BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 7 miesiąc temu #423411 przez aksa
jeśli chodzi o depilacje to ja zle się czuję jeśli tam mam włosy..paseczek że tak powiem zostawiam i tyle, ale to kwestia indywidualna kto jak się dobrze czuje tak robi :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #423413 przez macka
Mnie cycole to dopiero teraz zaczęły boleć, wyszły mi żyły, brodawki bardzo mi pociemniały no i dopiero teraz jakby urosły, mężulek się bardzo cieszy z tego powodu :)

chiczi ja w sumie zawsze sobie robie "zupełne cięcie" tylko nie golę się pod włos tylko z włosem. Jak zrobie to inaczej to na drugi, trzeci dzień mam krostki i strasznie mnie swędzi a to dlatego że włosy nie mogą się przebić przez skórę. Fajnie byłoby się pozbyć tych włosów chociażby woskiem, na dłużej by starczyło, jednak nie jestem aż tak odważna i dzielna aby znieść ten ból. Więc zostaje przy goleniu.

Mam straszną ochotę na sernik złotą rosę albo jakiś zwykły, tylko nie chce mi się piec :S

12 lata 7 miesiąc temu #423419 przez chiczi
Macka u mnie też autostrada żył na piersiach i na udach :D. Powoli zaczyna się też tworzyć po bokach brzuszka :)
Ale mi smaka narobiłaś tym sernikiem!!! Uwielbiam sernik w każdej postaci, mniam, mniam :) :) :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #423432 przez andzia_zg
Jeśli chodzi o golenie bikini,to ostatnio jest trochę z tym gorzej. Po pierwsze uwielbiam gorące kąpiele. Zawsze wlewałam sobie gorącej wody do wanny, płynu do kapieli i uwielbiałam sobie troszke poleżeć w wannie. Wiadomo, że depilacja była wtedy na koniec kąpieli łatwa i przyjemna (bo skóra była wygrzana i cebulki były rozszerzone) Odkąd jestem w ciąży niestety musiałam pożegnać się z gorącymi kąpielami i musiałam przestawić się na letni prysznic. No i teraz często zdarzają mi się właśnie te krostki i podrażnienia po depilacji... ble...

Ale narobiłyście mi smaka na sernika...ale niestety nie umiem robić :(

Za to dziś na obiad zrobiłam zapiekankę ziemniaczaną z jajkiem i pieczarkami i była pyszna. Nigdy wcześniej jej nie robiłam, a wyszła naprawdę super. A ja raczej do uchni nie mam talentu. Mniam.

No i też wyłażą mi żyły na piersiach :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #423489 przez mamcia2013
Ja też depiluję się na zero :) jak narazie jest ok, gorzej będzie się tam golić jak brzuszek urośnie :)

Andzia ja też nie mam talentu kulinarnego, tym bardziej że dopiero od jakiegoś roku gotuję bo wcześniej nie miałam żadnej mobilizacji :) ale mój Tomek nie narzeka na amciu papciu :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #423615 przez vernix
Witajcie przyszłe Mamusie!
Jak się czujecie w niedzielne przedpołudnie? U mnie powoli samopoczucie zmienia się na lepsze (mam nadzieję). Mam więcej energii i sił od piątku, chociaż i tak szybko odczuwam zmęczenie, a to inaczej już chyba nie będzie:)
Dobrego dnia Wam życzę.

12 lata 7 miesiąc temu #423629 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Ale sobie dziś pospałam :-) Rano się lekko zdenerwowałam, bo rano miałam sms od znajomych, ze chca dzis do nas przyjechac z rana, a ja nie mam nic na obiad dla tylu osob, zero slodkosci do kawy itp bo na zakupy jadę jutro po wizycie u lekarza. Ale jakos sie wykręciłam. Zaprosilam ich na inny weekend (teraz juz sie przygotuje)
W sobote nie jechalam na zakupy, bo w sobote sa tlumy i nie chce zeby znów mi się zrobiło słabo w kolejce. wiec sobote poświęciłam na sprzątanie,a zakupy zrobie jutro.
Ale wiecie co?Strasznie szybko sie mecze.Wczoraj powycieralam kurze, umylam podłogi itp a czulam sie jakbym weszla na jakaś górę i cale popoludnie leżałam.
Dzis w końcu świeci słońce, obiad mi został z wczoraj wiec mam nadzieje, ze bede miec dzis dobry humor (bo wczoraj mialam dola)

Miłego dnia :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #423697 przez AniaCzajka
a mnie dziś dopadł dół:( po kłótni z mężem ;( i cały czas chce mi się płakać:(

12 lata 7 miesiąc temu #423700 przez andzia_zg
AniaCzajka nie smuc się. wyjdź na spacer, odwiedź znajomych, poczytaj książkę - byleby tylko nie myśleć o kłótni - ja też miałam wczoraj doła więc wiem co czujesz.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #423712 przez mamcia2013
Ania głowa do góry i nie smuć się, a z mężem spróbuj się dogadać :)

Miłego dnia Mamuśki :)

12 lata 7 miesiąc temu #423970 przez macka
Witamy z rana mamuśki i meldujemy się. Ania mnie mój mąż często denerwuje, ale to u nas standard i wpisane jest w codzienność. Mam nadzieje, że już się pogodziliście i że będzie mu głupio, że denerwuje przyszłą mamę swojego dzieciątka. Miłego dnia laski!!!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #423973 przez andzia_zg
Cześć Dziewczyny :-)

Ale mam dziś stresa. Na 11:30 mam wizytę. Chodzę z kąta w kąt i zastanawiam się czy z maluszkiem wszystko ok. Najgorsza jest ta niepewność i to, że lekarka mówiła mi, że dziś nie będę miała usg. Może uda mi się ja jakos przekonać żeby mi zrobiła, ale wątpię w to. nie mogę sobie znaleźć miejsca ;/ nie wytrzymam do tej 11:30 :dry:

A za stresu cały czas jem i cały czas czuje głód :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #423975 przez kika1985
chiczi napisał:

Dziewczyny, ja przez powrót do pracy nawet nie mam kiedy zajrzeć tu na spokojnie :( :( :(
Praca, potem obiad, odpoczynek, szykowanie się do pracy na następny dzień, trochę porządków i brakuje czasu na komputer :(

Cieszę się, że Wasze Maluszki zdrowo rosną :)

Ja mam wizytę w środę. Muszę powiedzieć lekarzowi, że od kilku dni odczuwam jakby podrażnienie okolic intymnych- nie swędzi, nie piecze, nie mam upławów, ale czuję taki dyskomfort.

Pierwszego dnia po powrocie do pracy bolał krzyż. Teraz czuję brzuszek, ale wierzę, że to Kropek się rozciąga :).
No i od dwóch dni czuję kilka razy na dzień takie łaskotanie w okolicach pępka- ruchy? Ale dzieciątka czy jelit ;)? Hehe :)

Pozdrawiam Was :)

chyba macica jest jeszcze nisko więc ruchy w okolicy pepka to chyba nie to B)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #423976 przez andzia_zg
kika1985 napisał:

chiczi napisał:

No i od dwóch dni czuję kilka razy na dzień takie łaskotanie w okolicach pępka- ruchy? Ale dzieciątka czy jelit ;)? Hehe :)

Dno macicy jest jeszcze jakieś 10 cm poniżej pępka, więc to raczej jelita bulgoczą :-)

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #423979 przez kika1985
andzia_zg napisał:

kika1985 napisał:

chiczi napisał:

Dno macicy jest jeszcze jakieś 10 cm poniżej pępka, więc to raczej jelita bulgoczą :-)

15 tydzien to 4 miesiąc więc duzo poniżej pępka B)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka