- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
Depeche, ja tylko z porodu pamietam jeden ból własnie nacięcie, reszta spoko:)...
Mój m tez wymyślny był tego nie tamtego, dowiedział sie jak chce zebym mu jedzenie robiła to ma jesc co mu zrobie, ale mnie wkurza głupek dzisiaj,
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pol kg miesa drobnego z indyka. Mieso podsmazamy, dodajemy pol posiekanej cebulki, moze byc ale nie musi, pol papryki w paski, pieczarka. Podlewamy graca woda z czajnika, tak do polowy, zeby to nie plywalo, a sie pyrkolilo. Przyprawiamy do smaku, lisc laurowy, sol, pieprz i co tam lubisz, moze byc vegeta czy jakies tam ziarenka smaku. Na koniec zageszczamy.Normalnie to mieszam make z woda,ale od kiedy mialam problemy z waga kupilam sobie skrobie kukurydziana w sklepie i eko. I te skrobie , czy tam make, ok lyzke plaska rozrabiam w polowie szklanki wody , dodaje dwie lyzki smietany 12% i wlewam. Na malym ogniu dusze. I tyle. Mozna dac koperek, czy co tam chcesz na koniec.
Z wieprzem jest podobna robota. Tylko bardziej tluste wychodza
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
A robiła która zupe krem z kalafiora???
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
koticz z kalafiora nie ale z brokułów tak, dobra jest, szkoda mi twoich paluchów, pamietaj kłuj z boku zebys w klawiature mogła stukać
Hehehe dobre nie można się ciachać w kciuki ani wskazujące,to już niewiele palców zostało,no nic jakoś dam rade:)
Mój stary się zielonej zupy raczej nie chyci,on w ogóle zielonych warzyw nie jada bo są jak trawa i nie przegadasz
Spadam poleżeć bo mnie kręgosłup coś ciśnie
Spokojnej nocki dziewczynki do jutra
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Depeche co do ślubu to właśnie o coś takiego chodzi, żeby mały koszt wyszedł (w miarę mały) . Wiadomo że nic się nie zwróci. A sukni raczej nie będę miała typowo ślubnej. Raz widziałam takie do kolan fajne białe kiecki
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Koticz jak Ty musisz byc na diecie to koniecznie zrezygnuj z zabielania maka, a kup te skrobie kukurydziana i daj lepiej pomalu mniej, bo ona zageszcza ale tak glutowato, jak dasz za duzo to sie galareta zrobi, zamiast smietany wez jogurt. Smacznego. To naprawde dobre. Przypomnij mi sie jutro to dam ci przepis na takie zrazy wolowe z Dukana, ale bardzo dobre. Wolowine to chyba tez mozesz, bo to chude mieso, ale nie jestem pewna. A zupa krem z kalafiora to chyba tak samo jak brokuly. Gotujesz , nie wiem jak mozesz, czy np. na skrzudelkach czy na kostce rosolowej ( ja kostki kupuje tez w sklepie z zywnoscia eko, bo nie maja tego syfu i sa lepsze w smaku, inne ) warzywka: marchewka, pietruszka, moze byc kawaleczek seler, poszatkowana polowe cebulki. Jak to zmieknie dorzucasz kalafiorka. Potem miksujesz . I tak samo do zageszczenia ( jezeli bedzie potrzeba, bo jak zmiksujesz to moze byc wystarczajaco geste) ta skrobia kukurydziana i z pol jogurtu naturalnego rozpuszczonego w wodzie. Tylko na malym ogniu, zeby sie jogurt nie zwazyl. Oczywiscie lisc laurowy, ziele ang. ktore przed miksowaniem musisz wylowic, przyprawy. Do tego groszek ptysiowy i pychotka. Ale ja w ciazy mam gazy po kalafiorze, wiec musze uwazac. Dzis mialam srake i nie wiem czy po kalafiorowej czy po niedobrych ogorkach kiszonych. Oby sprzedawcy myszy cos opierdzielily, bo zapewnial , ze dobre!
Dobra, dobrej nocy babki. Ja ogladam Kuchenne rewolucje i potem ide spac. Paaa
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- lenusia7
- Gość
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- lenusia7
- Gość
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kika co się tak chowałaś za innymi mamami
Gosia dobra jesteś z tym goleniem
gdzie się chowałam???
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wszystkie mamuśki piekne i promienne:P
ciuszki które kupujecie też super:) ja póki co nie kupuje, teraz jestem na etapie świąt i prezentów
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziś pracuje do 12, a na 17 impreza tralalala heheh