- Otrzymane podziękowania: 68
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczynki mam pytanko, otwórz od porodu mam problem z oprużnianiem poprostu nie mogę choć czuję potrzebę, może coś któraś poradzić jak mogę sobie pomóc.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
asik wlasnie tylko taki problem ze ja na tej zasranej islandi mialam usg robione ostatnie w 24 tyg a polozna jak badala to mowila ze mala nie bedzie miala 4 kg zebym wiedziala to bym walczyla jak lwica o cc naprawde ! ale sie ciesze ze mam to za soba juz
Monika u mnie jak urodzilam to mama z siostra przyjechala w odwietki i moj brat a tak nikomu nie mowilam ze urodzilam bo nie chcialam gosci .. wygladalam jak by mnie piorun strzelil to wolalam sie nie pokazywac hehe
Maja u mnie to roznie mi polozna mowila ze moge jak tak posadzic i trzymac reka jej glowke zeby jej sie odbilo ale zazwyczaj klade pieluche na ramie i zawsze jej sie beknie jak ja tak trzymam no i nie zawsze jej sie beknie po cycu ale po mm to zawsze beka ..
Insomania nie wiem czy mi robili badania krzywej cukrowej.. krew pobierali ale to tez ostatnio na poczatkach ciazy
Mamuska ja nigdy w zyciu juz nie urodze sn jak cos to cc ! moj tym bardziej powiedzial ze juz wiecej na porod nie idze bo tez sie wymeczyl ;/ wspolcuzje ze corka az tak zachorowala oj jak czytam twoj porod to mi sie moj przypomina jak tez nie dawalam rady chodzic i przytomnosc tracilam...
Ewelina cos dawali zeby ten porod przyspieszyc bo przez znieczulenie tez mi sie wydluzalo i wszystko w miesjcu stalo z tego wzgeldu tez musieli mi wody przebic zeby sie cos ruszylo...
Anna wlasnie ja w nocy nie jadlam tak policzyc przez cala ciaze to moze ze 3 razy i to tylko banana :/ wiec ja nie wiem jak ona sie tak spasla ale fajnie jest za co calowac i zlapac jestem zadowlona A moj facet naprawde mi duzo pomagal stal przy mnie rozmawial ze mna masowal mnie naprawde jestem szczesliwa ze ze mna byl bo bez niego bym tam zdechla.. jak odchodzil to mnie gorzej bolalo dziwnie tak..
Dziewcyzny ile u was wasze pociechy spaly przez te pierwsze dni.. bo moja mala strasznie dlugo spi... wczoraj zasnela o 23 spala do 03.30 no i oczywiscie siedzialam z nia do 6 jak o 6 zasnela to o 9 wstala i o 13 poszla spac i juz jest 15.30 i ona dalej spi probowalam ja obudzic godzine temu ale nawet cyca nie chciala i spi :/ a jak u was jest?
Ogulem tak mnie suty bola ze mam ochote krzyczec jak mala mi cyca ciaga nawet te nakladki nie pomagaja ... nie mam apetytu wogule ale jestem glodna wiec jem po trochu ... i po ilu dniach mialyscie pierwszego stolca ? bo ja sie jakos boje ze mi cos sie tam narobi jak mi wyjdzie stolec ale polozna mowila zebym sie nie bala .. tez mialyscie takie uczucie ?
jeszcze mialam was o cos spytac i nie pamietam ide cos porobic bo sie nudze jak mala spi... jeszcze czekam na tate bo przyjedzie wnuczke odwiedzic i ciotka ma jeszcze przyjsc .. no i polozna wieczorem
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Ela ja tez mam caly czas problem z załatwianiem sie niby mi sie chce ale nie moge, jutro u mnie polozna ma byc i musze spytać czy to tak normalnie, ale cos czuje ze czopki będzie mi kazała kupic, oby nie
Anna no ja nie mam macieżyńskiego wiec i tak dupa i tak, ale skoro ty masz to faktycznie moglabys skorzystać zachodząc znowu w ciążę ale czy twój organizm to wytrzyma
Mamuska poród miałaś nawet nawet nie taki zly dzieki co do tej herbatki teraz przynajmiej wiem jak to podawać a moj mały witaminy dostał w 6 dzień życia bo polozna powiedziała ze juz moge mu dawać
Kurcze dziewczyny mam taką ochote na cos słodkiego ze zaraz zwariuje, ostatnio zjadlam cukierka i mały troche płakał w nocy wiec boję sie ale kurde cos i tak bym zjadła, wiecie moze co takiego mało skodliwego moge sobie zjesc ? Wogole jestem taka głodna caly czas ze masakra te obiady to mnie wykończą schudłam juz ponad 10 kg na tej diecie, nie wiem moze za mało jem, ja juz nie mam pomysłu co by tu jeść. Ciągle gotowane mięso, ziemniaki albo ryż i marchewka blee... Mam juz dość
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
- Insomnia
- Wylogowany
- Moderator
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
- Otrzymane podziękowania: 17
martadiana badanie krzywej cukrowej to ta glukoza co picia, mialas? ale chyba nie bo z tego co piszesz to nie za bardzo z opieka okoloporodowa w tym kraju...
wit d i k podaje od 8 doby
ktoras pytala o wizyte poloznej, sprawdza odruchy malenstwa, pepek, pokazuje jak kapac, jak trzymac, sprawdza rane krocza albo po cc, jak trzeba to wyciaga szwy... i odpowiada na wszytkie nurtujace pytania nie ktore polozne przychodza z waga i kontroluja przybieranie na wadze. u nas pierwsza wizyta trwala godzine, wczoraj byla 3 raz polozna, pewnie ze 2 razy jeszcze przyjdzie...
mamomuminka gratulacje!! czekamy na zdjecie Poli
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
ela to moja córa jest przeciwieństwem twojego synka sama sie budzi na jedzenie i potrafi jesc godzine tylko w ciagu tej godziny przysypia ale dopoki sie nie na je do oporu to nie ma mowy zeby poszla spac...kurde zastanawiam sie czy ona czasem sie nie przejada....zapytam pediatry jak przyjdzie ale pewnie powie ze naq piersi to moze jesc do oporu....
asik ja tez mam caly czas ochote na cos slodkiego...to robie sobie kanapki z dzemem porzeczkowym lub z miodem....troszke szarlotki spróbowałam i bylo ok...ale boje sie cos odwazniej bo nie chce zeby mala miala kolke ...
jeszcze raz dzieki za odpowiedz
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Rano wydawało mi się że odszedł mi czop śluzowy ale był przeźroczysty więc stwierdziłam, że pewnie przesadzam. Od jakiegoś czasu jednak odchodzi ten podbarwiony. Ucieszyłam się, że w końcu coś się dzieje ale niestety zaczęłam krwawić więc jedziemy na ip zobaczyć co się dzieje. Trzymajta kciuki by to nie było nic poważnego. :*
- Angela1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Czekamy na pozytywne wieści!
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Gratuluje poródów
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Asik ja dzis zjadlam kilka skitelsow tych cukiereczkow bo tak mi sie chcialo chyba mam nie dobor cukru hehe ale malej nic nie bylo po tym .. ale i tak staram sienie jesc slodkiego zeby schudnac.
Insomania no to nie mialam tej glukozy robionej ta moja polozna to wgl jaka piznieta o wszystkich badanach zapominala :S
Monika oby wszystko bylo ok i juz jak cos oby to synek sie pchal na swiat dawaj znac co i jak :*
U mnie mala prawie caly dzien spi jak zasnela o 13 to spala do 17 pozniej 2 godziny na cycu i dalej spi a juz prawie 23 .. juz zaczynam sie nudzic a znajac zycie to wstanie i w nocy bedzie dokazywac (oby nie) ... ja naprawde nie mam apetytu dopiero jak mala ze mnie sciagnie to wtedy bym mogla zjesc konia z kopytami.. Dzisiaj na obiad zjadlam tylko kurczaka kawelek i ogorka zwyklego ... Wogule tylko 7 kg mi spadlo po porodzie myslalam ze bedzie wiecej troche a tak to jeszcze ile mi zostalo do zrzucenia ehh :/ ale polozna kazala karmic piersia to mowila ze raz dwa wszystko ze mnie spadnie nic ide cos obejrzec
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12