BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #447242 przez mamcia2013
Sylwia u mnie też nie są to wyraźne i mocne ruchy. Czuję drgania i delikatne pukania czasem w środku. Nie zamartwiaj się na zapas :)

Gosia braciszek jest w buntowniczym wieku, a do tego dochodzi utrata taty więc nie ma co się Mu dziwić. Może faktycznie psycholog by pomógł ? Młody i tak dużo już przeszedł. Trzeba być cierpliwym.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #447263 przez Gosia27
Jadę do mamy w środę, to już z mamą rozmawiałyśmy, że podjedziemy do szkoły brata, i poprosimy psychologa, żeby z nim popracował. A ja teraz uciekam na Polsacie leci Sahara. Pozdrawiam, dobrej nocy

12 lata 3 miesiąc temu #447274 przez sylwia2
Dzieki mamcia nio martwienie sie to chyba nasza druga natura a w ciazy szczegolnie, jak cos boli to sie martwimy jak nie boli to tez sie martwimy wiec i tak zle i tak nie dobrze.

12 lata 3 miesiąc temu #447294 przez mamcia2013
Sylwia taka nasza natura :) to teraz sobie wyobraź że już do końca życia będziemy się tak martwiły o nasze dzieci :)

12 lata 3 miesiąc temu #447376 przez xxElaElaEeexx
Jestem zła dziewczyny ,bo byłam u gin i nie zrobiła mi usg a tak bardzo chciałam zobaczyć moją kruszynkę .Mam przyjść w 20 tygodniu. :(
A poza tym morfologia i badanie moczu wszystko w porządku.Panią gin. zdziwiło tylko to ,że od 12 tygodnia ani kilograma nie przytyłam a jednak brzuszek mam.
Jutro tam zadzwonię i się umówię prywatnie na wizytę za 3 tygodnie.Dziś się zapisałam na fundusz ale dopiero na 3 grudnia ,ale nie będę tyle czekać ,bo nie wytrzymam :silly:
A nie wiecie ile kosztuje prywatna wizyta + USG ?

12 lata 3 miesiąc temu #447414 przez mamcia2013
Ela mój gin też nie chciał zrobić mi usg bo mówi że w tych tygodniach jest nie potrzebne, zrobił tylko ze względu na mojego Tomka.
To bardzo malo przytyłaś :)
A jeśli chodzi o koszta za wizytę to wszędzie inaczej. Ja u swojego płacę 70zł+20zł usg.

12 lata 3 miesiąc temu #447430 przez xxElaElaEeexx
Mamcia Dzięki za odpowiedź :)
Nio ja chce tyć i być gruba jak piłeczka :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #447530 przez kika1985
katarzyna my też tylko kombiaki mamy, teraz w tym roku też zmienilismy oczywiście na kombi :P

12 lata 3 miesiąc temu #447531 przez kika1985
patrycja85 napisał:

oj dziewczyny-jemy i tyjemy. po ciąży będziemy się martwić;)
znacie taką piosenkę z bajki madagaskar 2:
MA DUŻA BYĆ, MA MIEĆ KRĄGŁOŚCI
MA CIĄGLE TYĆ, MA NIE MIEĆ KOŚCI...:))))-mój mąż mi to dziś spiewał:)
w ciąży można sobie pozwolić. wiadomo że nie ma maxa ale trochę na pewno:)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: piekne :P

12 lata 3 miesiąc temu #447535 przez kika1985
ela mi też ostatnio gin nie zrobił usg, luzik nie stresuj sie :) na kasę to normalne

u mnie wizyta plus normalne usg to 80 zł a usg 3D/4D 150 zł

12 lata 3 miesiąc temu #447537 przez kika1985
mnie wczoraj brzuch bolal jak na okres tak po lewej stronie ,kurcze znam ten ból wyobraźcie go sobie tylko 100 razy mocniejszy, to nas czeka za 4-5 miesięcy

12 lata 3 miesiąc temu #447543 przez lenusia7
Dzien dobry brzuszki i mamuśki .... Jeeeej ale mi pachnie parzona kawusia od rana w calym domuu... Taka mam ochote ale niestety :(( co najwyzej inka !! Jak sie spało ja o dziwo mogłam dzis zasnąc na wznak ...<zawsze spie na boku> milego dzionka

12 lata 3 miesiąc temu #447549 przez patrycja85
DZIEN DOBRY I UŚMIECH I DZIEŃ BĘDZIE DOBRY:) hasło mojego brata:)

witam serdecznie "grubaski"-mam nadzieję że się nie obrazicie:)
mi się jutro kończy zwolnienie-od czwartku wracam do codziennych zajęć;/ jeszcze trochę popracuję. ale póki co te dwa dni jeszcze odpocznę na zapas:)

lenusia-czytałam że spanie na wznak jest w ciąży niewskazane-najbardziej obciąża kręgosłup. mój też był dziś obciążony ale za to miałam orgazm senny:) oh jaki miły dzień:)

a wieczorem mecz;) ciekawe czy wasi synkowie sie uaktywnią w trakcie meczu- w końcu przyjamniej część z nich poczęta w czasie euro:)

12 lata 3 miesiąc temu #447564 przez Agnieszka86
Dzień dobry :)

lenusia7 ale mi narobiłaś ochoty na kawę... chyba zaraz zrobię sobie Inkę i będę udawać, że piję kawę :silly:

Patrycja wczoraj zostałam nazwana "grubaskiem" więc już mnie to nie rusza :lol: Oj tak córcia poczęta w czasie euro...:) mam nadzieję, że nie wpłynie to na jej zainteresowania, bo chyba bym oszalała!

Jakie macie na dzisiaj plany mamusie? U mnie pogoda nie za ciekawa :dry: więc będę się pewnie pakować nadal. Czekam na kuriera, zamówiliśmy rodzicom na imieniny fotele i czekamy już 3 tydzień :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #447575 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Trochę sie nie wyspalam, bo zmarzlam. W domu jakos chlodno :dry: do tego kluje mnie brzusio wiec dzis musze troche postopowac, bo Wojtuś domaga sie leniuchowania.

xxElaElaEeexx ja chodze prywatnie, a miesiac temu moja gin tez nie chciala robic usg, bo uważala,że nie trzeba. Zrobila je tylko dlatego,że bolał mnie brzuch i że mocno prosilam.

patrycja85 no niestety wieczorem mecz. do mojego męża nawet wieczorem przychodzi jego brat na wspólne kibicowanie. Już wczoraj mi mówil, że Wojtuś bedzie oglądał z tatusiem mecz. wrr... Eurowe dziecko wiec juz moge sie domyslać jakie będzie miało zainteresowania. Mąż ciągle powtarza, że bedzie miał z kim grac w piłkę :silly:

A ja wczoraj byłam u teściowej. Zjadłam kawałek sernika i jakoś nie mogłam jeść więcej.
Męża brat jak mnie zobaczył powiedział "trochę cie przybylo" :P

Milego dzionka :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka