BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

9 lata 9 miesiąc temu #961251 przez kelis3
Hej Kochane, szczepienie przełożone mamy na piątek, bo Oluś dopiero dziś skończył 6 tyg, więc okazało się,że wczoraj nie mogli nas zaszczepić.
Kasiah, Ulka ja szczepię tradycyjnie, na NFZ plus pneumokoki. Tak zdecydowałam już dawno, pomyślałam ze my wszyscy byliśmy tak szczepieni i nic nam nie jest, a nie wiadomo jakie będą skutki tych nowych szczepionek za kilkanaście, czy kilkadziesiąt lat. Poza tym jeśli chodzi o to,że będzie trzeba kłuć trzy razy zamiast raz, a czy ktoś z nas pamięta,że trzy razy był kłuty...
Martadiana super,że córcia taka grzeczna i masz czas na wszystko, też czasem sobie myślę,ze chciałabym zeby Oluś taki malutki został;)
Ewelina, no proszę nie każdy może sobie wybrać termin porodu;)
Angela fajnie,że mąż zajmuje się chłopakami- przynajmniej masz chwilę dla siebie;)
Monika mam nadzieję,ze Mikołaj jest już z Tobą!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #961327 przez Asik92
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ;)

Martadiana łącze sie w bólu podawania mm, ja od wczoraj podaje małemu tez bo taki nie najedzony byl caly czas chyba,
polozna mi kazała zacząć od 30 ml i tak wczoraj dostał ale po godzinie znowu byl głodny to go na cyca wzielam i jeszcze popił ponad 5 minut, dzisiaj dalam mu 60 ml i to samo za godzine znowu głodny dalam mu cyca i chyba z 10 minut pił, ja nie wiem moze te moje mleko mało treściwe jest albo ja juz nie wiem, a wy dziewczyny tez macie takie wrażenie ze pokarm moze byc jakiś nie taki ze podajecie to mm? A i miałam pytac jakie mleka używacie? Bo moja polozna kazała nam kupic NAN1 bo ponoć teraz to jest najlepiej mleko bo te wszystkie inne mają bardzo duzo chemi i są mało wartościowe tak mi mowila ale ile w tym prawdy to nie wiem.

No Monika nic nie pisze, czyli juz napewno jest po ;) ciekawe jak sie czuje ;)

Nic uciekam spac bo potem to wogole sie nie wyspie ;) dobrej nocki ;)

9 lata 9 miesiąc temu #961333 przez Insomnia
Hej :-) u nas chyba apogeum skoku rozwojowego.. dzis caly dzien na rekach, jak tylko odkladalam do lozeczka to Agatka od razu sie budzila z placzem... Kregoslup mi chyba peknie :-( Dopiero padla, ja jestem wykonczona a jutro o 6 pobudka bo strasznie napiety dzien... jutro usg bioderek i sporo spraw urzedowych do zalatwienia...

Maja teraz mi sie przypomnialo, u Ciebie to sie pewnie pomylili z wyznaczeniem szczepienia, pewnie chodzilo o marzec, nam polozna wyznaczyla na 18.02

Spokojnej nocki;-)

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #961345 przez Monika_1985
Jakimś cudem udało mi się wejść tu do was na telefonie. Wczoraj o 19:27 przyszedł na świat Mikołaj przez cc. :) Jeszcze rano na usg miał mieć 2700 gr a Kluseczka ma 3700gr i 57,5 cm ;). Poród opisze już z domu bo do 8cm rozwarcia rodziłam naturalnie ;).

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #961354 przez Asik92
Monika GRATULACJE!!! Jaki śliczny ;) kurcze i widzę ze my porody podobne miałyśmy ;) to zdrówka życzę i zebys szybko doszła do siebie po cc, niestety na początku ból nie z tej ziemi ale jak będziesz chodzić to będzie lepiej ;) trzymaj sie ;)

9 lata 9 miesiąc temu #961367 przez Mamuśka 2222
Monika Kochana GRATULACJE!!! życzyme dużo zdrówka i powrotu do pełni sił :) :) :) śliczny chłopczyk pucuś malutki :) :) :) :)

Ela kiedyś pytalas czy kregosłup nas boli,mnie tak boli ze masakra czasem sie wyprostować nie mogę jak stara babcia....najgorzej po porodzie teraz coraz lepiej jest ale i tak cholernie boli....

Asik ja jak mala mi wisi na cycu godzine czasem dwie z malymi przerwami bo mi przysypa na cycu tez mysle ze moze mam mało tresciwe to mleko....ale mam tyle pokarmu narazie ze choc mi kregosłup peka to karmie ja az do oporu jak sie jej znudzi....ja tez polecam mleko nan1 bardzo dobre dawalam pierwszej córce,ale teraz kupilam enfamil 1 w pierwszych 3 dobach mala dokarmilam kilka razy...zeby nabrala sil i dobrze ssala cyca :) :) :)(to teraz ciągnie jak szalona :pinch: ) bardzo dobrze reagowala na to mleczko...żadnych problemow nie mialam;-)

Maja masz racje....my akurat mamy dużo wspólnego co do 1i2 porodów i córeczek :) :) :) choc moja dzis łaskawa dla mnie byla w nocy raz sie obudzila :)

Insomnia moja dzis dopiero 7 dni ma ale tez sie boje ze nastapi przelom ok 3-4 tyg i kolki dostanie i skonczy sie sielanka :dry: zaczna sie nerwy...co moze byc grane....

CO DO SZCZEPIONEK,ja bede szczepic jak pierwsz córkę....tymi platnymi na5 +pnełmokoki i meningokoki,a mąż chce na rotawirusy jeszcze ....ale jeszcze zobacze musze przegadac z lekarzem temat...pierwszej corki na rotawirusy nie szczepilam i 2 razy w szpitalu wyladowalysmy na rotawirusy....nikomu nie życzę ....

9 lata 9 miesiąc temu #961368 przez kelis3
Monika gratulacje! Mikolaj jest przesliczny! Ale super,ze juz masz to za soba, a synus jaki duzy chlopak sie okazal:) dochodz szybko do siebie. Usciski dla Was!
Insomnia lacze sie w bolu skoku rozwojowego... mam nadzieje, ze dzis sie juz skonczy, wczorajsza noc byla kiepska, ale dzis to po prostu byl armagedon:/

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #961401 przez kasiah06
monika GRATULACJE !!!! cieszę się razem z tobą :) Mikołajek jest cudowny i ile ma włosków :) wracaj szybciutko do pełni sił kochana :)

Dziewczyny dzięki za wszystko co piszecie o szczepionkach bo to naprawdę spędza mi sen z powiek :unsure:
A co do mleczka to ja używam Hipp Compbiotic i jesteśmy zadowoleni :)

Skok rozwojowy mówicie...dołączam do klubu...tak jak Bartuś spał ładnie nocki tak dziś pobudki co 1,5 godziny i od rana marudzimy...

a tak poza tym to moje słoneczko skończyło dziś miesiąc :) jeju jak ten czas leci nawet nie wiem kiedy to minęło :)

9 lata 9 miesiąc temu #961449 przez ela85
Monika ogromne gratulacje!!! No to chyba miałyśmy podobne porody. Wracaj szybko do sił. A Mikołaj śliczniusi.
Dziewczynki ja będę szczepić według kalendarza szczepień, mam takie samo zdanie jak Kelis. Ewentualnie może jeszcze na meningokoki.
Mój Oluś nie odbija, ale za to często ulewa, zdarzają mu się czasem aż takie "fontanny". Pediatra mówiła, że jak ulewa to znaczy że ma za dużo a on je najwyżej po 10min tak co 2-2.5godz.

9 lata 9 miesiąc temu #961467 przez martadiana
Asik mi sie wlasnie wydaje ze moze za malo tluste jest moje mleko w piersiach i dlatego mala sie nie najada :/ Ja uzywam mm Nan1 w szpitalu jej te dawali nie miala zadnych uczulen ani nic to przynajmniej jestem pewna ze jej po nim nic nie bedzie

Monika gratulacje jaki on sliczny !! :* I tez nie taki malutki :) Te usg to mnie wkurzac zaczynaja z tymi pomylkami... :S

A ja mam problem ... cycki to mam takie ze chyba mi zaraz peknal a najgorsze jest to ze z rana dalam malej cyca przez nakladke bo mnie sutki juz bolaly i patrze krew leci :/ mam tak pokaleczone sutki przez mala ze tragedia i nie mam co z pokarmem zrobic :( nie dlugo przyjdzie polozna to jej spytam bo przeciez tak nie dam rady karmic :( zastanwiam sie nad kupnem laktatora recznego ale ciekawe czy to tez nie bedzie mi sprawialo bolu :(:( a chcem karmic mala moim mlekiem nawet bym odciagala i niech z butelki je tylko oby nie mm !! :/

9 lata 9 miesiąc temu #961501 przez maja001
napisalam sie rano i mi internet rozlaczylo za nim zdarzylam wyslac wiadomosc :( a rutera nadal nue mam i szlak mnie szczela juz

Monika jeszcze raz grstuluje synus przesliczny.U jeszcze raz przeoraszam bo mimo wsxystko czuje sie winna A chodzi dziewczyny o to ze Monia wuecxorem wczoraj mi nao smsa ze Mikolahek sie yrodzil a hs idczytslam go dopiero w nicy i za nim zdadzylam was powiadomoc o tej wsoanuslej wiadomosci to Monia jyz sama was powiadomila.

mamusks z szwami nie pomoge bo mam rozpuszczalne

martadiana kurcze a moze masz za malo pokarmu

studentka jak tam wizyta u pediatry przebiegla?

ULKA ja tez malutka ukladam wyzej glowka i na boku i chociaz wowczas nue obawiam sue ze w razie jak zwymiotuje mi sie zaktusi

EwelinaS wiec czekamy z nuecierpliwiscia jeszcxe na naszego oststniegi styczniowego maluszka

Asik jak dla mnie Nan to najgorsze mkeko Przy synku wylprobowalam rozne mm i pi nanue mial zsoarcia i bole brzuszka U nas sorawdzil sie bebilon pepti ale to mm dla alergikow mimo to jak musze dokarmic coreczke to oodaje jej wlasnue pepti ale ono do kupienua tylko w aotece jest w tej chwili bez recepty mizna dostac.Dobry jest tez Hipp i bebilon confort to bardzo delikatne mleko dla dzieci z kolka

ula najwaznuejsze ze malutka mimo ulewan przybuera na wadze pidibnie bylo z mium synkiem.

Co do szczepien to szczepie pidstawowymi szczepionkami tylko

Dzieki za ingo w sprawie terminu szczepuen.Inso mislas racje polozna sie pomylila szczepienie msmy 10 03 A we wtorek mamy pierwsza wizyte pediatry.
A ja dzus bylam u dentysty bo oekl mi zab i zahacza mi o policzek i jutro udalo mi sue wjrecic do hirurga na obejrzenue tego zeba ale tylko dlatego ze powiedzialam ze jestem tydzuen po porodzie i karmie a w kazdej chwili moge dostac zapalenia dzisska co za tym idzue antybiotyk i ooniec z karmueniem wiec chyba sie zlitowali i mbie wcisli na jutro a boje sue tej wizyty jak porodu :(

Inso gdzie tym razem robisz usg bioderek Agatce????

A i ucieksm bo jak mala aniolek to syb mnie teroryzuje ciagla placze marudzi wymysza kurcze zglupiec idzie co to dzuecko wyrabua A teraz spac nue chce i z J sie tylko klocimy bo jemu to w ogole brak cuerpliwosci i ciagle sie na nuego wydziera.

9 lata 9 miesiąc temu #961505 przez ela85
Martadina ja też odciągać pokarm i przechowuuję w lodówce i podaje małemu z butli ale moje podgrzać. A skutki też mnie bolały, tyle że nie krwawiły.
Piszecie dziewczyny że wasze maluszki śpią w trakcie karmienia, mi pediatra mówiła żeby pilnować czy maluszek ssie bo jak śpi i tylko trzyma cyca, żeby być bliżej to właśnie rozmiękcza sutki i wtedy gorzej bolą i mogą krwawić.
Mój Oluś chyba ma problem z brzuszkiem bo coraz częściej mi popłakuje aż trudno go uspokoić.

9 lata 9 miesiąc temu - 8 lata 9 miesiąc temu #961523 przez Anna1991
.
Podziękowania: martadiana

9 lata 9 miesiąc temu #961530 przez Asik92
Dziewczyny powiedzcie mi jak jesteście głodne to co podajecie bo ja juz nie mam pomysłu co by jesc, i co chwile biszkopty i chleb z drzemem i nie wiem czy cos jeszcze moge jesc.

I jeszcze miałam was pytac ile kilo juz wam zeszło po porodzie bo mi niby od 8 do 10 sie waha i nie wiem czy to duzo czy mało.

Kurde dzisiaj caly pokój wysprzątałam i jestem taka zmeczona ze zaraz padne ;)

Ewelina jak ty jeszcze sie uchowalas? Ja bym na twoim miejscu pojechała 4 lutego juz, bo moze sie okazać ze zanim sie cokolwiek zacznie to akurat na 5 bys urodziła ;)

Nic korzystam z okazji ze mąż i syn śpią wiec tez sie kładę ;)

9 lata 9 miesiąc temu - 8 lata 9 miesiąc temu #961536 przez Anna1991
.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia