- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
koticz-piękna córeczka!!! masakra to jest dopiero to ze z jednej z tych komórek zrodzi się kiedyś twój wnuk lub wnuczka:)
Polska gola:)
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Gosia bezpiecznej drogi i dużo odpoczynku Ci życzę
Depeche ja też poproszę kawałek:)
Patrycja smacznych frytek
Spadam na mecz, maż syna woła:)(mnie już nie )
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]A meczu chyba nie będzie A wystarczyło wcześniej zamknąć dach... ciołki...
Wybudowali ruchomy dach za kilka milionów, tylko po to, aby stał otwarty w październiku (w Polsce!), bo wtedy mamy przecież środek lata , skąd deszcz o tej porze roku??? witamy nad Wisłą!
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html
Najbardziej chyba to, że w 4. miesiącu noworodek powinien łapać zabawki wyciągając rączki, brać je "na klatę" i chwytać je pewnie, a nie powinny one wisieć np. w powietrzu.Później nie powinniśmy obstawiać dziecka poduszkami, by próbowało siadać, a potem "pomagać" przy wstawaniu. Musi zrobić to samo, w swoim tempie.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
ja już zwarta i gotowa do drogi, tylko jakoś musiałam zmusić się do śniadania.Mam jeszcze z rana straszne mdłości, ale to jak głodna jestem...miłego dzionka. Całuski dla was i Waszych kruszynek.Bądźcie grzeczne i nie rozrabiajcie. Pa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
koticz śliczna córunia
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a wiecie co wczoraj po południu po pracy zaczęło mnie boleć tak na dole na spojeniu łonowym, tak bolało że chodzić nie mogłam i wstać też musiałam podpierać się mężem, kurcze w nocy też bolało i dziś też boli, czy to normalne?? kości mi się łonowe rozchodzą czy co? też coś takiego macie? zaniepokoiło mnie to , ale czułam ruchy dzidzi więc chyba tak ma być , sama nie wiem już co myśleć
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ale u nas zimno.Ale na szczęście zapowiada się ładny dzień bo wyszło słońce
Gosia27 szczęśliwej podróży
vernix fajna ta stronka własnie zastanawiałam się czy trzeba dziecku pomagać i w czym, kiedy co powinno robic już same itp.Dzięki,że to podesłałaś
kika juz Ci podesłałam na maila liste wyprawkową
Pytasz o te bóle.Ja własnie jak sie ostatnio zwijałam z bólu to własnie miałam takie same bóle jak Ty. Kłucie nad wzgórkiem łonowym na przemian z kłuciem z boku i nie mogłam wstać. Do kibelka szłam na wpół zgięta. Miałam tak miesiąc temu i tydzien temu. Lekarka mnie w czwartek porządnie zbadała na wizycie i na fotelu i usg dopochwowe żeby zbadać szyjke i normalne usg i wszystko ok. Następnego dnia czułam sie już lepiej. Mówiła, ze czasem niektóre kobiety tak mają. Powiedziała że jak następnym razem tak mocno zacznie boleć żebym spróbowała wziąć jedną nospę na sprawdzenie czy to bolą mięśnie gładkie. Ogólnie moja gin nie każe brać leków.
Wydaje mi się, ze to ma związek z rozszerzeniem sie miednicy, bo zauważyłam, że zrobiłam się szersza, do tego ciągną więzadła. Nasze maleństwa to już nie takie maleństwa. Od główki do pupci 15cm, do tego dodać nózki i wychodzi ponad 20cm.Nic dziwnego,że sie rozpychają i sie nie mieszczą
Wczoraj jak czekałam na mecz to przeglądałam w necie różne strony odnośnie wzrostu dziecka i rozmiaru ciuszków (bo wczoraj jak wiecie miałam dzień wyprawkowy) Czytałam na wielu forach,bo chciałam mniej wiecej wiedzieć kiedy dziecko nosi jaki rozmiar ciuszków i babki wypowiadały się, że mimo, iż np dziecko urodziło się tak ze standardową wagą 3700g to w ciuszki w rozmiarze 68 musiały juz zacząć ubierać dziecko w 2-3 miesiącu. Bardzo duzo było takich opinii m. in. też o tym jak to rozmiarówka jest zawyżona po to, by szybciej kupować wieksze rozmiary. Niektóre dzieci rozmiar 56 noszą np do miesiąca,a niektóre już na starcie lub w 2 tygodniu nosza rozmiar 62.
Ja patrząc na rozmiarówkę myslałam, że rozmiar 0-3 miesiąca to jest 56-62 a 3-6 miesiąca to raczej jeszcze 62 a gdzies ok 6 miesiac to dopiero 68, a z tego co czytalam to wychodzi na to, że troche zle napisalam ilość rzeczy wyprawkowych, że wiecej trzeba np bodziaków rozmiar 62 z długim rękawem, bo ten rozmiar nasze skarby moga nosic juz w maju. joj.Tak stwierdzilam,że raczej nie bede kupowala juz wiecej w rozmiarze 56, raczej 62 bo rekawki zawsze mozna podwinąć.
Ale sie rozpisalam Korek ze mnie
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa