BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #962840 przez maja001
chiasami zle doczytakam to z Akicja idzuesz di szoitala a nue z Paulinka.Jednak ja bym podpowiedziala pediatrze o tym usg ns zwezenie odzwiernika moze tu jest przycxyna refkuksu.I zdrowka dla Alicji oby jednak nue muala astmy

martadisna twoja malutka ma identycznue jak mojs polyka to co jej sie odbije albo czasem zwymiotuje.W wiadomosci do chiasami o tym pisalam to jest refluks ale fiziologiczny ktory orzechodzi wuekszosc niemowlat i nalezy tykko to obserwowac czy nie przeradzs sie w cos gorszego.Uwierz mi refkuks orxelykowo zoladkowy wyglada sto razy gorzej niz to co maja nasze dziewczynki.

A ja juz po wizycie u pediatry.Mala zdrowa nawet usg bioderek kaxsla na razie nie robic bo jak stwierdzila szkida naswietlac dziecka a i kasy na badanue tez szkoda.Powiedziala ze bedzie ja obserwowac podczas szczeoien i dopiero wowczas jak zobavzy cos niepokojacego to mam zrobic to usg biodere.Mala mam natkuszczav tam gdzie schodzi skora a pozniej kapac w szarym mydle moge.A i kaxala mi ja na chwilke klasc na brzusxku wzmacnia to kregoslup oraz lagodzi dolegliwosci brzuszkowe
Dzis na obiadek mialam barszcz czereony zaprawiany zurkiem mam nadzieje ze malutka zatokeruje to jedzonko.A i myske ze jednak zakupie jakies kropelki na brzuszek bo coraz czescuej ja pobolewa.Mysle o bobotiku albo infakolu.A i zapytalam co z piciem slodkuego mleka Oediatra kazala mi pic chyba ze malutka dostanie wydypki to wowczas odstawic.A malutka wazy 3200g czyli przez 1,5 tyg przybrala 450g

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #962845 przez maja001
ecielo mi wiadomosc
ela moja malutka tez ma tak samo ale to jeszcze nie refluks prxelykowo zoladkowy a jedynie fiziologiczny i miejmy obie nadzieje ze nie rozwinie sie w nic wiecej i z czssem minie

chiasami oj zle przeczytalam to z Alicja idziesz do szpitala a nie z Psulinka.Ja jednak na twoim miejscuu podpytala bym pediatre czy da ci skierowanie na usg czy malutka nie ma zwezenia odzwiernika

EwelinaS czyli na razie nic cie nie ruszylo i czekasz nadal na maluszka

My juz po pedistrze.Malutka zdroea.Naeet usg bioder na razie nie musze robic bo lekarsk stwierdzila ze szkida makutja nie potrzebnie naswietlac i bedzie kontroliwac jej bioderka podczas szczeoien a dopiero jak zibaczy cos niepokojacego to kaze to usg zrobic.Kupie jej tylko jakues kropelki na brzuszek infakol akbo bobotik bo coraz czesciej ma z nim oroblemy
A ja dzis na obiadek mialam barszcz czerwony zaprawiany zurkiem oby malutka dobrze zaresgowala

10 lata 2 miesiąc temu #962851 przez EwelinaS
Tak maju leze dalej i czekam niestety postepu brak tylko krwawie lekko po badaniu rozwarcia i mam nadzieje ze to jest znak ze cos sie dzieje i po jutrzejszej oksytocynie mnie ruszy. Mam nadzieje ze nie bede miala tyle testow co mamuska bo ja tu depresji sie nabawie na korytarzu slychac ze ktos rodzi przez okno widac ze kobietki wychodza z maluszkami a ja leze jak śledź. A co to wg jest to slodkie mleko??

10 lata 2 miesiąc temu #962900 przez Monika_1985
Kochane bardzo Was przepraszam że mnie tu nie ma ale naprawdę próbuję się ogarnąć w domu :(

Dostałam smska od Luski, że urodziła chłopaków także dziele się z Wami tą szczęśliwą wiadomością :)

10 lata 2 miesiąc temu #962922 przez Asik92
Hej dziewczyny ;)
Caly czas próbuje was nadrobić ale nie dam rady bo od weekendu mamy problem ze skokiem rozwojowym synusia, jestem taka nie wyspana jak nigdy, wogole mam problem z usypianiem małego, na rękach go musze usypiać i jest ciężko bo wkładam go do łóżeczka i oczy jak 5 złotych juz wszystkiego próbowałam nawet kołysanki mu włączałam i zasypał ale tylko na 15 minut. O co chodzi dziewczyny z tym refluksem? Bo moj synek tez ulewa po jedzeniu, i to takie nie lejące jest tylko tak jakby takie gęste mu sie ulewa i płacze przy tym. To jest to?

Ewelina trzymam kciuki ;) dasz rade do 5 jeszcze dwa dni ;)

Luśka gratulacje ;)!! Zdrówka dla was ;)

No właśnie w niedzielę moj synek miał twardy brzuszek i nie wiedzialam co to moze byc i poszłam w poniedzialek do apteki po ten espumisan pierwsze jest to ze przeraziła mnie cena poprostu az 35zl, zgupiałam az ale kupiłam bo maluszek moj płakał i myslalam ze to mu pomoże i nie wiedzialam jak to podać i dalam mu na smoczek 3 kropelki i potem dwie na cycku jak jadł i nie wiem czy mu to pomogło czy sie zmeczył i zasnął. kurde dzisiaj chyba tez mu dam bo wydaje mi sie ze cos jest nie tak z jego brzuszkiem bo tak dziwnie steka i juz nie wiem sama co robić, no i musze uciekać bo płacze, wszystkiego dobrego dla was dziewczyny ;)

10 lata 2 miesiąc temu #962966 przez ninoczka
HEjka na pare sekund
ewelina trzymaj sie i spokojnego porodu
luska gratulacje
stokrotka a ty juz urodzilas/przepraszam ale przez to ze zadko tu bywam pochrzanilo mi sie kto i kiedy.jesli tak to jak tam u ciebie
coraz ciezej jest juz tak nie spia non stop tylko coraz wiecej gaworza i chca przytulania i bycia przy nich wiec jak jestem sama to jest ciezko bo jak 1 spi to 2 nie i na odwrot.nawet czasu na kibelek nie mam.ale najgorzej bo jedza razem-to niby fajnie bo w nocy sie naraz ich ogarnia ale jak jestem sama to ciezko bo 1 karmie a 2 bardzo placze.moze jakos to bedzie.Do nastepnego

[/url]

10 lata 2 miesiąc temu #962999 przez chasiami
Asik u mnie to wygląda tak. Mała jest niespokojna. Plavze po każdym karmieniu albo od razu albo godzinę po. Domaga się pionizacji. Cały czas jej się odbija a czasem przy tym uleje często po odbiciu słyszę jak połyka i strasznie przy tym płacze. Jak płacze to główką odgina się do tylu. Wieczory są najgorsze. Karmie ją i ona płacze godzinę albo dwie potem z tego zmęczenia zasypia i śpi 3-4 godziny czyli przerwą od karmienia jest 5 godzin. E ciągudnią w lozeczku przespi max 15 min że nawet do toalety nie potrafię iść. Z bezsilności że nie można jej uspokoić sqma często płacze. Nie potrafię tego ogarnąć a najbardziej żal mi Alicji bo czasem nawet zapominam że ok godz 17 może ona być glodna nie mówiąc że nie pamiętam jak się z nią bawi.

10 lata 2 miesiąc temu #963002 przez chasiami
A i często widzę że otwiera buske i naciąga jak na wymioty i na tym koniec. Nic się nie dzieje. A nie raz jak się jej porządnie uleje to jeszcze chwila płacze i potem się uspokaja jakby jej ulzylo.

10 lata 2 miesiąc temu #963072 przez maja001
chiasami z twojego opisu nalutka jeszcze nue ma tak zke choc dla cuebie to zapewne katastrofa hako matki.Mij Oskar to wymiotowal tak ze nawet nie zwymiotowal na mnie tylko wsztstki bylo za mba oid takim cusnueniem.Ake z opusu to mize byc refkuks.Tym bardziej ze puszesz ze po karmueniu dkugo placze i sue wykrzywia

Asik takie ulewanie o jakim puszesz to ma prawie kazde nuemowle.A jak wymiotuje po czasi i twarozjuem to wszystko jest ok
zamiast espumisanu moglas kupib Bobitik akbo infakol ten sam sklad a cena nuzsza

luska gratulacje

EwelinsS no uparciuszka nosisz w sobie.Domyslan sue jak ci juz cuezko tak lezec i czekac na maluszka w tym szputalu

Monika jak przyzwyczaiszcsue do makuszka a maluszej do ciebie to bedziesz miala czas i dla nas.Czekamy na ciebie

A mija makutka id 4 dni ci dziennie nad ranem boli brzuszek. placze orezy sue i wigina.Wsztstko jest ok w dzien w nocy nawet wueczorem a zaczyna sie nsd ranem.Nie wiem czy to kolka czy co innego.Poczejam jeszcze z tydzuen i tez kupie kropelki bo szkoda mi niuni jak tak sue prezy i meczy.A po wczirajszym barszczu tzn zajwasie na ktorym go ugitowalam malutka dostala pierwszych idparzen.Tak mysle ze to po zakwasie bo wcziraj jeszcze nic nie miala a dzus rano patrze a cala dupka w krostkach czerwonych.Na razie spi bez pampka a poznuej wysmaruje ja tormentiolem mam nadzieje ze pomoze

10 lata 2 miesiąc temu #963073 przez maja001
EWELINA S chodzi mi o zwykle mleko takie ze sklepu a nie np kefir czy maslanke :)

10 lata 2 miesiąc temu #963120 przez ela85
Luska gratulacje i zdrówka dla was!!!
Monika doskonale Cię rozumiem, ja gdyby nie pomoc mamy też bym chyba nie zaglądała tu za często. Mama dużo nam pomaga, nawet niekiedy w nocy karmi małego moim mlekiem tyle że z butli, żebyśmy my z mężem dłużej pospali.
Maja mój Olek też ma czasem krostki na pupci, choć pieluszki zmieniam co chwilę, zazwyczaj smaruję go bepampthenem a jak widzę że są krostki to sudocrem idzie w ruch i powiem Ci że pomaga. Z
A czułam sudocremu smarować swoje rozstępy i powiem wam jakby trochę zbladły i mniej swędzą.
Dziewczyny a co dobre na potóweczki??

10 lata 2 miesiąc temu #963155 przez Asik92
No ja znowu tylko na chwile bo młodego uśpiłam i sama chce troche skorzystać i drzemkę zrobic ;) bo oczywiście noc znowu do dupy,
Chasami dzieki, ale chyba jednak to nie to bo moj synek to az tak dlugo to nie płacze tylko uleje mu sie i płacze i za chwile przysypia wiec chyba nie potrzebnie zaczęłam panikować. ;) a jak tam ALicja juz byliście w szpitalu? Jak jej zdrówko?

Maja na miałam sie pytac was tu na forum jakie można kupic zamiast tego espumisanu i nie miałam czasu, dzisiaj polozna mi mowila o tych samych co ty, następnym razem jak bede musiala cos kupic to sie najpierw zapytam was bo wy mądzejsze jesteście ;)

No dzisiaj byla u nas polozna, stwierdzila ze u mnie nie ma sie o co doczepić i kazała tak caly czas chować malucha ;) mały waży 4200 czyli ponad 300g przez tydzien przybrał ;) no i ręce juz bolą od noszenia ;) teraz mi sie udało go uśpić i do łóżeczka włożyć aż jestem w szoku bo od rana to w wózku spal caly czas ;)

Ela ja tez mam ten sam problem i polozna mowila zeby kupic ten bio oil niby jest drogi bo 80 zl trzeba liczyć ale postępy sie robią niewidoczne i plus taki jest ze blizny znikają wiec chyba warto ja czekam tylko jak wypłata wpłynie męża i lece po niego do rosmana ;)

Nic lece spac bo padam na twarz ;)

10 lata 2 miesiąc temu #963203 przez chasiami
Jest plus :) Alicja to ma kaszel poinfekcyjny nsjprawdopodobniej :) ale zapobiegawczo pani doktor zrobiła przeswietlenie płuc. Badanie moczu i krwi :) Ala była dzielna i mało płakała :) dzisiaj po 20 wyniki mam dzwonic a z przeswietlenia opis w piątek :) aż mi lepiej :)

10 lata 2 miesiąc temu #963223 przez EwelinaS
Asik bio oil kosztuje 30 zl 30 ml a 50 ml 40 zl. Ja cala ciaze smarowalam nim brzuch i ja polecam rozstepow nie mam i koloryt skory fajny a mojej kolezance pomogl na zniwelowanie rozstepow po ciazy.

Ja dalej w szpitalu 2 w 1 ale jest postep sa skurcze nieregularne. Czop odszedl, o 14 odlaczyli mnie od oksytocyny bo nie bylo sensu mnie meczyc. Oby jutro.

10 lata 2 miesiąc temu #963224 przez EwelinaS
Asik bio oil w aptece gemini jest o 10 zl tanszy niz w rossmanie. Ja z gemini kupowalam a internetowo jeszcze taniej.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia