- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ela ja smaruje malej skore mmleczkiem z Hippa i linomagiem moze podziala
Stokrotka trzymam kciuki za szybki porod i mysle o tobie
Monika fajnie ze juz w domku jestescie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Monika to trzumamy kciuki

Wiecie co?! Mała nie ma kółek tylko w parze z tą skażą bialkowa najprawdopodobniej ma refluks zoladkowo-przelykowy

- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 18
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jesli chodzi o refluks przelykowo zoladkowy to moj synek od urodzenia go ma tzn juz teraz tylko czasem triche zwroci ale jako noworodek i niemowlak byla tragedia wymiotowal hlustajaco i krzyczal z bolu po karzdym jedzeniu az trafilismy do szpitala jak mial 14 dni wiec wiem co uprzezywasz.Tez chodzilam z nim od pediatry do pediatry.W koncu trafilam do akergologa by Oskarek migl nadal byc na peoti bo tylko to mleko tolerowal iraz do gastrologa i szpitala by wykluczyc orzy refluksie inne schorzenia.Refluks zminimalizowal sue do minimum ale dopiero jak Osjarek mial 1,5 roku.Ja malutkuemu podawakam kropelki na brzuszek jak byl w wieku twojej Paulinki glownie bobotik i infakol odstawilam wit k i d w oleju i podawalam w jropelkach zeby zmniejszyc wymioty worowadzilam bebilon pepti oraz dlugo podawalam syrop na motoryke jelit nie pamuetam nazwy ale jak mi sue przypomni to ci napisze
Pidnioskam lozeczko zeby glowka byla wyzej oraz karmilam orawie na stojaco malego a po dkugo nisilam do odbicia i klepakam po oleckach choc nie zawsze mu sie idbijalo.A i na poczatku karmilam na przerwt tzn 10min karmienia i oukanie po pleckach i znow karmuenue i pukanie wiem ze to uciazliwe ale synkowi pomagalo.W razie gdybys miala jeszcze jakies pytania sluze pomoca
Anna ty lepiej udaj sie do lekarza albo zadz do poloznej bo jak dostanuesz zastojow w puersuach to tylko antybiotyk cie uratuje a rozmasowywanie piersi boli jak porod.Ja tak mialam ze synkiem i nikomu nie zycze
- Mamuśka 2222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 26
Maja pytalam o pepowine czy odpadla bo tu dziewczyny pisza ze poodpadaly....a my z tego samego dnia

anna ja bardzo duzo masuje piersi zeby wlasnie nie dopuścić to nadmiernego zebrania sie pokarmu...współczuje....
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dziewcxyny nie wiem jak wy ale ja mam dosyc siedzenia juz w domu.Z mala nie ma jak wyjsc bo jeszcxe za malutka a poza tym pogods nie wyjsciowa jak na razie. Oskar mi dom roznosi bo tez mu sie nudzi zwariuje do wiosny chyba
- EwelinaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 20

Pozdrawiam, trzymajcie kciuki i zyczcie mi zeby to sie rozkrecilo samo.
- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68
Ewelina trzymam kciuki, żeby się ruszyło i szybko poszło.
Dziewczyny jejku jak mnie swędzi brzuch, co dzień aż nie mogę się opanować żeby nie drapać. Nie wiem czym to smarować żeby nie swędziało

Na dodatek chyba będzie chciała mi popękać pięta,,(nigdy nie miałam tego typu problemów) bo zaczyna mnie jakby zakuwa , chyba bąbel ciągnie ze mnie wszystko
- Angela1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Zuzia ma 1 tydzień i 5 dni.
Ale ja tradycyjnie smarowałam spirytusem, bo lepiej wysusza i łatwiej oczyścić patyczkiem.

w szpitalu wszystkim octenisept polecają. Ale on nie przyspiesza gojenia. tylko odkarza.

- Insomnia
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
- Otrzymane podziękowania: 17
Tyle chcilm napisac i pustka w glowie....
Ewelina powodzenia!!! Mam nadzieje ze ta oksytocyna podziala u Ciebie albo sie samo zacznie... w pierwszej ciazy mialam 7 testow z osytocyny i tez nie zadzialalo...
Pozdrawiamy

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
A co do tego refluksu to dziecko też było takie nispokojne cały czas? Ona praktycznie w ciągu dnia wcale nie śpi w nocy trochę lepiej ale cały czas jej się odbija i ona to połyka i płacze przy tym. Jak się to leczy? Kiedy to mija całkowicie?
Byłam z Alicja u lekarza bo ma ciągły kaszel i być może ma ona początek astmy

Dziewczyny mam dosyć! Ciągle coś! Tu szpital bo ciążą zagrożona! Tu zakaz wychdzenia z domu bo rozwarcie na 5 cm i mogło by się skończyć porodem. Tu rozejscie spojenia lonowego. Tu Paulina skażą i refluks. Tu teraz Alicja chora

- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56
Insomnia super,że pierwszy skok już za Wami i kupki się unormowały, u nas na szczęście już też i w nocy mogę obie odpuścić przewijanie.
Ela mnie też pięta zaczyna pękać, to chyba faktycznie przez karmienie, już sobie witaminy zamówiłam w aptece i zaczynam brać, bo i włosy mi się powoli osłabiają;(]
Ewelina trzymam kciuki,żeby jak najszybciej się zaczęło i zebyś dołączyła do grona mamuś

Maja mam nadzieję,że z małą wszystko ok i po prostu tylko się wystraszyła. Da znać po wizycie.
Mamuśka ja witaminy do tej pory brałam nieregularnie, ale teraz już muszę się puilnować i codzień brać, bo maluszki wszystko wyciągaja jednak.Jeśli codzi o odciąganie, to ja wogóle tego nie robię i laktacja dostosowała się do małego. Odciągam tylko kiedy np chcę wyskoczyć po zakupy, wtedy zostawiam mleczko żeby mąż mógł podać.
Monika super,że już jesteście w domku.
Anna ściągaj i rób okłady, żebyś nie musiła antybiotyku brać.
Montresor,ale Arturek już duży! 68

My już w pt zaliczyliśmy szczepienie. Oj, serce mnie olało, jak tak moją żabkę kłuli;( Ale mocno go przytulałam i dałam smoka na cas kłucia i nie płakał jakoś strasznie. Za to wieczorem miał gorączkę,ale na szczęscie czopek pomógl i już wszystko się unormowało. Mały rośnie ja na drożdżach, już taki słodki puciulek z niego;) Ja kładę spać do łóżeczka, wogóle nie kładę go do łóżka. Zazwyczaj otulam go kocykiem i zasypia mi na kolanach i odkładam wtedy. Czasem załączam suszarkę z youtube- polecam;) Na spacerki chodzimy codziennie. Małemu delikatna wysypka na buzi wyszła,ale pediatra nie kazała mi na razie zaostrzać diety, mam nadzieję,że to nie od tego co jem. Sciskam i pozdrawiam Wszystkie Mamusie!
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Inso Angela fajnie ze u was oepek juz idpadl latwiej bedzie wam teraz kompac i przebierac maluszki u nas jeszcze sie trzyma
martadiana wspolczuje z ta oieta na oewno musi bolec ale to orzez to ze malyszki z nas wszystko wysysaja x mlekiem.Mi tez osemka pekla jak zaczelam karmic mala mimo ze nadal biore witaminki.
EwelinaS fajnie ze dalas nam znac co u ciebie obys sie dlugo nie meczyla i miala szybciutko maluszka przy sobie.Powiedz mu ze duzo "cioc" oczekuje na jego narodziny to moze wyjdzie.Trzymaj sie kochana
chiasami jak bedzieszvw szpitalu to wspomnij zeby zrobili Paulince usg brzuszks i sprawdzili czy nie ma zwezonego odzwiernika bo to czesto gliwny powid reflujsu choc nie zswsze bo u nas akurat byl refluks a odzwiernik byl ok.Synkowi przeszlo dopuero jak mial 1.5 roku

z refluksem maja nawracajsce zapalenue oskrzeli pluc czy astne oraz zapakenie ucha.U nas na szczescie bylo tylko zapalenie uszu od wymiotow i tylko raz inne zapalenia nas ominely.Przepraszam ze pisze takie rzeczy ale nie chce cie oszukiwac po orostu lepiej wiedziec na czym sue stoi zeby pomoc dziecku zreszta pediatra powinien ci powiedziec takie rzeczy bo masz prawo o ym wiedzuec jako matka.Mi nie powiedzisl dlstego 3 razy w przeciagu 3 pierwszych miesuecy zycia synka zmienilam przechodnie az trafilam na prawdziwego pediatre mimo ze nie w mojej miehscowosci i musze do niego dojezdzac ale nue zamuenila bym go.A przy refluksue czesto sa tez alergie na laktoze bialko czy gluten ale nie musza byc.Dobrze jednak pod tym kontem dzuecko obserwowac A przypomnial mi sie syrop Osjar brak go od 1 miesisca do skonczenia chyba 5 z niewielkimi przerwami debridat jest na poprawe oracy jelitek u niemowlakow ale tylko na receote.Oskarek po nim mniej wymiotowal i nie bolal go tak brzuszek jak wczesniej.Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze bo wiem co przechodzusz i chciala bym ci jakos pomoc.A Laurze tez sie cofa pokarm az slysze jak czasem go z powrotem przelyka i czasem zwroci ale to jeszcze nue refluks o ktorym piszeny tylko tzw refluks fiziologiczny z powidu fiziologicznej niedomykalnosci zastawki miedzy orzekykiem a zoladkiem i krutkiego przelyku przez co dziecia sie zazwyczaj cofa i ulewaja.Ale tez jestem juz orzewrazliwioba i obserwuje malutka czy cos sue z tegi nie rozwija wiecej
A moja co jakis czas boli brzuszek prxy wyproznianiu z10 kuoej zribi normalnie a przy 11 sie meczy i tez mysle o kropelkach ale podoytam dzis peduatre czy podawac i jakie
Dziewczyny czy wy karmiac pijecue mleko slodkue bi ja juz nue wien czy pic czy nie to mleko a jezyk mi do tylka ucieka jak o nim mysle????
- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 58
- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68
Kelis tyle, że ja łykam cały czas witaminy te co przed ciążą i pragnę dha, a mimo to organizm wycięcięczony. Na piętę zaczęłam smarować bepanthen, jak nie da rady to kupię maść witaminową.
Dziewczynki a mój Oluś zawsze po jedzeniu przez jakiś czas ma taki jakby odruch wymiotny i ulewa mimo, że np mu się odbiło. I często ma czkawkę właśnie po tym jak półknie to co chciało mu się ulać, czy to może ten refluks?? Czasem mu się zdarza żygnąć taką fontanną. Mam nadzieję, że to efekt tego że on ma dopiero 2tyg i może jeszcze drogi oddechowe nie za dobrze oczyszczone.
Maja ja słodkie mleko dolega tylko do kawy zbiorowej, a tamto to gotowane piję ale nie za często.