- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Monika ty pytalas o wixyty w szpitalu u mnie byla msms maz i przyjaciolka z mezek ktora wczesnuej zadz i zapytala czy jej wizyta by mi nie przeszkadzala.I tak jest lepiej bo jak urodzilam synka zlrcieli sie wszyscy a ja nue mialam nawet sily i ochoty z nimi dyskutowac.Na odwiedziny przyjdzie jeszcze czas to takie moje zdanie i doswiadczenie
Ktoras pytala o wit K D3 podaje sie ja od 8 dnia zycia.Ja taka dostalam od poloznej w kropelkach
I wiecej nie pamietam.Przejrze za chwilke wasze posty to moze uda mi sie jeszcze cos napisac
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Monika trzymam kciuki zeby sprawnie posxlo i czeksm na rozwoj sytuscji.Krew podczas rozwietania szyjki przy porodzie to rzecz normalna.Ja tez chluslam krwia jak rodzilsm synka i lekarz mowill ze to normalne ze szyjka sie rozwiera do porodu
ela czopki glicerynowe sobie kup.Ja po synku zalatwilsm sie dopiero po 5 dniach od porodu po czopku wlasnue A teraz to normalnue bez czopkow na drugi dzien
Asik ze slodkiego nie jedz czekolady i orzechow pod zadnym pozorem.Na poczatek jakues kraketsy biszkopty ciasteczka msaslane a z czasem mozesz nawet ciasta worowadzac no bez kremow smietany np tortow. polew czekoladowych cz kaksowych i uwazalsbym na sernik.
EwelinaS nie martw sue Mikolajek lada chwila sie urodzi i tez z nuecierpliwoscia na niego czekamy
martadiana mnie tez sutki bola przy karmieniu ale to normalne musimy to przetrwac z czasem bedzue coraz lepiej jak piersi orzyzwyczaja sie do dzidzi
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
Monika trzymam kciuki ojej może już tulisz swojego maluszka
kelis jak po szczepieniach? jak się czuje Oluś no i jak mamusia przeżyła ?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ewelina głowa do góry i na ciebie przyjdzie czas twój maluszek będzie naszym najmłodszym forumowym rodzyneczkiem
Dziewczyny piszecie o problemach z wypróżnianiem...dla mnie to był jak do tej pory największy koszmar połogu ale za radą dziewczyn użyłam czopków glicerynowych i naprawdę polecam!!! rewelacja + jeszcze stosowłam syrop lactolosum ale to już po pierwszym wypróżnieniu:)
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Moja mała w dzien spi zawsze ładnie....wszystko sobie w spokoju ogarniam,a przyjdzie noc tyko raz wstaje ale kurde 1,5 do 2 godzin nie spi tylko na cycu siedzi troche sobie popatrzy,przewine ja i jak mysle ze juz spi to znowu kwenka i raczki do buzi pcha i znowu cyc ja nie wiem gdzie ten maly brzuszek to wszystko miesci Poza tym okropnie szfy ciagla normalnie plakac mi sie chce jutro ide na sciagniecie....napiszcie jak tam wasze malenstwa w nocy? i czy jak wam szfy sciagali to bolalo?bo ja mam stracha
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
maja z dnia na dzien jest lepiej sutki bola ale chyba przyzwyczaiam sie do bolu...
mamuska ja szwy mam naszczescie rozpuszczalne ... ale paamietam jak mi szwy sciagali po opreacji piersi to takie nie przyjemne to bylo takie delikatne ciagniecia nie wiem jak z kroczem jest ale mysle ze podobnie.. z moja mala mam podobnie wisi mi na cycku nawet 2 godz a i tak dalej pcha paluchy do buzi nie wiem czemu ona sie nie najada .. dzisiaj po 2 godzinach karmienia piersia tak robila to dalam jej mm 60 ml wypila 30 ml i spokoj wiec ja nie wiem juz sama .. a najgorsze jest to ze wypycha sutka jezykiem i nie chce juz a i tak placze bo glodna musze z polozna o tym pogadac co jest nie tak z tym karmieniem
kuuurde szkoda ze tu nie mam tych czopkow bo juz mnie wkurza ze sie nie moge wyproznic :/ sprobuje te tabletki kupic co mi polozna przepisala moze pomoga
u mnie mala cala noc przespala dwa razy wstala jesc i od 10 nie spi wszystko ja interesuje hehe .. wczoraj mi kolezanka powiedziala ze na obolale piersi najlepsze jest nasze mleko zeby se smarowac musze sprobowac moze mi pomoze
musze isc bo znowu placz sie zaczyna na cyca
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Właśnie dziewczyny które juz były na bioderkach z maluchami, powiedzcie mi jak to wygląda? My juz umówieni na 12 lutego i aż się boję
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
martadiana u mnie jest identycznie jak u ciebie i właśnie dlatego tak jak wam pisałam zdecydowałam się na dokarmianie mm , staram się dawać mu jedną butlę na dzień ale czasem się złamię i dam dwie tylko że on tak jak u ciebie zjada czasem 20 ml i zasypia...ja położnej o to pytałam i powiedziała że maluszek przy cycku zaspokaja swoją potrzebę bliskości i że z czasem mu to przejdzie a odnośnie butli powiedziała że mogę dawać tylko zwróciła uwagę że gdyby więcej niż 50% jedzonka to było mm to żeby wtedy nie podawać witaminy k...ale u nas do 50% jeszcze duuużo brakuje więc się nie martwię w ogóle wolałabym karmić tylko piersią ale jak widzę że biedak cały czas jest głodny,gryzie piąstki i jest niespokojny to stwierdziłam że nie ma sensu walczyć dla idei a butla czy nawet dwie mm na pewno nie zaszkodzą
asik ja mam bioderka 14 i przyłączam się do pytania
co do obolałych piersi to ja jeszcze słyszałam o liściach kapusty
Dziewczyny a na jakie szczepienia się zdecydowałyście: z podstawowych te tradycyjne czy zintegrowane?
ciekawe co tam u moni...coś się nie odzywa...pewno tuli już swojego synusia
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
a wy dziewczyny nie martwicie sie jak dzidzius nie odbije mu sie bo ja to sie martwię a w nocy to juz masakra....zawsze biore do odbi ia a ona tylko wybudza sie i nic a boje sie ja plozyc bez odbicia....
asik nie martw sie bioderkami napewno ok bedzie ja tez zapisac sie musze....z pierwsza cora wszystko szybko i sprawnie poszlo i wszystko ok...
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Asik jesli chozi o bioderka to jest to zwykle usg lekarz sprzetem od usg jezzi po obu bioderkach i to na tyle
Jesli chozi o piersi to dobrze smarowac swoim mlekiem sutki bo ladnie sie goja a kapusta na zapalenie piersi bo sciaga zapalenie
A jesli chodzi o szczepienia to tylko podstawowe u mnie wchodza w gre
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
Gratulacje z powodu narodzin kolejnych maluszków Dziewczyny
Martadiana - gratki i Kochana mam prośbę - w tabeleczce jest mały błąd - mój Łobuz urodził sie 10go a nie 11go stycznia
wpadnę znów, ale kiedy... macierzyństwo proste nie jest... jutro mam pediatrę i milion pytań. oby tylko wszystko dobrze było.
buziakuję Was mocno
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Mamomuminka gratulacje wracajcie szybko do domku
Ewelina ale fajny masz brzuszek ciekawe czy załapiecie sie na styczeń tak do południa ta mała by ciagle na cycu wisiała ale na szczęście z laktacją już lepiej nawet ściagam jeszcze dodatkowe mililitry na zapas
Ela ale wam na tej budowie szybko poszło super cieszę się razem z wami bo nie ma jak na swoim
Maja
na szczepienie dziecko musi mieć skończone sześć tygodni my też nie zawsze odbijamy ale pediatra kazała kłaść po jedzeniu na lewym boku a jak się ulewa to polecała klin ale my już go od początku używamy
Monia trzymamy kciuki badź dzielna laktator avent widziałam na allegro za 90 zł o jeszcze brzuszek zdążyłaś wstawić i to prawie w ostatniej chwili
Angela
Marta ale sliczna kuleczka z twojej córci taka waga jestem a szoku i cieszę się że moje dzieciątko miało tylko 3200 wracaj do zowia bo masz po czym
Asik dobrze kombinujeszbz tą budową my tez kiedyś wpadlismy na ten pomysł i jakoś to idzie i moze pod koniec roku bedziemy na swoim co prawda jakies 30 m od teściów ale zawsze osobno
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Czekam i czekam a z Monia cicho pewnie sobie odpoczywa.
Bylam na KTG i jak powiedzial lekarz małemu jest tak dobrze w brzuszku ze raczej sie nie spieszy. Spokojny odczyt maly nawet przez pierwsze 5 min sie nie ruszal- spał. Lekarz kazał miedzy 2 a 5 lutego zglosic sie na porodowke jak szybciej nic sie nie ruszy. Wychodzi na to ze sama moge sobie wybrać dzień narodzin dziecka, tylko teraz jaki dzien wybrać??
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Kelis jak Oluś po szczepieniach ? Szczepiłaś tak jak nfz zaleca czy coś zmieniałaś ?
Anna
Asik jak to chodzisz głodna ja tam wcinam delikatne rzeczy ale glodna byc nie mogę bo zaraz brak mleka by był bardzo lubię pieczone jabłka ostatnio
Dżasta co u was wypakowała sie już jakas lutówka ?
Monia jestesmy z toba
My wczoraj bylysmy na wizycie u pediatry wszystko ok poza tym ze wszyscy przeziebieni i Pati tez po woli katarek dopada a przbrała już 600 g od wyjścia ze szpitala bardzo sie ciesze bo myslałam że przez to ulewanie bedzie źle
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Mamuska u mnie po mm zawsze jej sie odbije a po cycu nie zawsze .. polozna mowila ze czasami tak jest i zeby sie nie martwic wiec tylko jej pilnuje po cycu jak jej sie nie beknie to klade ja na bok i obserwuje jakis czas czy wszystko ok
Ewelina ja to bym wybrala chyba 5 lutego
Moja Nikola jest tak grzeczna ze ja sie normalnie nudze w domu .. posprzatalam, obiad ugotowalam, ogarnelam sie .. nawet przez tel plotkowalam chyba z godz i dalej sie nudze ona wiecej spi jak je zaraz przyjdzie polozna to obudzi moja psiutke kochana pewnie .. A wczoraj polozna mala wazyla to stracila na wadze nie cale 200gr.. wazy teraz 4650gr.. jejku ja to nie chcem zeby ona osla jest taka kochana teraz i malusia
- Angela1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
ASIK co do bioderek.
układaj dziecko na Żabę. tzn nóżki szeroko i będzie ok. Ja wizytę mam na marzec.
ULA Mąż porostu dorósł do ojcostwa. Trzecie dziecko , pierwsza córka. Właśnie zabrał chłopaków do FIKU_MIKU żeby poszaleli z godzinę przed spaniem.
Więc mam spokój bo Zuzia tradycyjnie śpi.