- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
chasiami współczuję tragedia nie do opisania żal mi całej rodziny takie mamy czasy wszystko się robi w pośpiechu i na wszystko nam czasu brakuje
życzymy lepszego samopoczucia to zaczniesz wakacje
maja001 czyli Ty też wakacje zaczynasz
studentkaae ups to nie zazdroszczę mnie póki co to pawiki omijają na szczęście
Agat jak sobie przypomnę pierwszą morfologię w tej ciąży to szok było mi słabo i myślałam że zemdleję, śpieszyłam się do pracy, starszy pan nie chciał przepuścić i skończyło się na tym że się poryczałam i o mało nie zemdlałam
Mon.tresor szybko szukaj pracy teściowa daje się we znaki ja też szukałam gina nowego bo moja co prowadziła moje poprzednie ciąże też już nie przyjmuje i niestety źle wybrałam chociaż na początku było ok ale teraz mam nowego i mam nadzieję że będzie ok
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Ja tez juz po pracy, na całe szczęście, bo kiedyś kogos tam ubije za nim wyjde
mamomuminka termin porodu to tez na razie z moich wyliczeń osobistych, zobaczymy co powie lekarz, może jutro coś się dowiem, bo ide do gina na NFZ{ musze porobic badania i cytologie, a na razie nie stac mnie nawet na to} Mam taki kryzys finansowy przez oststnie 1,5 miesiaca, jakiego ne miałam od kilku lat-ale widze juz światełko w tunelu na szczęście jescze musze przetrwaz z 3 tygodnie.
mon tresor ja tez z praca i teściową mam waryiacje na maksa. Na szczęście teściową mam daleko, a z praca się nie długo pożegnam chyba na zawsze.
ulka wakacje mam od 7 07,które robi mi moje dziecko
agat widocznie to taki twój urok ciążowy.
I zmykam, bo znów obowiązki wzywają
- mniszka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Widze że fajne forum sie tworzy Mogę się przyłączyć??
Mój wyliczony termin to 23.01.
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi wyliczyi dwa terminy, pierwszy mam na 9 stycznia, drugi na 25 stycznia. I masz ci babo placek. Ja stawiam na środek jednego i drugiego i pewnie pojawi się 17stego
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byłam dziś u gina po zwolnienie. Trochę mnie zmartwił, bo nie będę mogła pójść do niego na usg genetyczne, bo najpierw ja na Mazurach, później on na urlopie, no i przegapimy ten czas, w którym to usg się robi. jego kolega z gabinetu na urlopie w tym samym czasie. Polecił mi jeszcze jednego sprawdzonego gina, ale jak na razie nie mogę się do niego dodzwonić, może jutro lub po weekendzie się uda.
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Też mam problem z ginem, moja lekarz prowadząca zmieniła przychodnię i przyjmuje już tylko prywatnie - a mnie na to nie stać... I jestem w kropce. Pewien plan mi się w głowie formuje, no ale... eh.
Mam do was pytanie. Że to tak dziko zabrzmi: Jak u was z jajkami?
Przeczytałam w jednej z książek, że nie wolno w ciąży jajek na miękko, sadzonych, kogla mogla. Jak z koglem-moglem jeszcze mogę zrozumieć, tak dwóch pierwszych nie. Mam od dwóch tygodni straszną ochotę na jajka na miękko (koniecznie na miękko, na twardo jakoś mnie obrzydzają), a nie jem, bo się naczytałam i się boję. Nie rozumiem tego, przecież nie jem tych jajek na surowo, tylko gotowane/smażone, a że nieścięte białko jest dla mnie fe, to zawsze są mocno ścięte - często i żółtko na tym "ucierpi". I nie wiem, kurczę. Lekarka mi powiedziała, że odpadają surowe mięsa, ryby, niepasteryzowane mleko, sery pleśniowe i kawa w małych ilościach, o jajkach z położną ani słowa nie wspomniały. A co druga książka czy strona internetowa krzyczy, że nie wolno. I nie wiem, kurczę, no nie wiem!
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mon.tresor moze rzeczywiscie idz prywatnie, bez sensu tak czekac, az do lipca. Ale ci terminy wyliczyli
Ulka ale mi ochoty na to cisto narobilas No i fotka fasolki w suwaczku juz, super
Maja ja tez ze swoich obliczen. I co lekarz pwiedzial? Ja mam wizyte dopiero w srode, zobaczymy co mi powie i bedziemy porownywac terminy Rozumiem cie tym kryzysem finansowym, u nas tez przez ostatnie pare lat bylo niewesolo. Na szczescie maz pracuje po 15h/dziennie i wychodzimy juz na prosta. U ciebie tez bedzie dobrze, zobaczysz
Mniszka witamy, powiedz nam cos o sobie
Agat ale ci babsko naopowiadalo Az smiechu warte takie cos uslyszec. Trzymam kciuki, zeby ci sie udalo dodzwonic do tego gina
Mon.tresor nie mow mi o jajkach, tez mam na nie ochote. Ja z kolei wczoraj czytalam, ze jajka w ciazy jak najbardziej, bo sa zrodlem bialka, ale o jajkach na miekko nic nie wspomniano.
Ja mam ochote na jajka na twardo z chlebkiem, twarozkiem i szczypiorkiem
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Justynka, też czytałam, że jajka w ciązy to i 3 na tydzień powinno się jeść, więc nie rozumiem już nic z tego. W każdym razie, mam zamiar jeść i nie będę się męczyć, bo to bez sensu.
I fakt, termin mi wyliczyły że ho-ho. Prywatnie chyba pójdę w końcu, ale jak mówiłam, mam plan i chyba go zrealizuje. Zwłaszcza, że mam wyniki do przeanalizowania, a wyszły mi średnie, zwłaszcza z tarczycą, którą znów mam podwyższoną, a to niedobrze.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agat właśnie kiedy trzeba robić genetyczne ? bo w poprzednich ciążach nie miałam tylko prenatalne
mama89muminka jak samopoczucie ?
ja miałam taką smakę na kalafiorka i młodą kapustę i już sobie pojadłam ale pyszne ciekawe na co teraz przyjdzie kolej ?