BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

9 lata 9 miesiąc temu #960437 przez Angela1
Jeżeli chodzi o rozmiar ciuszków to mieści się w 56.

ona jest pulchna dziewczynka ale nie długa pewnie dlatego w 56 roz mogę ja zmieścić. 62 jest jeszcze za duże

co do długości spania - tez jestem zdziwiona. Generalnie dzieci karmione piersią budzą się częściej. A tu taka niespodzianka.

fakt , jak ja już karmie to nie daje jej zasypiać przy cysiu tylko cierpliwie budzę aż opróżni dwie piersi.

czasem ulewa bo ma dość, ale potem śpi jak aniołek.

Ma sucho, cieplutko, pokój wywietrzony (świeże powietrze usypia :laugh: )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #960438 przez ela85
Hej jestem i ja, wybaczcie nie odpisze każdej bo czytam was po kawałku, między innymi zajęciami.
Martadina, Angela gratulacje i zdrówka dla was i waszych pociech.
Ja na pupę używam bepanthen, ale wczoraj zauważyłam mocne zaczerwienienie i użyłam sudocremu i jest ok, więc chyba będę używała naprzemiennie.
Dziewczyny jejku jak boli mnie kręgosłup, nie mogę nic bardzo porobić, bo zaraz ból. Mam nadzieję, że to minie a narazie boli bo to dopiero tydzień po.
Wy już piszecie o rozmiarach 68a mój bąbel jest taki malutki, że 56są za duże na niego.
A i muszę się pochwalić, za około 2-3tyg wprowadzamy się do siebie. Mąż przez mój pobyt w szpitalu wszystko robił, teraz zostało mu malowanie i meblowanie.

9 lata 9 miesiąc temu #960451 przez Asik92
Angela widzisz z tego wszystkiego zapomnialam pisac o tym cholerstwie, a teraz juz jest lepiej chociaz tak mi sie rozprzestrzeniło ze masakra, dosłownie miałam wszędzie, teraz tylko na udach i troche na tyłku mnie swedzi a tak to juz przeszło, w szpitalu jak jeszcze bylam to stwierdzili osutki i dostalam wapno po 3 razy w kroplówce i maści do smarowania bo juz bylo za późno na ten zastrzyk czy cos bo chcialam karmić małego, a gdybym miala gdzieś karmienie to dali by mi wtedy te leki i po dwóch trzech dniach by mi przeszło ale wolałam karmić. Ale twoja córcia jest śliczna ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #960471 przez Monika_1985
Jestem w końcu.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
W ogóle mama TYYYLE do nadrobienia postów :woohoo:

Montresor dobrze, że i u Ciebie lepiej. :) Dzięki za radę odnośnie tego aventa, chyba faktycznie kupię sobie ten ręczny z serii natural. Na gemini jest za 120 zł, ta kwota jest dla mnie do przełknięcia ;). Jak po wizycie położnej? Mówiła coś na temat tego Twojego ropienia?

Kelis dzięki za info odnośnie laktatora :).

Aniu

Angela a więc stało się, jest Zuzia :). Śliczna ta Twoja córeczka. Taka pulchniutka :kiss:

Maju też czekam aż synuś się pojawi już na świecie ale jak widać się nie spieszy :silly: . Jak po tych dzisiejszych nerwach się nie wykluje to już sama nie wiem ;).
Jeny Ty to wszystko sama załatwiasz i już biegasz za załatwianiem tych wszystkich spraw?!?!?! A szacowny małżonek gdzie?

Ewelina Mikołaj Twój ma niby nie należeć do najmniejszych a brzuszek masz na końcówce taki zgrabny. Jej już sama nie wiem czy u innych mi się wydaje, że to tak fajnie wygląda bo jak patrzę na siebie w lustrze to widzę betoniarkę :laugh:

Mamo muminka ja już myślałam, że Ty w szpitalu jesteś. Hehe Ty to potrafisz wprowadzić napięcie ;)

Elu już za 2-3 tygodnie, super! :) Twój mąż to naprawdę super mąż i wszystko ogarnął szybciutko.

Asik

Ja zastanawiam się czy nie iść jutro na wizytę do gina a nie w czwartek bo jakoś się niepokoję. Niby mały się trochę rozruszał ale wydaje mi się, że to nie jest to. Na dodatek całe noce mam twardy brzuch jak kamień i po prostu boli. Wolałabym się chyba uspokoić.

Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #960490 przez kasiah06
martadiana,angela GRSTULACJE !!!!!!

ewelina śliczna mama i śliczny brzuszek :)

monika ja też mam avent naturals ręczny i zdaje egzamin chociaż używałam dopiero 2 razy bo mój głodomorek wszystko wypija ;) ale z ciebie laseczka tylko brzusio z przodu jak piłeczka :)

i przepraszam ale już nic więcej nie napiszę bo synuś wzywa :)
Podziękowania: Monika_1985

9 lata 9 miesiąc temu #960500 przez Angela1
asik DZIWIE SIĘ ZE NIE DALI CI TEGO ZASTRZYKU,
mi w poprzedniej ciąży dali mimo ze karmiłam.
a teraz to jeszcze jak byłam w ciąży.
no to się musiałaś nieźle umęczyć - WSPÓŁCZUJE

Co do imienia to rzeczywiście dzieciaki podjęły decyzje i jest Zuzia.

ANIA

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #960502 przez Angela1

9 lata 9 miesiąc temu #960522 przez Mon.tresor
O właśnie, kelis mi przypomniala - alantan plus masc podobno swietny na wszystko.

Ania :D :D :D Ja wrecz przeciwnie, juz mysle o przytulankach, ale zdecydowanie chce sobie zapewnic antykoncepcje, zeby nastepnego produ nie bylo. Podobno spirala to dobre wyjscie.
Nam tez pepuszek brudzil ubrania, skakalam z radosci gdy odpadl.

Asik, ja nie dawalam, ale tez bym wiecej jak 10 ml nie dala.

Angela, ja czesto malego budze na jedzenie ;) Sliczna córa, oczy jakie wieelkiee!

Maja, Powiem ci ze to bylo okropne, bo on taki malutki, a patrzyl na mnie i widzialam ze tez jest smutny... u mnie na szczescie rodzice poki co sie nie wtracaja, chyba ze poprosze o pomoc to mi pomagaja.
U nas niby też akt płatny, ale te pierwsze dostaliśmy za darmo, a braliśmy całe trzy odpisy. U nas do przychodni zapisuje szpital, tak samo jak i szpital kontaktuje się z położną ;) Szczepienie stanowczo za wcześnie! Nie zgadzaj się na nie w takim terminie! Druga dawka szczepionki może być podana NAJSZYBCIEJ po 6 tygodniach przecież! :S

Ewelina, malutkie 30 metrow. ale wlasne i to sie liczy ;) To kiedy się wprowadzimy jest uzależnione od reszty zakupów jakie musimy zrobić. No dzidzię masz śliczną ;D :D No i ty świetnie wyglądasz. 11 kg na plusie, to dokładnie połowa tego co ja przytyłam :P No, ale mi coraz mniej zostaje do oddania.

Ela, Gratulacje! Zazdroszczę ci troszkę, ale pocieszam się że ja też już niedługo będę się przeprowadzać :)

Angela, na teściową nie marudź...

Odpowiadając na pytanie Moniki i dając wam sprawozdanie:
Zawołałam położną do rany, okazuje się że prawdopodobnie zbierał mi się płyn w niej i po prostu się rozeszła :/ Na odcinku jakichś 3 cm mam otwartą ranę, oczyściła mi ją, powiedziała że stanu zapalnego nie ma, psikać octaniseptem i znów wietrzyć tyle co na początku, bo musi się na nowo zejść i zabliźnić. I uprzedziła że będzie mi krew znów z niej leciała po tym oczyszczeniu. Porażka jakaś, byłam się umyć i krew rzeczywiście leci, a ból taki sam jak chwilę po porodzie, tyle szczęścia, że dotyczy mniejszego odcinka i przez to też boli porównywalnie mniej, ale i tak...
Jak dziś pewnie niektóre z was widziały na facebooku króluje u nas chusta - powiem wam że to cudowny wynalazek. W końcu, z pomocą mojego taty udało mi się młodego w nią zaplątać i to genialne wyjście. Śpi jak suseł, a jak nie śpi, to spokojnie wszystko ogląda, a ja nie muszę się martwić o jego główkę, bo chusta sama ją podtrzymuje. Wszystko w tym można robić, łącznie z chodzeniem do toalety ;D Ja jestem zachwycona. Zwłaszcza że, wstyd się przyznać, ale pierwszy raz od porodu zjadłam śniadanie szybciej niż o 15. Ba, nawet drzemkę zaliczyliśmy z młodym bez rozplątywania się z chusty!

A my jutro na 8:10 mamy pierwszą wizytę u lekarza :D Jestem trochę podekscytowana, choć nie wiem czym ;)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #960546 przez martadiana
Hej dziewczyny

Dziekuje za gratulacje :) Podczytalam was troche tak mniej wiecej ale jest 50 postow wiec nie chcem tracic czasu na to bo chcem odpoczac :) teraz bede na biezaca to napeweno wam bede odpisywc bo akurat teraz nie dam rady za duzo tego ;)

Chyba wszystko napisalam co chcialam jak chcecie wiedziec cos wiecej to piszcie..

Uciekam spac poki mala spi musze korzystac :) A wam ktore nie urodzily zycze lekkich porodow i SZYBKICH !!

Wrzucam zdjecie malej :)

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 9 miesiąc temu #960547 przez mama89muminka
Nie doczytam juz. Tylko tyle

Marta fajna masz ta kluche :D i masz co dzwigac ;)

Ja zawioze Miro do przedszkola i jade na ip, wstalam i mi bylo mokro a ja sie podtarlam to slyz z krwia, a teraz skurcze co 5minut. Trzymajce kciuki zby mnie dopiero za 2dni wypuscili a nie za 2h.

9 lata 9 miesiąc temu #960572 przez Asik92
O ja pierdziele to ladnie Marta miałaś, współczuję strasznie ale teraz masz juz swoją kluseczke ;) ja nie wiem jak ty dalaś rade prawie 5 kg urodzić, a na usg nie wychodziła taka waga? Przecież ty cesarke powinnaś miec chyba. Ale twoja córcia jest śliczna i taka nabita ;) jeszcze raz gratulacje ;) wracajcie do siebie ;)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #960574 przez Monika_1985
Martadiana jakiego ty masz pączusia w domu! :) No śliczna jest.

Mamo muminka trzymam kciuki byś nie wróciła do domu sama :) czekam na dobre wieści :*

Kasiah dziękuję za pocieszenie ale z laską to ja nie mam za wiele wspólnego hehe :)

No właśnie chciałam się Was zapytać bo na lutówkach padł taki temat a widzę, że tu u nas Montresor i Angela go trochę poruszyły. Czy w szpitalu oprócz męża miałyście wizytacje rodziny? Czy poprosiłyście ich aby poczekali aż wrócicie do domu i dojdziecie do siebie?

Montresor ciasne ale własne! :) No i łatwiej takie mieszkanko wyremontować i efekt od razu jest widoczny. Ło matko, to z tą raną po cc nieciekawie ale może w końcu wszystko tam u Ciebie wyschnie i zacznie się goić jak powinno. Daj znać jak po wizycie i czy faktycznie mały taki duży już jest jak nam pisałaś.

Asik tam u Marty nie tak jak u nas, że usg co chwilę czy ktg. Przecież położne na wyczucie, ręcznie jej badały wagę małej. Jak widać trochę się pomyliły. ;)

9 lata 9 miesiąc temu #960577 przez maja001
mamomuminka trzzymam kciuki za szybki porod
martadiana jaka sliczna kruszynka.Na moja tez ubranka z 56 sa za duze no ona chudzinka z kolei
asik nie umie ukruc postu ale zgadzam sie z toba .Moj przed wczoraj tez dyskutowal z mamusia sama nie wiem o czym bo wychodzi na takie dyskusie z domu a pozniej chodzil jak osa.Co za wredne baby
Monika jezdze za spraeami z synkiem i moim ale on jako kietowca i opiekun a ja biegam po urzedach ale chce juz miec z glowy papierologie
Montresor oj to ci tesciowka wizytacje zrobila kobiecie brak wyczucia jednym slowem.a z tymi rani to nie ciekawie z tego co piszesz oby juz sie zagoily.Masz racje nie dam dziecka tak szybko zaszczepic i powiem wprost o tym pediatrze po prostu nie przyjade na szczepienie 10.02 tylko pozniej.Ja yez myslalam zeby nie szczepic malutkiej ale synka szczepilam i bylo ok to moze teraz tez bedzie ale u mnie tylko podstawowe szczeoionki wchodza w gre
maryadiana to porodu nie zazdroszcze z tego co opisujesz byl ciezki.A mnie tez brzuch boli przy karmieniu to normalne bo wytwarz sue wowczas hormon ktory obkurcza macice i kobiety ktore karmia szybciej dochodza do siebie

a u mnie noc super w porownaniu do ostatnich mala nudzila sie co 2 godz na cyca jadla i spala nic ja nie bokalo.Teraz mysle ze wczesniejsze bolesci byly od banana.Tak wiec trzeba uwarzac na to co jemy
Dzieeczyny czy po kazdym karmieniu trzymacie wasze maluszki pionowo by in sie odbilo czy nie?Bo ja w nocy nie pidnosze malej.I czt zawsze im sie odbija a jak tak to po jakim czasie?
I koncze bo jedna reka pisze a druga trzymam mala bo karmie i reki nie czuje juz

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #960584 przez Asik92
No wsumie to zapomnialam jak Marta pisała ze one rękoma określają wagę, ale to jest głupie moim zdaniem bo co by zrobili jak by jej sie poród zatrzymał tak jak mi i musieli by jej cesarke robić to ułożenia dziecka tez by nie znali i na ślepo by cieli, totalny debilizm. Współczuję Marta ale pewnie szybko dojedziesz do siebie ;)
Maja te baby są okropne, ja jeszcze musze z nią mieszkać kurde ale mam nadzieje ze to dlugo nie potrwa, a jeszcze od kąd mały sie urodził to do głowy przyszedł mi jeden pomysł zeby sie wybudować, to znaczy chcialam tylko parterówke, ale zobaczymy jak to pójdzie, bo najpierw musze męża przekonać i wykabinować troche kasy ;) ja po karmieniu nie czekam az sie małemu odbije bo to zawsze trwało tak z 30. minut a w nocy to niemam na to czasu, zresztą polozna mowila ze po karmieniu piersią nie trzeba, jedynie po mm. nic lece spac dopóki mały spi bo pół nocy nie spalam bo mały płakał ;)

9 lata 9 miesiąc temu #960587 przez Insomnia
Martadiana gratulacje!!!! Malutka jest cudowna... A Ty mialas badanie krzywej cukrowej? bo moze mialas cukrzyce ciezarnych... a porodu wspolczuje :( z czasem wspomnienia troche zbledna, dobrze ze Maz stanal na wysokosci zadania :-)

Angela Zuzia slicznotka :-) jak bracia reaguja?

Maja ja w nocy nie odbijam bo mi sie Agatka wybudza i spac nie chce, nie ulewa, nie steka wiec chyba ok;-)

Monika u mnie mama i siostra byly w szpitalu, jakies 15 godzin po porodzie, nie przeszkadzalo mi to bo sie bardzo dobrze czulam no i to moja mama... Tescie za to chcieli zebysmy im dali znac jak bedziemy wyjezdzac ze szpitala to oni przyjada od razu... Maz z
adzwonil do nich ze zjebka, ze moze dali by nam troche czasu na wejscie do domu i chociaz rozpakowanie... oczywiscie sie obrazili... wiec zadzwonilismy po 2 godzinach zeby przyjechali... no ale na szczescie nie siedzieli dlugo...

Mamomuminka powodzenia!!! trzymamy kciuki

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

Podziękowania: Monika_1985

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia