BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #965149 przez ulka1983
Hej dawno mnie nie bylo ale Pati popłakuje i juz sama nie wiem czy to kolki czy może jednak refluks :( nie miałam doczynienia ani z jednym ani z drugim :pinch:

Macie jakieś rady bo z chęcią skorzystam :whistle:

Pozdrawiam wszystkie i mam nadzieję ze w końcu do was wrócę :S pozdrawiam wszystkie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #965152 przez ulka1983

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965160 przez chasiami
ulka jakby okazało się że to refluks utajony tak jak w naszym przypadku to polecam gastrotuss baby działa zobojetniajaco na zgage. A i można go kupic bez recepty.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965174 przez ulka1983
Chasiami a jak to u was wyglądało ? Bo Pati pokarm sie cofa a ona znow go polyka i to na pewno z powietrzem a potem słychac burczenie w brzuszku ,ma bóle i placze po jakimś czasie przechodzi i zasypia i tak pare razy dziennie a w nocy póki co spokojnie :unsure: już sama nie wiem czy to kolki czy moze ten refluks :(

A jak doszliście że to refluks utajony jakieś badania miała Paulinka robione ?

Oooo ale mamy fajny suwaczek dzisiaj :cheer: Patrycja ma 1 miesiac 1 tydzień 1 dzień :)

9 lata 10 miesiąc temu #965179 przez chasiami
Cofa się jej i połyka i tak całymi dniami. Chce być pionizowana. Nie bardzo chce leżeć i całymi dniami płakała.

9 lata 10 miesiąc temu #965189 przez ulka1983
To wszystko się u nas zgadza tyle że jak na razie płacze czasami ale na szczęscie nie cały dzień :S
Czyli u was już wszystko w porzadku ? Małej już nic nie dolega ? A miala robione usg ?

9 lata 10 miesiąc temu #965193 przez maja001
Ja znów na ratu po nie spamietam wszystkiegoDzieci uspiłam a męża wygnałam do biedronki więc mam chwile dla siebie
mamomuminka wiem jak ci ciężko bo u mnie czasem to samo tylko siąść i sie rozpłakać, Mały na antybiotyku, mała odizolowana w drugim pokoju, mały chce do niej wejść płacze krzyczy ja drzwi musze zamykać na klucz. Mieszkania tez nie ma jak wywietrzyć bo przeciez synka na dwór nie wystawie a domałej jej nie dam to czasem do kuchni go wysyłam wówwczas wietrze pózniej to samo z małą, Ja tez nadl na antybiotyku i uziemiona w domu na maksa o bałaganie wszechogarniającym nie juz nie bede sie rozpisywać
Asik smaruj po karmieniu i przed karmieniem zmywaj wodą czystą, Poza tym uważasz że jak przecierasz jezyczekto maluch troche tego nie połknie nie ma takiej mozliwości. A brodawi powinno sie smarowac gdyż maluch gdy ssie to zostawia wraz z ślina te plesniawki na brodawkach, a pózniej znów sie może nimi zarażąć, Grzybica to własnie takie główo ciężkie do wyleczenia a plesniawki to nic innego jak grzybica
martadiana ale masz spokojnego maluszka oby tak dalej

9 lata 10 miesiąc temu #965194 przez maja001
ulka a ja mysle ze Patrycje boli brzuszek, może za duzo powietrza połyka. Myśle że gdyby był to reflks to by ciagle wymiotowała ale ciężko stwierdzić z samego opisu. Może zabierz ja do pediatry?
chiasami własnie jak tam usg brzuszka małej???

9 lata 10 miesiąc temu #965200 przez chasiami
USG w porzadku :) Malutka zdrowiutka :) juz cos spi w ciagu dnia ale tylko w wozku i co chwile sie wybudza ale juz ciagle nie płacze.

9 lata 10 miesiąc temu #965268 przez Asik92
Hej dziewczyny ;)
No to ale ja jestem panikara ;) dostalam opr od położonej za te pleśniawki, ale teraz przynajmiej wiem jak dokladnie to robić i juz widzę efekty ;) kupiłam dzisiaj jeszcze ten cebion zeby mu wszystko zeszło ;) no i z tym cycuszkiem tez miałyście rację a ja taka panikara jak zwykle swoje w glowie miałam;) mały waży 4500 ;) w tydzien przytył 300g i niby to jest dobrze ;)
Jutro jedziemy na bioderka ;) kurde ale sie sutresuje jak to będzie ;) i przy okazji odwiedzę swój dom rodzinny ale nie moge sie doczekac ;)

Ale tu sie zrobiło troche pusto... Ale rozumiem ze każda z nas ma pełne ręce roboty ;)
Ja tez juz musze lecieć bo chcialam sie wykapac wkoncu bo tak to zawsze szybki prysznic a dziś teściowa sie przyda i małego popilnuje ;) no i sterta ciuszkow do prasowania na mnie czeka kurde ;) miłego wieczoru ;)

9 lata 10 miesiąc temu #965411 przez Monika_1985
Elu masakra :S Jak po wizycie u dermatologa? Może jednak nie jest tak tragicznie..

O stokrotko to w tym samym dniu planujemy chrzciny. :) Rosną ładnie te Twoje dziewczyny. A ortopede musisz odwiedzić ze wzg na usg bioderek czy coś jest nie halo?

Martadiana Ty masz w domu małego aniołka a nie dziecko :silly: Tylko pozazdrościć. Jeszcze udało Ci się wyrwać do fryzjera. Pochwaliłabyś się jak teraz wyglądasz :)

Mamo muminka trzymaj się dzielnie! Dużo zdrówka dla Mirona. Też wydaje mi się tak jak Eli, że na kolki trochę za wcześnie. Ale probiotyk na pewno by nie zaszkodził.

Ulka i dla Patrycji dużo zdrówka by brzuszek przestał boleć. :kiss:

Asik najważniejsze, że położna Cię uspokoiła i wszystko pokazała. Fajnie, że te położne nas odwiedzają. Nam też nieraz pomogła. :)

My powoli uczymy się siebie z maluchem i idzie nam coraz lepiej. Teraz muszę go powoli przyzwyczajać do łóżeczka bo nie chce w nim spać... tylko mama i mama :side:

9 lata 10 miesiąc temu #965446 przez Asieńka*87
Hej mamusie
dawno nie pisałam bo ciągle brakuje mi czasu na wszystko, ale musicie wiedzieć że czytam was regularnie :-) podczas karmienia bo tylko wtedy mam czas

Monika u mnie było to samo z lozeczkiem, przelozylam małemu główkę tam gdzie zwykle miał nóżki i juz jest lepiej (chyba mu baldachim nie pasował ;-))

Matradiana zazdroszczę takiego spokojnego mamaluszka, oby tak dalej było, żeby mu się nie odmieniło za jakiś czas :-D

A ja dziewczyny mam taki problem: Oliwierek gdy zaczyna jeść to jest ok, ale po chwili robi się strasznie nerwowy, niecierpliwie łapie brodawke i złości się. Nie je wtedy tylko mlaska, wypływa, znowu łapie, zaciska piątki itp. Widzę że chce jeszcze jeść ale coś mu przeszkadza a mleko mam. Nie wiem co jest grane, trochę się martwie, nie wiecie co to może byc?

Mamo Muminka też tak czasami mam, nie raz płakałam razem z małym, dużo wytrwałości ci życzę my mamy musimy być twarde :-D

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965450 przez ela85
Monika dzięki, pani dermatolog stwierdziła że raczej świeżbowiec to nie jest tylko jakieś zmiany alergiczne, bo jak powiedziała to my karmiące jesteśmy bardziej poddatne na wszelakie alergeny. Kazała się obserwować. Dostałam Claritine po 1na noc, maść robiona tez na noc przez 3dni, a na dzień taka piankę dla dzieci jak mają ospę wietrzną i taka emulsje do natluszczania skóry. Mogę przy tym normalnie karmić tylko przed karmieniem zmywać cycochy a i do mycia oczywiście szare mydło i ubrania tylko bawełniane. Tylko ona powiedziała że Claritine mogę a bo to nawet dzieci mogą a na ulotce że przenika do mleka, no ale łykam bo chyba babka wie co robi. Monika jeszcze parę dni i będziesz wiedziała co lubi twoje malenstwo i co go uspokaja.
A pytał am co na rozstępy powiedziała ze najlepsze to są prysznice na przemian ciepła i zimna woda i kremy dostępne w aptekach, ale kremy kazała zmieniać bo że skora się przyzwyczaja.
Asieńka 87moj Oluś też jest taki nerwowy i puszcza cyca, czasem tak reaguje jak przetrzymany jest głodny bo za długo spał a czasem to się złości bo skutki mam małe i nie może złapać i jak wypuści z buzi i cyc jest omemlany znaczy ślizgi to tak reaguje i muszę cyca wycierać.
Zauważyłam że mój Oluś bardzo lubi spać w różku, mimo że jest mu w nim ciepło, po prostu lubi być ściśnięty jak w brzuszku i wtedy dużo lepiej i dłużej śpi

9 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #965454 przez Anna1991
.

9 lata 10 miesiąc temu #965517 przez maja001
Anna ze szczepieniem nie pomoge bo u nas bedzie to podstawowe
chiasami, asik fajnie że z maluszkami wszystko dobrze
Monika powodzenia w przyzwyczajaniu maluszka do łózeczka :)
ela dobrze ze to nie swerzb, oby leki pomogły
Asienka moze maluch żle łapie cyca. Moja malutka też ostatnio czasem tak ma, i też nie zawsze wiem czemu, Czasem jest to spowodowane tym ze chce jej sie odbić w trakcje jedzenia wówwczas puszcza cyca odbije jej sie i łapie go dalej, ale czasem puszcza i sie kręci i płacze i nie mam pojecia czemu.

Dziewczyny a czy wasze dzieci często kichają??? Albo czasem pokasłują. Kichanie mnie tak nie martwi bo wiem że po porodzie jakis czas dzieci moga kichać bardziej mnie martwi pokasływanie i to nie jest raczej kaszel tylko takie pokasływanie np 2 razy dziennie jej ie zdarz albo raz, ale ja przez to że mam chore starsze dziecko w domu juz mysle o najgorszym, dlatego pytam jak jest u waszych maluchów????
Własnie wróciłam z małąze spacerku 20min na ręce i tak na szybko teraz prubuje ogarnąc forum puki mała sie nie obudzi

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia