BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #478389 przez Gosia27
Katarzyna1702 mięśnie kegla powinno się ćwiczyć. Jak najbardziej. O masażu krocza słyszałam. Nigdy nie widziałam jak się go wykonuje...
www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/p...rocze-do-porodu.aspx

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478401 przez andzia_zg
Trochę mnie nie było a tu tyle postów :P

Agnieszka slicznie wyglądałaś na ślubie :lol:

Unbreakable patrycja i lenusia szał zakupów w pełni :lol: fajne ubranka licytujecie :lol:

A jak tak sobie pisałyście o kinder Bueno to kurcze musialam coś zjeść słodkiego i otworzylam dżem truskawkowy i sie najadłam jak bąk :S

A dziś urodziła moja koleżanka z pracy. Jak przeczytałam od niej sms, to aż mi się dziwnie zrobiło, że ja na Wojtusia musze czekać jeszcze 3 miesiące...

A jesli chodzi o zakupy na allegro to dziś przyszła do mnie paczka z bodziakami na lato (rozmiar 68 chyba bedzie dobry na lato?) za 3zł.Mąż się ucieszył, że Wojtuś ma pierwszą rzecz kibica.

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478405 przez Agnieszka86
Gosia dzięki, miło, że myślałaś o mnie:) Dałam radę w kościele, wzruszyłam się bardzo i poryczałam. Trochę zmarzłam na cmentarzu, ale już się wygrzałam w domku:)

allegro.pl/tu-ogrodniczki-ideal-0-3m-56-...cam-i2814258640.html może mama któregoś z chłopców zalicytuje, mi się bardzo spodobaly:)

Andzia ani się obejrzysz, a sama będziesz wysyłać sms, że Wojtunio już na świecie jest!!!!:) Super bodziaki:)

12 lata 1 miesiąc temu #478412 przez aksa
Agnieszka śliczne zdjęcia,pięknie wyglądałaś! :)

superowe te ciuszki!!! aż mnie korci ale jeszcze się powstrzymam ;P

co do słodyczy ja się na razie trzymam, pozwoliłam sobie na cappuccino :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #478417 przez koticz
Cześć dziołchy!!!
My z mężolem walneliśmy sobie drzemkę po obiadku i obudziłam się taka głodna,że szok :P

Wyszłam do przychodni przed dziewiątą i postanowiłam spacerkiem iść jakieś30-40min i wróciłam do domu dopiero po13 masakra milion pokoi i odsyłają tylko od jednego do drugiego :angry:
Pogadałam z dietetyczką i faktycznie jak ktoś pisał słodzika używać nie wolno bo jest szkodliwy dla dziecka.Myślę,że nie będzie takiej strasznej tragedii z tą dietą.Gorzej bo mam zalecenie,żeby sprawdzać poziom cukru 6razy na dobę(!) w tym raz midzy 2a4 w nocy i rano jeszcze dodatkowo sprawdzać mocz w domu :cheer: masakra dobrze,że jeszcze tylko 3miesiące i się Jagódka urodzi

sylwka wypatrzyłam na Twoim suwaczku,że rocznicę miałaś kilka dni temu...gratulacje

A powiedzcie mi która to kika?To z tych Warszawskich zajęć?

Ja już mam całą szafę Jagody wypchaną,tata dorabia mi do niej półki,żebym mogła zbierać dalej :cheer:

Oglądałam gazetkę z biedry to mają mieć welurowe pajacyki z postaciami z bajek :) mam już dużo ale pewnie się nie powstrzymam...I będą też takie zabawki dla niemowląt fajne to się obkupię

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #478418 przez aksa
a mój maluch dalej siedzi cicho,czasem tylko delikatnie zapuka..a tak fajnie szalał dwa dni temu a teraz cisza heh,pewnie też tęskni za tatusiem :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #478424 przez lenusia7
www.bazardekoracji.pl/Bombka-wstazkowa-cinfo-pol-40.html ja se biore za robienie bombek jak wyjda pokaze :))

12 lata 1 miesiąc temu #478428 przez koticz
lenusia7 napisał:

www.bazardekoracji.pl/Bombka-wstazkowa-cinfo-pol-40.html ja se biore za robienie bombek jak wyjda pokaze :))

Napewno Ci wyjdą moi bratankowie takie robili w zeszłym roku mając 14 i 10lat.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #478434 przez Agnieszka86
lenusia7 napisał:

super to wygląda:) Też może spróbuję...

Aksa dzidziuś też na pewno tęskni za tatą. Ostatnio jak mój mąż wrócił z delegacji, odgrzewałam mu obiad w kuchni, przyszedł do mnie i zaczęliśmy rozmawiać. Mała tak się rozbrykała, że czułam ją stojąc przy garach, cały brzuch mi podskakiwał-ucieszyła się córunia tatusia, że wrócił:) U Ciebie też tak z pewnością będzie :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #478449 przez aksa
Agnieszka ale super!:) no mam nadzieje,że jakoś ten czas zleci...

lenusia fajnie wyglądają moja świrka robiła takie w tamtym roku

dziewczyny tak przeglądałam te ciuszki i się zastanawiam jakie wy kupujecie? bo te welurowe to chyba w mniejszych ilościach bo wydają się dość ciepłe i jeśli ja np mam ciepło w mieszkaniu to by się przegrzało dziecko?ehh skąd ja będę wiedziała jak ubrać synka :dry: i tak myślę,że jak już będę kupować ciuszki to raczej w rozmiarze 62, bo jak się okaże że nie mieści się w te 50 to kiszka. Zresztą po ostatnim usg pewnie się dowiem ile mniej więcej ma cm i wtedy najwyżej dokupię mniejsze...jakie to wszystko będzie trudne

12 lata 1 miesiąc temu #478458 przez andzia_zg
Ja kupuje w rozmiarze 62. Mam zimne mieszkanie stąd mam kupione 2 dresy welurowe. W rozmiarze 56 mam 1 dresik,1 komplet koszula+ spodnie, body i kaftaniki, reszta wszystko 62. Wychodze z założenia, że lepiej podwinąć rękawek czy spodenki niż ubrac raz i niepotrzebnie wydana kasa. W rozmiarze 68 bede kupowala jak sie urodzi Wojtuś. Wtedy na bieżąco będę widziala jak szybko rosnie i czy potrzeba długi czy krótki rękaw.
W rozmiarze 68 mam tylko te body kibica - nic więcej.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #478461 przez lenusia7
ja kupuje przewaznie 62 ,lepiej by byly za duze niżeli miałyby byc male .Mam pare sztuk 56 i wystarczy .Kupuje i welurkowe i bawalniane. Te pierwsze na dzien czy tez pod kombinezonik polarkowy a bawelniane na noc ... to moje myslenie ale jak trzeba ubierac prawidlowo tego sama nie wiem

12 lata 1 miesiąc temu #478464 przez Depeche
Aksa welurowy to kup tylko kombinezonik na pierwsze wyjscia, spicchy w domku sa nieprzydatne.

Jej wygrzebalam sie z prasowania, nogi mi spuchly od staia przy desce. Wstwilam warzywa na salatke, buraczki na zupke jutro. Ufff. Winka bym sie napila, ale wiadomo.

Mamcia ja mialam przyjecie w sumie z nami na 42 osoby. Poszlam w bialej sukni, bez weloru z jedna roza ( matka o malo nie padla, ale nie dalam sobie plachty na glowe zlozyc). Muzyka poszla z magnetofonu, sama zrobilam plyty w mp3, jak sobie wypili to wszyscy sie bawlili. Nie bylo oczepin, na wejsciu tylko przywitanie chlebem i sola, bo z tego to mama ani tesciowa nie chcialy zrezygnowac. Jedzenie to trzy gorace dania, przystawki, slataki, ciasta, owoce , soki , wodka, pare win, no wiadomo. Jak zapraszalismy to podkreslalismy , ze jest to przyjecie do polnocy i skonczylo sie jaos przed 1 w nocy. Z tego co mi mama mowila, to wlasciciel restauracji w ktorej sie odbywaly wtedy cztery wesela, powiedzial, ze u nas najmniej ludzi, ale sie najlepiej bawia. A co do kasy, praktycznie zebralismy tyle co wydalismy, moja kiecka za 1600 zl sie nie zwrocila. Wiec uwazam, ze bardzo dobrze, bo teraz to raczej sie nie zwraca. Ja tam polecam, ie chcialam sie meczyc, bo zawsze meczyly mnie te dwudniowe imprezy z wiejskimi przyspiewkami ( ale jak ktos lubi, czemu nie ). Tak mialam ja DM, Rammsteina i byla nawet Metallica i cos dla babc tez. :laugh:

MOja mala odstawia jakies cyrki, dw dni z rzedu zrobila kupe w majtki w zlobku, wola po czasie. A potem jeszcze mi sie znowu zesikala w gacie :(

12 lata 1 miesiąc temu #478466 przez Lafi
to dopiero gimnastyka, powinien to partner wykonywać:)

Lenusia robiłam takie babki, nie jedt to trudne, a fajnie wygląda

Depeche z dzieciakami to różnie bywa, maja ciekawe okresy:)

12 lata 1 miesiąc temu #478468 przez Depeche
Ja sie zaczynam martwic, ona bardzo lubi chodzic do zlobka, ale jako jedyne dziecko nie chce tam spac. Dzis mi pani powiedziala, ze wszystkie dzieci wkolo niej spia, a ona skacze na lozku. W domu jak jest to potrzebuje tej drzemki, spi o tej samej porze codziennie. A tam takie cyrki odstawia. Jeszcze codzien wraca bez spinek, dzis powiedziala, ze oddala Julci, taka sie rozdajna zrobila, zeby chociaz jedna w zamian przyniosla !

Ja to w d. mam ten masaz, tam gdzie rodzilam tna pierworodke standardowo, teraz ja juz drugi raz, wiec moze ocaleje. Ciecie pamietam, bo sie pani polozna spoznila i ciachnela mnie po skurczu. Fajnie bylo, do dzis sie boje malych nozyczek.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka