień jeszcze jest zimny więc polarkowy będzie w sam raz

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #446922 przez vernix
Ja jeszcze niczego nie kupuję dla dzidziusia.Choć, jeśli zobaczę coś w sklepie to oczy mi się świeca jak żarówki i zazwyczaj pokazuję mężowi i mówię-"kupimy Heniusiowi". :laugh: Jakoś boję się zapeszyć, mam takie wrażenie, że jeśli teraz nie będę gromadziła tych ubranek, to później będzie dobrze...Mój lęk bierze się z poronienia, bo wiem, że do końca nie można być niczego pewnym, ale nie można też przegnać w drugą stronę i już się cieszę na te zakupy w grudniu i w styczniu :blink:
Wczoraj z Niemiec wróciła moja ukochana ;) teściowa i powiedziała, że kupiła góre ubranek dla pierwszego wnuczka, ale powiedzieliśmy jej z mężem, żeby tego na razie nam nie pokazywała i schowała. Da nam te rzeczy pod choinkę. Jednak nie mogła się powstrzymać i przyniosła ... mały, różowy, dmuchany basenik :woohoo: Powiedziała, że przecież to nie ubranko :)

Andzia
, podeślij listę, będę wdzięczna :) jakby któraś z Was miała na uwadze rozmiary, to byłoby cudownie, bo nie mam pojęcia jakie rzeczy kupić, by nie pogubić się w noworodkowych rozmiarówkach.

Gosia 27 ja zażywałam do połowy 4. miesiąca luteinę podjęzykowo, w tym przez 1. miesiąc dopochwowo. Gdy leżałam na patologii, była też tam dziewczyna, która była w 8. miesiącu i groził jej przedwczesny poród i też brała ten lek na podtrzymanie. Ponoć dziecku większa ilość progesteronu nie szkodzi.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka