BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #959006 przez Monika_1985
Ewelina w sumie fajnie by było gdyby nas zaskoczyli i przysłali obydwie rzeczy przed naszymi porodami, a jak się nie uda to masz racje, pierwsze prezenty już będą ;) . Myślałam, że tylko ja mam taki problem z prasowaniem, że odkładam w nieskończoność. Muszę się jednak pochwalić, że w końcu się zmobilizowałam i nawet zacerowałam mężowi dziurę w spodniach. To chyba wynik, że już baaaardzo się nudzę :laugh: Z chęcią wciągnęłabym takiego śmietanowca bo sama w domu niestety takich ciast nie robię, małż nie przepada za galaretką ale niestety na pomorze ciut za daleko :)

Martadiana z tą kąpielą to chyba jest tak, że na skurcze przepowiadające działa wyciszająco, a na skurcze już właściwe albo nie działa wcale albo je przyspiesza :). Dlatego to taki dobry sposób na sprawdzenie czy to fałszywy alarm czy już faktycznie nadszedł czas rodzenia. No i właśnie dlatego, że u Was tak to wszystko przebiega dziwnie pojechałabym na Twoim miejscu do szpitala i powyolbrzymiała by się czegoś więcej dowiedzieć. Wiem, że to tak łatwo się pisze a potem człowiekowi głupio jechać by z siebie wariata nie zrobić ale z drugiej strony w sumie czemu nie :P Kurcze Ty masz biegunkę a ja zaczynam się martwić bo chyba moje jelita zapomniały, że do toalety powinnam chodzić :whistle:

Ulka 10 smoków? :blink: Ja to myślałam, że są tylko trzy rodzaje (w sensie kształty) a tu się okazuje, że małe gzuby mają jeszcze dodatkowe własne preferencje. No ładnie :silly:

Mamuska jeśli i u mnie się nic nie zadzieje to 29.01 mam wizytę także termin do Twojej bardzo bliski. Jestem ciekawa czy do tego czasu się coś u nas zadzieje :)

A któraś z mamuś próbowała mleko enfamil? Niby na necie ma bardzo dobre opinie ale nie znam nikogo kto by nim karmił lub dokarmiał maluszka.

Maju jak czytam co dzisiaj zrobiłaś to stwierdzam, że jestem leniwa. ;) Ja to wszędzie męża ciągnę za sobą, nawet na zakupy do biedronki :blink: Ale jak dobrze Ci się jeździ samochodem to w sumie czemu nie. Ja już niestety mam brzuch na kierownicy i boję się, że przy najmniejszej stłuczce czy ostrzejszym hamowaniu mogłoby dojść do tragedii :S W sumie jak mała się rusza to chyba lepiej niż gdyby się nie ruszała. Może coś ją poruszyło albo stwierdziła, że już jej nudno w tym ciasnym brzuchu i warto byłoby pozwiedzać ten dziwny świat na zewnątrz :)

Elu Oluś jest świetny :***. Ale podobają mi się te Wasze niemowlaczki. Trzymam kciuki byś szybko doszła do siebie i wróciła do nas w niedługim czasie :)

Asik dużo zdrówka dla Waszej rodzinki! Hmmm.. jestem ciekawa co Ci powie jutro ta Twoja położna. Nie daj się zbyć! Może warto odwiedzić z małym pediatrę skoro ona taka kompetentna?

Ja dziś byłam na badaniach. Wyniki w końcu mam dobre! :) W siuśkach po antybiotyku bakterii w normie (uffff...) a i hemoglobinę mam w końcu taką jak powinna być! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #959007 przez Monika_1985
Popycham :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #959008 przez maja001
Moniks kochaba chyba zgadlas bo wlasnue odeszly mi wody.Na razue zero skorczy ale identycznie mialam tez ze synkuem a fopiero oo czasie boke.Dziewcxyny boje sue teraz juz na powaznie bo wiem co mnie za chwile czeka.Trzymajcie kciuki za szybki porod i mniej bolesny od poprzedniego.Jak tylko dam rade i mala sie urodxi dam jakos znac
Ela GRATULUJE synka Jest sliczny
Nartadiana pisalsm tydzuen bo gin ten orywatnie wyliczyl mi termin na 27 01.a ten na Nfz ns 23 01 i ten drugi byl termin widocznie trafniejsxy
Teraz juz zaczynam miec lekkie skorcze wiec jest szybcuej niz za pierwszym razemKoncze i jade na szpital

10 lata 2 miesiąc temu #959017 przez Mamuśka 2222
hej dziewczyny ja tylko na chwilke....wody mi odchodza naszczescie przezroczyste....narazie bóle co 10 min jedne do zniesienia a kolejne mocniejsze...jade zaraz na ip bardzo sie boje serce mi wali jak młot :unsure: trzymajcie kciuki....

10 lata 2 miesiąc temu #959036 przez kelis3
Maja, Mamuśka trzymam za was kciuki Kochane! Życzę,żeby poszło jak najszybciej i żeby Wasze porody były lżejsze niż te z pierwszymi dzieciaczkami! Będą prezenty na Dzień Dziadka;) I na dodatek dwie forumowe mamusie z jednego dnia;)!

10 lata 2 miesiąc temu #959070 przez EwelinaS
Maja i mamuska powodzenia!!!trzymam kciuki

10 lata 2 miesiąc temu #959080 przez chasiami
Dostałam wiadomosc od Maji:
"Laura urodziła sie 22.01 o godz 7.35 z waga 3 kg i 55 cm w ekspresowym tempie o 6.20 miałam rozwarcie na 4 cm a o 7.30 juz bóle parte i ledwo zdazyłam na porodówke"
Tak wiec gratulacje Maja!!!! :)

A my dzisiaj konczymy miesiac :)

10 lata 2 miesiąc temu #959081 przez martadiana
Monika no ja juz chcialam jechac w niedziele bo tak se mysle skurcze mam i wgl ale u nas zeby sie stawic na porodowke zazwyczaj trzeba dzwonic w poznych godzinach wiec ja se mysle powiem ze malo ruchow dziecka czulam czy cos i przyjma ale sie rozmyslilam bo jak mala by zaczela kopac jak wariatka bo tak potrafi podczas badania to by mi glupio bylo .. no i gratuluje dobrych wynikow przynajmniej na koniec ciazy wszystko sie uklada :D

Maja o matko jak szybko urodzilas :D ja tez tak chcem !! gratuluje coreczki duzo buziakow dla was :*

MAmauska i ty !??! rodzisz ... takze powodzenia oby wszystko bylo dobrze :D :*

Angela gdzie jestes ??????????? tez urodzilas ??

JA chyba ostatnia urodze nie dosc ze po terminie to nic sie takiego nie dzieje u mnie :( a chcialam urodzic na dzien dziadka !!
Nie spie od 9 rano co zawsze spie do 12 / 13 po poludniu juz mam stresa przed polozna jak ona nie zadziala dzisiaj nic to sie zalame chyba
Ide zaraz sie ogolic moze se jeszcze henne zrobie i paznokcie u nog na nowo z nudow :P
Hmm od 6 rano mialam taki sluz przy siusianiu przezroczysty i wlasnie jak wstalam pochodzilam troche to mi az po nogach polecial ten sluz ale nie duzo teraz juz spokoj tez nie wiem czy mi ten czop odchdzi bo tak kilka dni juz mam ... musze powiedziec o tym poloznej

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #959090 przez Monika_1985
Maju ogromne gratulacje! :) Tak się cieszę, że masz już córę przy sobie. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i pokażesz nam swój skarb. :kiss: No a tak w ogóle to zazdroszczę tempa akcji porodowej. Nie tylko mała Cię wzięła z zaskoczenia to jeszcze ekspresowo :laugh:

Mamuśka trzymam mocno kciuki by u Ciebie przy tym drugim maleństwie poród był szybki i jak najmniej bolesny.

Angela się nie odzywa więc pewnie też jest w szpitalu, no i może już PO! :)

Chasiami dziękuję za informacje od Maji :) Łał miesiąc ma już Paulinka, a część z nas jeszcze z brzuszkami hihi.

Martadiana na którą masz dzisiaj wizytę u położnej? Bo jeszcze trochę pochodzisz i sama przyjadę Cię zawieźć do szpitala. Co dwie świrnięte Polki to nie jedna :laugh: Kurde podziwiam za te paznokcie u stóp, dla mnie wyczynem jest by je obciąć :laugh:

U mnie też cisza spokój. Nad ranem obudził mnie skurcz łydki i zerwałam się na łóżku tak, że mąż już zestresowany się obudził co się dzieje. :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #959093 przez Anna1991
.

10 lata 2 miesiąc temu #959098 przez mama89muminka
O mamo, dwie na raz rodza :D

Maja gratuluje! Super szybko ci poszlo, trzymajcie sie

Mamuska trzymam kciuki, zebys miala dobre wspomnienia z drugiego porodu i zeby poszlo ci rownie szybko jak Mai

Marta ja tez mam tyle sluzu, zawsze jak rano siku robie to nie ma prawie wcale, a wyjde z lazienki to od razu mi mokro. I to tego jest naprawde duzo, a czop nie wiem sama jak wyglada. A na pewno ostatnia nie urodzisz, jeszcze ja i Monika na pewno zostaniemy na szarym koncu bo my jeszcze przed terminami.

Ja kompletnie stracilam nastroj, maz mnie wnerwia, bo zamiast mnie wesprzec to tylko siedzi i gra albo na silowni, a jak cos sie dzieje to sie wydziera na mnie, a cala reszta - w szczegolnosci moja mama - wypytuja co chwile czy juz rodze :angry: budze sie rano z mysla ze bede miala dobry dzień, sprawdzam telefon a tam zapchane pytaniami czy juz. Kuzwa, jak urodze to na pewno beda wiedziec, przeciez dziecka nie schowam przed nimi...
A mojego J poprosilam zeby mi kupil ten cholerny olejek wczoraj, zamiast tego dostalam paracetamol :dry: zawiodlam sie bo chcialam spróbowac, a noz widelec by cos dalo.

Wlasnie mialam pytac Maii o ten olejek jeszcze, czy juz brala i jak ona to wypila, a ona juz w szpitalu po wszystkim, no nic, musze chyba zaczekc na nia...

10 lata 2 miesiąc temu #959101 przez chasiami

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miesiąc już za nami :) tak szczerze czekam jeszcze aż skonczy się 3 miesiąc bo kolki miną :) A tak jest grzeczna jak kolki nie męczą to potrafi przespac cały dzień :)
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #959110 przez martadiana
Monika faceci to gorsi panikarze niz my kobiety :D Wizyte mam na 12.50 !! :D a nie mysl ze mi tak latwo jest je pomalowac troche musze sie powyginac zeby je pomalowac hehe :D

Anna wspolczuje gosci :S ja to sobie nie wyobrazam ze do mnie tez beda przychodzic :/ rozumiem mama tata ale kolezanki mogly by poczekac z 3 tyg przynajmniej zeby dojsc do siebie :/ badz silna przejdziesz przez to i z glowy bedziesz miala :)

Mamamuminka moze sie oczyszczamy tym sluzem grom go wie :/ ale w nocy jak sikam to nic tak od 6 rano mam codziennie od 3 dni .. A ze ostatnia urodze to nie wiadomo jeszcze jak nic sie nie bedzie dzialo to dopiero 29/30 stycznia mam wywolanie to moze w sam raz bede ostatnia i urodze 5 kg dziecko haha :D Rozumiem twoje wkurzenie mnie tez wkurzaja wszyscy co sie dopytuja czy to juz i zawsze jak kogos spotkam to jest pytanie '' ty jeszcze chodzisz'' :S A twoj maz to tak jak moj przez niego prawie codziennie laduje u mojej mamy bo mam do niej az 25 km i on se po kumplach jezdzi a ja tam siedze sama z psami jeszcze jest moj brat ktory ma 19 lat i jest taki wkruzajacy ze czasami nie moge juz na niego patrzec.. wkurza jego ze codzinnie przyjezdzam i jak on to mowi sie ''dre'' :S nie wiem po kim on ma ten charakter bo ja i moj mlodszy brat mamy akurat dobry i smieszny charakter :) Hmm to wez paracetamol tez przyspieszy heheh :D nie no zartuje a z tym olejkiem to ciekawe czy pomoze ale ja bym nie probowala :/ czekaj spokojnie twoja ksiezniczka jak bedzie chciala to wyjdzie.. tak naprawde wydaje mi sie ze nie ma ZADNEGO sposobu na przyspieszenie porodu tylko akurat moze tak byc ze po stosunku cie zlapie to poprostu tak mialo byc tak samo maja moze miala glupie szczescie ze jej wtedy ten olejek pomogl :) no nie wiem to moje zdanie :P

Chasiami kolki napewno szybko mina ! oby mnie to nie spotkalo ... moj mi mowil ze jak jego synek byl maly tez mial kolki to podnosili mi nozki wyzej tak wiesz prawie do pepka i brzuszek mu masowali moze sprobuj to pomoze :) zakochalam sie w twojej corce jest taka piekna ze mam ochote ja cala wycalowac :D Moze sie myle ale twoja mala jest do ciebie podoba i wydaje mi sie ze ma nawet twoj usta :P

A ja juz po kapieli :D wlosy jeszcze mokre zaraz ide wysuszyc i bede czekac zeby jechac :P u mnie godzina do tylu jest jak u was w pl wiec dopiero jest 11 to mam 1.5 godz do wyjazdu :P Kurde probowalam mala obudzic bo wogule sie nie ruszala dzisiaj i az sie wystraszylam bo 10 min nic ale wkoncu ruszyla dupsko i sie chyba tylko przekrecila :P

DZiewczyny ktore urodzily pytanie za 100 pkt :D Widzicie podobizne maluszkow do was lub do waszych partnerow ? Czy moze sa podobni do dziadkow ? :P Bo koleznaka urodzila 3 dziecko (corke) i ta mala jest podobna do jej siostry hehe

Weszlam z ciekawosci na lutowki zobaczyc jak tam luska .. i miala siestawic rano na ip bo ma 2 cm rozwarcia :D mam nadzije ze luska sie nie gniewa ze to pisze ale chyba bedzie nasza stycznioweczka :P boze ile was porodzi tego 22 stycznia :D

10 lata 2 miesiąc temu #959160 przez Monika_1985
Mamo muminka faktycznie wiele nas nie zostało :blink: Tylko Ty,Martadiana (ale Ty zaraz będziesz po jak Ci faktycznie przebiją ten pęcherz) Ewelina, Luska i ja. Nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja też mam w domu namiętnego gracza. Ostatnio się śmiałam, że jak zacznę rodzić to zanim wszystko zapisze to już zdążę urodzić ;). Nie ma co dawać sobie humor psuć. Ja to ciągle każdemu mówię jak pyta o termin, że będzie dobrze jak do końca stycznia się rozpakuję więc mam święty spokój. Oczywiście oprócz mamy i teściowej ;). Może i lepiej z tym olejkiem bo ja nie wyobrażam sobie to wypić, śmierdzi to to fatalnie :sick:

Chasiami jak ona śpi słodko! Widać, że to lubi hihi :)

Martadiana trzymam mocno kciuki za wizytę, mam nadzieję, że zdążysz nam napisać jeszcze coś po. O, ja też mam do mamy tyle km, a cały czas myślałam, że masz bliżej bo tak często u niej bywasz :). Brat pewnie jeszcze trochę "podrośnie" i przestanie Cię denerwować. Ja byłam najmłodsza w domu i też wszystkich wkurzałam bo łaziłam z starszym rodzeństwem i marudziłam im, a teraz jak już jesteśmy wszyscy stare ramole to się super dogadujemy. Także u Ciebie też na pewno tak będzie. :)

Przyszedł do mnie worek sako! Jery jakie to duże, kot się tak wystraszył, że godzinę siedział pod łóżkiem ;). Jak zobaczy dziecko to chyba tydzień spod tego łóżka nie będzie wychodził :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #959169 przez mama89muminka
Chasiami mala slodziutka, buziaki na pierwszy miesiac

Marta no to sie rozumiemy z tymi ludzmi, nic zamiast pocieszyc to tylko wkurzaja czlowieka. Moze i masz racje z tymi wywolywaczami.. jak dziecko kolezanki podobne do siostry to rzczywiscie dziwne :D Miro byl tocka w tocke do ojca podobny, jak wyszedl i dali mi go na brzuch to pamietam ze powoedzialam do mojego zenawet paznokcie te same :p tedaz tez do niego podob.y ale chociaz oczy i nos ma moje

Monika no to mnie rozbawilas tym rodzeniem przy grach :D w ogole fo skad fy tyle pozytywnej energii bierzesz?

No malo nas zostalo juz. Ciekawe jak Mamuska sobie radzi, bo z tego co pisala pierwszy porod zle wspomina...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia