BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #447047 przez vernix
Gosia27 napisał:

Vernix a wiesz co, że poprawiłaś mi też humor. Właśnie założyłam sukienkę,do tego leginsy i czekam, bo mąż zaraz wraca z pracy ;)

[/i]

Ty Gosiu mi także swoim podejściem i tym, co napisałaś.
Wszystkie musimy być silne i uśmiechnięte dla swoich maluszków, one to przecież czują.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #447052 przez patrycja85
to ja jeszcze polecam orzechy!!! akurat się sezon rozpoczął:) a marchewki jako przekąska też pyszne. i jak ktoś lubi to polecam łososia z biedronki:) przepyszny, kosztuje chyba 8 zł ale spokojnie można się najeść. jest w wersji łagodnej, z pieprzem i koperkiem. a rybki podobno też małym służą:)
i głowa do góry. nie martwimy się. jemy zdrowo i myślimy pozytywnie. i obejrzyjcie tych przyjaciół no;))))

12 lata 3 miesiąc temu #447060 przez mamcia2013
Kurczę Mamuśki u Was też taki senny dzień ? Zasypiam na siedząco, a jeszcze pilnuję dzieci kuzynki :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #447073 przez Agnieszka86
Vernix rzeczywiście tak to napisałaś, że może to podnieść na duchu. Tak jak czekałyśmy (zapewne wszystkie) na II trymestr, potem na połowę... i tak to przeleciało wszystko... :)

Gosiakurczę, a ja męża witam w spodniach dresowych i jego bluzie:/ ale mam chociaż dzisiaj make-up :P

patrycja85 orzechy podjadam jak jestem u rodziców, teraz są szczególnie pyszne, wiec faktynie jedzmy je ile się da, żeby maluchy miały jak najwięcej tego co dobre:) "Przyjaciół" obejrzę jak będę miała spokojny czas-tj już po przeprowadzce.

Mamciau mnie też senno, ale ja bardzo wcześnie dzisiaj wstałam i cały dzień jestem na nogach, wolę teraz się nie kłaść, a spać w nocy jak należy :)

12 lata 3 miesiąc temu #447076 przez mamcia2013
Agnieszka ja o 8 wstałam, do tego deszcz co chwilę pada...
A co do orzechów to ja też jem jak u rodziców jestem :P

12 lata 3 miesiąc temu #447082 przez Agnieszka86
Oj Mamcia, to pogodę macie bardzo senną... :dry: U mnie piękne słoneczko, tylko wiatr i zimno przez to... Ja wstałam z mężem przed 6 :dry: Popatrz jak mamy dobrze z rodzicami:) Ostatnio chcieli mi zapakować worek orzechów "na wynos", ale większy urok ma jedzenie u nich:)
No, ale po przeprowadzce, chyba się skuszę na ten worek :laugh: i będę wcinać całą zimę:)

12 lata 3 miesiąc temu #447085 przez katarzyna1702
Ale Dziewczęta mnie nastroiłyście;) odrazu uśmiech ciśnie się na twarz.
Pozytywne myślenie to podstawa ja codziennie objadam się owocami gruszki, jabłka, i maliny co prawda coraz mniej ale jeszcze w ogródku są;) a na to co złe po prostu nie mamy wpływu i zadręczanie nic tu nie da a jedynie zaszkodzi. Od tygodnia codziennie spaceruje dobre 2km super zawsze lubiłam świeże powietrze i te swoje przemyślenia w ruchu polecam. Humorek dopisuje autko kupione zaraz jedziemy je odebrać i narazie to jedyna rzecz jaką zakupiliśmy dla Szkraba;)

Cycki do góry brzuszki do przodu i będzie dobrze ;)

12 lata 3 miesiąc temu #447092 przez mamcia2013
Katarzyna "cycki do góry" hahaha :)
jakie autko kupiliście?
Bo ja jak kupiłam kombi to teściowa nam truła że po co nam taki "duży" samochód! A teraz w sam raz będzie na wózek.

Agnieszka ja po nowym roku przeprowadzam się do moich rodziców z Tomkiem więc tam coś tatuś zawsze podsunie mi pysznego ;)

12 lata 3 miesiąc temu #447095 przez katarzyna1702
Mamcia a jakże inaczej również kombiaka toyote avensis;) nie wiem jak nauczę się nim jeździć bo jest większy dużo większy od naszego starego auta;) ale damy radę;) wózek i wszystko inne zmieści się bez kombinowania.

12 lata 3 miesiąc temu #447096 przez Agnieszka86
Cycki do góry brzuszki do przodu i będzie dobrze ;)[/quote]
Kasia to chyba będzie motto tego forum:) Rewelacja:)
Co do samochodu, to na pewno przywykniesz, nie przejmuj się. Ja też się przesiadałam z małego auta do większego i bałam się bardzo, ale teraz jest super:) chociaż sentyment do tamtego został :silly:

Mamcia no to po Nowym Roku faktycznie będziesz miała zapewne mnóstwo smakołyków ;)

12 lata 3 miesiąc temu #447106 przez Gosia27
Kasia teraz to cycki mogę eksponować bo je mam :laugh: tzn są widoczne!!! Ha ha
A ja spadam robić galaretkowy deser, u Nas na śląsku-opolskim nazywa się to szpajza :D <mniam> strasznie ciągnie mnie to słodkiego :laugh: a dupeczka rośnie :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #447109 przez Depeche
Witam
Jestem nowa na ty forum ;-). Mam termin porodu mojego drugiego dziecka , wyznaczony na 25 marca 2013r. Pozdrawiam wszystkie marcówki .

12 lata 3 miesiąc temu #447113 przez mamcia2013
Depeche witaj w naszych progach :) przedstaw nam się,skąd jesteś itp :)

Kasia to tylko wrażenie że jest większy od zwykłego, dużo lepiej się takim jeździ. Ja najchętniej to bym busem śmigała :)

Agnieszka no wiadomo nie ma jak u mamy :)

12 lata 3 miesiąc temu #447114 przez mamcia2013
Gosia zazdroszczę Ci takiej weny na robienie słodkości :) ja ani weny nie mam ani talentu :P

12 lata 3 miesiąc temu #447118 przez Depeche
Jestem z okolic Kielc ;-). Tak jak już wspomniałam to moja druga ciąża. Starsza córka ma skończone 2 latka, teraz nie wiem jeszcze czy to będzie dziewczynka , czy chłopczyk, ale zachciewajki i odpychajki mam takie same jak w ciąży z córką, więc może dziewczynka ( czego ze względów ekonomicznych, czyt. odzież po starszej siostrze, bym chyba sobie jednak życzyła).

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka