- Otrzymane podziękowania: 18
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 18
- karolina8704
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewczyny u mnie termin na 26.1 i nic sie nie dzieje. Dziecko nie wchodzi w ogole w kanal rodny. Rozciaga sie niesamowicie, gwaltownie sie rusza, przy czym sprawia mi bol, zwlaszcza noca. Nie spie od 4 dni. Ktg wyszlo oki. Usg robione wczoraj. Podaje wyniki. Czy tak powinno byc z obwodem brzuchem a ob. glowki ? Małogłowie? Jak miałyście?
Bpd 94mm 38+5
Hc 338mm38+2
Ac 356mm 39+5
Fl 75mm 38+1
Waga 3700
W 37dn.+3
Mialam ac i hc 333mm a waga 3150
A teraz taka roznica miedzy glowka a brzuszkiem.
Pomozcie!!!!!!!!!
Lekarz mowi ze jes ok a urodzic moge za 14dni po terminie i daje skierowanie na pon.26.1 na patologie. A i CC nawet nie ma mowy, albo sam sie bujnie albo bedzie wywolywany.
Oczywiscie przechodze zalamanie nerwowe i od wczoraj nic nie jem tak juz mam.
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Karolina masz termin na dzien po mnie, nieprzejmuj sie wcale, moja pierwsza ciazeprzechodzilam 10dni, wiem jakie to wberwiajace. Co do wynikow jezeli lekarz mowi ze jest ok to nalezy mu zaufac, chyba ze dla pewnosci mozesz sie wybrac do innego i bedziesz miec porownanie.
Dziewczyny ja myslalam ze w nocy pojade na ip, po przytulankach z mezem dostalam silnych skurczy, najpierw co 3, pozniej 2 minuty, wzielam ten paracetamol co mi j kupil ale nie podzialalo, skurcze tylko zmniejszyly sie do 5minut. Nie spalam do 4 rano, a 4h pozniej pobudka do lekarza z mlodym. Niewyspana po lekarzu zawiezlismy Miro do przedszkola, a sami poszlismy na ten obiecany przez meza spacer, 7km o ile mi dobrze wiadomo. Pod koniec juz czulam glowke malej tak nisko ze musialam zwolnic kroku. No i od tamtej pory ruszyc sie nie moge, wzielam cieply prysznic i w pipce tak mmie napierdziela d tej pory ze szok. Nie wiem ile jeszcze sie namecze, ale czuj ze juz co raz blizej do konca, bo tak boli mocno. Jak cos sie bedzie dzialo to postaram sie odezwac tutaj, jak nie to napisze monice, naszej lacznicce

- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
I to by było na tyle jeśli chodzi o nadrabianie postów, bo oczywiście znów mi wyskoczył mały i nie dałam rady wam w końcu odpisać, choć się dwa razy za to zbierałam. Najpierw kryzys laktacyjny i mały mi wisiał na cycku 24 godziny na dobę, później ... właśnie nie wiem co później. Obraził mi się na łóżeczko i kompletnie nie chce w nim spać. Walczę, ale jestem u kresu sił :/ Nie wiem co mu się odmieniło, ale gdy tylko odłożę go do łóżeczka to pośpi pięć minut i się zaraz budzi. I od tego momentu jest budzenie co pięć minut, co zaśnie to się budzi. Śpi dłużej niż pięć minut tylko u mnie na rękach albo ze mną w łóżku.
Mamuśka - gratulacje! Mówiłam ci że drugi poród będzie łatwiejszy

Kasiah, ja tam jem praktycznie wszystko od początku, bo żadnych wytycznych co do diety nie dostałam. Ale ograniczyłam mleko i nabiał.
Maja gratulacje! I się nie poddawaj ja zaczelam karmic piersia tydzien po porodzie wiec sie da tylko uwierz w siebie!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Karolina wszystko jest ok. U mojego Artura wychodzilo a ostatnim usg obwd brzuszka na 41w5d a główki na 39w6d, urodzil się ledwie dzień po usg i się okazało że wszystko idealnie w normie. USG nie jest tak na prawdę rzetelną metodą diagnostyczną. Samo USG, jeśli jest dobre daje tylko 40% szans na to że to co pokazuje jest rzeczywiste, a jeszcze szanse się zmniejszają bo trzeba doliczyć umiejętności lekarza... Więc nie masz się co denerwować.
Dziecko pod koniec ciąży będzie się bardziej rozciągało, zwłaszcza jak jest duże, a u ciebie waga całkiem pokaźna, więc niestety musisz zacisnąć zęby i wytrzymać jeszcze trochę - zobaczysz że po porodzie będzie ci tego brakowało. A teraz idź kobieto coś zjedz i się wyluzuj, bo niedługo masz termin i będziesz potrzebować po nim duuuużo sił

No to nam zostały do rozpakowania Martadiana, Monika i MamaMuminka, tak? ;> Niedługo będziemy w komplecie znów

- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Karolina Ty się w ogóle nie przejmuj tymi wynikami. To tylko usg, ono daje obraz w przybliżeniu a nie dokładne wymiary

Aniu córa jeszcze dorośnie do zdjęć i nikogo innego na fotkach nie będzie widać

Kelis dzięki za linka, wrzuciłam sobie do zakładki. Od razu mi się też przypomniało, że coś tam mam od koleżanki podobnego wsadzone głęboko do szafy ale to takie coś bez zabawek u góry i nie takie ładne więc się zastanowię nad tym poważnie jak młody się pojawi na świecie i może coś pieniążków dostaniemy od rodzinki

Stokrotko hip hip hurra, nie mogło być inaczej, z Igusią musiała być okazem zdrowia i już

Ciekawa jak tam martadiana...
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Monika ty spiochu !! juz mnie wystraszylas

Stokrotka widzisz dobrze ze wszystko dobrze z corcia :*
Anna kregoslup pewnie boli bo ciezar zniknal i musi sie przyzywczaic teraz do normalnosci

Karolina spokojnie termin masz za 3 dni jeszcze moze byc dobrze ja temin na 17 stycznia mialam i chodze i jakos sie tak nie zamartwiam ze nie wychodzi niech se siedzi :/ a co do tych pomiarow to ci nie pomoge bo ja takich nie mialam nawet robionych...
Mamamuminka to wiecej sexu i mala wyjdzie

Mon.tresor a w wozku nie chce spac moze w wozku bedzie mu dobrze ?
JA bylam na spacerku ale ciezko mi chodzic bo cos mnie kuje u dolu i nie moge :/ brzuch delikatnie pobolewa jak na okres i kregoslup ale wiecej oznak nie mam nawet sluz mi zaden nie leci wiec spokojnie czekam jak sie zacznie to sie zacznie

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Martadiana miałam gorsze chwile z mężem i straciłam kompletnie nastrój. Teraz po pizzy już jest dobrze, jedzenie łagodzi wszelkie spory

Luska ja jestem wstretna i podczytuję Cię na lutówkach. Z tego co widzę nie tylko ja więc jesteśmy prawie na bieżąco hihi. Duże masz już te swoje maluszki.

- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68

Pytała któraś o jedzenie, ja już uważam i jem tylko delikatne, znaczy wędliny chuda i drobiowe, bułki i dużo mlecznych, jak wróciłam ze szpitala to zjadłam pierogi z mięsem i chyba po tym mały nam dał do wiwatu pierwszej nocy.
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77

insomia też mam ochotę na słodycze i póki co mam taką fazę na herbatniki że zjadam paczkę na poczekaniu

monika czytaj a koduj a jak czegoś nie zapamiętasz to zawsze będziesz mogła dopytać

stokrotka super że wyniki córuni dobre

anna mnie na szczęście ból kręgosłupa ominął a krocze przestało dawać się we znaki jakieś dwa tygodnie po porodzie...a przemywasz ranę tantum rosa? bo mi bardzo pomagało
karolina nie denerwuj się tak bardzo jeżeli lekarz powiedział że jest ok to na pewno tak właśnie jest nie ryzykowałby zdrowiem maluszka

mamomuminka jakby co daj koniecznie znać

montresor może arturkowi przejdzie mój też miał takie trzy dni że łóżeczko wyczuwał jak radar i odrazu duże oczka dostawał ale na szczęście wszystko wróciło do normy

- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Monika, myslalam ze Ewelina juz urodzila

Właśnie, co do wozka... zdjec jeszcze nie ma, ale dowiedzialam sie co to za model wiec wam prezentuje:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ela, gratuluje! Ja lewa piers ialam zepelnie bez sutkowa i karmilam bez nakladek i maly w koncu wyciagnal sobie sam.
Eh, a Artur znow spi... u mnie na rekach. sprobuje go polozyc do mnie do lozka, moze sie nie obudzi...
Kasiah, oby mu przeszlo. Choc ie wiem, moze go cos budzi po prostu... choc nie mam pomyslu co.
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
Dziewczyny nie nadrobie was bo nie za bardzo man dostep tu do netu a malutka tez wymaga opieki tym bardziej ze nue chce spac w nocy a soi wiecej w dzien.Cycki mnie bola od ciaglego nacuskanua ich a i tak to nic nue daje wuec dzus nue bede meczyc ani suebue ani malej i pidahe mm tym bardziej ze spadla na wadze ns 2800.
Monika Asiek Mamomuminka Angelaa Martadiana trzymam kciuki za szybkie porody mam nadziehe ze nikogo nue pominelam
- J.J.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Ela super ze udaje ci sie karmic juz bez nakladek

Mon.tresor wozek swietny

Maja spokojnie musisz przyzwyczaic sie do nowej sytuacji w domu wkoncu teraz masz 2 dzieci wiec rozumiemy ze nie nadrabiasz

Wlasnie dziewczyny jak wy dbacie o krocze zeby sie dobrze goilo ? Bo mi z polski ciotka przywiozla to tantum rose i octinsept .. przyda sie ?
U mnie mala juz sie kreci chyba z 5 godzin bez ustoju i normalnie czuje ponizej brzucha jakby tam lapkami grzebala nie wygodne uczucie :/ koleznka mi pisala zebym poszla na spacer i posprztala dom bo jej to pomoglo i urodzila dzien przed wywolaniem,. .tyle ze ja we wtorek sprzatalam cale mieszkanie na blysk i jakos nie urodzilam a na spacery chodze 3 razy dziennie z pieskiem i tez nie pomaga hehe juz naprawde mam dosc tych rad ludzi :/