- Otrzymane podziękowania: 77
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

mamuśka trzymam kciuki

monika super że masz dobre wyniki

chasiami śliczna ta twoje maleńka

martadiana twoje córeczka widać ma swoje plany i nie chce urodzić się w dzień dziadka żeby mieć swoje oddzielne święto

mamomuminka,monika i ja dołączam do klubu grających mężów

a mój Bartuś charakterny jest, całe do południa nam nie spał choć bardzo tego chcieliśmy a teraz jak mamy się wybrać na dzień dziadka to śpi sobie w najlepsze i ani myśli się obudzić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 130

Majeczka gratulacje

Ela ślicznego masz synusia

Asik spokojnie nie bierz wszystkiego co się źle dzieje na siebie

Monia super że wyniki dobre

Chasiami buziaczki dla Paulinki z okazji skończonego miesiaca

Mamuśka mam nadzieję że już jesteś po

- Asik92
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 12

Maja GRATULACJE!! Pozazdrościć tak szybkiego porodu, zdrówka dla was

Manuska trzymam kciuki mam nadzieje ze juz jestes po i nie musiałaś sie męczyć

Ulka dzieki za wsparcie

Monika na kota uważaj bardzo i staraj sie nie wpuszczać do pokoju gdzie będziesz miala dzidzie bo potem kot ci spokoju nie da tak jak nam, caly czas skrobie w drzwi

A u nas byla polozna, nie bylo tak zle małemu juz odpadł pepek

- Asik92
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 12

- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91
Mamo muminka tyle mam energii, że jak się położyłam na 20 minut to przespałam 1,5 godziny

Asik nooo to po wizycie pozytywnie. Szkoda tylko, że tak szybko zaczyna Ci pokarm zanikać ale co zrobisz, czasami już tak jest. Pogoda faktycznie dzisiaj nie rozpieszcza i zimno jest na maksa. Niestety u nas nie ma możliwości odizolowania niemowlaczka od kota i psa. Musimy się jakoś wszyscy nauczyć razem żyć na kupie. Mam nadzieję, że damy radę i nie będzie tak źle.
Kasiah nawet tak nie wróż

- Insomnia
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
- Otrzymane podziękowania: 17

Maja jeszcze tutaj gratuluje:-)
Mamuska Angela mam nadzieje ze tez mialyscie ekspresowe porody i tulicie juz corcie

- studentkaae
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95

Mamuśka - a Ty jak tam??? pewnie już po???????????
ja jak zwykle na momencik, bo mój synuś to model taki, który prawie nie śpi za to by non stop jadł, wisi na cycu prawie cały czas. no mówie Wam, nic nie mogę zrobić, w piżamie pół dnia, balagan...o matko, lekko nie ma

Kasiah - widzę, że Ty dokarmiasz Bartusia mm Hipp Bio Combiotik - ja też go kupiłam, bo w szpitalu nim dokarmiałam i podobno dobre jest właśnie. w domu jeszcze nie stosowałam, ale Igorek tak je, że nie wiem czy nie będę musiała go włączyć, bo ma chyba mało. w czwartek wizyta, ważenie to się zobaczy. ale powiedz mi Kochana jak Ty to mleko przygotowujesz??? bo mi w szpitalu dawali już gotowe - mieli w tych takich 90 ml buteleczkach. mój mąz zakupił od razu mega puchę 800 g - ale tam jakoś na tym opakowaniu pisze, że trzeba ostudzić wodę przegotowaną do 40-50 stopni, dodać mleka, a potem wystudzić do 37 stopni... kurcze - a jak Ty to technicznie robisz, jak sprawdzasz ta temperature??? no wiem - może to głupie pytanie, ale please pomóż, bo podobno inne mleka jakoś inaczej sie robi???
aaa - i ile razy mu podajesz to mleczko?? jaką pojemność? karmisz ponadto normalnie piersia?
Kochane - a gdzie jest dostępna ta nasza tabelka???
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Kurde ale wam powiem szczerze ze doszlam dzis do wniosku ze juz jestem mi strasznie ciezko z tym bebechem tym bardziej ze sie opuscil juz

aaaaa i jeszcze polozna mowila mi ze moge kupic jakis olejek to chyba tak jak u was w pl (olej rycynowany) czy jakos tak jak maja pisala ze jej sie zaczelo po tym olejku ...ze to moze wywolac skurcze albo seks tyle ze mi ten seks wogule nie pomaga nic .. wiec watpie zeby olejek pomogl .. nie kupilam go ale jak nic sie nie zacznie przez weekend to w niedziele go kupie i sprobuje bo kazala nie brac go duzo tylko w jeden dzien 2 razy wypic z napojem jakims .. juz wole ten olejek jak ma mi wody przebijac....
Studentkae tabelka jest pod moim suwaczkiem
- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 18
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
Jak mi sie tu uda to wstawie fotke mojej ksiezniczki
- EwelinaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 20

GRATULACJE Maju!!ale jesteś ekspres naprawdę, 3 kg to taka kruszyneczka malutka aż Ci zazdroszcze
Anna ja też olej rycynowy używałam na rzęsy i też nie wyobrażam sobie go wypić.
Martadiana myślałam że już po u Ciebie, moim zdaniem podjęłaś dobrą decyzje niech malutka sobie jeszcze w "piekarniczku" posiedzi skoro ma na to ochotę. Z tym naszym słodkim cieżarem to ja mam też rano mega załamania bo zawsze uwielbiałam sie wylegiwać w pierzynach a teraz jak się obudzę, wstaję i już sie nie kładę bo bolą mnie biodra, plecy i już wole to rozchodzić niż leżeć i się męczyć bo na żadnym boku spać się nie da a o plecach nie wspomnę.
chasami mała jest przesłodka, śpi jak aniołeczek. Twój maluszek już miesiąc a mój jeszcze siedzi.
Monika no to sako masz teraz czekasz na kocyk. Faktycznie dużo nas już nie zostało. Jakoś mam przeczucie że ja i Ty zostaniemy na sam koniec. U nas skurczy, czopów itp brak jakoś nie zapowiada się że w przyszłym tyg będziemy po. Moja mama przenosiła nawet bliźniaki wiec ja myślę że też przenoszę.
Asik fajnie że wizyta położnej się udała. No a na pokarm to te cud herbatki też nie pomogą?? Powodzenia z tym mleczkiem, trzymam kciuki żeby udało Ci sie utrzymać laktacje.
Ja dziś odebrałam wyniki krwi i moczu wszystko Ok poza żelazem ale malutko poniżej normy wyszedł. Dziś byłam na spotkaniu u położnej w szpitalu w którym będę rodzić ( tak nie legalnie o 20stej) pokazała mi jak poruszać się po porodówce ip, sale porodów rodzinnych itd żebyśmy nie weszli tam jak dzieci we mgle. Wypisałam deklarację na położną środowiskową, położna na szczęście będzie w dniu terminu na dyżurze i 2 lutego jak mam mieć wywoływany poród. I teraz zostaje mi się modlić żebym urodziła 26,29 albo 2 lutego jak ona bedzie w pracy. Nikt akurat nie rodził ale słyszałam jednego maluszka jak płakał i tak mi się jakoś udzieliło że najdalej za 10 dni ja też bede tam leżeć z moim maluszkiem. Po rozmowie z położna trochę się przekonałam i mogłabym rodzić trochę mnie uspokoiła i podbudowała.
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

studentka ja też się motałam z tym mlekiem,nawet mierzyłam temperaturę wody termometrem aż mi położna powiedziała żeby po prostu albo nalać troszkę gorącej wody rozrobić mleczko i uzupełnić zimną przegotowaną wodą, albo rozrobić wszystko w gorącej i ostudzić butelkę w garnuszku z zimną wodą, a czy jest dobre sprawdzam albo na nadgarstku albo zwyczajnie smakuje

monika no prawdziwa abstrakcja

martadiana ja też bym się nie zdecydowała na przebicie pęcherza...myślę że lada moment twoja maleńka sama zdecyduje się wyskoczyć

maja piękną masz córeczkę

- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 58
Kelis ja jestem za tymi lezaczkami:-) mam nadzieje ze mi pomoga w kapieli albo w innej czynnosci a dzieci zajma sie w tym czasie bujaniem

- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56
Ela śliczna dzidzia!
Asik, tak jak Kasiah pisła, spróbuj herbatek na laktację, a poza tym jak najczęściej przystawiaj małego. Im więcej zje, tym więcej będziesz miała mleczka, no i odżywiaj się dobrze i dużo pij.
Monika ja dokarmiałam na odstawieniu Emfamilem, moja koleżanka używa i jest zadowolona, dlatego wzięłam właśnie to. Używałam tylko dwa dni więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć,ale synek koleżanki ma już ponad 5 miesięcy, karmi go tylko tym mm i jest zadowolona, poza tym w szpitalu dostał właśnie Emfamil, mały dobrze tolerował,więc już przy nim została.
Ciekawe co tam u Mamuśki, mam nadzieję,że tez miała szybki poród, jak Maja.
Olusiowi na szczęście trochę bilirubina spadła, teraz ma 7, pzed odstawieniem utrzymywało się 9,2, więc coś się ruszyło;) Ja dziś i jutro mam zapowiedzianych gości, więc dzień mam zaplanowany już od rana;) Dzięki za opinie na temat bujaczka, już kupiłam,mam nadzieję, że się sprawdzi;) pozdrawiam wszystkie mamusie, te które mają już dzidzie przy sobie, i te w dwupaku!