- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Przedszkole jest super poza samym momentem rozstania. Nie chce wejść do sali i zostać, ale jak już pani go zabierze, to nie płacze, stoję jeszcze trochę przy drzwiach i podsłuchuję, a potem podglądam przez okno. No i jak go odbieram, to jest zadowolony i opowiada, że było fajnie. Dzisiaj strasznie podekscytowany przyszedł, bo jutro będzie pan od piłki nożnej i będzie ich uczył grać w piłkę. Pani powiedziała, że Piotruś radzi sobie świetnie jak na pierwsze dni w przedszkolu, tylko ma problem z dzieleniem się zabawkami Ale trudno żeby nie miał, jak wychowuje się sam...
Monique, ja też używam Laktacydu i uważam, że jest bardzo dobry.
K1C1A, nawet matka Teresa potrzebowałaby odpoczynku raz na jakiś czas. Żadna z Ciebie wyrodna matka, po prostu czas tylko dla siebie też jest nam potrzebny. Zwłaszcza, że Wy mieszkacie za granicą, więc masz na pewno mniej pomocy na codzień niż niektóre z nas. Odpocznij i naładuj baterie, na pewno będzie lepiej.
No a ja z tych hormonalnych humorów pokłóciłam się dziś z mężem przez telefon i teraz mi wstyd i głupio i nie wiem, czy on zrozumie, że to tylko ciąża przeze mnie przemawia i zmęczenie, czy będzie zły i obrażony jak przyjedzie w nocy...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gosiaczek, jesteśmy już wszystkie w bezpieczniejszym okresie ciąży, więc na pewno tym razem wszystko będzie dobrze. Dopisałaś się do naszej tabeli?
Meli, z tym celowaniem w owu to nie jest bzdura, tylko to nie znaczy, że zawsze w dniu owu będzie chłopak, a przed dziewczyna, tylko że prawdopodobieństwo jest większe. Ale liczą się też predyspozycje osobiste (męskie, nie nasze). I zgadzam się z J.J., może spróbuj jakimś podstępem? Nasz dał sobie zajrzeć w ząbki jak dostał taty telefon z jakąś grą. Na szczęście nie trzeba było nic robić, ale i tak była awantura, bo buzi nie chciał otworzyć i dać sobie zajrzeć. Może wymyślisz coś, co zadziała?
Dżasta, do fryzjera lubię, chociaż teraz mi trochę zapach chemikaliów przeszkadza. Do kosmetyczki i spa uwielbiem, ale większości zabiegów, które lubię, nie można robić w ciąży. Długich kąpieli, które kocham, też nie można. Na zakupy nie mam siły, jak mam długo chodzić albo stać w sklepie, to mi się słabo robi, więc raczej zakupy przez internet. Spacery są super, ale sama też się boję za daleko łazić, bo może mi się zrobić słabo, a blisko to już wszystko oblatane. Ojoj, narzekanie mi jeszcze nie przeszło. Postanowienie! Jutro będzie lepiej i koniec z narzekaniem!!!
J.J., przykro mi z powodu Twojej sytuacji z córką, ale jakoś mi się lepiej zrobiło wiedząc, że nie tylko mnie zdarza się ryczeć z powodu swojego ukochanego, wymarzonego i najwspanialszego na świecie dziecka. Dzisiaj to nie dziwię Ci się, że się spociłaś - u nas był taki gorąc, że ja latałam w krótkim rękawku na dwór prawie połowa października
Ejka, facet nigdy nie poczuje tego, co my. Ale szkoda, że nie mogą zrozumieć tego, że to dla nas szczególny czas i należy nam się "okres ochronny"...
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Marti - nabytki super, mąż pewnie zrozumie twoje hormony, lactacyd też używam, oprócz tego zero wanny tylko prysznic
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Meli, spróbuj przekonać Dominika do dentysty. Tak jak pisały dziewczyny wcześniej - spróbuj go w jakiś sposób przekupić lub po prostu poszukaj w necie jakiegoś sposobu na przekonanie dziecka do dentysty.
Marti - fantastyczne ubranka U mnie szafa powoli się wypełnia i teraz to musze zrobić listę ile czego mam i na jaki rozmiar. Co do przedszkola to najważniejsze że nie masz telefonów alarmowych, że musisz odebrać Piotrusia bo tyczy i nie chce się uspokoić. Wygląda na to, że jest mu tam całkiem dobrze. A właśnie dzielenie zabawek przyjdzie mu z czasem
Tak tak, obiecałam zdjęcia ale przyznam Wam się szczerze, że jeszcze sama nie oglądałam ich :-P Musze znaleźć trochę czasu i przekopiowac je z aparatu do komputera, a wtedy coś wrzucę
Co do humorków, to dziś miałam kiepski dzień i w dodatku na koniec pokłóciłam się z moim M, i przez ten wkurw co mnie dopadł zabrałam się za porządki. Wysprzatalam całą kuchnie włącznie z myciem lodówki i jeszcze poprasowałam stertę zalegających ubrań. No i skończyło się na tym ze dopiero idę spać i spać będę chyba sama, bo mężczyzna mój nie ewakulował się jeszcze z salonu. Buuuu..... Wkurzam się - wrrrrr!
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A my dziś z rodzinką wybraliśmy się na mały shopping Ale oczywiście nic mi się upolować nie udało :/ zjedliśmy chińszczyzne i lody i z pełnymi brzuszkami i pustymi siatkami wróciliśmy do domu
marti to co kupiłam to raczej na wyjście, po domu bodziaki polspiochy i pajace... Ale to chyba będę zamawiać na allegro bo w sklepach albo za drogo albo mi się nie podobają a twoje łupy piękne gdzie to znalazłaś?
Ja takie ryczace dni miałam jak byłam w ciąży z antkiem oooo Boże ja ryczalam non stop o byle co! Teraz na szczęście tylko jape dre o wszystko
kicia żadna z ciebie wyrodna matka! Ja raz w tygodniu wywalam moich chłopaków na cały dzień do teściów i wtedy mówię... Spadajcie do dziadków bo już na was patrzeć nie mogę... ;p Hihihihi Damian wtedy wie że ma zabrać młodego bo ja potrzebuje chwili oddechu ;p
Kurcze przerabane z tymi facetami! Mój na szczęście w kwestii sexu jest bardzo wyrozumiały i czeka cierpliwie aż ja będę miała ochotę
USG- uwielbia i najchętniej jezdzilby że mną na wszystkie wizyty z resztą tak samo było było przy antku natomiast do kwestii zakupów nie wtrąca się zupełnie bo wie że i tak ja kupie to co mi się podoba
-
- Gosiaczek1331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
Marti nam jakoś się nie udało trafić w płeć. przytulanki w czwartek owu w sobotę i jest chłopak. jak mój mąż ma pretensję co do płci to niech ma je tylko do siebie. a tak serio to mężczyźni jakby zobaczyli co to jest ciąża i poród na własnej skórze to by tak dzieci nie chcieli i inaczej by nas traktowali
ciuszki wszystkie super. moja mama kupiła dla synka kuzynki fajne spodnie dresowe. ale to była ostatnia para. jak znajdę je w innym pepco to muszę je kupić ale muszę poczekać na kasę bo kiepsko z nią
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny, ja miałam przytulanki w dzień owulacji (zawsze wiedziałam kiedy mam owu. bo mnie bolały jajniki na zmianę ) no i jest chłopak. Ale z tym też różnie bywa. Mówią, ze da sie ustalić płeć "celując" wlaśnie w odpowiedni termin, ale jakoś tak nie chce mi się wierzyć za bardzo. Teraz można ustalić płeć chyba jedynie przez in vitro . A tak to jest loteria. Moja koleżanka zaszła w ciążę zaraz po miesiączce i też ma synusia .
Mój szkrab nie odzywał się wczoraj caaały dzień, a na wieczór tak się rozbrykał, że brykał jeszcze jak kładłam się spać . I dziś od rana mam powtórkę szaleństwa...
Ja się wybieram dzisiaj stanowczo do mojej lekarki, no ale oczywiście nie wzięłam ze sobą karty ciąży . Jestem wściekła po prostu bo z pracy do domu mam 20 km . Jak bym mogła to bym się zbiła po tym zapominalskim mózgu .
U mnie w tym miesiącu będzie ciąg dalszy zakupów wyprawkowych. Oj, co ja się oczytałam o termometrach dla dzieci i doszłam do wniosku, że te bezdotykowe pistolety, nawet te drogie, są nic nie warte , mają złe opinie na necie, źle wskazują tempkę, za każdym razem inną... wychodzi na to że najlepsze są te "w pupę" . Mój małżonek oczywiście stwierdził, że nic synowi do pupy wkładał nie będzie , no ale jaki inny kupić? Już sama nie wiem...
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Szał wyprawkowy trwa, więc mam propozycję. Może będziemy gdzieś na pierwszej stronie, albo w pliku na googlach wstawiały linki do polecanych produktów? Próbuje teraz odnaleźć te fajne kocyki i jakoś nie mogę. A gdyby wszystko było w jednym miejscu, każda bez problemu mogłaby do tego zaglądać. Co Wy na to?
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
allegro.pl/listing/listing.php?order=m&s...=seng-v6-p-2-dz-0904
Tylko zwróć uwagę na dwie pierwsze pozycje po 45 zł - jeden kocyk jest z cienkim wypełnieniem, a drugi jest lżejszy bez wypełnienia
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Ja już ( w końcu) w domu , no ale przebadana jestem w wzdłuż i w szerz wszystko jest ok , tylko mam anemie , dlatego tak sie męczyłam tak strasznie .Leki już biorę więc mam nadzieje , że przejdzie.
Meli gratuluje synka , a co do ciąży to y musisz też ego chcieć , a nie , że tyło mąż. wiesz no ja bliźniaków też nie planowałam Teraz już bardzo bardzo się cieszę
Co do infekcji , to ja tez bym polecała clotrimazol , mi zawsze pomaga.Na szczęście teraz mnie omijają takie infekcje
Ejka spoko na pewno wszystko ok , moje ostatnio dawały czadu jak szalone , a od wczoraj ledwo co .......chyba usypiam ich bo ciągle w ruchu jestem.Chociaż wczoraj mimo , że leżałam w łóżku o i tak byli cicho.
Kocham cię szalejesz
Ostatni mówisz , żebyś się kiedyś nie zdziwiła
pochwal się fotami Antoniego po sesji
Kacperek śliczny
Gosiaczek witam i ja
Bobelek śliczny ,a pewne już, że dziewczynka tak ?? imię wybrnę ??
Marti u nas teraz jest tragedia z zostaniem w przedszkolu , wina tego , że nie chodziła ponad tydzień, a 3 dni woził tata .Dzis tak wyła , że dzwoniłam później do pani jak sobie młoda radzi , ale pani mówi , że niby nie całe 5 minut i było ok.
jakie słodkości
Gosiaczek kod suwaczka wklei w podpisie :)teraz na pewno juz wszytko będzie dobrze połowa za toba i jest już ten bezpieczny okres
Laseczki od wczoraj juz w domku siedzę , małżonek rano wytęskniony mnie odebrał , ale oczywiście dom zagruzowany , co prawda powierzchniowo ale odrazu szota poszła w ruch .Szarancza większego zachwytu z mojego powrotu nie doznała , aczkolwiek łazili za mną cały dzien , a moje wieczorne "gadanie " z synkiem chyba nie miało końca:P
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27