- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- Angela1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Poszłam dziś na izbę przyjęć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ale jestem spokojniejsza. Powiedział mi że jeżeli dziecko nie jest gotowe to żadne metody nie zadziałają.
Szkoda sobie nimi głowę zawracać.
Tak więc koniec z bieganiem po schodach, przysiadami, spacerami, i ogólnym forsowaniem organizmu. Piciem herbaty z liści malin itd.
Od teraz pełen relaks.

MARTADIANA co do telefonów też mam ich dosyć. Trzeba było wszystkim powiedzieć że termin na 01 lutego to byłby spokój, ale kto przewidział że przenosimy ciąże,
po schodach chodziłam po jednym schodku to i tak nie lada wyczyn jak dla mnie

ale na szczęście koniec z tym

Po tej dzisiejszej wizycie i tych wszystkich laskach na IP które chcą już natychmiast być przyjęte do szpitala i już chcą urodzić - ja chcę zaczekać . Sama nie wierzę że to piszę ale przy takim tłumie to jeszcze na siłę zaczną robić cc albo wywoływać aby mieć luz. Więc jak mogę to czekam. Tak więc cierpliwości dziewczyny.

- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Angela wow to ladnie hehe

A ja posprzatalam cale mieszkanie i jestem taka zadowlona mojego nie ma i jest czysciutko az sie blyszczy wszystko

- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Chasiami świetnie wyglądasz! Ty na pewno byłaś w ciąży?

Martadiana też myślę, że to niedobór magnezu ale przestałam dodatkowo go brać by w ogóle miały szanse przyjść w końcu do mnie jakieś skurcze przedporodowe

Stokrotko to jeszcze trzymam kciuki by i w Wawie wyniki były dobre ale teraz chyba już można być dobrej myśli

Angela dobrze, że lekarz Cię uspokoił i teraz możemy cierpliwie czekać razem z Tobą na rozwiązanie. Będzie dobrze! Może właśnie jak sobie odpuścisz mała zachowa się przekornie i wyjdzie na świat

- Angela1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Tak więc czekam na decyzję lekarza

- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mamuśka, powiem ci, że ja na koniec ciąży miałam 22 kg do przodu, teraz mam już tylko 6 do wagi sprzed porodu, więc miałaś rację, szybko się wraca do swojej wagi

Kelis, hej, serio kazał ci lekarz na dwa dni odstawić pierś? Mi lekarze kazali właśnie zacząć karmić piersią, żeby małemu szybciej żółtaczka schodziła! o_O
I masz racje, z tym że znalezienie chwili dla siebie bardzo pomaga - mi też bardzo pomogło. Wystarczy że dwa razy dziennie wklepię krem pod oczy, a myjąc włosy potraktuję je odżywką żeby mieć lepszy humor. No i bycie ubraną zdecydowanie pomaga, więc dziewczyny, po porodzie zadbajcie nie tylko o malucha ale i o siebie, to bardzo, bardzo pomaga!.
Fakt, kupy na mm to porażka, wybaczcie dziewczyny... Te na cycku w ogóle mi nie pachną, ale te na mm? Kurde taki skiśnięty rosół jak dla mnie :/
Co do karmienia piersią, widzę że sporo z was pisze że boli - nie wiem, jestem może dziwna, ale mnie nie boli karmienie, u mnie choć Arturek już jest tylko na cycu wciąż są małe problemy z przystawieniem i nie chce czasem ssać cycka. Chyba wolałabym mieć poranione brodawki i ładnie ssącego malucha...
Do piersi mam krem na brodawki Mustela - moja mama go stosowała i ja go stosuję... jak nie zapomnę

Monika - ja używam smoczka. Całe życie uważałam że moje dziecko nie będzie używało smoczków i kupiłam dwa (jeden dostałam jeszcze) tylko dlatego, żeby mieć. I co? I życie weryfikuje samo - Artur uwielbia ciumkać, a że jeszcze rzadko udaje mu się trafić kciukiem do buzi (a jak już trafi to odruchowo zaciska rączkę... i to najczęściej na swoim policzku albo nosie, co kończy się zadrapaniami, bo oczywiście pazurki rosną mu jak szalone), a moje palce nie zawsze są dla niego dostępne... więc jest smoczek.
Mamuśka i Kelis dobrze mówią, da się ogarnąć. Ja mieszkając obecnie z rodzicami nie muszę nic zrobić po za swoim praniem - ale gdy mały śpi, a ja mam wolne w ciągu dnia bez problemu daję sobie radę i wczoraj np. zrobiłam porządek w swoich rzeczach. Parę dni temu zaś posprzątałam jego komodę. Fakt, nie udało mi się tego zrobić wtedy kiedy chciałam, czyli po porodzie, ale zrobiłam... I miewam coraz więcej czasu dla siebie i wiem że mogłabym w tym czasie np. ugotować obiad, czy posprzątać w łazience. Fakt - czasem się nie da zrobić czegoś tak jak planowałam (np. wczoraj jak jechaliśmy do urzędu mały obudził się o 6:30 i do 8:45 płakał bo kolkę miał i był w miarę spokojny tylko na rączkach... I nic go nie obchodziło że o 9 mieliśmy już wyjść z domu

Chasiami, wyglądacie wszyscy ślicznie. Widzę że tata dobrał krawat pod sukieneczkę starszej córci

My wczoraj byliśmy z M. w urzędzie zarejestrowąć Artura. Artur Aleksander J, dumnie brzmi

Właśnie, dziewczyny, jak poznać że pampersy są za małe? Ja Artura ciągle w jedynki ubieram, mimo że 4kg już waży... I nie wiem, wygląda mi na to, że są cały czas dobre

Ach, tak czytam was dwupakowe dziewczyny o dolegliwościach ciążowych i wiecie co? Przypomniało mi się o snach w ciąży... powiem wam, że te seanse nocne które miałam po porodzie, to dopiero była masakra.
O, tabelka. O! Póki co urodziłam największego klocka xD A ja się dziwiłam czemu mój synek urodził się z trzema podbródkami...

Och, i się wam jeszcze pochwalę! Pewnie nie pamiętacie, ale ja do samego końca nie miałam wózka... aż do dziś - mój tata, a dziadek Artura dziś do mnie dzwoni i pyta jaki chcę kolor wózka

Dziewczyny ile ten pierwszy spacer u was trwał?
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77

monika wiem o czym mówisz z tym praniem

mamuśka ty to zaradna babeczka jesteś

insomia no właśnie on przysypia przy piersi i potrafi tak przy jednej godzinę ciumkać

ulka super że malutka grzeczna

chasiami ale super rodzinka

martadiana żarłok po ojcu jest

stokrotka ja chodzę na spacerki codziennie a mój Bartuś też ma trzy tygodnie

angela pełen relax to prawidłowe podejście

montresor super że masz wózek

a ja muszę pochwalić mojego mężula bo tak piszecie o tym opijaniu a mój od listopada nic nie pije a mówi że teraz jak urodził się maluszek to już wcale nawet nie ma ochoty

- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Mon.tresor o ja

A mnie cos brzuch boli i to tak ze sie wyprostowac ciezko chyba mi sie tez ostro obnizyl bo jak chodze to czuje ciezar na dole :/ jak bol mi sie nasili to zadzwonie do szpitala czy mozna przyjechac .. lepiej zeby zbadali moze sie cos zaczyna wkoncu.. a ja dzis pol
dnia sprzatalam to wszystko mozliwe .. za to mala tak sie kreci ze szok :/ ide wezme ciepla kapiel moze pomoze cos.. jeszcze jakby tego bylo malo to biegunki dostalam :/
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A wiecwczoraj wam pisalam, ze mnie strasznie w kroczu boli, jak kladlam sie spac to wcale nie ustawalo a nawet dostalam skurczy. Ale nic sobie z tego nie robilam i jakos zasnelam. Rano jak sie obudzilam skurcze byly dalej mocne, a po pierwszym siku baaardzo duzo sluzu. Mowie sobie jak cos sie zaczyna to mam dzis wizyte u pielegniarki to ona mnie co najwyzej skieruje do szpitala. Ona natomiast stwierdzila ze no moze niedlugo cos bedzie bo te skurcze bolesne mam i zdziwila sie ze caly czas brzuch mam twardy, powiedziala zeto niedobrze. Wizytaskonczyla sie tym ze jestem umowiona na za tydzien na kolejne pomiary, ale ona uwaza ze juz przyjde z dzidziusiem.
Jak wyszlam z gabinetu to skurcze mi sieporobily jeszcze silniejsze, co 15minut. Poszlismy z mezem poogldac wozki, odebrac mlodego z przedszkola, zrobic zakupy.. w domu przez pare godzin mialam jeszcze skurcze, ale juz nietak mocne, za to czestsze. To moje do J ze moze sobie kapuczino strzelimy i tak siadlam do tej kawy i w momencie sobie uswiadomilam ze mala sie nie krecila dzisiaj wiecej niz 2 razy (a pielegniarka mnie dzis juz opierdzielila ze jak sie malo rusza to na ip mam jecac), od razu telefon do szpitala i kazali przyjechac. Na miejscu bylam jedyna (wiec sobie mysle jak mam rodzic to fajnie bo zadna sie nie drze

Nie sadze zeby mnie dzisiaj cos bralo alejak dlugo sie nie bede odzywac to mozecie podejrzewac jedno.
To zmykam ululac siebie i syna, miro ze ktoras jeszcze trafi dzisiaj na porodowke

- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
Montresie Insomnia.Kelis Stokrotka Anna Chiasami Ulka Fajnue ze mimo maluszkow w domu udalo wam sue tu zajrzec i cis napisac
Chiasami fajnue ze juz po chrzcinach a kolek u Paulinki wspolczuje iby szybko przeszky
Stokrotks dobrze ze wyniki sa ok
Kelis oby zoltaczja szybko przeszla
Anna malutja cudowna i sliczniutka
Montresor fajny prezent zribil ci twoj tato z tym wozkiem
Martadiana moj chlop tez jest balaganuarz cuagke musze mu mowic zeby sprzatal po sobie bo inaczej mam pobojowisko w mieszkaniu. Wuec wiem jakue to wkurzajace.Oby udalo sie na wizycue przebic ten pecherz.Biegunka czesto jest oznaja porodu wuec wszystko mize sue lada chwila wydarzyc
Angela ty tesz nosisz uparciuszka ale sk
oro nie chce sue yrodzic a juz czas
Mamomuminka wiec u ciebue lada chwila tez moze sue rozwinac akcja porodiwa z tegi co piszesz
Chciaka bym jeszcze cis naousac ake nue chce pomykic jtora co pisaka a nue chce pisac bez sensu
Do mnue tez juz dzwonia znajomi czy juz urodzilam ake im miwue ze ha termin mam dopiero za tydzuen wuec jeszcze mam czas
Na ktg jak przewidzialam zero skurczy gin stwuerdzil ze mam czekac cierpliwie a jak nic to jak pisalam 28 01 mam sue wstawic do szpitala.Ja jednak jeszcze wybueram sue na ktg w oiatek ake do szpitaka w ktorym pracuje gin di ktorego chodzilam na nfzaSkoro mige muec za darmo badanue to czemu mam nue skorztstac a przecuesz rodzic tam nue musze.
Dziewczyny jakim mm dokarmiacue swoje dzieci?
- Angela1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kurcze sssssssssskurcz

to już co 15 minut

oby wytrzymać do 8-smej.
Niech się wszyscy wyśpią np. moja położna. No i dzieci pójdą a ja wtedy poleżę w wannie.
Jeżeli się coś zaczyna to kąpiel to przyspieszy. A jak to fałszywy alarm to się zrelaksuję i idę spać

MARTADIANA trzymam kciuki może już jesteś w szpitalu i właśnie rodzisz

Jeszcze tylko 2 godziny i niech się dzieje co chce.
Ja już gotowa.
śniadanko zjadłam bo potem nie będzie czasu, pełen relax.
Mąż sobie poszedł więc mnie dodatkowo nie stresuje.
W ciągu 10 minut może być u mnie więc spoko.
MAMOMUMINKA jeszcze chwila i okaże się że urodzimy w tym samym czasie.
Czyżby szykował się prezent na dzień BABCI

- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56

Ulka no faktycznie- sposób na małych gryzaków mamy ten sam, jakoś sobie z nimi musimy radzić

Chasiami pieknie wyglądacie tak we czwórkę! A Ty wyglądasz kwitnąco, wogóle nie widac po Tobie zmęczenia! Współczuję strasznie tych koek, nie dość, że malutka cierpi, to jeszcze serce się kroi jak się widzi,że dzidzia płacze, a nic nie można poradzić;(My chrzciny mamy zaplanowane na 1-go maja.
Martadiana na pewno szybko się ogarniesz ze wszytskim, nawet nie pzypuszczasz ie siły będziesz miała jak już dzidzia będzie z Tobą

Stokrotko cieszę sie bardzo,że we Wrocławiu te wyniki wyszły dobre, jestem pewna,że z W-wy tylko już potwierdzenie dobrych wiadomości przyjdzie! Ja chodzę na spacerki,nawet jak jest taka pogoda jak wczoraj, tylko wtedy tak koło 40-50 min, kiedy jest cieplej i słońce świeci to nawet 1,5 h spacerujemy. Położna mi mówiła,żeby do -5 wychodzić. Kochana jak Ty mogłabyś mieć wyrzuty,że dokarmiasz i tak jesteś bardzo dzielna,że dajesz radę karmić cycusiem dwójkę!
- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56

Monika na pewno sobie poradzisz, ja np. miałam obawy w ciąży jak sobie poradzę z opieką nad maluszkiem, a tu się okazuje,że jednak ten magiczny instynkt istnieje. zidzia się pojawia i nagle nie wiadomo skąd wie się, co ma się robić

Montresor, to odstawienie zaleca się przy przedłużającej się żółtaczce, bo na początku to właśnie zalecają jak najczęstsze kamienie piersią. olo też ma już 4 kg i ja też używam 1-ek i jak dla mnie są w sam raz, jak skończę tą paczkę, to spróbuję 2-ek i chyba wtedy zdecyduję, czy już pora na zmianę. Ale Ci tata sprawił prezent - super! Jeśli chodzi o spacer, to pierwszy tak ok 30 min, ale wcześniej najpierw werandowałam raz w łóżeczku, dwa razy przy otwartym okni w wózku i dwa rzy na balkonie stoniowo wydłużając czas do ok 40 min Mnie np położna mówiła,że po dwóch tyg można zacząć spacerować, po uprzednim werandowaniu, a jak byliśmy na wizycie patronażowej, to pediatra powiedziała,że zimą to do miesiąca trzeba bardzo ostrożnie i wogóle nie zaleca. Więc trzeba zdać się na instynkt.
Kasiah trzymam kcuki,żeby Bartuś nie był takim cycusiowym śpiochem i nie jadł tak długo za jednym razem;), mas rację to szukanie cyca i to jak się maluszek wpatruje w mamę kiedy je jest przesłodkie;) Super,ż mąż się tak sprawuje, od razu łatwiej;) mój też ię stara, pomaga jak może, wstaje ze mną w nocy, wogóle jest wpatrzony w małego jak w obrazek. Mówi,że to jego milion dolarów;) Mój miał pępkowe, u mnie to taka tradycja,że pępkowe jest jak się dzidzia urodzi,ale to wtedy kiedy jeszcze mama z dzidzią jest w szpitalu. Jak wróciliśmy do domu, to już żadnych śladów po pępkowym nie było;) No i dostałam z okazji urodzenia dziecka tą kolię, mówi,że pamiątkA musi być odpowiednia;)
Mamomumink, Maja trzymam kciuki, żeby dzidzie zdecydowały się wreszcie przyjść na świat, no i szybkich, lekkich porodów!
Ja dziś z małym idę na pobranie krwi, a wieczorem kolęda;). Powiedzcie mi dziewczyny, a co myślicie o tych leżaczkach-bujaczkach? Ja właśnie przymerzam się do zakupu, a różne opinie słyszałam...
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
Dziewczyny i jak porody na dzis sue zanisza czy ktoras bsbcia dostanue dzus orezent w pistacji wnuka?
Musze konczyc bo mij na mnie patrzy jak na przestepce bo kozystam z netu