BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463918 przez vernix
aksa napisał:
jaa ale mi smaka narobiłyście na czekoladowe coś..ehh mój m jak mi kupił wczoraj te rogaliki z nadzieniem to ja zjadłam jednego dziś chciałam do herbatki a tu zjedzone wszystko super :dry:

ale może lepiej dupa nie urośnie,ale aż mi smutno,że nic nie mam!! co za wewnętrzna walka we mnie się toczy!! :S :S

Aksa, nic nie mów o słodyczach...u mnie to już bitwa. Przechodziłam dzisiaj obok cukierni i mówiłam sama do siebie: kup pyszny sernik, nic się nie stanie, a z drugiej strony kolejny głos: ale za tydzień masz badanie poziomu glukozy..Stałam, stałam jak głupia pod tym sklepem i niczego nie kupiłam, ale teraz żałuję :P :laugh: ssie mnie :)
Idę poszukać dżemu :woohoo:

Unbrekable teksty dzieci pierwsza klasa :lol: :lol: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #463919 przez sylwka727
Haha Vernix uśmiałam się z twojego chrześniaka

Ania cieszę się że z Franiem wszystko ok

Mnie tak wczoraj naszło na oglądanie zdjęć w telefonie i tak mi się tęskni za moją figurą sprzed pierwszej ciąży... :dry: Ale zaraz mała mnie kopnęła i mi się humor poprawił ehh te hormony

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #463929 przez patrycja85
ja to normalnie jem tyle słodyczy że szok. a teraz w ciąży jem tyle samo czyli też dużo:) teraz mam faze na grześki toffi, tak jak wy na kinder bueno i na amigosy z biedronki co smakują jak pawełki:)

ale dziś chyba zrobię ciastka z jabłkami-może macie jakiś przepis? bo mam jeszcze trochę jabłek a do jedzenia to już takie średnie są. znalazłam w necie jakieś kopertki z jabłkami i będę próbowac:)

Beata-zamówiłam mozarta dla bobasa:)
vernix-ale ci zazdroszczę wyprawy do rodziców. NIE MA JAK U MAMY:))) ja byłam teraz na 4 dni ale musiałam się uczyć więc takie tam to było. jadę teraz za 3 tyg-moja mama ma 50-te urodzinki:)

a teksty dzieci są niesamowite-jadę kiedyś busem i siedzi mama z brzuchem i taki mały synek obok. w pewnym momencie mały przykłada głowę do brzucha mamy i śpiewa. wszyscy się rozpłyneli:) a mały skończył i mówi-podobała się dzidzi piosenka?:)))

12 lata 2 miesiąc temu #463938 przez andzia_zg
AniaCzajka super,że z Franiem wszystko dobrze :-)

Ale dziewczyny macie smieszne historie z tymi dziaciakami hihi :silly: No niestety dzieciaki potrafiapalnąć cos w najmniej odpowiednim momencie :P

Czytam jak piszecie o słodkiem i już mi sie chce cos dobrego...a niedawno dopiero zjadłam 3Bita :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #463939 przez lenusia7
Polecam racuszki :
Składniki
3 jajka
0,5 l zsiadłego mleka <np z polo m> lub kefiru
2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 niepełne łyżki cukru pudru (jak kto woli, opcjonalnie może byc cukier waniliowy)
3,4 duże słodkie jabłka

Przygotowujemy ciasto jablka na jarzynce dodajemy do srodka i na olej. posypac pudrem

12 lata 2 miesiąc temu #463945 przez vernix
Patrycja uuuu, sama słodycz, gdy słyszy się takie zdania od dzieci:)
Ja sobie też zazdroszczę tego wyjazdu :) bo myślałam, że nie wypali i liczyłam się tym, iż pojadę dopiero na święta, ale na szczęście mężol dostał wolne.

Twoja mama to młoda kobitka jest :) Proszę, złóż życzenia od forumowego vernixa :laugh:

A co jabłek, to wczoraj zrobiłam takie: przekrawamy je na pół, wydrążamy gniazda, w środek dajemy pół kostki czekolady i odrobinę masła. Wszystko posypujemy cukrem i cynamonem. Przykrywamy folią alum. i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 C),na 30-40 min. Pyszota! Nawet świrka mnie pochwaliła ;)

12 lata 2 miesiąc temu #463967 przez sylwka727
Mi się tak raz wymsknęło jak byłam z tą koleżanką i jej córką na zakupach bo chciała żeby ją podrzucić i już się śpieszyłam do ktoś do mnie zadzwonił i nogi mnie bolały a ta jeszcze w zabawkach siedziała jak małe dziecko i wreszcie mnie nerwy wzięły bo stałam z mała w wózku a ta nie reagowała jak mówiłam żebyśmy już szły i mi się wyrwało "Zaje.ie ją" bo już byłam mega zła na nią a mała na cały sklep " Mamo ciocia Cie zaje,ie" masakra jakaś :huh:

Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #463969 przez andzia_zg
Sylwka727 ale akcja hihi :silly: chyba musiałaś spalić się ze wstydu :blink: ja bym się zrobiła cegła i chyba bym się zapadła pod ziemię :silly: Masakra ale te dzieciaki są niemożliwe. Mam nadzieje, że nasze będą aniołki :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #463978 przez Agnieszka86
Lenusia, Vernix kusicie pysznymi słodkościami :) Dzisiaj zjadłam ostatnią porcję słodkiego w tym tygodniu, bo masakra jakaś ze mną... właśnie pozjadałam resztki ciasta z wczorajszych odwiedzin, żeby mnie nie kusiło już jutro:) A za to kupiłam mandarynki, banany i trochę jabłek (te ostatnie zetrę z marchewką).

Co do dzieciaków, to są mega agenci, ja już nie pamiętam akcji z dzieciakami barta, bo parę lat upłynęło od tego śmiesznego wieku:)

Idę czytać ("Stokrotki w śniegu")
A tą książkę, o której pisałam wcześniej-kupiłam:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463982 przez vernix
Opiszę Wam jeszcze jedną historię z chrześniakiem. Byliśmy nad morzem na wakacjach z całą rodzinką. Rano, podczas śniadania w stołówce Franek zadał pytanie na cała salę:
"mamusiu dlaczego tak stękałaś w nocy, bolało cię coś"?? :laugh: :P :laugh:
Oczywiście wiadomo, co jego mama robiła z tatą :woohoo:

Andzia nasze dzieciaczki na pewno będą aniołkami z ...różkami :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #463984 przez andzia_zg
vernix ale jazda hihi :woohoo: dobre :woohoo: :woohoo: :woohoo:

A ja sobie zajadam chlebem z dżemikiem wiśniowym :P pychota :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #463990 przez kika1985
no niestety ale trzeba przy dzieciach uważać co się mówi m wiem z doświadczenia, słuch mają genialny B)
mój Dominik chyba ze 2 razy w życiu przeklął ale nie zwróciłam uwagi i więcej się to nie zdarzyło

za to moja chrześniaczka Natalka podobno w przedszkolu kiedyś powiedziała dzieciom ze ma chujo..go tatę :cheer: z na pewno to usłyszała od mojej siostry

ja właśnie wróciłam ze sklepów mamy koszule dla faceta mamy, jutro siostra ma pojechać do księgarni po książkę 50 twarzy greya :lol: i dokupimy jakiś komin czy cuś

12 lata 2 miesiąc temu #463991 przez kika1985
vernix hahahaha dzieciaki są super:0 takie szczere do bólu :P

12 lata 2 miesiąc temu #463994 przez sylwka727
Vernix hahaha mega tekst :ohmy:

Mam do was pytanie odnośnie imienia bo jak na razie zatrzymało się na Juli bo mąż nie chce o innych słyszeć jeszcze ewentualnie Julita wchodzi w gre a bardzo mi się podoba to imię ale moja koleżanka którą chce poprosić na chrzestną ma tak na imię więc moje pytanie brzmi czy to nie byłoby dziwne że matka chrzestna by miała tak na imie jak chrześnica :unsure:

Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #463995 przez Depeche
Trzeba uwazac, wiem po sobie, bo nie potrafie trzymac jezyka za zebami, gdy prowadze i oto sa cyctaty"
" jedz baranie", " co sie ch. wleczesz", "spier. dziadu"
Szczescie w nieszczesciu, ze moja Mloda uzywa ich tylko w foteliku samochodowym, aczkolwiek zawsze jest mi glupio.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka