- Otrzymane podziękowania: 18
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Martadiana gratulacje !! Biedna tyle godzin ale napewno szybko dojedziesz do siebie zdrówka dla was
Angela gratulacje również zdrówka dla was
Dziewczyny co do kremów na dupki to my używamy linomag zielony bo polozna tak kazała bo sudocrem jest na poważne odparzenia i lepiej zostawić go bo potem juz moze żaden krem ani żadna maść nie zadziałać. Mam tez bepanten ale mowila mi zeby słabsze maści używać
Dziwaczny mam takie pytanie dajecie swoim maluchom herbatke hippa z kopru włoskiego? Ile na początku można dać dziecku ml? Bo wczoraj małego bolał brzuszek i mu zrobilam to wypił 10 ml bo bałam sie dać więcej
Musze uciekać bo mały juz płacze powodzenia dziewczyny
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
- Angela1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
W nocy budził mnie nawał mleka w piersiach. Patrze na zegarek a moje dziecko juz 5 godzin spi
budzić ja musiałam żeby nakarmić i pieluchę zmienić.
Nad ranem się budzę a ona ciągle śpi wiec znowu ja budzę bo cycki mi pękają.
w dzień jest tak samo.Ale za dnia mleko odciągam. Przyda się na potem
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Kelis dziekuje:-) !
Angela sliczna Zuzia duzo zdrowka dla niej:-) !
- Angela1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Co do herbatki koperkowej to tez zamierzam sobie kupić. Ale nie wiem ile można jej podać.
ANNA Współczuję ci z tym wstawaniem w nocy - u mnie wręcz na odwrót. Budze się żeby sprawdzić czy wszystko ok .
MONIKA Poród się zbliża wiec chodzisz poddenerwowana. Tak wiec głowa do góry bo to już niedługo
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
bede pisac na raty bo nie wiem ile zdarze bo malutka sie wierci
martadians GRATULUJE coreczki
.Szkoda tylko ze tyle sue meczylas ale juz teraz wiem ze drugi porod to ekspres wiec kolejnym razem bedzie napewno insczej lepiej.Czekamy na relacje i fotke malutkie
j
EwelinsS i Monika niech wasze pociechy juz sie rodza i beda z nami
chiasami mi polozna kazala w igole nue tykac mleka zeby malutka nie nabawila sue skazy bialkowej jedynie mozns przetwory mlecxne.Wiec mimo ze kocham mleko to mleko idzie w idstawke calkiem
Monika tak Oskarek ma refluks jak byl maly kecialo z niego jak z fontsnny a malej na razie sie cofs ake od kad jestesmy w domu jeszcxe nie wymiotowala i mam nadzieje ze tak zostanie ake powiem heszcze o tym odruchu wymiotnyn pediatrze
Angela ja uzywam bebanthenu polozna i pediatra w szputalu kazal nie uzywsc sudocremu bo wysusza ma za duzo cynku.A bebanthen jest swietny nie hednokrotnie tylko bebanthen na zmiane z tormentiolem urstowsly skire mojego synka a odparzenia mial az do krwi czasem po antybiotykach
za chwile cd....
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
montresor nie bede pisac dlugo bo nie umie tu ukryc wiadomisci.Wspolczuje jesli chodzi o M ja tez nie raz siedzialam i pkajskam a dzuecko patrzylo na mnie wiec wuem co czujesz A ja poklocilam sie z mama bo zaczela mna drygowac co do dzieci ale jyz jest ok chyba przemyslala.
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Mariadiana GRATULUJĘ córeczki no to mamy już po lekkich i szybkich porodach! Masakra tyle godzin mam nadzieję że Ty i mała czujecie się dobrze. Czekamy na wieści od was.
Ulka a co Twoja malutka ma takie TURBO drzemki? Jak tam laktacja poprawiła się?? Też się dowiedziałam dopiero że z US zaświadczenie byłam pewna że od pracodawcy dzięki za info.
Mon.tresor pochwal się jakie to nowe mieszkanko będzie ile m2?? Prawda że fachowcy sobie liczą ja z moim J kupiliśmy mieszkanie w marcu i wszystko robiliśmy sami z pomocą rodziny, przyjaciół i znajomych. I już w połowie maja byliśmy w swoim mieszkanku zaoszczędzając masę pieniędzy tym bardziej że przy nowym mieszkaniu wiecznie ich mało. Dobrze że już się ze swoim pogodziłaś teraz nie warto się kłócić tylko wspierać tym bardziej że mało macie "siebie dla siebie"
Anna już malutka nie ma pępka jeny jak ten czas leci. Przykro mi że córcia daje Ci tak do wiwatu no ale te noce póki co niestety tak będą wyglądać u większości z nas. Ten Twój to naprawdę szybki jest już chce kolejne dziecko najważniejsze że to tego tanga trzeba dwojga także się nie daj
Angela jak Ty to robisz że ona Ci tyle śpi, zazdroszczę bo z tego co tu czytam to większość mam nie ma tak dobrze jak Ty. To teraz robisz zapasy z mleczka śliczna jest córeczka, wygląda już jak miesięczny bobas- Zuzka ładne mię. Jaki rozmiar ciuszków jej ubierasz???
Maja myślę że ja Monika i Mamamumina z chęcią byśmy już do was dołączyły no ale cóż skoro maluchy mają inne plany. Już pomału nie mamy o czym z wami gadać bo tu już tematy o pielęgnacji i życiu malucha a my jak sierotki tylko chłoniemy teorie. No ale kto zbiera ostatki ten piękny i gładki
Dziś jest mój termin wg OM i cicho!! Mikołaj sobie grzecznie siedzi w brzuszku dając o sobie znać od środka. Noc miałam dość słabą bo jakoś udzieliło mi się to wszystko i śniło mi się że odchodzą mi wody, że mam biegunkę, skurcze i wg. ale potem spałam sobie do 11.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Angela Sliczns Zuzia
Monika moze dzidzi daje znsc ze to juz
A ja dzis buegalam i zalatwualam sprawy.Odebralam wypis ze szoitala akt urodzenia dzudzi i daja od nowego roku tylko jeden a za kolejny trzeba zaplacic 22zl wyzysk w bialy dzien A dziewczyny i jeszcze taka info.gdy bedzuecie wyrabuac akt urodzenia zabierajcie ze soba akty malzenstwa jesli braliscue slub w innym urzedzie niz rejestrujecie dzuecko. I u nas jest Laura Aurelka.Pozniej zapisalam mala do przechodni i nawet byla u mnie polozna.Zdziwilo mnie tylko ze szcxepienue wyznaczyla mi na 10 02 i zsstanawia. sie czy to nie za wczesnue malutka nie skonczy nawet miesiaca musze dopytac o to pediatre na patronazu bo wolala bym je przesunac o tydzien dwa.Umowilam sie tez z szefem i ksiegowa ze jutro dowioze papiery na macierzynski mam ylko zadzwonoc rano by umowuc sue na konkretna godzine.Jutro wiec mnie znow czeka aktywny dziem musze pirobuc ksera zawiesc paouety do pracodawcy 50 km w jedna strone umowic sie na wizyte do kardiologa z malutka i na usg bioderek.A dzis jak wrocilam piersi mnie tak bolaky ze musilam sciagnac z nich troche mleks wiec za pewne jutro tez tak bedzue.Pytalam czym dokarmiacue swoje picuechy u mnie siie wyklarowalo ze na razue w razie pitrzeby dokarmienua bedzie to bebilon pepti a z czasem sie zobaczy
A jesli chidzi o kremy to na synku orzetestowakam wiele i dobry jest tez alantan plus iraz zielony linomag masc
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Anna oj chyba twoj nue wie co mowi jak by jedno dziecko urodzil to z drugim by czekal
Moja malutka w dzien to aniol tylko spi w nocy za to daje mi popalic chce jesc co 20 min i takie mam spanie.A i nue mam wyjscus zeby choc chwile spac mala spi ze mna i ciagnie cyca.Nam nadzieje ze jej sie odmieni
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mart gratuluje coreczki! Szkoda ze cie tak wymeczyli tyle godzin,czekamy na relacje.
Angela mala wyglada slodko
I tyle pamietam...
U mnie dalej nic sie nie ruszylo, jedyne co to mnie mecza zaparcia, hemoroidy, bole brzucha, plecow, uplawy... masakra, druga ciaza tez po terminie, tego mi nikt nie wrozyl. Mecze sie niemilosiernie, juz mezowi powiedzialam ze jakas depresja mnie chyba bierze. No ale brzucha to nie mam tak nisko jak Ewelina, wiec ona na pewno urodzi przede mna. No i jutro mam kolejna wizyte u pielegniarki, a ostatnio twierdzila ze sie juz w dwupaku nie zobaczymy... juz za olejkiem chodzilam, ale nigdzie nie maja gotowych,musza zamawiac, co mi nie na reke.
Musze jakos w tym tygodniu urodzic bo od srody zapowiadaja mi sie sami goscie, a nie mam na to ochoty... a tym bardziej na sprzatanie