BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 miesiąc temu #412336 przez Gosia27
Witam wszystkie nowe dziewczyny, faktycznie jest nas coraz więcej liczbowo a za niedługo i objętościowo będzie nas więcej :D :D :D Ja już jestem po wizycie,u Nas wszystko ok,ale tak jak lekarz mówił że ciąża jest młodsza o tydzień i dziś tak naprawdę wg USG to 8 tydzień zaczynam. CRL 9mm i maleństwo prawidłowo się rozwija.
Jeśli chodzi o smarowanie brzucha, to ja smaruje już. Jestem bardzo szczupła...i u mnie jest już widoczny brzuszek a przy tym jest bardzo napięty. Pani doktor powiedziała że śmiało mogę smarować już się i poleciła zwykłą oliwkę dziecięcą. Kupiłam w Rossmanie Z Johsona oliwkę w żelu i świetnie się sprawdza. Codziennie po kąpieli ją nakładam na biust,brzuch, uda i pośladki. I nie mam zamiaru dać się jakimś tam rozstępom.

Gorąc jak w Maiami :D lecę na lody i upiekę szarlotkę:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #412337 przez vernix
Wiesz Magda, ja też czasami się źle czuję, ...ale cieszę się nawet tymi dolegliwościami, bo wiem, że Dzidzia się rozwija, stąd mdłości, sennosć, ból piersi czy nawet zatykanie uszu przez ciśnienie, czy rozciąganie macicy.
To nic, niech boli:):)

Ja też nie mogę doczekać się Maleństwa i gdy widzę dzieciaczki w wózkach to mam ochotę wszystkie przytulać:)instynkt szaleje i hormony też:)

A ponoć jakiś procent kobiet plami w ciąży- a to przez implantację zarodka, a to przez niewielkie krwiaki, które uaktywniają się podczas rośnięcia macicy itd., ale zawsze warto wszystko to konsultować z ginem.

pozdrawiam serdecznie! tez się cieszę, ze tutaj trafiłam, musimy się wspierać, bo nikt tak nas nie zrozumie tak dobrze, jak inne kobiety w ciąży:)

12 lata 4 miesiąc temu #412341 przez vernix
Gosia 27, świetnie, że Dzidziuś rośnie!oby tak dalej:):)

PS Podziel się szarlotką z nami:)

12 lata 4 miesiąc temu #412355 przez madga
vernix Własnie dlatego, że ja niemam objawów to bardzo sie martwiłam, że c jakos może być nie tak. Dobrze, że ty cos czujesz tylko mi was szkoda :(

A apropo smarowania brzuszka to też niedawno czytalam, że są kremy, które można stosować od początku, ale niesa to kremy na rostępy ponieważ te można uzywać od 4 m-ca. Własnie przejżałam dokładnie gazetkę M jak MAMA na wrzesień, aby się upewnić i tam jest wiele kosmetyków pokazanych i opisanych. Droższe i tańsze na każdą kieszeń :) A oliwka myślę, że narazie jest najlepszym rozwiązaniem :) sama osobiście niesmarowałam brzuszka, ale właśnie jutro mam zamiar kupić jakąś oliwkę :)

12 lata 4 miesiąc temu #412358 przez andzia_zg
Ale narobiłaś smaka tą szarlotką :D

I też się cieszę, że trafiłam na to forum. Fajnie dzielić sie przezyciami :-)

Cześć Gosia27. Mi też USG inaczej pokazało wiek ciąży niż terminowo wypada od ostatniej miesiączki. Terminowo od miesiączki jestem w 11 tc i 5 dniu a na USG maleństwo było trochę wieksze jakby maleństwo było tydzień starsze.Ale może byc duze dlatego bo ja jestem wysoka. Zobacze jak bedzie na nastepnym USG :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #412360 przez sylwia2
Witam dziewczyny. :laugh: Ja smaruje się oliwką dla kobiet w ciąży od pierwszego miesiąca. Kupiłam wcześniej do biustu ale przeczytałam ze od 4 miesiąca wiec jeszcze się tym nie smaruje. Mo brzusio też jest już taki lekko okrągły, a przynajmniej jakiś lekko napięty taki inny poprostu.

12 lata 4 miesiąc temu #412362 przez madga
Czy ma ktoś jeszcze jakąś fotke z usg ???? :):)
Wybieracie się na usg 3D lub 4D? kiedy ???

12 lata 4 miesiąc temu #412365 przez vernix
W sumie nie dziwię Ci się, że się przejęłaś brakiem objawów. W sumie tyle się słyszy, czyta o dolegliwościach... Jednak z drugiej strony mój gin powiedział, że są kobiety, które mają wszystkie objawy, a inne żadnych, oprócz rosnącego brzuszka. Więc Magdo, Ty zaliczasz się do tej grupy jak widzę:)

O oliwce też słyszałam, muszę ją kupić, bo zauważyłam, że skóra na brzuchu nieco mi się wysuszyła, możliwe, że przez naciąganie skóry:)
a balsamy i kremy na rozstępy można używać od 4mc-masz świętą rację:)

12 lata 4 miesiąc temu #412383 przez katarzyna1702
Witajcie Drogie Ciążóweczki zarówno Nowe jak i stałe bywalczynie forum;) dawno tu nic nie pisałam ale za to podczytywałam Was troszkę ;) Jak ten czas mi jakoś szybko leci i dobrze bo jak każda z Nas nie mogę się doczekać Maluszka ;) Dziś odebrałam wyniki wszystkich badań których się tak obawiałam bo zawsze nie wiadomo co to w człowieku tkwi ale na szczęście wszystkie w normie;) Toksoplazmoza przebyta więc tym bardziej jestem spokojna. Co do brzuszka u mnie już jest dość widoczny gdyż zawsze był lekko wystający a teraz jeszcze specjalnie go wypycham ; :lol: tak się nie mogę nacieszyć tym błogosławionym stanem. Dolegliwości wydawałoby się że minęły ale co jakiś czas wracają mdłości. Wszystko do wytrzymania aby tylko Dzidzia rosła zdrowa;0

Kobietki albo mi się wydaję albo niektóre z Was dość często chodzą na wizyty do swoich ginów? Jak to jest ? Ja mam raz w miesiącu a najchętniej to co tydzień bym podglądała Maleństwo ;)

12 lata 4 miesiąc temu #412392 przez andzia_zg
Ja mam wizyty raz na miesiac. Teraz np ide we wrzesniu ale nie bede miec USG dopiero na kolejnej wizycie w pazierniku i licze na to ze wtedy poznam płeć :D

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #412393 przez mamcia2013
Kasiu chyba Ci się tylko wydaje:) ja najchętniej też co tydzień bym chciała widzieć Maluszka :)
A co do tego smarowania brzuszka to ja uzywam zwykłej oliwki bambino :) Brzuszek troszkę urósł ale mam nadzieję że rozstępy mocno nie wyjdą:)

Ja też nabrałam ochoty na tą szarlotkę :)

12 lata 4 miesiąc temu #412394 przez vernix
Katarzyno1702 wszystko chyba zależy od rodzaju ciąży, to znaczy czy jest zagrożona czy nie. Powinno chodzić się statystycznie raz na miesiąc, gdy ciąża przebiega prawidłowo, czyli tak jak u Ciebie.Ja byłam 3 razy-2 razy w lipcu, na początku sierpnia i teraz mam wyznaczoną wizytę na 05 września. Trochę się boję, bo będzie mierzona wtedy przeziorność karkowa i kość nosowa Maleństwa, ale staram się pozytywnie myśleć:)

PS Mdłości to jest to:)! u mnie ostatnio pojawiły się o 3:30 w nocy...

12 lata 4 miesiąc temu #412395 przez mamcia2013
Andzia_zg który Ty tydzień jesteś ? JA idę 4 września na wizytę to będZie wtedy jakoś 13 tydzień i będzie usg genetyczne.

12 lata 4 miesiąc temu #412398 przez vernix
mamcia2013, to będzie badanie usg przeziorności i kości nosowej, tak?

12 lata 4 miesiąc temu #412400 przez andzia_zg
Wg ostatniej miesiączki jestem 11 tydzień i 5 dzień a wizytę mam 10.09 Ostatnio mialam USG to maleństwo było mierzone. Teraz lekarka mowila ze nie bedzie usg, dopiero na kolejnej wizycie i ze wtedy tez poznam płeć.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka