BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 2 miesiąc temu #932744 przez J.J.
Ejka - no to mamy obydwie nystatynkę, pamiętaj żeby trzymać w lodówce, najgorzej jak Ci zacznie wypływać nystatyna i luteina :) zazdroszczę zdjęcia sisiorka, ja cały czas myślę ale dr powiedziała, że ten sisiorek to na 200 %, więc chyba nic się nie zmieni :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

patio- właśnie pół godzinki temu pokazywałam mężowi to cudo, wydaje się być praktyczne, nie trzeba się nadźwigać tej wanienki, wszystko jest na miejscu, pod ręką, muszę się wybrać do sklepu po niedzieli zobaczyć to na żywo, gdzie to znalazłaś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #932803 przez Ejka84
Marti - no właśnie ja się w ogóle zastanawiałam jak wypić pół litra w krótkim czasie a co dopiero litr :woohoo: . No ale jak będzie w kubeczku to może dam radę. Byle bym tylko nie zwróciła, bo badanie na nic :unsure: .
J.J. - to muszę wsadzić do lodówki bo położyłam na pólce, ale płytki są zimne to może nic się nie stało :whistle: .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.
Już mi to wszystko wypływa, rewelacja po prostu :S . Ale mam nadzieję, że chociaż pomoże ;) .
Też widziałam tą komodo-wanienke, ale ja niestety mam zbyt mało miejsca w łazience :(

10 lata 2 miesiąc temu #932817 przez Gosiaczek1331
Zdjęcie brzuszka jest juz spory:-)
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #932818 przez Gosiaczek1331
Fajny ten komplecik i nie sa to duze pieniadze i takie piekne kolory

10 lata 2 miesiąc temu #932834 przez kocham_cie
Hej dziewczynki :)
Jak wam mija weekend? u nas pogoda rewelacyjna, słoneczko, ciepełko... wczoraj byliśmy na sesyjce z młodym i było naprawdę super... piękna jesień, antek zachwycony lasem, szyszkami, patykami... wszystko oczywiście trzeba było spróbować ;) myslę że zdjęcia wyjdą naprawdę fajnie.... no i już wstępnie umówiłyśmy się z Aga (naszą fotograf) na luty na sesję noworodkową Kajki :)

Marti uuu ja do coccodrillo nawet nie wchodzę bo to nie na moją kieszeń :( ja znalazłam na allegro fajnego sprzedawcę i chyba u niego zamówię z 5-6 par półśpiochów, pajaców a w HM kupie bodziaki i tyle. W razie czego będę kupowała na bieżąco ;)

Luska no to po krzyku... ciesze się że z chłopakami wszystko dobrze... i oby tak zostało już do końca ;)

Kasiuszka no to gratuluję 100% siusiora... no i Leoś bardzo mi się podoba :)

Ejka84 dobrze że łożysko się podniosło :) pochwal się zdjęciem armaty twojego małego brzuszkowego mężczyzny :)
a 75g glukozy rozpuszczają w kubeczku wody myslę że jakieś 200ml :)

patio ja tez się decyduję na taką komodę...j na przewijaku tych wymiarów do tej pory przewijam antka a ma już rok :)

Gosiaczek1331 hahha gosiaczek super zdjęcie...fajnie że pwoli pokazujecie swoje mordki... tak jakoś przyjemniej się piszę jak można sobie zwizualizować do kogo się człowiek zwraca :)

Magda M

10 lata 2 miesiąc temu #932836 przez Gosiaczek1331
Dzis moja dzidzia pierwszy raz daje mi kuksance jeszcze nie mocne ale uczucie bezcenne az lezki w oczach sa chyba nie lubi jezdzic autem:-) tak jesien mamy piekna;-) chyba tez juz musze zaczac kupywac jakies rzeczy ten zestaw naprawde fajny:-)

10 lata 2 miesiąc temu #932862 przez patio
J.J - tą komodę widziałam w sklepie Świat Dziecka w Realu na Okęciu (dokładnie pod Agata Meble) (Warszawa). Tylko tam kosztuje chyba 289zł, a w necie z przesyłką za 202. No mi właśnie zależało na czymś mobilnym, co mogę ustawić i w łazience i w pokoju.
kochamcię - no oczywiście będę używała tak długo jak się da, ale wydaje mi się że wanienka w tym komplecie jest dla max 6m-cy dziecka. No ale zobaczymy. Tak czy inaczej ja to kupuję :) Fajnie że sesja udana, takie spontanicznie, nie pozowane zdjęcia są najlepsze :) W Wawie dziś ciepło, ale pochmurno więc dzień zleciał w domu.
Ejka - współczuję tych upławów z lekami, to jakaś masakra. Ja bardzo niekomfortowo czułam się jak brałam luteinę. Na szczęście teraz nic mnie nie tyka.
Gosiaczek!!! Jaki brzuchal fajny :) Wyglądasz super :) A i gratuluję kuksańców :) Ja uwielbiam jak Anielka się kręci :)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #932901 przez Ejka84
No i kolejny weekend mija :dry: , ale ten czas leci i znów do roboty :S . Na szczęście tylko jutro a od wtoreczku zwolnienie do końca tygodnia. Coś ostatnio nie mogę spać tzn, śpię, ale bardzo niespokojnie i męczą mnie jakieś koszmary :woohoo: .
Dziś cały dzień sie obijałam :P, w końcu trochę odpoczynku się należy...
Po wczorajszej wizycie u znajomych i ich miesięcznej córeczki zostałam nieco oświecona hehe :silly: . No i malutka śliczna i spokojna do czasu....kolki jelitowej :woohoo: .
No i tak właśnie odnośnie kolek, słyszałam już od niejednej koleżanki, o "rurkach pierdzioszkach", że działają podobno cuda :blink: . A ja dziś natknęłam się w necie na to - używała któraś?:

allegro.pl/windi-kateter-rektalny-na-kol...szt-i4666706521.html

Gosiaczek - brzuszek piękny, no i gratuluję kopniaków.
Patio - no muszę przyznać, że sytuacja mało komfortowa z tymi lekami :S , no ale cóż. Myślałam, że mi odstawi tą luteinę, ale niestety...

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #932904 przez K1C1A
Hej Mmausie
Ja kozystam z pobytu w Polsce , mlody zajety caly dzien babcia mi to odpowieda bo moge wreszcie odetchnac ach chwilo trwaj...Pogoda jest super jak na pazdziernik rewelacja.
Luska super ze z malenstwami wszystko dobrze i juz jestes w domku
kocham cie koniecznie pochwal sie zdjeciami z pleneru, my tez zaliczylismy mini sejse lesny skrzat , siostra meza miala taka szybka wizje:)
Gosiczek super ze czujesz ruchy malenstwa
Marti ubranka super:)
Dodam zdjecia mojego lesnego skrzata :)

Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #932960 przez Justa82
Witam brzuszkowe Mamusie :)
Mnie jak zwykle na weekend wywiało na działkę. Szkoda nie korzystać z takiej pogody. Słoneczko, hamaczek, spacerki....
Nie ciekawie macie z tymi infekcjami. Mnie na szczęście to omija i mam nadzieję, że tak zostanie do końca.
K1C1A cudna sesja, a Twój Skrzacik boski i taki szczęśliwy!!! Aż micha sama się cieszy jak się na niego patrzy :laugh:
Ja zaczynam odliczanie. Aby do piątku i w końcu USG połówkowe! Oczywiście mam małego stresa, ale też nie mogę się doczekać i CHCĘ W KOŃCU POZNAĆ PŁEĆ mojego maluszka.
Dżasta jak podróż i pierwsze wrażenia urlopowe?

10 lata 2 miesiąc temu #932966 przez J.J.
Witajcie :)

patio - u mnie też jest sklep Świat Dziecka, ale to może zbieżność nazw. w każdym razie muszę się przejść po sklepach o poszukać bo chciałabym to zobaczyć na żywo

Ejka - jak tam trochę lepiej, u mnie już lekka poprawa jest, ale czas mam takie dziwne wrażenie że najchętniej chodziłabym w szerokim rozkroku :) Ja generalnie dobrze śpię z jedną przerwą na sikanie, ale dzisiaj to był koszmar, mały kopał cały dzień i w nocy spał, ale za to 4 razy wstawałam na sikanie i też miałam jakieś dziwne sny, oby jak najmniej takich nocy :(

Gosiaczek1331- śliczny brzusio, gratulacje kopniaczków, fajnie jest że chociaż ich nie widzimy to czujemy ich ruchy :)

K1C1A - super sesyjka, śliczny ten Wasz skrzat :)

życzę miłego dnia :)

kocham _cie - czekamy teraz na twoje zdjęcia :)

10 lata 2 miesiąc temu #932968 przez MagdaK
Hej witam się po weekendowo

Gosiaczek super brzusio, ja muszę nadrobić, bo jeszcze ani jednego zdjęcia nie mam

Marti ciuszki przepiękne, ten bodziak z króliczkiem jest mega

Kaciuszka gratuluję synusia Leoś to super imię

K1C1A sesyjka bombowa, super masz tego krasnoludka i korzystaj z tego pobytu ile wlezie zawsze można sobie bateryjki podładować

kocham cię jak już będziesz miała zdjęcia swojego Antosia to też sie nam pochwal, a taka sesja noworodkowa to super sprawa też właśnie myślę aby coś takiego zrobić

Luska super że wszystko w porządku

Mam nadzieję że żadnej nie pominęłam, ale z moim skupieniem jakoś tak kiepsko ostatnio.

I teraz najważniejsze po sobotnim usg prawdopodobnie będzie dziewuszka także trzecia kobitka do kompletu :) wszytsko jest prawie dobrze mała waży 396 g i jest okropnie ruchliwa czego ja nie czuję bo łożysko na przedniej ścianie amortyzuje niektóre ruchy. Jedynie co mnie zmartwiło i oczywiście już nie spałam pół nocy to to że miała zastój w jednej nerce. Lekarz powiedział że nie ma się czym martwić i na następnym usg to sprawdzimy i może już nie być po tym śladu. Wszystkie inne narządy są w porządku. Mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze.
W domu młodsza córka zachwycona a starsza była mocno nastawiona na brata, nie powiem że i ja nie byłam ciekawa jakby to było z synusiem takze Meli wróżba z obrączką w moim przypadku się nie sprawdziła ;) Najważniejsze by malutka była zdrowa a u nas i tak będzie to rewolucja po takim czasie jak się taki mały bąbelek pojawi.

10 lata 2 miesiąc temu #932971 przez MagdaK
Przedstawiam Wam moją Polę :)
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #932991 przez patio
Ejka - takie obijanie się dobrze nam czasem robi, więc obyś nie miała wyrzutów sumienia ;) A dzisiejszy dzień jakoś przetrwasz, a już od jutra freee :) Nie widziałam takiego cuda na kolki, ciekawa jestem czy to rzeczywiście takie dobre. Dużo nie kosztuje więc można wziąć coś takiego na próbę. Co do Luteiny, to może zapytaj następnym razem, czy możesz dostać zamiast tego Duphaston...? Fakt, jest dużo droższy, ale jeśli miałabym się męczyć z wydzieliną i upławami po Luteinie, to może warto zastanowić się nad zmianą.. Ja póki musiałam brać tego typu leki, to poprosiłam właśnie o zmianę, bo mnie te upławy z luteiną bardzo podrażniały i nawet częste mycie nie złagodziły tego pieczenia..
K1C1A - super sesja :) Bardzo fajny pomysł na tego Leśnego Skrzata :)
Justa - zazdroszczę działki.. I wcale nie dziwię się, że wybrałaś wypoczynek na hamaku :) My właśnie przymierzamy się do zakupu działki, ale myślę raczej o działce budowlane, aby za rok, dwa wybudować dom, więc na najbliższe wakacje stanęłaby tam pewnie jedynie jakaś fajna przyczepa kempingowa, co by można ją było też wykorzystać na jakieś wyjazdy :D
J.J. - zobacz, może tam będzie coś takiego. Wydaje mi się, że w takich większych sklepach może być dostępna taka komoda, a to może być naprawę fajny zakup. Są też inne komody dostępne, ale już droższe, a nie wydaje mi się aby było warto tyle dopłacać.
MagdaK - gratuluję córuni :))) Ja tam jestem za płcią żeńską :P Co do tego przepływu, to na spokojnie poczekaj do następnego USG, i na pewno z nerkami będzie już OK. Pola wygląda ślicznie :)

Gosia, zainspirowana Twoim brzuszkiem, postanowiłam sprawdzić jak się ma moja "piłeczka" z perspektywy zdjęcia. No i cóż, tak oto wygląda:

Hehe, przyjaciółka napisała mi, że na piłeczkę to to nie wygląda, tylko na wzdęcie :P

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #932993 przez Ejka84
Witajcie w nowym tygodniu.
K1C1A - super sesja, zdjęcia wyglądają mega profesjonalnie :laugh: , dzieciaczek uroczy.
MagdaK - zdjęcie super, przynajmniej ładnie buźkę widać, bo mój bokiem się ustawił i tak wyszło średnio :unsure: . Zdrówko też sie unormuje i będzie wszystko o.k., trzymam kciuki.
J.J. - u mnie tak nie za bardzo z tym leczeniem - jeszcze mnie to drażni, może nie w takim stopniu, ale jednak :S . Nie wiem czy ta nystatyna w ogóle działa... :( , bo odoszę wrażenie , że nie bardzo. Najgorzej w pracy jak mam ciążówy na sobie i taka opięta jestem, w domu jak śmigam w dresach to jakoś mniej mi to dokucza.
Patio - jaki Ty masz maluuutki brzuszek, ja miałam taki przed ciążą jak się najadłam :P . A na następnej wizycie jak mi się nie poprawi to poproszę o zmianę tej luteiny na coś innego bo męczę się okropnie :( . A ile kosztuje Duphaston?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia