- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Beata26 coś sie dawno nie odzywała,chyba,że mi się zdaje tylko...
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Katarzynaproszę nie wkręcaj sobie złych myśli, to niczemu nie służy.Dzidziuś możliwe, że znalazł sobie zaciszne miejsce na obrzeżach macicy (w miednicy), dlatego go słabiej czujesz. Uśmiechnij się do Maleństwa, powiedź mu miłe rzeczy, a potem zrób sobie dobrą kolację, weź orzeźwiający prysznic, nabalsamuj ciałko i przytul do męża
Wszystko jest na pewno ok!nie stresuj się, bo brzusio pięknie rośnie jak widać na zdjęciu:)
Patrycja moje gratulacje, mądra Babko super, że jest 5, oby tak dalej!
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja wróciłam niedawno od ginki następna wizyta dopiero 12.10 i mam zrobić krzywą cukrową na nie.Pogadałam z Nią o szkole rodzenia,ona ją poleca,a jak jest z Wami wybieracie się?Wasi mężowie/partnerzy będą przy porodzie?Mój mąż chce być i do szkoły też pójdziemy razem:)jeśli się zdecydujemy:)
Mężulec dał mi kwiaty bez okazji chyba mnie jeszcze kocha [/quote]
Koticz trzeba kupić glukozę na to badanie, czy podają ją w laboratorium?
Podczas ostatniej wizyty także pytałam o szkołę rodzenia. Mój gin powiedział, że najlepiej zapisać się w okolicach 30. tc., bo jak stwierdził: "będzie się pani wcześniej nudziła". Dziwne zdanie...A jak jest u Was?
Będziecie chodziły do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcecie rodzić? czy inaczej?prywatnie, gdzie indziej?
Ja już nie mogę się doczekać tych zajęć
Już lubię Twojego męża-porządny chłop
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Vernix może i tak ma za dużo miejsca i buszuje w innej części mojego ciałka chciałabym być już po wizycie i wiedzieć że znów wszystko w najlepszym porządku.
Koticz też myślałam o Beacie że milcząca się zrobiła może jak zobaczy że o Niej piszemy to zawita i opowie co tam u Niej.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to jak się dowiadywałam u mnie to można chodzić od 24tygodnia ciąży. Nie wiem czy jest u mnie w szpitalu ale na pewno jest prywatnie.
vernix glukozę oni ci podają jakies pol godz po pierwszym pobraniu krwi. Musisz ja wypic (jest to taki ciepły napój) i po 2 godz znow pobieraja Ci krew. Np u mnie przez te 2 godz trzeba czekac pod gabinetem i nie mozna nigdzie pójść
katarzyna a Twoja dzidzi dzis odpoczywa gdzies w kąciku i stąd mniej czujesz. Ja tez dzis tylko 2 razy czułam wojtusia. Caly dzien siedzi cichutko za to pobolewa mnie brzuch wiec mysle, że gdzieś wlazł w kącik i się tam rozpycha w miednicy
a jeśli chodzi o Beatę to dziś widzialam, że była na facebook'u. może zajrzy wkrótce tez do nas
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Mamy taki sam suwaczek 19 tc.6 dzień
A na Narodowym remis 1:1:) mój mąż wraca z pracy i prosił, abym położyła włączony telefon przy telewizorze i słucha meczu
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
dzięki jeszcze raz za gratulacje, przyczyniłyście się tymi kciukami:)
ja jutro idę się zameldować w stolicy zeby mieć szkołe rodzenia za darmo, bo tak to 500-600 zł. i na pewno się wybierzemy z mężem;)
vernix- 30 tydzień to chyba trochę pożno. szkoła trwa kilka tyg. przecież - odpukać -moze się zdarzyć że któraś z nas będzie rodzić wcześniej. na stronach szpitali w których sprawdzałam jest napisane 24-26 tydzien.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
vernix- 30 tydzień to chyba trochę pożno. szkoła trwa kilka tyg. przecież - odpukać -moze się zdarzyć że któraś z nas będzie rodzić wcześniej. na stronach szpitali w których sprawdzałam jest napisane 24-26 tydzien.[/quote]
No właśnie. Podobnie o tym myślałam, że za późno. Jutro pójdę zapytać w swojej szkole rodzenia co i jak. A lekarz mnie trochę wkurzył, ja tutaj przeżywam każdy dzień ciąży, a ten mówi, że będę się nudziła. wrrr!
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px