BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #478524 przez Lafi
kukus :lol: niezłe:)

Depeche, ja tylko z porodu pamietam jeden ból własnie nacięcie, reszta spoko:)...

Mój m tez wymyślny był tego nie tamtego, dowiedział sie jak chce zebym mu jedzenie robiła to ma jesc co mu zrobie, ale mnie wkurza głupek dzisiaj,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #478526 przez Depeche
Sosiki rozne,moga byc z drobiu, wieprzowiny, wolowina tez ( np zrazy), ale wolowina jest dosc niewdziecznym miesem ( droga, dlugo ja trzeba dusic).

Pol kg miesa drobnego z indyka. Mieso podsmazamy, dodajemy pol posiekanej cebulki, moze byc ale nie musi, pol papryki w paski, pieczarka. Podlewamy graca woda z czajnika, tak do polowy, zeby to nie plywalo, a sie pyrkolilo. Przyprawiamy do smaku, lisc laurowy, sol, pieprz i co tam lubisz, moze byc vegeta czy jakies tam ziarenka smaku. Na koniec zageszczamy.Normalnie to mieszam make z woda,ale od kiedy mialam problemy z waga kupilam sobie skrobie kukurydziana w sklepie i eko. I te skrobie , czy tam make, ok lyzke plaska rozrabiam w polowie szklanki wody , dodaje dwie lyzki smietany 12% i wlewam. Na malym ogniu dusze. I tyle. Mozna dac koperek, czy co tam chcesz na koniec.

Z wieprzem jest podobna robota. Tylko bardziej tluste wychodza

12 lata 1 miesiąc temu #478531 przez koticz
Depeche cholernie podobny przepis znalazłam w necie tylko z filetem z kurczaka:)To jutro będę działać z kaszą i mierzyc cukier 6razy dziennie :cheer:

A robiła która zupe krem z kalafiora???

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #478537 przez Lafi
koticz z kalafiora nie ale z brokułów tak, dobra jest, szkoda mi twoich paluchów, pamietaj kłuj z boku zebys w klawiature mogła stukać:)

12 lata 1 miesiąc temu #478540 przez koticz
Lafi napisał:

koticz z kalafiora nie ale z brokułów tak, dobra jest, szkoda mi twoich paluchów, pamietaj kłuj z boku zebys w klawiature mogła stukać:)

Hehehe dobre :woohoo: nie można się ciachać w kciuki ani wskazujące,to już niewiele palców zostało,no nic jakoś dam rade:)

Mój stary się zielonej zupy raczej nie chyci,on w ogóle zielonych warzyw nie jada bo są jak trawa i nie przegadasz :dry:

Spadam poleżeć bo mnie kręgosłup coś ciśnie :dry:

Spokojnej nocki dziewczynki do jutra :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #478572 przez mamcia2013
Koticz ja to jestem antytalent kulinarny. Robiłam zwykły ala gulasz z szynki (akurat miałam w zamrażarce),podsmażyć cebulę, mięso w kostkę pokroić i też podsmażyć, dodać przypraw później podlać wodą, dusić i zaklepać :D ja to zawsze z ogórkiem kiszonym wcinam :P

Depeche co do ślubu to właśnie o coś takiego chodzi, żeby mały koszt wyszedł (w miarę mały) . Wiadomo że nic się nie zwróci. A sukni raczej nie będę miała typowo ślubnej. Raz widziałam takie do kolan fajne białe kiecki :D

12 lata 1 miesiąc temu #478578 przez mamcia2013
Ja uciekam pomału do wyra. Dobranoc Wam Brzuchalki :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #478642 przez Depeche
Mamcia, ja nie chcialam polskiego wesela, jako gosc nie daje rady wytrzymac, a co dopiero jako panna mloda. Na szczescie, bo w takim tempie polewania wodki to chyba bylby niezly skandal! :laugh:

Koticz jak Ty musisz byc na diecie to koniecznie zrezygnuj z zabielania maka, a kup te skrobie kukurydziana i daj lepiej pomalu mniej, bo ona zageszcza ale tak glutowato, jak dasz za duzo to sie galareta zrobi, zamiast smietany wez jogurt. Smacznego. To naprawde dobre. Przypomnij mi sie jutro to dam ci przepis na takie zrazy wolowe z Dukana, ale bardzo dobre. Wolowine to chyba tez mozesz, bo to chude mieso, ale nie jestem pewna. A zupa krem z kalafiora to chyba tak samo jak brokuly. Gotujesz , nie wiem jak mozesz, czy np. na skrzudelkach czy na kostce rosolowej ( ja kostki kupuje tez w sklepie z zywnoscia eko, bo nie maja tego syfu i sa lepsze w smaku, inne ) warzywka: marchewka, pietruszka, moze byc kawaleczek seler, poszatkowana polowe cebulki. Jak to zmieknie dorzucasz kalafiorka. Potem miksujesz . I tak samo do zageszczenia ( jezeli bedzie potrzeba, bo jak zmiksujesz to moze byc wystarczajaco geste) ta skrobia kukurydziana i z pol jogurtu naturalnego rozpuszczonego w wodzie. Tylko na malym ogniu, zeby sie jogurt nie zwazyl. Oczywiscie lisc laurowy, ziele ang. ktore przed miksowaniem musisz wylowic, przyprawy. Do tego groszek ptysiowy i pychotka. Ale ja w ciazy mam gazy po kalafiorze, wiec musze uwazac. Dzis mialam srake i nie wiem czy po kalafiorowej czy po niedobrych ogorkach kiszonych. Oby sprzedawcy myszy cos opierdzielily, bo zapewnial , ze dobre!

Dobra, dobrej nocy babki. Ja ogladam Kuchenne rewolucje i potem ide spac. Paaa

12 lata 1 miesiąc temu #478717 przez xxElaElaEeexx
Ja właśnie wróciłam od znajomych .Zjadłam kolację i podczytuje Was :)
Muszę zabrać się za dalsze pisanie prac zaliczeniowych do szkoły :huh: Tak mi się nie chce ,że szok...

Agnieszka Super fotki ze ślubu !Pięknie wyglądałaś :)

A to ja i brzuś ;)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #478721 przez lenusia7
Ela fajny brzusio ... slicznie wygladasz laleczko ... uciekam spac bo znowu zaspie :)

12 lata 1 miesiąc temu #478729 przez xxElaElaEeexx
Dzięki Lenusia :kiss:
Dobranoc ;) ;) Kolorowych snów :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #478739 przez lenusia7
Dzien doberek melduje , że nie zaspałam juz po . O matko jakie to nie dobre fuj. Nie wytrzymalam 2 h zrobili mi po 1.5 bo juz chcialam zwymiotowac .Ale mowili ze jak nie moge to musi byc tak . wyniki w pon ide jesc bo glodna jestem jak wilczysko :DDD

12 lata 1 miesiąc temu #478751 przez kika1985
andzia_zg napisał:

kika co się tak chowałaś za innymi mamami :P

Gosia dobra jesteś z tym goleniem :woohoo:

gdzie się chowałam???

12 lata 1 miesiąc temu #478756 przez kika1985
ale wam sie wczoraj zdjęciowi zrobiło:p

wszystkie mamuśki piekne i promienne:P

ciuszki które kupujecie też super:) ja póki co nie kupuje, teraz jestem na etapie świąt i prezentów :P

12 lata 1 miesiąc temu #478758 przez kika1985
leniusia kurcze słyszłam ze to badanie jest nie dobre, ale nie miałam przyjemności zrobić, moze za 2 tygodnie....

dziś pracuje do 12, a na 17 impreza tralalala :P heheh

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka