BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 2 miesiąc temu #932412 przez Justyna_1709
Ejka, dokładnie o te mi chodziło :) Dziękuję bardzo.

luska, witaj znowu wśród "nieszpitalnych" ;) Dobrze, że wszystko dobrze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #932414 przez Justyna_1709
docs.google.com/spreadsheets/d/1RE9y6L0j...cJs/edit?usp=sharing

Wstępna wersja tabelki - sprawdźcie proszę, czy każda może dodawać / edytować. I oczywiście poprawiajcie wedle uznania.

I najlepiej, jeżeli GabrysiaSta doda nam to do pierwszego postu :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #932451 przez meli1990
Justyna_1709 działa i super pomysł. wiecie jak mnie korci na ten kocyk szkoda ze są takie drogie :(

luska fajnie że już jesteś. jak się uda to pogadam z mężem ale musielibyśmy być sami bo inaczej to nic nie da. chyba muszę go wywieść do lasu :)

10 lata 2 miesiąc temu #932453 przez Marti
Kocham_cie, zakupy są z coccodrillo. Tanio tam nie jest, ale ja nie będę tym razem dużo kupować, bo mam zapasy po Piotrusiu. Parę sztuk kupię, żeby mała miała coś dziewczęcego (o ile to ona :woohoo: bo cały czas nie do końca wierzę :) ) także jakoś zniosę ten wydatek. Na wózku zaoszczędzimy, bo mi rodzice kupią :laugh:

Meli, właśnie o to chodzi - jak Wam się nie udało trafić, to może Twój mąż ma genetyczne skłonności do produkcji chłopców. W każdym razie na pewno to nie Twoja wina:)

Mnie się też wydaje, że u nas się nie sprawdziło, bo w ten dzień mnie jajniki bolały jak na owu, a tu podobno dziewczę :) Ale pewności mieć nie mogę, bo tym razem nie robiłam testów owu, tylko na czuja :)

Ejka, fakt, bezdotykowe wskazują różną temperaturę, bo nasza temperatura jest różna w różnych punktach czoła, więc nic dziwnego. Dlatego technika jest taka, że się przesuwa po czole i bierze najwyższą temperaturę. Ja jestem przekonana, że nasz dobrze mierzy, ale jak Ty nie jesteś przekonana, to pewnie że kup taki, żeby był dobry. Ja w pupie nie będę mierzyć, bo mam traumę ze żłobka :)

luska, witaj po :) Super, że wszystko ok. Z przedszkolem tego właśnie się boję, że po każdej przerwie będzie dramat. CHociaż jak zostawał z nianią, to nie zawsze tak było...

Ja kupiłam ten kocyk - czerwony w lwy i do tego materacyk do wózka. Wózek już na 99% będzie beżowy i do tego czerwone dodatki, oj jak będzie bjutiful :)

10 lata 2 miesiąc temu #932456 przez Ejka84
No właśnie Marti z tym mierzeniem w pupie to też tak średnio :unsure: , a może do ucha - muszę jeszcze poczytać o nich. A ubranka są świetne, ja bym jeszcze chętnie coś dokupiła, ale tyle już tego mam, że teraz to tylko powyżej rozm. 62 :) .
Dziewczyny, jak się mój mały dziś wierci to szał ciał normalnie :woohoo: . Aż mi brzuch skacze, a ja razem z nim hehe :side: .
No fakt Meli - kocyki nie takie tanie, ale śliczne, też się zastanawiam nad nim, bo ja chciałam dwa, no ale cena mnie trochę hamuje :P

10 lata 2 miesiąc temu #932465 przez Marti
Ejka, ja miałam douszny i moim zdaniem był gorszy od tego dotykowego. Ale może to był jakiś słabszy model. Nie wiem, nie przekonał mnie. Zwłaszcza ze mój mały miał też zapalenia uszu, to wtedy już w ogóle nie chciałam mu nic do uszków wkładać.

10 lata 2 miesiąc temu #932479 przez Dżasta86
Mnie też nerwa bierze, robotnicy mieli byc o 14 to o 16 przyjechali, a tu tyle do roboty przed wyjazdem !! Maja nas przenieść do zrobionej częsci, żeby w czasie naszej nieobecnosci zrobic do konca to gdzie teraz spimy...
Własnie mierzyłam swoj stroj kąpielowy i normalnie rozpacz, cyckonosz na mały. wylewają mi sie po bokach i górą a ze dwa może dobry rozmiar za mały. Teraz to chyba nigdzie juz nie kupie nie wiem albo będe w przymaławym albo nie wiem kupie na miejscu jak będą jakies stragany :( Jeszcze miesiąc temu było ok .
Zmiana lotu zamiast o 13 wylatuje o 6 czyli na lotnisku jestem o 4 rano czyli wstaje kolo 3 :dry: :dry: :dry: to chyba nie opłaca sie spać. ale marudze .....\

Justyna super sprawa z linkami, bedzie gdzie zaglądać.
Meli a może gaz rozwesalają podziała na małego :) , często dentyści go stosują dla maluchów.
Luska witamy ponownie , widze zę sie nie nudziłaś w szpitalu bo troche cie pusto tu było :)

Co do tych owu to ja tam nie wiem tak dokładnie, ale pewnie cos w tym jest. My w zasadzie nigdy nie spinaliśmy sie z tym kiedy jajeczkuje, tym bardziej jeżeli chodzi o dobór płci. Pewnie dlatego też troszkę dłużej nam zajęło żeby zajść.

10 lata 2 miesiąc temu #932489 przez J.J.
meli - ten sposób przed i po owulacji zwiększa szanse ale nie daje pewności, tak jak i ten kalendarz chiński, ale twój mąż powinien być dumny bo podobnież ciężej chłopca zrobić, a jemu udało się dwóch :)

Dżasta - no to masz fajnie z tym strojem, wcale n ie marudzisz tylko wyjazd przeżywasz teraz tym bardziej że w ciąży jesteś, wszystko w normie :)

luska- witaj w domu :)

Ejka - jak po wizycie? ja wczoraj wzięłam swoją kartę a i tak nie była potrzebna :)

Justyna - dobry pomysł z tą tabelką, bo w tych linkach idzie się pomotać :) trzymaj się zdrowo :)

10 lata 2 miesiąc temu #932535 przez dotik1991
Zapraszam serdecznie Panie w ciąży na badania prowadzone przeze mnie w ramach pracy magisterskiej.
Jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Warszawskim i zbieram dane dotyczące doświadczeń kobiet na temat swojego dziecka w czasie ciąży.
Badanie jest całkowicie dobrowolne i anonimowe. Odbywa się w całości przez internet. Polega na wypełnieniu dwóch wysłanych przeze mnie krótkich kwestionariuszy i odesłanie ich z powrotem na adres e-mail lub wysłanie na adres Wydziału.
Więcej informacji na ten temat pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Drogą mailową będzie również możliwość udostępnienia chętnym osobom końcowych wyników ogólnych z mojego badania.
Opis i wszystkie informacje będą zawarte w mailu, które wyśle po zgłoszeniu.
Zainteresowane Panie proszę o zgłoszenie się na adres mailowy:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
(w temacie wiadomości proszę wpisać zgłoszenie)

Z góry dziękuję za zgłoszenia i poświęcony mi czas.
Dorota Kowalczyk

10 lata 2 miesiąc temu #932560 przez Marti
Tak z ciekawości - w jaki sposób zapewniasz reprezentatywność próby w takim badaniu?

10 lata 2 miesiąc temu #932664 przez Kasiuszka
Heeej!
Dziewczyny ja już po wizycie usg i na 100% chłop:) Więc chyba będzie Leoś;)
Nie do końca jestem zadowolona z wizyty bo: nie podał mi wagi dzidzi, bo stwierdził, że aparat usg nie zważył:/(nie wiem o co chodzi) i w ogóle mało powiedział:/ Taki mam niedosyt...i właśnie się zastanawiam nad tym usg 3d ale powiem Wam, ze jedyne co mnie powstrzymuje to kwota jaką musze zapłacić, bo w Gda znalazłam najtaniej za 260 zł, troche dużo, nie wiem czy takie są ceny ogólnie.
Marti ciuszki przepiękne!
Luskawitaj z powrotem!
Ja miałam zapalenie/infekcje na samym początku ciąży, dostałam globulki nystatyna i krem clotrimazolum, ale po 10 dniach stosowania nie pomagało, więc przepisała mi pimafucin krem i globulki i wtedy odeszło i uważam, że to najlepszy krem i globulki. A myślę, że też z powodu tego, że brałam luteine dopochwowo + nieszczęsne wkładki i gin powiedziała, ze to przez to i uprzedziła, że ciąża to okres w którym kobieta jest najbardziej podatna na takie infekcje, więc żebym nie myslala ze to ostani raz, ot pocieszenie:P Ale od tamtej pory(tfu, tfu) nic się nie dzieje.
U mnie dzisiaj ponuro, pochmurno, depresyjnie. Ze wszystkimi się spinam, więc to nie będzie udany dzień:(
Trzymajcie się!

10 lata 2 miesiąc temu #932695 przez Ejka84
J.J. ja po kalendarz ciąży wracałam sie do domu :angry: , no ale po wizycie okazało się, że mam jakieś drożdżaki, niby nie bardzo zaawansowana ta infekcja, ale mnie swędziało okropnie :( , dostałam nystatynę tylko dopochwowo i ciąg dalszy luteiny :S . Z szyjką wszystko o.k., łożysko odeszło od ujścia szyjki na dwa centymetry póki co, więc gin zadowolona i powiedziała, że pewnie jeszcze odejdzie :silly: . Maluszkowi robiła pomiary, wszystko jest dobrze, no i znów potwierdzony chłopak :laugh: . Nawet mam zdjęcie sisiorka - specjalnie dla małżonka, żeby miał twardy dowód :P . Ucieszył się baaardzo!
Dziś piękna pogoda, pranko, małe sprzątanko, gulasz z kaszą gryczaną i rydzami na obiad, a za niedługo jedziemy do znajomych. urodziła im się miesiąc temu córeczka, więc trochę się pobawię ;) .

10 lata 2 miesiąc temu #932696 przez Ejka84
Aaaa, no i pytałam o te moje bóle krocza :unsure: . Wygniotła mi kości biodrowe, brzucha trochę (mam nadzieję, że nie zgniotła nic Małemu? :blink: ) i kość łonową.... Łonowa bolała trochę, powiedziała, że rzadko się zdarza rozchodzenie spojenia, ale trzeba uważać bo nigdy nie wiadomo :huh: , ale póki co nic nie kazała z tym robić, nie obciążac się, nie forsować. Zwolnienie mam od wtorku niestety bo się okazało, że mam być na zastępstwo za koleżankę w poniedziałek :evil: , ale jakoś przeżyję...
No i dostałam skierowanie na badania ogólne i glukozę :woohoo: , 75 gram :sick: . Tylko nie wiem, czy na 0,5 czy na 1 litr :huh:

10 lata 2 miesiąc temu #932706 przez Marti
Ejka, litr tej słodkiej wody to nie wiem, czy byś była w stanie w siebie wlać :) Nie wiem, czy zawsze tak jest, ale u mnie te 75g glukozy było rozpuszczone w niecałym kubku wody (takim plastikowym). I dobrze, bo można w miarę na raz łyknąć. Atrakcje mogą być później :silly:

10 lata 2 miesiąc temu #932730 przez patio
Co do testu glukozowego to nie pomogę, bo mój lekarz zleci mi dopiero po 26 tygodniu.
Dziewczyny, co sądzicie o takiej komodzie/wanience/przewijaku babynet.pl/ceba-suzi-zestaw-kapielowy-su...zowy-slon-p-378.html ?
Widziałam wcześniej tylko w necie, a dziś na żywo w sklepie, i myślę że za te pieniądze to dobry zakup nawet jeśli miałoby to posłużyć tylko przez pół roku (później może być już trochę za małe)

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia