BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #448935 przez sylwia2
andzia jak bys miałą jakąś informacje o szkole rodzenia w Lubaniu to daj znac, jak bedzie w dogodnym terminie i godzinach ( bo mąz moze pracowac i wtedy ,,kicha'' ) to tez z checia sie bysmy sie zapisali.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #448939 przez andzia_zg
sylwia2 znalazłam w internecie taka szkołę rodzenia w Lubaniu www.cmind.pl/ Jak pisałam do nich maila, bo chciałam się dowiedziec o cenę to odpisali mi, ze zapisać się powinnam od 24 tygodnia ciąży i wtedy mam się kontaktować, bo ceny moga ulec zmianie i mi nie powiedzą na razie ceny. Bzdet.

Ciekawe czy jest może jakaś szkoła rodzenia w szpitalu. Na razie nic mi o tym nie wiadomo. A jestem ciekawa. W szpitalu to chociaż moznaby zobaczyć porodówkę itp. Nawet nie wiem od kogo mogłabym sie dowiedzieć.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #448942 przez patrycja85
andzia sprawdz na stronie szpitala. nie wiem jak jest w polsce ale w wawie na stronie każdego ze szpitali które sprawdzałam jest o szkole rodzenia, ceny i terminy. i oczywiście cennik usług medycznych-przynajmniej jest jasnosć ile za znieczulenie, za położną itd...
a w opozycji do mojej teściowej-dostałam od teścia rajstopy ciążowe gatta:) ze skrajonosci w skrajność;)

12 lata 3 miesiąc temu #448952 przez koticz
vernix ja sama muszę kupić glukoze w aptece

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 3 miesiąc temu #448958 przez Gosia27
Hej dziewczyny, dojechałam do mamy. Przetoczyłam się przez Wrocław, dwa ciuszki sobie sprawiałam. o mężu nie zapomniałam i też mam dla niego sweterek. A teraz idę do wanny i spać. Bardzo boli mnie głowa. Nie mogę już sobie pomóc. Ciągnie mnie na wymioty :dry:
68 postów to nie na dziś jak dla mnie, ale nadrobię. Dobrego wieczoru kochane

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #448982 przez Depeche
CZesc dziewczyny.
Czytalam dzis kilka razy, ale jakos nie maialm chwili aby cos naskrobac.
Jako doswiadczona kolezanka ( jedno dziecko juz na koncie) poradze Wam moze w przypadku szkoly rodzenia. Rzeczywiscie przed 30 tc. nie ma sie co wybierac, ja bylam w 23 t.c, i bylam tam najchudsza, jakos dziwnie sie czulam. Nie wiem czy jest sens ogladac wczesniej porodowke, uwierzcie mi, bedzie Wam wszystko jedno jak Was zacznie bolec ;-). Ja chodzilam do skzoly przy szpitalu, w ktorym zdecydowalam sie rodzic dziecko. Nie chce nakrecac Was, ale mnie akurat niewiel sie ona przydala. Nie bylo nauki oddychania, a przydaloby sie. Ja mialam problem, gdyz nie umialam zwyczajnie przec. Dziecko mialo klopoty z przyjscie na swiat, generalnie lekarz je wypchnal, bo szykowali sie juz do kleszczowego. Oczyswiscie na szkole bylo gadane o rodzeniu w najbardziej dogodnej dla siebie pozycji, zycie pokazalo, ze stara prukwa polozna, ktora byla akurat na dyzurze, powiedziala, ze ona nie wie jak mialaby odebrac porod w innej pozycji jak normalna, czuli lezysz, nogi 14,45. Hahahaha znieczulenie przy szyciu krocza, zapomniec mozna bylo, mialam ok 16 szwow ( masakra jakas) bynajmniej mnie nie znieczulili, juz nie wspomne, ze naciela mnie tez nie na skurczu, wiec super bylo. To co moge Wam zaproponowac, to oczywiscie nalezy z tego skorzystac, ale nie wybierajcie sie za wczesnie, lepiej znalezc ( o ile u was mozna ) sobie polozna, ktora Wam porod odbierze, wykaze wielecej ceh ludzkich niz ta moja ( u nas nie mozna sobie wybierac) i ustalic z nia pewne rzeczy.
Z gory sorki za bledy, ale nie lubie pisac z polskimi znakami;-)

12 lata 3 miesiąc temu #449084 przez lenusia7
depeche w ktorym szpitalu rodzilas??? Ja chyba wybiore czarnow

12 lata 3 miesiąc temu #449196 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

1. Fabian
2. Ksawery
3. Maksymilian
4. Wiktor
5. Patryk

co myślicie o nich ? :)

Lafi zagoń bratową do roboty :D

mamcia mi się podoba Maksymilian

12 lata 3 miesiąc temu #449197 przez kika1985
vernix super ta babka!!!!!! pogratulować

12 lata 3 miesiąc temu #449201 przez kika1985
koticz mó mąż był przy poprzednim porodzie i nie wyobrażam sobie żeby go przy tym też nie byłó, no ale nie wiem jakie jest jego zdanie na ten temat :P

12 lata 3 miesiąc temu #449205 przez kika1985
gosia odpoczywaj u mamy ile wlezie:)

ja już w pracy, ale się nie wyspałam, w nocy strasznie mnie plecy bolały i zasnąc nie mogłam jak się obudziłam ,jak zwykle byłam siku bo w nocy tak mnie strasznie boli brzuch jak się nie wysikam choć raz, więc siedzę tu na rzęsach

wczorajszy mecz oglądałam z rodzinką :p mój mąż zły za ten remis, mówi ze to pierdoły

wczroaj był też mój brat z zaproszeniem na ślub więc 1 grudnia będę się bawić haha gruba jak stodoła :P

12 lata 3 miesiąc temu #449216 przez Agnieszka86
Witam Dziewczynki:)

Kika mi też bardzo źle się spało, co chwilę się budziłam, na siku byłam chyba ze 3 razy :dry: Ale rano Zosia tak miło szalała w brzuchu, że w zasadzie złość na niewyspanie mi minęła ;)

U mnie zapowiada się bardzo ładny dzień:) Czeka mnie dzisiaj wyjście "na miasto", nie za bardzo mnie to cieszy, bo z tymi moimi zasłabnięciami to nigdy nic nie wiadomo :(

Jutro mam wizytę, cieszę się i denerwuję już dzisiaj...

12 lata 3 miesiąc temu #449217 przez lenusia7
Ja z tych wybrałabym Wikusia albo Ksawierka. Maxymilianow w przedszkolu mialam 3 i kojarza mi sie z lobuzami :D

12 lata 3 miesiąc temu #449221 przez Agnieszka86
aaaa... przypominam zapominalskim, że dzisiaj kocyk w biedronce:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #449240 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Widzę, że nie tylko ja sie nie wyspałam. Też wstawałam kilka razy siusiu,a ok 4w nocy tak mnie rozbolał brzuch i promieniowało do pleców,że musiałam obudzic męża żeby choc minutkę mi pomasował plecy. Na szczęśćie pomogło. A mąż na to "ale Wojtek rośnie... kawał chłopa z niego będzie" :silly:

Ja dziś do biedronki mogę pojechać dopiero po 16 jak mąż wróci z pracy. Ciekawe czy u mnie w biedronce będą te kocyki. Jakby któras z Was była tam wcześniej to dajcie znać jak wyglądają.

Wczoraj popołudniu przyszła pierwsza paczka z rzeczy które zamawiałam na allegro - 2 pary pajacyków. Wyglądają jak nowe.Zero śladów użycia. Jestem mega zadowolona.ciekawe jak inne rzeczy.

Agnieszka nie denerwuj sie przed wizyta. Wszystko będzie dobrze. Zobaczysz , że Zosia ładnie Ci pomacha na usg i da znać, że z nią wszystko ok :blink:

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka