BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

9 lata 10 miesiąc temu #965523 przez ela85
Mają mój Olek tez często kicha, nawet kilka razy dziennie. Ale też czasem ma taki jakby krótki kaszel znaczy zakaszzle ze 2razy i spokój i tak kilka razy w ciągu dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #965590 przez EwelinaS
Hej dziewczyny sorry alr nie mam jakos czasu żeby aktywnie brać udział na forum. Mój maluszek ma już tydzien póki co wszystko pomalu sie układa uczymy sie siebie mały jest póki co grzeczny śpi i je. Leżakuje sobie w swoim łóżeczku nie biore go wg do naszego. Walcze z nim caly czas o karmienie piersia bo w szpitalu przyzwyczail sie do butli i ja w domu za to sciagalam laktatorem i potem karmilam malego teraz juz pije z piersi po 4 dniach nauki poki co z lewej prawa mu nadal nie pasuje... masakra. Dzis byla u nas polozna troche mnie poinstruowała wiec jakos moze dam rade. Maly wazy 3900 rozwija sie prawidłowo. Budzi sie co 2-3 godziny.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 10 miesiąc temu #965592 przez EwelinaS
Pisze z tel i cos popieprzylam chyba...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Podziękowania: ulka1983

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965593 przez Monika_1985
Asieńka ja tak samo, komputer tylko przy karmieniu ;) Baldachimu nie mamy więc to nie to. Po prostu złoczyńca lubi spać z rodzicami ;). Nie chcę go jednak przyzwyczajać do spania z nami. Chociaż samej mi tak wygodnie muszę przyznać :blush: Dziś w ciągu dnia już dwa razy kimał w łóżeczku więc jestem z siebie i malucha dumna. Co do jedzenia czasem mamy podobnie, wtedy zmieniam pozycję karmienia i póki co pomaga.

Elu no to o tyle dobrze że to prawdopodobnie nie świeżbowiec. Oby to leczenie Ci szybko pomogło bo swędzenie to coś okropnego. Nie idzie się powstrzymać :S Ja zawsze drapię do krwi. Pani doktor na pewno wie co robi ale jednak obserwowałabym baczniej synka tak na wszelki wypadek ;).

Maju u mnie Mikołaj kicha kilka razy dziennie i zastanawiałam się właśnie czy solą fizj. lub wodą morską mu nie zrobić. Nic mu jednak nie cieknie z noska ale mam wrażenie, że ma zatkany trochę. Nie pokasłuje więc w tym temacie nie podzielę się żadnym doświadczeniem. :(

Ewelina to i Ciebie ładnie wymęczyli w szpitalu. Brrr... Na szczęście synek śliczny i grzeczny skoro tylko śpi i je :laugh: No i na dodatek tak regularnie. :) Powodzenia z karmieniem cycuchami! Już duży sukces za Wami to teraz już tylko do przodu! No i ładnie już spadłaś z wagą! Ja niby też ale brzuszek nadal mi trochę wystaje :S Na początku wygldałam jak bym była w ciąży nadal i byłam lekko przerażona ale na szczęście z dnia na dzień jest lepiej. Tylko nadal mam pępek na zewnątrz i tą kreskę taką ciemniejszą. Nie wiem czy można to jakoś przyspieszyć?

9 lata 10 miesiąc temu #965620 przez EwelinaS
MonikaJa tez mam jeszcze brzuch wystajacy troche ale zawsze mialam troszke i boczki ale czuje ze juz mięsnie na brzuchu zaczynaja pracowac juz to nie jest taki wiotki. Jak szlam sie kapac po porodzie to bylam w szoku taki balon z woda jakby wisial myślalam ze juz zostanie. Ja teraz póki karmiłam butlą ze ściągnietym mlekiem to odkładałam go do łóżeczka ale teraz jak pójda cycki w ruch to jestem ciekawa czy bede konsekwentna. A Tobie zycze powodzenia w odkładaniu malego do łóżeczka teraz jeszcze jest na takim etapie ze nauka jest dosc łatwa tylko trzeba być wytrwałym ja też wyciągam cyca 10 razy zanim dam butle.

9 lata 10 miesiąc temu #965621 przez martadiana
monika moja mala naszczescie spi w lozeczku za to dzisiaj caly dzien nie chce spac sama tylko przy cycu... u mnie tez ta linia zostala na brzuchu niby znika do pol roku.. a pepek mi sie wchlonal po porodzie odrazu wiec nie wiem czemu u ciebie jeszcze sie nie wchlonal..

asienka u mnie to samo z mala ze tak sie denerwuje przy cycu zazwszaj jak dlugo go je i po pol godzine znowu chce jesc wiec nie wiem czy za malo pokarmu jej czy co bo wtedy jej robie 60ml mm i zasypia jak susel...

maja moja mala czesto kichala ostatnio ale to niby normalne teraz jej sie zdarzy tak 2/3 razy dziennie kichnac i spokoj jest a co do kaszlu to nie miala tego tylko po porodzie delikatnie.

ewelina to i tak ci szybko poszlo zobacz ty godzine sie meczylas a ja 6 godzin partych :/ szybko zaczynasz cwiczyc u mnie 2.5 tyg po porodzie jeszcze nic nie robilam ... sliczny synek

co planujecie na walentynki ? my mala dajemy dla babci i idziemy na kolacje i prawdopodobnie na dyskoteke skonczymy na 2 godzinki :) i mam takie pytanie wskazane jest wypic piwo czy lepiej nie bo jeden mi mowi tak a drugi innaczej.. ?

u mnie juz krocze sie wkoncu zagoilo i wkoncu i krwawienie juz ustapilo wiec jest coraz lepiej mysle ze juz od poniedzialku zaczne cwiczyc wkoncu :) i juz nie moge sie doczekac z mala na spacery wychodzic a jeszcze z tydzien musze poczekac bo pogoda nie zafajna..

9 lata 10 miesiąc temu #965640 przez Asik92
Hej dziewczyny ;) ja tak szybko bo mały spi na ręce mi i troche nie wygodnie a nie chce go odkładać bo boję sie ze go obudze a chce jeszcze ugotowanych obejrzeć ;)
Byliśmy na bioderkach i nie wiem co to znaczy i co jest małemu ale lekarz kazał zeby przez dwa tyg spal w dwóch albo i trzech pieluchach, tylko nie rozumiem mam mu założyć tyle pieluch na raz? Kurde zeby mu gorąco bylo ...masakra jakas.
Ewelina śliczny Mikołaj ;) juz zaczynasz ćwiczyć? Nie za szybko troche? Kurde to moze ja tez zacznę ;) bo brzuch mam tez taki wiszący a lato tuż tuż ;)
Martadiana a powiedz mi normalną farbą farbowałaś wlosy? Bo ja slyszalam ze nie można bo wchłania sie chemia do mleka ponoć ;) kurde pozazdrościć wyjścia na walentynki bo my niestety nigdzie nie idziemy bo mąż zejdzie z nocki rano i będzie spal caly dzien i w niedzielę musi isc na rano do pracy wiec bede w domu i nawet nie wiem co by mu kupic na te walentynki bo nawet nie mam weny.
Asieńka u nas tez jest to samo, mi sie wydaje ze to brzuszek moze boleć mojego synka i wciskam mu cyca i szybko zaczynam mu masować brzuszek i jest ok.
Monika powodzenia w nauce spania w łóżeczku, ja na początku bałam sie go kłaść do łóżeczka nie wiem czemu ale teraz juz kładę i mam taki sposob zeby sam zasnął ze kładę mu pieluche na buźce nie zakrywając noska i mały slodko zasypia i jak juz ladnie spi to mu biorę tą pieluche ;)
Resztę zapomnialam co mam pisać. Aha powiedzcie mi właśnie dziewczyny jak to z tym farbowaniem włosów można czy nie można wkoncu bo albo moj mąż to specjalnie mówi chyba ;)

9 lata 10 miesiąc temu #965643 przez martadiana
Asik ja bylam w salonie fryzjerskim wiec farby byly z salonu.. Fryzjerce mowilam ze piersia karmie to powiedziala ze to nie szkodzi na pokarm ona sama se farbowala po porodach i piersia karmila i nic nie bylo wiec mysle ze smialo mozesz farbowac ;)

Ja natomiast caly dzien mam na cos ochote i juz sama nie wiem co zjesc zeby sie zaspokoic :/ nawet batonika zjadlam i dalej czegos sie chce..

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965646 przez ela85
Ewelina ale słodziak. Twoj maluszek waży prawie tyle co mój 4tyg.
Monika a nie zakrapiasz noska małemu. Mi pediatra prawie tydzień po porodzie kazała woda morska zakrapiać i zakrapiam woda morska dla dzieci 2razy dziennie i po tym mały od razu kicha i oczyszcza nosek a jak nic nie wylatuje to wyciągam aspiratorkiem.
A co do brzucha to spokojnie wszystko wróci na miejsce, ja jestem 4tyg po porodzie i kreskę ciemna mam nadal a pępek nie dawno wrócił do swojej głębokości.
Marta ja nic nie planuje na walentynki bo mąż daleko od nas. A co do picia piwa to ja bym jednak bym się wolała nie napić, chyba że jak się napijesz to odciągnij pokarm a małej daj mm, tyle że też nie wiesz po jakim czasie twoje mleczko będziesz mogła podać małej, no ale to twój wybór..
Podziękowania: martadiana

9 lata 10 miesiąc temu #965655 przez ninoczka
hejka
ewelina jaki fajny
stokrotka a ty wogole kiedy urodzilas i w ktorym tyg.ja 9 grudnia w 36 tyg.
moi maja kurcze troche katar i tem 37,6 ale to chyba nic takiego.co o tym myslicie.
a wogole to wszystkie sie juz rozpakowalysmy?
wogole co u was?jakich uzywacie kosmetykow do kapieli?jakie rozm maja dzieciaczki juz?czy smarujecie jakimis balsamami i czy maja juz ciemieniuche?
zjadlam 3 paczki i mi nie dobrze hihi

[/url]

9 lata 10 miesiąc temu #965659 przez Asik92
Noniczka wszystkie juz urodziły, ostatnia urodziła Ewelina 5.02 ;) do kąpieli narazie używam emolium ale jest do dupy bo moj maluszek ciągle ma suchą skórke. Moj maluszek od wczoraj nosi juz ciuszki roz. 62, a smaruje go oliwką bambino ale planuje kupic jakiś balsam albo krem ;)
Kurde właśnie tylko nie wiem jaki ten balsam albo krem kupic i sama jestem ciekawa co byście pokeciły ;) ja zjadlam dzisiaj jednego pączka i żałuję bo mały tak jak ladnie spal caly dzien tak przed chwilą miał kryzys i płakał mi i nie wiem czy to przez tego paczka ale nie moze kupki zrobic i wsumie tylko jedną dzisiaj zrobił i moze dwa razy miał takiego małego kleksa i nie wiem czy to normalne

9 lata 10 miesiąc temu #965661 przez EwelinaS
ninoczka
Ja zamknełam rozpakowywanie styczniowek w lutym :cheer: . Do kąpieli ja używam BOBINI. Mój nasi roz.56 ubranka. Smaruje małego po kąpieli zwykłą parafiną. Ciemieniuche maja wszystkie dzieci?? :side:

Asik ja chce ćwiczyć i sie motywuje do tego ale jak bedzie zobacze. Położna dzis mi mówiła że po 2 tyg. od porodu naturalnego mozna zaczać po troszke jakieś ćwiczenia jeżeli krwawienie itp sa w normie.

Mikołajowi przed chwila odpadl pępuszek po 7 dniach.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965663 przez Asieńka*87
Ale macie tępo :-)
Postanowiłam pisać regularnie wiec jestem

Maja mój maluszek kicha nawet po kilka razy pod rząd. A kaszel to rzadko ale też sie zdarza, ale to chyba nic strasznego, temperatury nie ma więc nie panikuje narazie

Ewelina, ależ masz Słodziaka :-) poród ciężki ale sama wiesz ze warto było. Fajnie ze pepuszek juz odpadł :-)

Wiec tak: Oliwierek ma skończone 6 tyg waży 4330 długość to nie wiem teraz ale niektóre ubranka na 56 są troszkę małe więc zakładam czasami 62. Kąpie w emulsji do kąpieli firma coś na B.. Nie pamiętam ale sprawdzę później, po kąpieli smarujemy olejem migdalowym, pielęgniarka w szpitalu, bardzo polecała

Marta ja bym nie piła ale twój wybór, a co do walentynek to nie planuje nic, wogole mi się z facetem nie układa odkąd się mały urodził, eh szkoda gadać :-(

Ja też ufarbowalam sobie włosy wczoraj. Głupia nie pomyślałam że to może zaszkodzić :| może nic musze nie będzie
a za ćwiczenia też się planuje zabrac,w ciąży pozwoliłam sobie przytyć o wiele za dużo, a teraz wyglądam strasznie ale do lipca do chrzcin chce to wszystko zrzucić

Asik, nie martw się tym usg w szpitalu tez słyszałam że lekarz tak zalecał z tymi pieluszkami (2-3 jedna na drugą) skoro da się coś tam skorygować to na pewno nie jest źle

9 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #965664 przez Anna1991
.

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #965665 przez martadiana
ela wlasnie tez myslalam zeby dac mm i sciagnac pokarm ale nie wiadomo ile to sie utrzymuje w mleku wiec tez mysle zeby se lepiej odpuscic jeszcze przyjdzie czas to wypije te piwko...

ninoczka temperatura chyba dobra.. u mnie mala ostatnio dostala wyspki trzymala sie 3 dni bo zjadlam pasztet paprykowy :/ i biedaczka sie meczyla i mierzylam jej temperature to miala 36 i pozniej 36.6 wiec sie nie przejelam tak..moja mala ciemieniuchy jeszcze nie ma moze jeszcze za wczesnie .. rozmiar ubranek nosi jeszcze 52 niektore 56 te numeracje sa dziwne... ;)mala kapie w bobini i nie smaruje ja niczym bo nie musze jest delikatna tydzien temu smarowalam taka olwika migdalowa polozna przepisala bo ta skora jej schodzila ;) a ty pokaz swoich synkow bo nie widzialysmy z tego co pamietam..

asik moze i paczek zaszkodzil widzisz kazda ma innaczej ja paczka jadlam kilka dni temu i malej nic nie bylo ogulem czekolade tez dzis zjadlam i nic jej nie jest wiec to chyba od dziecka zalezy.. oby bylo dobrze..

ewelina fajnie ze pepuszek odpadl i nawet szybko u nas tez na 5 dzien odpadl :D

aasienka przykro ze z mezem ci sie nie uklada u mnie wrecz przeciwnie jest wspanialym ojcem i mezczyzna dla nas .. a co do utraty wagi to racja teraz trzeba zadbac o jedrnosc ciala najgorszy ten brzuch :/

anna
a co do malej to wspolczuje ze caly czas na rekach moja mala tez dzis spedzila tak prawie caly dzien ale mysle ze to kryzys jedno dniowy na dodatek mnie osrala :/ heh ale nikt nie mowil ze bedzie lekko

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia